nasıl alıştınız

Periyodik aralıklarla bu cümleyi eşime tekrarlıyorum ben de. Resetleniyor beyni.
kizlar peki benim param benim param, eşimin oarası bizim paramızsa da yine bu geçerli mi? hizmetçlik kısmı için söylemiyorum kesinlikle. eve maddi katkı sağladığınız için mi bu şekilde düşünüyorsunuz (umarım düzgün anlaşılır sorum)

Ben evlendikten sonra bi süre işten çıkacağım tamamen kişisel sebeplerden dolayı yine böyle düşünüyorum hizmetçisi olamam ki kocam 45 gün evde olmayacak

Ayda bir asgari ücret neredeyse haftada gelecek kadar ev kirleniyor mu peki? Bana yüksek geldi anca doğurmuş olmam falan lazım.
Kedimiz var genelde kirleniyor tüyleniyor
Tutamayan da ayda 2 tutsun o bile çok rahatlatır bence çiftleri. Çok bir para değil.

Eşim her gün gömlek giyer
Ütü nedir unuttuk

Yıkama kurutma makinesine ben atıyorum, sonrasında katlayıp kaldırma ütülemeyi yapıyor (ki bunu da yapmazlar normalde)
Çamaşır her hafta çıkmıyor zaten

Bunlara enerji harcamayınca yemek yapmaya heves de kalır muhtemelen. Haftasonları yemek/tatlı tarifleri deniyoruz mesela.

Sorumluluk bilinci gelişmemiş bireyler evlenmemeli
Evlendi diyelim mutsuz olurlar bekarlıklarını ararlar
Sen yanlız da olsan yemek yapmalı bulaşık çamaşır yıkamalı kendine bakabilmek kabiliyetini geliştiren lazım 18 yaşından sonra
Evlilik sadece yanında birinin olması paylaşması demektir
Herkes kendi sorumluluğunu alır çocuklar ise ortak sorumluluklarla büyütülür
25 26 yaşına gelmiş kızının yada oğlunun Arkasını annesi toplamaz toplamaması lazım

Ahada bir annenin artık yeterrrr dediği an

Ben eşimle meslektaşım. Dışarıda aynı işi yapıp eve geldiğimizde bir de ev işi, yemek, çocuk bakımıyla falan uğraşacak kadar enayi değilim. Kendisinden rica ederim. Yaparsa yapar, yapmazsa özellikle ben de yapmam. Ya da asgari düzeyde yaparım. Şikayet edecek olduğunda yenGEnC in cümlelerini aynen kurarak küçük bir hatırlatma yaparım.

sen calısacak mısın? Calısmasan bıle evde ış bolumu yapın. Çamaşır katlama, bulasıkları makıneye yerlestırme gıbı en azından basit şeyleri verin. Tamamen sorumlulugu alırsanız eşınızın ışıne gelır. Yonlendırın.
Bahsettıgın seyden ben de korkuyorum. Aıle evımde yemek yaparım, temızlık de yaparım ama sureklı yapmadıgım ıcın rahat hıssedıyorum. Evlenınce ne olur bılemıyorum. Allahtan sevgılım temızlık yapmayı seven bırı. Arada ortada robot süpürge dolanıyor.buzluğa yemek atmak mantıklı. Mantı, nohut, borek, ıclı kofte vs

Ya aslında çok da zor değil.Ama eşyalar önemli bence.yani mutlaka bir markanın airfry ını al,bir robot yerleri de silen modelinden al.bunlar işi kolaylaştırıyor.şimdi duvar,cam silen robotlar çıkmış ama görmedim ben.iki haftada bir eşinle dip köşe temizlersiniz.hafta içi de arada robotu salarsın bazen sen süpürürsün bazen eşin
Hallolur bence düzene oturttuğunda çok problem olmaz.e çocuk olduğunda da bir aile büyüğünden yardım istersin.oldu bitti.
Hem baktın sorun oluyor o zaman stres yaparsın.şimdi değil sıkma canını

teşekkür ederim evet haklısın. zaten genel ev temizligi icin yardim alirim dip kose icin. gunluk temizlikte cok zorlanmiyorum. airfry degil de adini unuttum bir markanin baya her seyi yapan bir yemek makinesi varmis ona bakacagim

tamam daha erken gelebilirsin
ben de calismiyorum su an:)
bu haldir huldur ise girisecegin anlamina gelmez ki
bence bakis acini değiştir
"yardim" niye etsin sanki senin gorevin de allah rizasi icin iki isin ucundan tutmus gibi
bizimki gibi gorev dagilimi yapin herkesin kendi sorumlulugu olsun.
sonra ilk hevesiniz gecince siz isten gelip mutfaga girip tonla uğraşıp yemekten sonra hala bulasik vs derdinde olurken esinizin gelir gelmez tv karşısında ayak uzatmasi tikinip tekrar tv karısında uzanmasi agriniza gider.
bir de ona hic is vermezseniz bir sure sonra emeginizi yok sayar. mesela kendi hic üc cesit ugrastirici yemegi yapup bir de salata yapip sofra kurup sofra toplamadigi icin bunu sizden kolayca bekler annesi gibi. ya da misafir gelmeden once penceredeki kiri bile sildigini bilmedigi icin anasini danasini sana sormadan cagirri "ne var ki askim" der. herseye onu dahil et ki yaptigin her isin kiymetini bilsin.

madem sizden gec geliyor ve daha yorgun oluyor ona göre bir is bolumu olur. mesela yemek temizlik ev cekip cevirme sizden olur. o yokken halledersiniz.
sofrayi da siz kurarsiniz .
geldigi zaman yemeğini yer, sofrayi toplamak ondan olur, aksam cay ve servisi ondan olur, yatmadan da mutfagi toplar makinayi bosaltir yatar. bir de, kurutma, utuleme, faturalar, mutfak alisverisi ondan olur.
en azindan beynindeki sekmelerden birkaci kapanmis olur kafan daha rahat eder :)

benim nisanlima annesi hicccccbir seyi yaptirmamis ayni ben nasil yemek yapmamissam o da boyle ev isidir yemek temizlik vs bilmiyor. ama ben asla yapmam etmem kafasinda degil elimden geliyorsa yardim ederim der. elinden de gelecek mecbur yoksa biz iki elinden is gelmeyen ne yapariz bilmem evet calisicam ama 8/5 değil saatlerim bana bagli cogunlukla

Ben herşeyi onunla pişiriyorum çok pratik
Temizliği zor birçok modelin, fırın kadar lezzetli de pişirmiyor hiçbiri. Bence fırın yeterli bir eve. Bu tezgahta boşuna yer kaplıyor. Airfryer konusunda birçok insan şöyle düşünüyor:

Airfryer alma, çok gereksiz.
iki kisiye mukemmel birsey ama. biz bos günümüzde fazla fazla pizza hamuru acar buzluga atariz. airfrierde kizartip ustune sos surer malzemeleri atariz mis gibi pizza olur 15 dakikada. onu yerken ikincisi de hazir olur.
ya da patlican kabak patates sogan biber vs dilimleriz poset poset. airfriere once zor pisenler sonra digerlerini atariz. bitince de sarımsaklı yogurt + kızgın yağ ve nane biber cosslatiriz mis gibi yemek olur:)
pasta keki bile yapiyoruz, buzluktaki ekmekleri citirlastiriyoruz, guvece mantar ve tereyag koyup almaya yakin kasar peyniri koyuyoruz, altina sogan dilinleri ve limon yerlestirip ustune balik koyuyoruz , patlican biber kozluyoruz, findik kestane kavuruyoruz...
evde isimi inanilmaz kolaylatiyor. neredeyse hic yorulmadan yemek hazir oluyor:)

Bunların hepsini fırın da yapıyor. Ve daha lezzetli yapıyor. En iyisi ve genişi diye pazarlanan alet bile fırında yaptıklarım kadar güzel pişirmiyor. Ve her zaman iki kişi kalmıyor insanlar. Küçük geliyor. Bence dünyanın en gereksiz şeyi. Fırınım da fırınım.

12 yıldır evliyim hala alışamadım. Yemek yapmayı hiç sevmiyorum. Zorlaya zorlaya giriyorum mutfağa. Zaten haftanın iki günü mutlaka dışardan yiyoruz. Yemek yapmak hiç bana göre değil.

Haha güzelmiş.ya ben tekim ya ondan pratik olabilir.bana fırın temizlemek daha zor geliyor
Tekseniz bence de yeterli. Ama satışları bile bu kadar düştüyse yüzbinlerce insan ne kadar gereksiz bir şey olduğunu anlamıştır emin olun.

bizim firinimiz yok :)
ikisi arasinda secim yaptik bunu sectik
bir de firinin zaten isinmasi onbes dakika, onun nazini cekene kadar airfirer 3 defa yapar
ama tabii tek ya da iki kisiler icin. daha genis ailelere uygun degil çünkü birileri yemege baslamisken diğerlerininki daha yeni airfriere girmis olur
Bence dünyanın en gereksiz şeyi. Fırınım da fırınım.
daha gereksizi bizim evde var
pilav makinasi
atmama da izin vermiyor memleketinden getirmis. duruyor bir kosede. lapa pilav yemek istersek bir gun kullanacağız (ha bir de buharda pisiriyor)

8senelik evliyim en sevmediğim şey yemek yapmak. Artık acıkmaktan nefret ediyorum yemek yapmak zorunda olduğum için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…