benim evim neti 35 m² (ilanda hep sisirirler biz duvardan duvara metreyle alan hesapladık)
yine de daginik degil
çünkü herseyin bir yeri var. evde heryer depolama alani.
misal koltugun arkasinda yarim duvardan kalma uzun ince bir bosluk vardi hemen sundan yaptik tahta parcasindan (bu bitmemis hali asagi iniyor tahta)
Eki Görüntüle 3636792
o boslugu degerlendirmis olduk. simdi ince uzun seyler merdiven, vileda saplari, yedek yorgan cantasi, vs hep orada. hali mali hersey sigar. biliyoruz ki ince uzun birsey lazim olursa kesin oradadir, koltugu cekip aliyoruz.
ayni sekilde koltuğun icinde kamp malzemelerinin tamami var. ne zaman tatile cikacak olsak sadece onu aciyoruz cadir da orada mat da orada ışık da orada. alip cikiyoruz. koltugun L olan ucuysa nisanlimin isi icin gereken kagitlar kumaslar kalemler vs ile dolu. tv yok ama alcak bir tv unitesi var. her turlu hobi malzemesi, kutu oyunu, puzzle falan orada. hic aramayiz bile cunku yeri orasi. salonda bir dolap var üstünde plakcalar ciceklerin falan oldugu
orada da bir kisminda her türlü onemli evrak - dosyalar - garanti belgeleri noter kagitlari vs var, diger tarafinda da kesme bicme matkap uc falan nalbur malzemeleri var.
mutfakta kimsenin ulasamayacagi en tepedeki rafta artan boyalar ve fircalar var vs vs
daha nice depolama alani
haliyle evde herseyin bir yeri var. ve onu hep oraya koyduğumuz icin oyle olmadi. tane tane konustuk "sunun yeri burasi, bunlari nereye koysak evet orasi guzel fikir" falan diye. haliyle evdeki herkes mutabik ve alinan kesinlikle yerine koyuluyor.
haliyle sorun ortadan kalkiyor.
siz de daha buyuk eve gecmek yerine eve daha fazla depolama alani yapin, organizasyon icin kutular vs alin.
evin her esyasini kendine ait bir yeri olsun ve onu asla baska yere koymayin
boylece ev hic dağılmayacak ve aradiginiz her seyi bulacaksiniz
çünkü duzen yoksa yine heryer heryerde olur. benim aile evim 100m² ve iki oda. yani cok genis odalar falan. tonla da dolap var ama asla aradigimizi bulamayiz. çünkü kim nereye birakmak isterse oraya birakiyor. gecen tornavida lazim oldu. normalde kitaplikta metal seylerin oldugu kap var orada olur, orada yok, banyoda herseyin atildigi cekmecede yok, orada yok burada yok mutfakta cakmaklari koyduklari bardak var gunler sonra onun içinde buldum:)