Narsistle Mucadele

babam 50'li yaslarında sorunları basladı su an 60 oldu ve teshis kondu.. Bende bi ton psikolojik sorun olustu tabii ki bağımlı bi kisilik oldum duygu kontrolüm ve özgüvenim zedelendi, okb kaygı bozuklugu vs üstüne gidip narsist birine asık olup evlendim.. Verdiği zararlar burdan fizana yol olur..

çok üzüldüm inşallah bundan sonra mutlu sağlıklı bir hayatınız olur. babanıza da Rabbim şifa versin inşallah

ben koca kişisi için sormadım anne baba için sordum

uzgunum canim..
baskasinin yapabilecegi bisey yok, terapist degilse- ki onlarin bile etkisi bi yere kadar narsistler icin.
kisi kendi gidip terapi alirsa- bu cok nadir cunku sorunlu olduklarini dusunmuyolar- o zaman belki bir umit var.

annem icin soruyorum demissin.. baban veya kardeslerin varsa belki birlikte bir cozum dusunebilirsiniz?

Konuyu tam anlamiyla okumadim ama.denk geldigimde gördugum kadariyla siz narsistle mücadele etmiyor etme cabasina girmiyor aksine onu dusunerek hareket ediyorsunuz. Burada da istediklerinizi duyamadiginiz için hircinlasiyorsunuz. Bu yanınızı narsistinize de azicik göstermeniz gerek belki. Eger yanlis anlamış ve yanlis gözlemlemişsem üzgünüm simdiden ama bana gordugum kadarıyla öyle geldi.

Negatif enerji dolu biri var ama ben değilim. Bizden ne istediğinizi de anlamadım. Polemiğe de girmek istemiyorum. İstediğinizi düşündüğüm cevapları vereyim. İdare edin, geçer, düzelir...
Kocasını savunmasına bakılacak olursa konu sahibine bekle yakında düzelir yuvanı bozma demen yeterli canım sen niye olumsuz yorum yaptın ki ortada bişey yok çünkü !

Hah benim yazacağım da tam buydu aynen öyle olmuş hem konu açmış hem kocasını korumak milleti terslemek için gard almış evdeki narsiste sesi çıkmayınca buradaki kadınlardan hıncını almaya gelmiş hoş gelmiş konu sahibesi

Polemiğe girmiyorum. Size de iyi akşamlar.

Şimdi bu yorumlarda herkes narsist nedir kimdir çok iyi bildiğini sanıyorlar, kendi üstün tecrübeleri ile partnerlerine teşhis koyuyorlar o yüzden seni anlamamaları normal, yorumları okudum fazla bile dayanmışsın bu tayfaya karşı. Oysaki benimde narsistlik ile problemim vardı ama bana destek olmuştun çünkü benim derdim sevilmemek ilgi görememekten çok çok daha farklıydı gerçek narsistik özellikleri sergilediği için hatırlıyorsundur sağlıklı düşünemiyordu, mutlu değildi, stresliydi ama her açıdan sağlıklı, mutlu, mükemmel hissediyordu. İlişkimizde ve bana olan davranışlarındada mükemmel olduğunu düşünüyordu. Çünkü niyeti her şeyi mükemmel yapabilmekti. Zararı benden çok kendineydi. Tavsiyen üzerine bir şekilde psikoloğa gitmek konusunda ikna ettim ufak bir ilerleme kaydetmesi bile aylar aldı ama şu an hem partnerim hemde aramız çok daha iyi. Buradaki insanlarada duymak istediklerini söylemek yerine yardımcı olmaya çalışıyorsun her sorun yaşadığınız partner narsist değildir şu etiketi yapıştırmayın diyerek ama anlamıyorlar

keşke burada retweet olsaydı dediğim bir yorum yaşasın aslan burçları

Anlayan anlıyor, faydalanıyor. Anlamayan da kendi bilir ne yapalım. Sevindim sizin adınıza, umarım daha da iyi olur.

Hayatımda yaşadığım en zorlu süreçlerden biri buydu. Çok zor içinden çıktım. Öğrendiğim epey şey oldu fakat bunları narsist kişiden bizzat öğrenmedim, onun bana yaşattıkları keşfetmemi ve hayata farklı gözler ile bakmamı sağladı.

Birçok kadın bunları günümüzde yaşıyor, duyuyorum. Önünüze bakın. O kişilerin oyuncağı oluyorsunuz. ''Belki bir gün düzelir'' umuduyla. İçinizdeki bu umudu daha yararlı şeylere kullanın. O kişi düzeldiğinde de size ne faydası olabilir? İnsan önce kendisine faydalı olmalı ki bu arkadaşlar narsist bireyleri bekleyerek kendilerini mutsuz ediyorlar.

Narsist erkek davranışlarından yaşadığınız örnekleri verir misiniz

en belirgini manipülasyonlarıdır. benim hayatımdaki narsist babam ama açık anlaşılması için çokkk abartılı bi sevgili örneği vericem.

arkadaşlarınla ve onunla güzel bir gün geçirmişsinizdir (sana göre güzel). yolda onunla dönerken "arkadaşların bence senden hoşlanmıyor, sen gülerken dişlerini gösterdiğin için tiksiniyorlar. bence dişlerine bir şey yapmalısın. hem şu anadolu şiven de seni çok köylü gösteriyor" diye başlar ve moralinin içine eder.

aslında öyle bir şey yoktur. bu narsist denen kuyuya atılıp yakılası kişilikler, hasbelkader yakınında bulunan normal insanın neşeli olup toplum tarafından sevgiyle karşılanmasına katlanamazlar. aşağı çekmek ve mutsuz etmek isterler. bunun için de bu normal insanın bildiği tüm zayıflıklarını kullanarak belaltı vurur. onu mutsuz ettikçe kendisi mutlu olur. kendini de mutsuz etmek pahasına ölümüne uğraşır, ağzından çıkanı kulağı duymaz. yalanı suratına vurulsa dahi karşısındakini suçlar, sen beni bu hale getirdin der. alakasız yerden vurmaya kalkar. çünkü karşısındakine zerre kadar değer vermeyen, mutsuzlukla beslenen haşerelerdir.

valla hanımlar no offense ama asıl ben bu insanların karantina altına alınmasını düşünürüm senelerdir. bu mevzu empati eksikliği ve psikopatiye kadar gidiyor çünkü. aynı evde yaşamak zorunda kalan bilir.

dışarıdan bakınca kesinlikle öyle görünüyor. ama bu şemaya takılıp kalınca (anne veya baban narsistse ve sen tedavi görüp bunun etkilerinden kurtulamamışsan), pazardan hıyar seçer gibi özellikle gidip başka narsisti seçiyorsun kendine. en iyi kendimden biliyorum. komple bakırköylük olduk ama ağlayanımız yok.

Katiliyorum
Artik konularin %90i narsist su, narsist bu, narsistten ayrildim ... garip bir furya oldu yani ne kadar ruh sagligi bozuk insan varsa narsist mi yani
Konuya geliyorum, ruh sagligi yerinde olmayan insanlardan uzak durun kardesim

Narsist erkek davranışlarından yaşadığınız örnekleri verir misiniz
Çok doğru söylüyorsunuz. Benim de ailesel bir durumdu bu maalesef. Aşmak zor ama imkansız değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…