Benim annem de öyledir ama sevgilim 10 11 senedir kendi yaşıyor haliyle anasının evi anasının evinde kaldı. Tabii görevden gelince mecbur yaparım ama 2 gün 3 gün. Çok yemek zararlı ve zaten çöpe gidiyor mesela ben bugün akşam yemeği sadece yoğurt köz biber patlıcan haşlanmış mısır ve kornişon yedim haşlama et vardı onu koydum üstüne bu benim için yemek. Sevgilim için meze ama duymuyorsa kalkıp tost yapsınalistirmamaktan cok benim onun alistigi duzeni degistirme cabam var. cunku annesi baya baya her gün restoran yemekleri yapıyor evde canları ne istiyorsa cocuklarinin onu pisiriyor. sevmedikleri yemek varsa yemegi degistiriyor falan absurt bizde hic olmaz yani yemeyen yemez?? ben de o yüzden simdiden soyluyorum ac kalmayiz bir sekilde karnimiz doyar ama ayni yemek performansı bekleme benden diye. temizlik konusunda sizin gibi olabilecegimi dusunuyorum kendi duzenimde belki is yapmak zor gelmeyebilir
masallah dedim sizeMesela bu mutfak o kadar pisti ki anlatamam üst tarafları yağ altı yağ fayans yağ yeri porçözle fırçaladım su döküp yıkadım suyunu eski çarşafla aldım başka türlü temizlenmesi ara fayansın derz araları küflüydü kapladım fırını elli kere sildim. Dayanamadım klozeti değiştirdim... Sevgilim duşakabini söktü 1 kere kendim koltuğu yıkadım 1 kere yıkatma çağırdım badana vs yaptım 1 sene duracağım eve normalde asla özenmem
Ben birini tutacaktım 3500 tl dedi günlük ben o kadar kazanmıyorum keşke herkeste aynı imkan olsaBen alışmadım yardımcımız var sağ olsun her şeyi yapıyor.
Birkaç ay kadar tek yaşadım hevesliydim biraz ama o da geçti gitti.
Zaten çalışan insanlarız boş zamanımda da yemek çamaşır bulaşık içimden gelmiyor, ev işiyle eşimi de darlamak istemem kendimi de.
İşte sen de özenirsin kendi evin kendi düzenin olacak. En kötü bir robot alırsın bir de kablosuz süpürge günlük akşam toplama yaparsın haftalık yemek planı oldu bittimasallah dedim sizeellerinize saglik. temizlik daha oncelikli geliyor evet
Ne kadar çokmuşBen birini tutacaktım 3500 tl dedi günlük ben o kadar kazanmıyorum keşke herkeste aynı imkan olsa
Aile evinde ara sıra kahvaltı hazırlamak dışında hiçbir şey yapmazdım. 3 senelik evliyim, çocuk olana kadar çoğu zaman ben yapardım (ilk zamanların verdiği heyecanmış), haftasonları eşimde yapardı. Ev işlerini bölüşürdük. Çocuk olduğundan beri yemek yaptığım gün eşim kendini şanslı hissediyorhanımlar merhaba baya bir süre okuyucuydum ama bugün niyeyse ben de tavsiye almak istedim. 26 yaşına gireceğim nişanlıyım önümüzdeki aylarda da evleneceğim inşallah. bu zamana kadar annem calistigi için yine bir şekilde ev temizliği bulaşık cart curt ilgileniyordum ama hiçbir zaman evde yemek sorumluluğum olmadı ve açıkçası hiç ilgim de olmadı öyle düşkün biri değilim olsa yerim olmasa da dışarıdan söylerim yani canım bir yemek çekti kalkıp yapayım demem. evde mecburen benim yapmam gereken bir zaman olduğunda inanılmaz zorlanıyorum. yapamadığımdan değil kesinlikle yani canım o kadar istemiyor o kadar itiyor ki beni. bu kadar olmasa da diğer ev işleri de öyle. evlenip bunların sorumluluğu bana geçince ne yapacağımı dusunuyorum. nişanlım en fazla bana yardım eder ama onun sorumluluk alacağını dusunmuyorum ev işleri konusunda kendisi yogun calisiyor benimki daha esnek ona göre. abartmıyorum kızlar ağlayasım geliyor üzerime bir iş yükü geldikçe. pis pasaklı biri de değilim kendi dağıttığımı kirlettigimi tabii ki toplar temizlerim ama bu genel bir ev olunca beni afakanlar basıyor. biraz fazla uzatmış olabilirim ama benim durumumda olanlar nasıl kendinizi alıştırdınız yemek yapmaya vs ?
Ben İstanbuldayım 1+1 evim. Arkadaşım sevgilimle giriştik mecburen evi gördüm ama temiz görünüyordu mobilya çıkınca ağlamak istedim ev sahibi yeni mobilya almış temizlik yapıldı dedi üstten temizlenmiş çok kötüydü. 2700 bile çok benim için 2700e gelince her yeri temizleyip yemek yapıp gittiğini de sanmıyorum. Hele yeni evli bir çift herkes veremez o kadarNe kadar çokmuş
Benim de büyükşehir iyi bir semt 2700 günlük
Yapıyor aslında her şeyiBen İstanbuldayım 1+1 evim. Arkadaşım sevgilimle giriştik mecburen evi gördüm ama temiz görünüyordu mobilya çıkınca ağlamak istedim ev sahibi yeni mobilya almış temizlik yapıldı dedi üstten temizlenmiş çok kötüydü. 2700 bile çok benim için 2700e gelince her yeri temizleyip yemek yapıp gittiğini de sanmıyorum. Hele yeni evli bir çift herkes veremez o kadar
Yemek yapan gündelikçi pek duymadımYapıyor aslında her şeyi
Taşınma temizliğine istemiştir belki o kadar çok
Taşınırken ben de çok vermiştim, sıfır evdi alçı lekeleri vs de vardı tabi
bir anda ev işine girişmekten bahsetmedim açıkçası evi idare edebilme sorumluluğu daha çok olarak da yemek yapmaya alışmaktaydı problemim. ben ondan daha erken geliyorum eve mesela hayır sen yorgun bir şekilde gelip üzerine bize yemek hazırla diyemem yani eşime. ama tabii ki onun yapabileceği zamanlarda da yapar destek olur. siz iş bölümü yaparak güzel yapmışsınız ama herkesin mevcut durumu farklı tabii kiben de aile evinde bir is yapmiyorum kendi camasirimi yikayip haftada bir yemek yapiyorum bir de aksam yemegi sonrasi dağınıklık, bulasik makinasi bosaltma falan benim gorevim.
kisa sure sonra evleniyorum ama evleniyorum diye bir anda ev isine girisecek degilim yani ne alaka ne sacma bir bakis acısı
hangi devirdeyiz?
nisanlimla iş bölümü yaptik cok uzun zamandir bu sekilde devam ettiriyoruz beraberken - 7/24 ayni eve girince de sistem devam edecek
+yemek yapmayı seviyorum yemekler benden
-bulasiktan nefret ederim ve makinamiz yok bulasiklar ondan
-dağınik bir insanim ortaligi temizlemek supurmek daginiklik toplamak ondan
+hijyen kıtlığı yasadigi icin klozet lavabo ve ocak ustu temizlemek benden
-cok sevdigi icin bahce ondan
-nevresim takmaktan nefret ediyorum nevresim ondan
mevsim gecislerinde de 3 ayda bir ortak girisiyoruz misal banyoda o fayanslari matkap ucu fircasiyla ovaliyor derzler bembeyaz oluyor, dusakabinin icini yapiyor ben klozeti lavaboyu kirkliyorun, dolap iclerini beraber silip en son yerleri camasir suluyorum o da cekcekle temizliyor falan beraber eglene eglene yapiyoruz.
arasira da birlikte buzluk hazırlığı yapiyoruz manti - airfriere dogranmis sebze, kislik domates vs yapiyoruz bana da kolaylik oluyor.
gibi gibi
hic zorlanacagimi düşünmüyorum çünkü alemin amelesi ben değilim yani bir hayati paylasmaya evleniyorum maasimla refaha erdirip bir de hizmetciligini yapmak icin evlenmiyorum kimseyle
Biz böyle anlaştık her şey dahil şeklindeYemek yapan gündelikçi pek duymadım
Ayda ne kadar geliyor meselaBiz böyle anlaştık her şey dahil şeklinde
Periyodik aralıklarla bu cümleyi eşime tekrarlıyorum ben de. Resetleniyor beyni.hayati paylasmaya evleniyorum maasimla refaha erdirip bir de hizmetciligini yapmak icin evlenmiyorum kimseyle
evet haklisiniz. yani bu gidisle ben cok alistirabilirim gibi gorunmuyor belki kendisi is basa dustu diyip girisirse o zaman halledilebilirAile evinde ara sıra kahvaltı hazırlamak dışında hiçbir şey yapmazdım. 3 senelik evliyim, çocuk olana kadar çoğu zaman ben yapardım (ilk zamanların verdiği heyecanmış), haftasonları eşimde yapardı. Ev işlerini bölüşürdük. Çocuk olduğundan beri yemek yaptığım gün eşim kendini şanslı hissediyorÇoğu zaman kendi bi şeyler hazırlar yer, dışarıdan yeriz, bende yaparsam kolay tek çeşit bi şey yaparım.
Baştan "eşim sorumluluk almaz" demeyin, nasıl alıştırırsanız öyle devam eder, ileride de zorunuza gider.
Haftada 2 geliyorAyda ne kadar geliyor mesela
Ayda bir asgari ücret neredeyse haftada gelecek kadar ev kirleniyor mu peki? Bana yüksek geldi anca doğurmuş olmam falan lazım. Eve Catering getirse daha ucuz olur en azından her gğn farklı yemek. 2 gün pişeni mi yiyorsunuzHaftada 2 geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?