nasıl alıştınız

Ben de çalışıyordum şimdi ücretsiz izindeyim, nöbetli bir mesleğim var, fazla mesai yaptığım zamanlar da oldu. Doğru düzgün düzenli evde olduğumda da doğuma yakın zamanlar oldu. Bir de aileler aynı şehirde onlara da gidiliyor ediliyor derken yok yani ben barışamadım ev işiyle. Hele çocukla, kısır döngü üzerime üzerime geliyor arada. Beceremedim ben. Ve becermek için isteğim de yok.

Benim kocama nişanlıyken hala ballı sütler cıkıyordu odasına ama yapar yani sadece söylememi ister, bir tek mutfağı toparlar detaylı şekilde ben söylemeden halleder. yani çalışıyorda olsanız olmasanızda rahata alıştırmayın işte öyleee yan gelip yatmasın düzenli olarak.

daha gereksizi bizim evde var
pilav makinasi
atmama da izin vermiyor memleketinden getirmis. duruyor bir kosede. lapa pilav yemek istersek bir gun kullanacağız (ha bir de buharda pisiriyor)
O hangisinden?
Bende de var basınçlı her şeyi yapıyor

Tekseniz bence de yeterli. Ama satışları bile bu kadar düştüyse yüzbinlerce insan ne kadar gereksiz bir şey olduğunu anlamıştır emin olun.
Ben de seviyordum airfryerımı, tarifleri de güzel tutturuyordum ama temizliği daha doğrusu temizlenememesi resmen beni yıldırdı. Yoksa balığı, pizzayı özellikle seviyordum onda.

balli süt bazı seylerin soylenmeden yapilmasi cidden insani rahatliyor evet bakmissin orda o is hallolmuş. ya benim genel problemim yemekti zaten temizlik ev işi vs onlar halledilir. esime de yaptiririm yardim da alirim. ama burda sanki hizmetci olmak istiyorum nasil olabilirim gibi yorumlandim nisanlim da ben de yemekten uzak oldugumuz icin en azindan ben nasil alisabilirim diye tavsiye istemistim sadece

Ben airfry fanıyım kendi evime de aldım fırın daha güzel ama uzun sürüyor ayrıca bizim fırının içi hiç boş durmuyor bir sürü tepsi saklama kabı onu çıkar ısıt zor aile evinde yeni fırın aldık sözde airfry özelliği var ama yok. Yeni aldım temizliği daha kolay. Koyuyorum tavuk köfte kahvaltı için ekmek pizza pişiyor. benim için mükemmel bi alet. thermomix baktım ama çok büyük vazgeçtim hamur da yoğurmuyorum burda güçlü bir blender tavsiyesine açığım bir tane portatif olsundjdjdjddj elektrikli düdüklü var hiç kullanmadım daha. iş basit annelerimiz gibi olmayacağız. çorba salata tatlı 4 5 çeşit olmayacak. dolma mı yaptın yanında başka yemek olmayacak pilav köfte mi yaptın çorba eksik kalacak

Anladigim kadariyla sizde calisiyorsunuz ayda 10 bin lirayi temizlige ayirirsiniz haftada 1 temizlik elemani gelir. Bitce kisitliysa 15te 1 gelir cocuk yokken pek kirlenmez sizde gelmedigi hafta esinizle ustun koru sil supur yaparsiniz. Ama hic butce ayiramam derseniz isler bolusulecek. Supurgeyi esine yaptirirsin sen yerleri silersin. Sen yemek yaparsin o bulasiklar toplar yikar. Sen camasir asarsin o toplar katlar gibi. Bunlari haftada gunlere bolersiniz 1 gun sil supur ise 2. Gun camasir gunu olur 3. Gun daginiklk toplama toz alma gunu olur. Max 45 dklik isler seklinde gunlere bolersiniz

Benim sevgilim de yapar evi tertemizdir kurtlar vadisi açıp ütü yapıyor eve taşınınca da gördüm benimle beraber temizledi tavana kadar sildi boyadı perde vs taktı cam sildi umarım evlilik öncesi gözümü boyamıyordur ama öncesinde de gel sana yemek yapim çok dedi yaptı yedirdi umarım böyle devam eder. Muhtemelen normal evli çiftler gibi bir iş paylaşımı olmaz 45 gün görevde 15 gün evde olacak kalkıp eve gelsin de cam silsin diye beklemem(inş) ama benden full hizmet beklerse zor

Gözünü korkutursan işler büyür ve bitmez. Hiç abartılacak bir şey değil yaptıkça alışıyorsun seviyorsun. Temizlik kolay yemek kolay iki kişi olunca

Yok değil sanırım benimki sinbo digicook
Elektrikli düdüklü gibi bir şey
seninki instant pot iste
gecenlerde kkdakiler beni influence etti ben de siparis verdim amazondan
yanlis urun geldi
hem de ne geldi biliyor musun?

Benim fırının ısınması 15 dakika sürmüyor ya çok çabuk ısınıyor. Fırın yoksa tamam, normalmiş sizinki. Ama bir evde fırın varken ikinci bir fırına hiç gerek yok.

Ülkesinden çeyiz niyetine kahve makinesi falan getirseymiş keşke lapa pilav makinesi nedir ya skdkdkd

kahve icmiyor ki, tam bir çaycı
annemle karsilikli demlik bitiriyorlar

Neyse sinbo mükemmel içine ne atarsam atayım düğmesine basıyorum ve miss

Ne dibine tutma var ne başka bir şey

Ben de seviyordum airfryerımı, tarifleri de güzel tutturuyordum ama temizliği daha doğrusu temizlenememesi resmen beni yıldırdı. Yoksa balığı, pizzayı özellikle seviyordum onda.
Temizliğiyle uğraşacak fırın sayım birken iki oldu, dünyanın en saçma kararıydı bu ahjsjs. Hele de Philips XXL, bir sürü parçası var. Her biriyle ayrı uğraş dur. Fırın çok daha kolay siliniyor.

Neyse sinbo mükemmel içine ne atarsam atayım düğmesine basıyorum ve miss

Ne dibine tutma var ne başka bir şey
konu sahibinin konusunun icine etmek istemem ama ben yeni bir instant pot arayisindayim o yanlis gelince. normalde sunu almayi dusunuyordum ama sen seninkinden memnunsan ve yogurt yapma secenegi varsa onu da alabilirim. modeli ne?

Yemek yapmayı sevip sevmemek bilip bilmemekten daha önemli. Yapmayı sevmenin yemeyi seviyor olmaklada alakası var mı acaba merak ediyorum.

Seven bir şekilde öğrenir.
Sevmeyen gerçekten bir ömür sevmiyor.
O zaman başka bir alternatif var mı onu düşünebilirsiniz. Sayıca azda olsa ev usulü yemek yapan bir mekanlar var veya cateringle anlaşabilirsiniz haftanın boş kalan günleri için.

Ev için; Evde kişi sayısı kadar dağınıklık ve iş artar. Eğer düzenli insanlarsanız kolaylaşır. Eşya sayısı kadar iş artar. Hepsi farklı zaman aralığında da olsa ilgi bekliyor. Ben bir kere prize bakıp; 'Bu bile benden ilgi bekliyor.' demiştim.

Aldığınızı yerine koyun, eşyanızı yeterli düzeyde tutun stres yapmayın. Ve işi yoğun olsun olmasın eşinizin mutlaka düzenli yaptığı şeyler olsun. Baştan koyun adını.

Bir tecrübeli şöyle demiş; Evin düzenliyse toz olsa bile o kadar göze batmaz. Ev dağınıksa ne kadar temizde olsa göze gelmez.
Biraz hijyen, biraz temizlik, biraz düzen.
Eşya düzenini güzel koyar, temizlik rutinini beraber oturtursanız rutinin gerisi gelir.

Şu ara kanayan yaram ev işleri.
Normalde de alıp elime bez aman dileyim kırklayayım insanı değildim zaten.
Taşınmadan önce bir ablam vardı bebekten önce haftada bir gelirdi çünkü ben evden çalışıyorum ama ders saatlerim akşama denk gelebiliyordu haliyle yemek falan hak getire.
Çocuktan sonra bir tık sık geldi. Nimet gibiydi temiz düzenli ev.
Taşındım afedersin bk varmış gibi de büyük eve taşındım yardımcım da yok bebem var çok yorucu.
Yemek yapmayı çok severim eşim de sever. Biz ikimiz de biraz tembel olduğumuz için görev dağılımı yapamadık. Bulaşık makinesini sabah boşaltsam olur mu? Balkon temiz sanki yarın yıkarım ya. Dikkat eksikliği de olduğu için iş tamamlama konusunda çok zor biri eşim. Bizim ev dağınık özetle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…