Cocuklugundan kalma bir kotu aniyla alakali olabilir mi acaba??
Ailenle iletisimin nasildi?
Uzun uzun yazdin veee telefon kapandi yazdiklarim gitti(
Benimde insanlarla samimi olmama gibi bir sorunum var. Hatta cogu konustugum kisiye selam dahi vermem gormezden gelirim
Rahatsiz edici oldugu icin yardim aldim bu konuda ve sebep ailem cikti:)
Babam bir donem bizi birakip ev parasi biriktirmek icin calismaya gitti. Hic habersiz birakmadi her firsatta geldi ama o donem dedemlerin insanlarla samimi olmayin bi laf cikar biri size zarar verir ogutleri beynime oyle islemiski hala kendimi koruma modunda geziyorum...
Seninde sorununa yardim alman gerekli bence..
Kendine güvensizliğini görüyorum her cümlende..
canım benim durumunu çok iyi anlıyorum, sanki bunları ben yazmışım gibi hissettim..
yaşın sanırım çok küçük, senin yaşlarındayken aynılarını bende yaşadım.. herkesi dinlerdim, herkese yardım ederdim, içimden geldiği gibi değilde nasıl davranmam doğruysa hep öyle davrandım..
hiç hata yapmamalıyım, ağlamamalıyım, güçlü olmam gerek, kimseden yardım istememeliyim falan filan...
biriyle tartışsam, kalbimi çok kırsa, % 100 o hatalı olsa bile '' acaba şunu dediğim içinmi böyle kırdı beni, keşke şunu demeseydim, ama onunda başka sorunları var o yüzden böyle söyledi'' diye diye hep kendimi suçlardım, bende bir gariplik var derdim....
aynı sen gibi sürekli kendimle kavga halindeydim, kendime en acımasız eleştirileri yapıyordum... herkes ne kadar güçlü olduğumu, çok akıllı, becerikli, dayanıklı olduğumu söylüyordu.. evet dışarıya karşı güçlüydüm, serttim ama bilmiyorlardı ki bu benim koruma kalkanımdı... yalnızken deli gibi acı çekiyor, en dibe çöküp, tekrar çıkıyordum ama bunları bilmiyorlardı işte
çok sonra farkettim, neden böyle olduğumu; küçükken ablam her ağladığımda benimle dalga geçerdi, annem hemen her şeyde hatalı olduğumu söylerdi, kendi işlerimi kendim yapardım, gibi ailemle ilgili bir sürü ayrıntı hatırladım..
nasıl olduysa oldu ve kendimi suçlamayı bıraktım... önce ben demeyi başardım, karşımdakine ne hissediyorsam söyledim, en önemlisi de kendimle barıştım
değmez canım kendini bu kadar paralamaya, sen nasıl istiyosan, nasıl mutlu olacaksan öyle davran, öyle yaşa.. ben çok geç farkettim bunları, sen benim kadar geç kalma
kendinin değerini bil, kendine güven, her zaman güçlü olmak, mükemmel zorunda değilsin bu çok yoruyor insanı, kendine kızmayıda bırak, nasılsan öyle kabullen huylarını..
çok uzun olmuş, kusura bakma, geçmişte çok çektiğim için yazmak istedim sana
inşaAllah çok mutlu olur, gönlünce bir hayat yaşarsın
Aslında herkes senin gibi olsa dünya huzur dolu bir yer olurdu. Nedense senin bu huyun bir hastalık, bir kusur gibi geliyor herkese en başta da kendine. Yazdıklarını okurken çevrendeki insanların neden sana hümanist, dürüst, güçlü, iyi niyetli, saf dediklerini anlayabiliyorum. Çünkü kimse senin gibi senin kadar ince fikirli değil bu yazdıklarına bakılarak bir fikir yürütülecek olunursa.
Tek kötü tarafın karşındaki kişileri kendin kadar eleştirmeyip yanlışlarını, hatalarını görememek bana göre. Çünkü çoğu kişi çok bencil ve art niyetli olmasa bile çok çıkarcı. Koşulsuz, sorgusuz yaklaşırsan çevrendekilere zarar görebilirsin maddi manevi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?