Nasıl bir yol izlemeliyim ?

İlk evlendiğim zaman özendim banyoya ferforje raflardan aldım. 2 ay bekledi, bir çivi çakıp asamadı. En sonunda ben astım.
1 sene önce kombinin su borusu patladı. Yerdeki parke çıkarıldı vs. çağırdığı usta bunu ekti, sonra da hiç oralı olmadı.
Kombi değişti, eskisinden etrafta leş gibi iz kaldı. En azından mutfağı bir boyayalım diyorum. Hiç oralı bile olmuyor, çok saçmaymış.
Yani bacım bunlar böyle, ben artık kabullendim

Şimdi konuya kv leri katmak istemesem de katacağım Bence aileden geliyor bazı şeyler, anne babalar ağa paşa gibi yetiştirmişse genelde böyle evdeki tamirat işleriyle ilgisiz oluyorlar. Mesela bekarken ben babam evde her şeye koşar ederdi aksatmazdı tadilat gereken işleri, bana normal olması gereken buymuş gibi gelirdi. Evlendim eşim iyidir bir sorunumuz yok ama evde bir tadilat tamir işi olsa tamam hallederiz der kalır öylece, bir gün kayınvalidemle sohber ederken konu buna geldi dedim hiç umursamıyor erteliyor. Kv hep ben koşarım o hiç bilmez yaptırmadım babası da öyleydi ben koşardım her şeye deyince bende jeton düştü , ailede öyle yetiştirildikleri için ilgili olmuyorlar pek.
Kimisi kendin yap demiş ama her şey de yapılmıyor. Ben babamdan çoğu şeyi ögrendim yapabiliyorum ama elektrikçinin yada tesisatçının yapabileceği işler de oluyor bazen. Usta çağırsan evde eşinin olacağa saate denk getirmek gerekiyor, güvenilmez kimseye. Eşine desen usta çağırdım sen varken gelsin yok şimdi maç izlemeye gitcem yada başka bir bahane sunarlar , yine ertelerler. Ben söylene söylene yada artık direk ustayı çağırıyorum çağırdım bak diyerek mecburen yaptırıyorum, emrivaki yapmaktan nefret ederim ama alıştırana kadar böyle yapmak lazım sanırım.

Elinizde olsa usta bulacakmışsınız ya neden bulmuyorsunuz ? Adam belli ki tamirden falan hoşlanmıyor

benim eşim böyle değil ama babam tıpkı böyle :) annem artık hiç takmıyor, babama yarın elektrikçi çağırdım evde ol da parasını ver, akşama muslukçu çağırdım evde ol da parasını ver diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…