- 16 Haziran 2019
- 91
- 176
- 93
oğlunuzla çok mutlu olun inşallahÇok güçsüz sanıyordum kendimi, ama değilmişim. "Huzurlu ve mutlu" bunalıma girdin mi diye sordunuz sanırım. Ayrılınca öyle acı çektim ki dibe vurdum. Sonra vurdum ayaklarımı çıktım, nefes aldım şükürler oldun.
Bana ne aılesı ne kendı deger verdi.Kadın cevap vermezmiş.Her şeyı o bılıyomuş.Sorgulamıcakmışım.Annesı susmuş yuvası olmuş.Bende susarsam benımde yuvam olucakmış.Oglunuz ıckı ıcıyo dedıgımde senın yuzunden ıcıyodur dedıler.Oğlunuz eve gelmıo dedıgımde bize gelıodu senın yuzunden gelmıodur dedıler.Bende boşadım.Ohhh ne guzel ettım.Mutluyum huzurluyum.Kınayanın başına gelsin.Ayrıca bu kınsnmaz.Çok ugrastım bende dedım barı cocuk yapmıyım bıraz daha evlı kalayım.Annem babam uzulmesın.Baktım oluru yok.Bu can bana emanet.Zira kula kulluk edılmez.Senmı yaptın borcu ayagını yorganına gore uzatsaydı.B...k varmış gıbı yıyolar sonra aglıolar.Ya sonra???Selam herkese..
Narsist esimle evleneli 5 sene olacak yakinda. Onun moduna gore devam eden bir iliskimiz var, bir an cok iyiyken biseye sinirlenip cok kotu olabilen bir yapida. Kufur ve hakaret etmedigi bir tartismamiz olmadi.
7-8 aydir cocuk istiyoruz o da olmadi, belkide hayirlisi bu sekilde. ki artik bende cocuk yapmanin cok yanlis oldugunu dusunuyorum.
Kendimi yeni dogmus bebekle hayal ettigimde bu evde cok daraliyorum, ve uzerime bir kara bulut cokuyor sanki. esimin bana bagirdigini biseye kizdigini hayal ettigimde, o bebegin de ustumde buyuk sorumluluk olarak yikildigini hissediyorum..
Var mi psikolojik siddet gorup ayrilan? narsist veya degil , saygisiz ve deger gormedigi iliskiyi bitirenler?
Kendine o degeri verip ayrilmak gerekiyor. ben hep gozumu kapadim olaylara, demin/dun / gecen iyiydi, aslinda seviyo, suanda sinirli, isleri yogun stresli, borcu var, ben kizdirdim, biraz daha rahat davransaydim, dirdir yapmasaydim, ben de bagirmasaydim vurmazdi, gibi gibi bahanelerle kendimi avuttum.
ama sonuc hep ayni, hic degismedi. onemli olan kendi, o anda oyle hissediyosa bana iyi davranir , ama biseye sinirlendiyse cani sikildiysa kotu davranir, hakettigimi dusunduyse kufur eder asagilar, hatta sarsar, koluma vurur.
sonrasinda bir pismanlikta hissetmez, benim duygularimin veya dusuncelerimin bir onemi yoktur gozunde.
isimi birakali 2 sene olacak neredeyse, onunla birlikte degistirdigim cok sey var kendimde. ve gittikce daha cok daha cok veriyorum, daha cok gidiyo benden. kendimi kaybetmek gibi birseye donusuyor..
yazmak icimi dokmek istedim sadece... yorumlariniz varsa belki yardimci olur..
Maşallah, anne olarak çocuğunuza gereken hassasiyeti göstermişsiniz ki anlamamış ne güzel, bunu herkes başaramıyor maalesef. Keşke her anne bunu başarabilse...Benim oğlum kavga görmedi. Ayrılınca bile şaşırdı, ben sizi mutlu sanıyordum, dedi. Düşünün bendeki de peygamber sabriymisAyrılmadan önce şahit oldu ve dedi ki, anne ayrıl, ofke ve nefret dolu bir adam, birak yapayalnız yaşasın. Ondan sonra olanlar oldu, yoksa ben onu yine alır getirirdim, çıkarırdım kuyusundan. Uzun uzadıya anlatmıştım daha önce.. Allaha havale ettim .
Burada da eşiniz yine kendisini aklama peşinde aslında ne dese bencilliği açıkça belli oluyor.evet arada kaliyorum gercektende, dogru soyluyorsunuz..
Esim kisa bir is icin sehir disinda, bendeki mesafeyi (cok belli etmediysemde) farketti galiba beni cok sevdigini soyluyo hep, iyi davraniyo.
dun ufak bi konusma yapti ; seni de bunalttim dedi, is stresinden bahsetti cok stresliyim tum ailemin yuku bende evliyim senin de sorumlulugun bende, birsey olsa napicaz dedi. Yinede stresimi sizden cikarmamaliyim cozmeye calisicam falan dedi baya anlatti.
benden ailesinden beklentisi cok yuksekmis ve olmayinca sinirleniyomus?
Cok buyuk sorunumuzda yok zaten baskalari gibi, kavgalarimizda sebep bile yok dedi. ben de kufur ediyosun hakaret ediyosun saygisizsin bu buyuk bi sorun dedim, terapi al kendi kendine yapamadin 6 yil oldu dedim. Belki alicakmis ama ulkedeki terapistleri begenmemis pek egitimli yokmus vs ona boyle gay denk gelirse dinlemezmis yada sacma sapan biri olursa gitmezmis bi daha duzgun birini bulamamis daha falan. Dedim bak terapisttende beklentin cok yuksek, yapma allah askina ulkede dolu iyi psikologlar var herkes yardim aliyo..gidicekmis arastirip biraz isleri toparlayayim dedi. Ben de terapi ayda 2-3 saat alican bir kac seans o bisey degil dedim erteleme. Ama bence yine gitmeyecek.. daha once de bi kac kez boyle demisti gecistirdi sonra.
iste 10 tartismanin 7si ben abartiyorum 3 u sen usteliyosun dedi. Dogru dedim ama kizmak kavga etmekle kizinca kufur etmek asagilamak farkli seyler, kizalim tartisalim ama saygi siniri olmali dedim.
Buyuk sorun degil dedi hallederiz diyo, bazi kadinlarda varmis kufur eden onlar umursamazmis bunlari vs ben tepki verince normallestirmeye calisti biraz kendini aklamak icin cokta kotu degil falan diyim diye bekledi.
Maruz kalan benim ve buyuk bi sorun dedim sen soyleyen taraf oldugu icin sana cok bi sorun gibi gelebilir, bana normal gelmiyo sana yalan soyleyemicem dedim.
yani boyle bi konusma yapti ama sizce nasi geliyo kulaga?
gecmis olsun oncelikle hem yasadiginiz icin hem de bosanmissiniz.. yeni hayatinizda cok mutlu olursunuz insallah. Sanirim cocugunuz yok bahsetmemissiniz, oyleyse eger bir daha o kisiyle gorusmek zorunda da degilsiniz demektir.. umarim guzel gunler bekler sizi.
esimle benziyor anlattiklariniz ama boyle demin yazdigim gibi aciklamalari bahaneleri vs oluyor muydu? Bu yazdiklarimda isin Parcasimi?
asagilamanin ,kufurun ,hakaretin ,saygisizligin bir aciklamasi olmaz aslinda dimi...
Burada da eşiniz yine kendisini aklama peşinde aslında ne dese bencilliği açıkça belli oluyor.
Dediklerine şimdiden inanamıyorsunuz sizi o kadar yanıltmış ki güvenemiyorsunuz bir türlü, haklısınız da. Bence dedikleri hep lafta kalacak :/ düzelmesi çok zor yine de bilmiyorum peşin hüküm vermeyi de sevmem ama imkansıza yakın düzelmesi...
Rabbim ferahlatsın içinizi inşallah.
Narsist bir adamdan çocuk yapmak istemek neden ?
Bence önce kendi hayatınızı düşene koyun derim.
oyle, kac kez konustuk bunlari ve bana mantikli gelmiyor artik is stresinden kufur hakaret edilmezki. Is stresinden sinirli olabilir belki, ama normalde asagilamayacak saygisizlasmayacak biri sirf stresli diye yapmaz bunu..
Yillar icinde buna vardim.
Bana da dediginiz gibi geliyor, bi sure degismis gibi yapip ayniya donucek, gercekten degismesi icin yardim almasi lazim gibi, ona da cok niyeti yok ve terapist begenmiyor.
1-2 seans gitsem bana yeter zaten fazla biseyim yok dedi mesela.
evet ben de alistim artik terapisiz hic degisme ihtimali yok olsa kendi degisirdi.Hep öyle derler hep birileri suçludur onlar sebep olmuştur ya siz ya ailesi ya işi. Banada bazen gelir böyle güzel güzel konuşmaya çalışırdı işler cok yogun vs. Halbuki hikaye aynı tas aynı hamam.
eh anlamışsın adam değişmeyecek..
peki sen? sen değişmeyi düşünmüyor musun?
benim artik degisecegim tek yon kendime donusmek olur. Onu demek istiyorsaniz, dusunuyorum nasi yapicagimi bilmiyorum sadece. O karari almak esime soylemek ve bir yerden baslamak,bu yola girmekte cesaret isi.
Ama goz gore gore kendimi geri plana atip esime gore bi hayat yasamamaliyim ne icin yapicamki bunu? O mutlu olsun diye kendimden ne kadar odun vereyim.... boyle cikmazlardayim
belki sen de terapi almalısın kendine değer vermeyi bağımlılığından kurtulmayı öğrenmek için.
şu kk da şaşırdığım iki üç kadından birisin.
akıllı mantıklısın her şeyin farkındasın hayal aleminde değilsin ama bu güçsüzlüğün inanılmaz senin gibi biri için.
kendi değerinin farkında değilsin.
kaç zaman kaybettin şu adamla.. değişmeyeceğini bile bile üstelik.
hala anlattığı masaldan umut edecek bir kırıntı yakalamaya çalışıyorsun.
En mantıklısı ayrılmak gibi duruyor.bosanmayi dusunmuyodum ondan yasimiz geregi de cocuk istiyodum. arada dogum kontrol kullandim 2 ay gizli gizli. Sonra yine biraktim.
Simdide bir iyi bir kotu o kadar biktimki artik asagilamalarina ve hakaretlerine dayanamiyorum.
Soyledikleri de bos masal geliyo farkindayim
Belkide terapistinizi değiştirmelisiniz. 2 sene çok uzun birşeyler mutlaka değişmeliydi. Bütüncül bakabilen bir psikoterapistle devam edin bence. O çukurdan çıkabilmemin vesilelerinden biridir. Aslında adam ufak ayrıntılar vermiş ama ozaman farkedememişsiniz daha fazla hayatınızın içine etmeden kaçın.Biliyorum 3-4 sene once de yaziyordun bana, ben o zamanlar kendimi cok sorgularken - kiskancim cok ustune gidiyorum degismeliyim vs. degistim de , terapi gordum 2 sene , sonra da ara ara gorustum.
bu ara yine sıklastırıcam gorusmeleri.
kendim icin birsey yapmayi bilmiyorum.
ogrenirim insallah artik cok gecmeden
hatta bu ara dusundukce dahada bastan fiyasko geliyo yasadiklarimiz.
ilk flort ederken ilk 1 ay , benden onceki sevgilisinin onu hep aradigini rahatsiz ettigini soylemisti. Ayrildiktan sonra akil hastaligi yuzunden hastanede yattigini soyledi ilac kullandigini. Sonra o donem kiz mesaj atti buna konusmanin sadece bir kismini gonderdi bana sadece kizin yazisi var: senelerdir asagilaniyorum kopek, elinde tutsaydin diyo bide bana, g.te bak, kimsin oglum , benimde hayatimda biri var.” diye devami da yaziyomus ama ekran goruntusu atmisti.
bana ayrilali cok oldu ama hala pesimde demisti.
Arada bi geliyo aklima, kiz deli degildi belkide diye. senelerdir asagilaniyorum demesi dikkatimi cekmedi o zaman ne demek istedigini anlamamistim kizin.
bi muamma.
Belkide terapistinizi değiştirmelisiniz. 2 sene çok uzun birşeyler mutlaka değişmeliydi. Bütüncül bakabilen bir psikoterapistle devam edin bence. O çukurdan çıkabilmemin vesilelerinden biridir. Aslında adam ufak ayrıntılar vermiş ama ozaman farkedememişsiniz daha fazla hayatınızın içine etmeden kaçın.
evet ben de alistim artik terapisiz hic degisme ihtimali yok olsa kendi degisirdi.
bir de cok kisa surede evlendik zaten 6 ay da evlenme teklifi etmisti. Ilk 1ay icinde evlenmek istedigini soyledi, ben cok acele etmek istemiyorum yanlis karar veremem yavastan alalim dedim.
Yani hepsine bakinca bi sacmalik oldugu belli zaten. Ama dustugun seyden cikmak zor oluyo yeni bir hayat kurmak, o karari verip bosanmak, bir yerden baslamak
Kesinlikle bakın. terapi sürecinde birden fazla terapi yönteminden o an en uygun olanlarının kullanılmasını öneren bir psikoterapi modelidir. Aslında şöyle o anki sıkıntınızı anlık olarak çözmekten ziyade sıkıntının temeline inip onu çözüyorlar. Bazen sancılı bir süreç olabiliyor. Terapi odasından aptallaşmış, sersem gibi çıktığın bile oluyor. Yani güllük gülüstanlık geçen seanslat sizi hep pohpohlayan bir terapistse onu tavsiye etmem. Çünkü derinlere inmek acıtır. Fakat ordakileri çözerse kişi tüm benliği yeniden yapılanıyor. Değişim orada başlıyor işte. Kendini bulma serüveni. Sonra böyle insanları hayatınızda tutup tutmama kararını daha net ve güçlü verebiliyorsunuz.bakicam yeni birine, belki yeni biriyle baslamak daha etkili olabilir su donem.
butuncul bakabilen terapist nedir acaba hangi yontem oluyor adi tam olarak?
Sevdigimize inanmaya meyilliyiz. Hala emin degilim ama kizin senelerdir asagilaniYorum demesi tesaduf olamaz. O zaman anlamadim ve sormadim bile onu.
hatta benden ayrilanlar deliriyo nilay diye cok dalgaya vurdugu oldu o kiz icin. Cok yakin zamana kadar. Ilac kullanip deliriolar diye.
kizin annesi aramisti bi kere benim yanimdayken, esim bana evlenme teklifi bile etmisti o zaman.Birazini duydum. Kizi icin kizim cok kotu, siz cok iyiydiniz ne oldu boyle size vs diyodu.
Bana cok once ayrildik dedi ama sanki benden hemen once ayrildi gibi bi his var icimde.... neyse bu veriler bi ise yaramaz. Kurcalamicam daha fazla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?