- 8 Mart 2018
- 1.386
- 1.833
- 63
- 28
- Konu Sahibi hayalim gercek oldu
-
Hayir cocuga baba asla kotulenmemeli. Narsistler herkese kotu degil ya. Disaridaki insanlara maskelerini takip super otesi iyiler, mukemmeller. Cocuklarina da. Evde aksama kadar o maskeyle dolasmaktan yoruldugu icin gercek yuzunu esine gosteriyor sadece. Buyuyunce cocuklar herseyi farkediyorlar zaten..cocuga zarar vermez eger onu merak ediyorsaniz.ama çocuğa anlatmak sunun için gerekli olmazmi her durumda hakaret eden herkesi suçlayan empati yapmayan çocuğuna sevgi hissettirmeyen bir baba var çocuk kendini hep suçlu sevilmeye layık olmayan hakaret edilmeye suçlu hissetmesine sebep olan durumun kendisi ile ilgili olmadığını bilse daha iyi olmazmi sonuçta boşandıginda çocuk baba ile gorysmeye devam ettiğinde bunlara buyuk ihtimalle maruz kalacak anlayacağI şekilde açıklansa belki en az hasarla atlatir diye düşünüyorum
İstanbul'da özelden yazaym adını isterseniz?istanbulda mi?
adi nedir psikologun?
yeni bir psikolog arayisindayimda..
İstanbul'da özelden yazaym adını isterseniz?
narsist kişilik bozukluğunun koşulsuz sevgi ile duzelebilecegini okudum. Doğru olabilir miEşinin narsist olduğu ile ilgili şüphelerini paylaşan ve görüşlerinizi almak isteyen üyeleri açtığı konu hakkinda; indirim mi var, moda oldu gibi yorum bırakanlar arkadaşlarin karşılarına umarım böyle insanlar çıkmaz. Sadece evlilikler de değil ailesinde, isyerlerinde de bu tarz insanlar ile karşılaşmak mümkün. Kadın derdini paylaşmis adı üstünde bdv. Konuyu beğenmeyen yorum yapmamakta özgür. Bu platformun amaci sıkıntısı olan hemcinslerimize elimizden geldiğince tecrubelerimızı paylaşarak yardimci olmak değilmi? Kabul son zamanlarda narsisizm konusu çok fazla aciliyor. Bu konuyu acan uye başka üyelerin açtığı narsizm konusu üzerinden mi çözüm aramaliydi? Son zamanlarda cok fazla konu acildigi icin. Narsist yada değil ne farkeder? Bizde burda kimseye narsist raporu duzenlemiyoruz. Destek olmaya çalışıyoruz o kadar.
Ne yazık ki mümkün değil bu şekilde, çünkü koşulsuz sevgiyi hissedip alamıyolar eğer öyle olsaydı annem ve eşim mutlaka düzelebilirdi. Hep onu koşulsuz seven aileleri oldu yakınları oldu. Düzelmesi ancak kendi istekleriyle terapi alıp minimum 5-6 yıl narsizm savunmasının kökenine çalışmaları..narsist kişilik bozukluğunun koşulsuz sevgi ile duzelebilecegini okudum. Doğru olabilir mi
Çünkü tam bir geçiş dönemindeyiz kadınlar; kadın erkek eşitliği için mücadele verirken erkekler ; eski düzeni devam ettirme çabalarındalar her kavgada sorun çözmek yerine haklı haksız peşindeyiz toplumca ben konunun özünü buna bagliyorumForuma bakarsak (günde en az bir narsist koca konusu) ülkedeki erkeklerin yarıdan fazlası narsist.
Narsist annem yüzünden babam kanser oldu genc yasında.. ömrünü eşine ve cocuklarına adamıs bi adamken annem hep mutsuz olacak bir sey cıkardı onu hiç sevemedi bizi de aynı sekilde bi severdi bi yererdi.. Neticede babam hasta ve annem yanında bile olmuyorhayat arkadası olacak insanlar degiller
Eşimden sonra anladım, çünkü terapide neden böyle bi eş seçimi yaptığımla ilgileniyorduk.. Sonra dediğiniz gibi annemdeki sevgi modelini doğru ve gerçek olarak bildiğimden onu da doğru ve gerçek zannetmisim tam 8 yıl hem degecmis olsun babanizaallah sifa versin..
narsist annesi olanlar narsist es/ sevgiliyle eslesebiliyorlar, cunku anneyle kurdugu bag da o tip bir bag oldugu icin sevginin ugrasilmasi gereken birsey olmasi, bir var bir yok olmasi, saygisizlik bunlar normal gorunuyor o kisiye.
annenizin narsist oldugunu esinizden sonra mi anladiniz peki?
kaç yaşında hastalandı babanız çok geçmiş olsun. Benim Annem de böyle maalesef kendi dışında bu dünyada ki hiçbir durumun önemi yok babama birsey olacak diye korkuyorum. annenizin bu durumu sizde psikolojik sorun olusturdumuNarsist annem yüzünden babam kanser oldu genc yasında.. ömrünü eşine ve cocuklarına adamıs bi adamken annem hep mutsuz olacak bir sey cıkardı onu hiç sevemedi bizi de aynı sekilde bi severdi bi yererdi.. Neticede babam hasta ve annem yanında bile olmuyorhayat arkadası olacak insanlar degiller
bu kisi annemizseNarsistle mücadele olmaz
Narsistle ilişki kesilir...
Annem maddi olarak hep destekçimdi görev bilinciyle yemeğimizi aşımızı harçlığımızı eksik etmezdi ama duygusal olarak hep yalnız bıraktı beni, kusurlarımın üstünde dururdu en mutlu anımda bile eleştirirdi beni.. En basitinden burnumla bile dalga geçerdibes dakika sonra saçımı sever seni seviyorum der.. Böyle allak bullak bi cocukluktu. Çok şükür babamdan sevgiyi hep aldım onun sayesinde su an uyandım ve kendime kıymet vermeyi ilk kez öğreniyorum..
Nedeni şu. Bu kadınlar (bağımlı kişilik özelliğine sahip olduğu için gidemiyor) Hatta manipülasyonlara uğradığını farkettiğinde dahi gidemiyor. Çünkü gittiğinde yaşayacağı acıya katlanacak güçlü bir egoya sahip değil.Çünkü bir bağımlı. Bende öyleydim, takii terapi alıp kendimi farkedip kendime gerçekten değer verip kaybolan benliğimi bulmaya çalıştığım zaman başlarım böyle adama böyle sevgisizliğe dedim ve boşadım. Bu bir süreç sandığınız kadar basit olmuyor bu yapıdaki kadınlar için işte bırakın demek. Önce kendilerine değer vermeyi öğrenmeleri gerekiyor zaten. Ama tüm bunlar karşıdakilerin karaktersiz birer oyuncu düzenbaz olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Lütfen bu kadınlara anlayışla yaklaşın zaten içlerinde bir savaş veriyorlar umuyorum herkes kendinin kendi gücünün farkına varır 5 para etmez adamlara kendilerini yem etmezler.Bahane gibi geliyor bana,yanlış anlamayın.Bir insanın manipulasyonlarını başta anlamıyor olabilirsiniz,ama mutsuzluğu anlarsınız.''Bir gün beni aşağı çekiyor ertesi gün çok iyi'',bal gibi belli işte dengesizliği,böyle insanlarla neden ömür çürütmeye meraklı insanlar ?
İnsanlar biraz ''ben merkezci'' düşünmeli,mesela bu konuyu açan hanımlar.Canınızı mı sıkıyor,bırakın gitsin.Ne bu böyle onu nasıl idare ederim,böyle adamla nasıl yaşanılır,yaşamazsanız kafanıza mı sıkıyorlar,dünyaya onlar için mi geldiniz ?
Koşulsuz sevgi minarsist kişilik bozukluğunun koşulsuz sevgi ile duzelebilecegini okudum. Doğru olabilir mi
ben koca kişisi için sormadım anne baba için sordumKoşulsuz sevgi mi0 beklentiniz olacak. Kadın gibi hissetmeyecek insan yerine koyulmayacak belki defalarca aldatılacak fakat tüm sevginizi, emeğinizi anlayışınızı şahsiyetinizi ona feda edeceksiniz size daha çok kazık atsın diye. Bunlara razıysanız diyecek bir şey yok. Belki düzelir diye siz yaşarken öleceksiniz. Yapmayın. Bu sadece bir avuntu. Kimse kendisi istemeden bir başkasını düzeltemez. Ne sevgiyle ne itaatle. Düzelse bizimkiler düzelirdi. Hepsini verdik çünkü. Sonuç elde var 0.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?