• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl anlayacak beni??

makaka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
414
0
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, siz akıllı hanımlara yine bir konu danışmak istiyorum.3. kişilerden evlendim evleneli dertliyim; burda açtığım konuları,eşimle nasıl sorunlar yaşadığımızı okuyanlar bilir, sağolun kimseye anlatamadıklarımı dile getirdim çok yardımcı oldunuz..Size dün yaşanan bir olayı paylaşmak istiyorum. Eşimin bir büyük ablası varki kendisi beni hiç sevmez,kendisiyle ufak bir sürtüşmemiz olmuştu o gün bugündür bana terstir, eşimin annesi gibi ikinci kaynanalık yapar bunun gibi gerçi 2 tane daha var aynı tavırda davranan.Evlilik hazırlığı dönemimiz de ev dizmeye gittiğimiz de bu görümcem yatağı hazırladığımız da çok utandırmıştı beni annemden ek çarşaf istedi anlarsınız yatağa serecekmiş arkadaşlarımın da var odada biz diziyoruz yatak odasını düzenliyorduk birden bile geldi yardıma oraya neyse ben gerek yok abla dedim çarşafa falan yok illa serilecek,yok boş ver gerek yok bu sırada getirilen çarşafta elimizde bir o çekiştiriyor bir ben ben zaten sitresliyim o dönemlerde iyice çıldırdım bir de bunlar benden farklı bir şey mi bekliyor falan diyede düşündüm her neyse yok,bırak,hayır serilecek derken ben bağırdım yok istemiyorum allah allah salak salak işler bunlar gerek yok dedim,o da çekti gitti salaklıktan değil işte kirlenmesin diye falan diyor sanki ben ona salak demişim sonra kocasını aldı gitti o gün.O günden beri barışmaz yıldızımız,sevmez beni ben de onu bana görümcelik yapmaya çalışır her fırsatta..Dün ise bu 40 yaşlarında çocuğu olmuyordu allah bağışlasın sonun da hamile kaldı fakat zeka seviyesi testleri düşük çıkıyormuş her neyse sonun da en son yaptırdığı test iyi çıkmışta lokma veriyormuş bize de dün sabah 11 gibi eşime çağrı atıyor son dakka da gelin diye aramıyor yanlız çağrı atıp eşimin aramasını bekleyip davet ediyor bizimde önceden söz verdiğimiz bir yere gitmek için hazırlandık,eşim de görüceksiniz gidemiyecek ya eli ayağına dolanıyor nasıl mahçup konuşuyor sana nasıl değer verdikleri ortada ama o sanki suçluymuş gibi konuşuyor ya deli oldum.Teli kapattığın da kalabalıktı etrafımız dedim şimdi mi haber verilir boşver dedi neyse akşam gittiğimiz yerden geldik ama ben doldum eşimin onlar karşısındaki pasifliğine doldum,beni nasıl onlar yanında rencide edip onların gerek bana,gerek ona her yaptığı saygısızlığa doldum ama dile getirmeme müsade etmedi.Hani çirkef insanların lafını etmeyecektin bana söz vermiştin dedi.Evet söz verdik ama haksızlıklarıda bunların karşısında yapılanları da dile getirmek gerek çok iyi biliyorum ki karşılaştığımız anda bu ve bunun gibi bir çok şeyin lafı geçicek ve bu uyanık insanlar aramıyosunuz,gelmiyorsunuz gibi iğnelemelere başlayacaklar eşim onları alttan alacak ve ben yine sinir olucam.Eşim zaman zaman ikili oynadığını düşünüyorum,bugünse bu konuyu tekrar konuşmak istiyorum nasıl dile getiricem duygularımı nasıl desemde kavga çıkmasa anlasa beni offf:((:15:

cnm öncelikle çok karşıık yazmşsın kime ne diyecesin kim ne anlayacak görümcenemi diyeceksin de anlayacak
ayrıca kime oturmaya gittinz görümcenemi k.valideenemi kusura bakma tatlım ne anlayşı kıtmış deme lütfen ama 2 kere okudum anlamadıım bişey:50:

Bence eşiniz sizi çok iyi anlıyor ama belki de anlamamazlıkdan geliyor, bir tarafda siz , bir tarafda kardeşleri. Oturup sakin zamanında sizde sakin olarak konuşun kırmadan kırılmadan, seslerinizi yükseltmeden.

bence hiç kurcalamayın.
zaten söylemişsiniz bu vakittemi aranır diye.
eşinizde çirkef insanların lafını etmeyelim demiş.
ileride laf ederlerse
" aaa ablacım inan çok üzüldük niye öyle geç haber verdinizki. ne yapacağımızı bilemedik.
vakitli arayın olurmu birdaha. böyle güzel günlerde yanında olmak isteriz" falan de.
güzelce lafı gediğine koy.
öbür türlü boş yere gerileceksiniz.
elinize de hiçbirşey geçmeyecek huzursuzluktan başka.

cnm öncelikle çok karşıık yazmşsın kime ne diyecesin kim ne anlayacak görümcenemi diyeceksin de anlayacak
ayrıca kime oturmaya gittinz görümcenemi k.valideenemi kusura bakma tatlım ne anlayşı kıtmış deme lütfen ama 2 kere okudum anlamadıım bişey:50:

Canım asıl siz kusura bakmayın aklımın karışıklığından direk yazdım,aklıma ne gelirse sorun eşimi her defasında bir şeye tutmayan ailesi ablaları,kardeşleri,annesi,babası,abisi,kız kardeşi bunlar arasında eşime her defasında,her karşılaştığımız da,her telefonda bizi iğnelerler,eşime haksızlık yaparlar,en son ablasıyla dün yaşanan olay gelmesini istediğin insana son dakika çağırmazsın yanlış mı düşünüyorum üstelik çağrı yapıyor deli oldum ama asıl beni sinir eden eşimin çok pasif,suçlu gibi ablasıyla konuşması bunu babası ve abisine diğer aile üyelerine de yapar ama bana karşı bir sabır gösterir,iki gösterir sonun da patlar anlatabiliyor muyum dünkü olayı konuşmak istiyorum ama bir yandan da tekrar başa dönmek istemiyorum konuşmak istediğim kişi eşim;)

bence hiç kurcalamayın.
ileride laf ederlerse
" aaa ablacım inan çok üzüldük niye öyle geç haber verdinizki. ne yapacağımızı bilemedik.
vakitli arayın olurmu birdaha. böyle güzel günlerde yanında olmak isteriz" falan de.

Teşekkürler evet boş yere gerilmekte istemiyorum ama eşimin bu ve buna benzer olaylarda pasifliğini görünce,onlara gösterdiği hoşgörüyü görünce inanın kendimi çok değersiz hissediyorum bu adamamı güvenip evlendim diyorum,soğuyorum :14:

bence hiç kurcalamayın.
ileride laf ederlerse

Teşekkürler evet boş yere gerilmekte istemiyorum ama eşimin bu ve buna benzer olaylarda pasifliğini görünce,onlara gösterdiği hoşgörüyü görünce inanın kendimi çok değersiz hissediyorum bu adamamı güvenip evlendim diyorum,soğuyorum :14:

bence hiç kurcalamayın.
ileride laf ederlerse

Teşekkürler öncelikle evet kurcalamamak gerekiyor ama eşimin içinden çıktığı aile üyelerine karşı bu denli hoşgörülü,pasif davranması ona olan güvenimi çok sarsıyor,aynı hoşgörüyü göremeyince özellikle:(

erkeklerin düşünceleri sabit canım böyle konularda.
sana hak versede adam yorum yapmaz.
direk ablan desen gerilir adam.
bir gram yol alamazsınız.
ben kendimden biliyorum.
evlilik hayatını günlük hayatını etkileyen birşey değilse amiyane tabirle salla gitsin.

Bence eşiniz sizi çok iyi anlıyor ama belki de anlamamazlıkdan geliyor, bir tarafda siz , bir tarafda kardeşleri. Oturup sakin zamanında sizde sakin olarak konuşun kırmadan kırılmadan, seslerinizi yükseltmeden.

Evet hep anlıyorum,sen haklısın der ama oturup sakin sakin konuşmaya başladığımızda çoğunlukla bu insanlar yüzünden büyük tartışmalar çıkar işte bu yüzden konuşamayız ve ben onlardan daha değersizim gibi hissederim

erkeklerin düşünceleri sabit canım böyle konularda.
sana hak versede adam yorum yapmaz.
direk ablan desen gerilir adam.
bir gram yol alamazsınız.
ben kendimden biliyorum.
evlilik hayatını günlük hayatını etkileyen birşey değilse amiyane tabirle salla gitsin.

Çok doğru söylüyorsunuz yüzde yüz haklı olduğum bir durum da olsa duygularımı,düşüncelerimi dile getirip biraz anlamasını beklediğim zamanlarda hep daha da kötü oldu her şey ben aldırmıyorum ne söylerlerse söylesinler boş boğazlar hiç önemli değil der geçer.Onlara da oldukça pasiftir ya ama bunları gördükçe de kandırılmış hissediyorum ne bilim hani bir,biz olmak varya bunu gerçekleştirmek çok zor böyle bir insanla

kocanda mecburen dengeyi sağlamaya calışacak yapacak birşey yok.
nasreddin hocanın bir fıkrası vardır bilmem bilir misin?

Nasreddin Hoca'nın kadılık (hakimlik) ettiği günlerde adamın biri yanına gelir.
Adam, komşusundan şikayetçidir. Derdini anlatır.
Hoca, adamı güzelce dinledikten sonra:
-- Haklısın! diyerek gönderir.
Biraz sonra adamın şikayetçi olduğu komşusu çıkagelir.
O da az önce gelen komşusundan
şikayetçidir. Derdini anlatır, hakkının verilmesini ister.
Hoca onu da güzelce dinler.
Sonra: - Haklısın! diyerek onu da yollar.
O sırada Hoca'nın yanına gelmiş bulunan ve konuşulanlara kulak misafiri olan karısı, bu işe şaşar.
Hocaya:
-- Hoca Efendi! Sen nasıl kadısın? Birbirinden şikayetçi olan iki adamın ikisi birden hiç haklı olur mu? diye sorar.
Karısının bu sözleri üzerine Hoca, bir süre düşündükten sonra ona şöyle der:
-- Hatun, sen de haklısın.

kocanınkide o hesap ortayı tutturması lazım.
bunu biz bir olamıyoruz diye düşünme yada ikiyüzlülük.
yaşananlar çok ağır birşeyler olmadığı sürece de boşver.
senden kıymetli mi üzme kendini.

Sizin aranızda geçen problemlerden dolayı eşiniz neden ailesinden biriyle arasına mesafe koymak zorunda olsun ki???

kardeşimle arama eşim girse çok üzülürüm.hatta çoğu zaman kardeşimle aramda yaşananları eşime yansıtmam bile.sende eşinle ailesi arasına girme,ne olursa olsun onlar kardeş:34:

erkeklerin çoğu aileleri söz konusu olunca eşi haklı da olsa kolay kolay sen haklısın demezler canım direkt ailelerini savunmaya geçerler.bu nedenle hiç bu konuyu konuşup boşuna eşinle tartışma.kaldı ki ortada çok büyük bir sorun yok bence:31:eşim ailesine karşı pasif diyorsun ama kocanın başka yapabileceği birşey yok .karşısındaki insan ablası sonuçta ters konuşması hoş olmaz.yani eşin seni anlasa bile karşı taraf ailesi olunca tepki veremez bu nedenle bu konuları kafana takmazsan evinde daha huzurlu olursun canım:31:

kocanda mecburen dengeyi sağlamaya calışacak yapacak birşey yok.
nasreddin hocanın bir fıkrası vardır bilmem bilir misin?

Nasreddin Hoca'nın kadılık (hakimlik) ettiği günlerde adamın biri yanına gelir.
Adam, komşusundan şikayetçidir. Derdini anlatır.
Hoca, adamı güzelce dinledikten sonra:
-- Haklısın! diyerek gönderir.
Biraz sonra adamın şikayetçi olduğu komşusu çıkagelir.
O da az önce gelen komşusundan
şikayetçidir. Derdini anlatır, hakkının verilmesini ister.
Hoca onu da güzelce dinler.
Sonra: - Haklısın! diyerek onu da yollar.
O sırada Hoca'nın yanına gelmiş bulunan ve konuşulanlara kulak misafiri olan karısı, bu işe şaşar.
Hocaya:
-- Hoca Efendi! Sen nasıl kadısın? Birbirinden şikayetçi olan iki adamın ikisi birden hiç haklı olur mu? diye sorar.
Karısının bu sözleri üzerine Hoca, bir süre düşündükten sonra ona şöyle der:
-- Hatun, sen de haklısın.

kocanınkide o hesap ortayı tutturması lazım.
bunu biz bir olamıyoruz diye düşünme yada ikiyüzlülük.
yaşananlar çok ağır birşeyler olmadığı sürece de boşver.
senden kıymetli mi üzme kendini.

Fıkra çok güzel evet biliyordum eşimde aynı dediğiniz gibi herkese haklısın diyor galiba ama ben üstelediğimde sinirlerine hiç hakim olamıyor aslında beni üzen asıl konu da bu onlar her karşılaştığımız da laf sokar,iğneler,eşimi kullanmak için ellerinden geleni yaparlar ama onları hep hoşgörür cevapların vermez banaysa onların yanında bile çıkıştığı olmuştu:44::44:

kardeşimle arama eşim girse çok üzülürüm.hatta çoğu zaman kardeşimle aramda yaşananları eşime yansıtmam bile.sende eşinle ailesi arasına girme,ne olursa olsun onlar kardeş:34:

Evet kesinlikle öyle de; seni her fırsat da eşine kötüleyip,sana görümcelik yapmaya çalışırlarsa,kırk yılda bir görüştüğün halde laf sokup dururlarsa kardeşlerinin oğullarının ikinci evliliğini yaptığını bile bile benim ailemle karşılaştıkların da bizim taraf sizin taraf muhabbeti yapıp ikilik yaratırlarsa,oğlum bir türlü dengini bulamadı diye bir laf işitmiş olsanız v.s bunun gibi daha çok şeyler gerçekleri dile getirmek araya girmek,yada arabozmaksa onların yaptıkları nedir ben gerçekten anlamıyorum:30:

Evet kesinlikle öyle de; seni her fırsat da eşine kötüleyip,sana görümcelik yapmaya çalışırlarsa,kırk yılda bir görüştüğün halde laf sokup dururlarsa kardeşlerinin oğullarının ikinci evliliğini yaptığını bile bile benim ailemle karşılaştıkların da bizim taraf sizin taraf muhabbeti yapıp ikilik yaratırlarsa,oğlum bir türlü dengini bulamadı diye bir laf işitmiş olsanız v.s bunun gibi daha çok şeyler gerçekleri dile getirmek araya girmek,yada arabozmaksa onların yaptıkları nedir ben gerçekten anlamıyorum:30:

boşver desinler,sen sesini çıkarma.onlar kaybeder sen kazanırsın.yapılkanı elbette eşin görüyor,ama sürekli ailesini kötülersen,o tarafa olur.bak ciddiyim.eşim bana sürekli ailemi kötülese,ailem suçlu bile olsa savunmaya geçerim:34:

erkeklerin çoğu aileleri söz konusu olunca eşi haklı da olsa kolay kolay sen haklısın demezler canım direkt ailelerini savunmaya geçerler.bu nedenle hiç bu konuyu konuşup boşuna eşinle tartışma.kaldı ki ortada çok büyük bir sorun yok bence:31:eşim ailesine karşı pasif diyorsun ama kocanın başka yapabileceği birşey yok .karşısındaki insan ablası sonuçta ters konuşması hoş olmaz.yani eşin seni anlasa bile karşı taraf ailesi olunca tepki veremez bu nedenle bu konuları kafana takmazsan evinde daha huzurlu olursun canım:31:

Teşekkürler bende fazla takan biriyim bu yüzdende işler iyice sarpa sarıyor bu konularda.Tabiki insanın ablasını,annesini,terslemesi kötü istemediğim bir durum ama bana karşı okadar hoşgörülü olmayayıp onların saygısızlığına boyun eymesi çok kötü:43:

Back
X