Narsist

Ben gittim ayrı da alıyor yılların psikoloğu idi.
Önce çift sonra tek tek aldı.
Çocukluğa dair sorular da sordu.
Genel bir değerlendirme yaptı bence.
Çünkü önceki ilişki var mı dşye de sordu.
Bana çok mantıklı gelmişti.

Doğrudur, benim gördüğüm ayrı ayrı bireysel terapiye de aldıklarıydı ama 15 dk ayrı bir şekilde de alıyormuş demek ki

Doğrudur, benim gördüğüm ayrı ayrı bireysel terapiye de aldıklarıydı ama 15 dk ayrı bir şekilde de alıyormuş demek ki
Yok bizimki öyle de almadı bir saat tamamen ayrı aldı.
Bana hala mantıklı geliyor çift olarak bir konuda anlaşamıyorsak belki bir kişinin geçmişten gelen bir sorunu vardır. Önceki ilişkisinden bir sorunu vardır.
Üç seans tanıma üzerine yaptı diye düşündüm ben mantıklı gelmişti.

Pişman olmaz. Sen yapmışsındır, sen bu hale getirmeseydin o da senden boşanmazdı. Böyle mükemmel birinden boşandığın için başını taşlara vuracaksın. Pişman olmaz ama sana kendini asla unutturmaz. Tam unuttum yoluma bakıyorum dersin, msj atar, karşına çıkar, aşk sözcükleri, sonra seni suçlamalar, kendini yırtarsınama anlamaz. Çok büyük vaatlerle gelir. Kanma yeter. Boşandıktan sonra pişman olan kadın görmedim ama erkek çok gördüm.

Yok mantıklı da çift terapisine dahil olduğunu bilmiyordum anlamında diyorum, yoksa bireysel olarak tanımak güzel bir sistem elbet.

Hiç bana kötülük yapan birinden pişman olmasını beklemedim açıkçası. Bu sizin ne işinize yarar bilmiyorum zira ne yapılanlar telafi olur ne içe su serpilir, pişmansa pişman kimseye faydası yok. Yani bunu bu kadar önemsemeyin zaten dediğiniz gibi tescilli narsistse ölüm döşeğinde olsa yine en çok o haklıdır en çok o doğrudur. Pişman etme sevdasından vazgeçin o yüzden

Adam da empati yeteneği yok ki. Şanssızsa karşısına yeni kurban çıkmazsa tüh ötekini bir süre idare etseydim der. Ya Banu iyiydi vah Banu nerdeydi demez. Derse de yine sizden umudu olduğu içindir

Ayrılık hangi sebeple olursa olsun karşısındakini gerçekten seven ve değer veren bir kadın için kabullenmesi ve hazmetmesi zor bir durum. Özellikle bunca haksızlığa uğrayınca unutup yoluna bakmak daha zor oluyor, takıntılı bir yapıdaysa kişi - benim gibi- ayrılığın üzerinden aylar geçse bile toparlanmak mümkün olmayabilir. Kötü insanlar yaptıkları şeyden asla pişmanlık duymuyor bence. Hayatları da hep yolunda gidebiliyor, yine kendilerini sevecek değer verecek insanlar bulabiliyorlar. Böyle kötü bir ilişkiden çıktıktan sonra kendinize yapacağınız en büyük iyilik eğer imkanınız varsa terapiye devam etmek ve o insan müsveddesini bir an önce kafanızdan atmak olur bence. Onunla ilgili herhangi bir şey düşünmeye devam etmek, size zarar vermeye devam etmesine izin vermek oluyor çünkü. Kendinize kimsenin zarar vermesine izin vermeyin.

Pişman olsa dönecekmisin

Asla pişman olmazlar. Olsalar da olmazlar. Şayet hem ölümsüz hem de yaşlanmayan bir yaşam formu değilseniz beklemeyin. Çürürsünüz valla.

Ne fark eder ?
"Ah be" dese ne fark eder ?
O kadar çekmişsin bir "ah be" mi bütün derlerine deva,çektiğin çileye şifa olacak ?
Bir "ah be" dediğinde mi tekrar aranız düzelecek ?
Bu kadar haksızlık,bu kadar mutsuzluk bir "ah be" ile mi unutulup gidecek ?
Eğer cevabın hayır ise ; bu konu üzerine artık düşünme.

Eşim gerçekten narsisist ise kurtulduğum için sevinirim. Ha "ah be" demiş, ha "oh be" demiş, çok önemsemem o saatten sonra. Ne fark eder sonuçta. Burada biri yazmıştı ama kim hatırlamıyorum. Kapının önüne çöpü çıkardıktan sonra gidip gidip bakıyor musunuz ne yapıyor acaba diye? Eski sevgililer, eski eşler de öyle işte. Çöpü kapının önüne çıkardıysanız bitmiştir artık.

Demeyecek güzelim eski eşim tam bir narsist. Demezler.

Bence bunu boşuna düşünmeyin, onlar belasını bulsa da suçlu hep başkaları olacaktır. Kurtulduğunuza şükredip yolunuza bakmaya çalışın. Pişman olacağını sanmam ama hakettiği felaketleri yaşayacaktır.

Bir dönem eşimle çift terapisi aldık.
İlk seans birlikte sonraki 2 -3 seans ayrı ayrı sonra yine birlikte şeklinde terapi almıştık.
Genel süreç bu şekilde işliyor.
İlk etapta karşılıklı dinleyip sonra ayrı ayrı dinliyorlar.
Hatta ayrı dinleme sürecinde sadece evlilik değil geçmişten günümüze olan süreci inceliyorlar.

Psikolog hem karşılıklı iletişimi hem de ayrı ayrı kişilikleri analiz ediyor sonrasında kimin nerede ne yanlışı olduğunu ve olması gerekeni söylüyor.

Her insan bir birinden farklı oluyor mutlaka bir gün bir şekilde diyecektir kanımca ama bunun size hiç bir faydası olmaz.
O yüzden boş verin, kurtulduğunuza şükredip yolunuza devam edin.
İnsana ilk etapta emeklerinin bu şekilde heba olduğunu görmek çok zor geliyor ama zamanla ne denli büyük bir beladan kurtulduğunuzu anlayıp aman başımın gözümün sadakası olsun moduna geliyorsunuz.

Geçmiş olsun, rabbim bundan sonra yolunuzu açık ve güzel eylesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…