- Konu Sahibi Deruchette
-
13 yıldır beraberiz. 12 yıldır evliyiz
Sevgi , saygı, anlayış.
Bibirimizi idare ederiz, bir bakıştan ne demek istediğimizi anlarız, kavga etsekte küs kalmaz karşılıklı alttan alır uzatmayız.
Hatalarımız oluyor tabi karşılıklı ama büyütmüyoruz hiçbir şeyi.
bende 8 sene çıktım eşimle:)aşk olunca kopamıyorsun sırrı bu sanırım
Günümüzde en sağlam olması gereken evlilik birliği bile 1 2 yıl ayakta duramazken, nasıl bir insanla 3 yıl 5 yıl sevgili olabiliyorsunuz gerçekten çok merak ediyorum :)
Hatta burda bir arkadaş var 9 yıl çıkmış eşiyle, nasıl yaa :) biri bu formülü bana da versin.
onlardan biri de benim
biz 14 yaşından beri beraberiz, şu an 22 yaşındayız
ben biraz olaya duygusal açıdan bakıcam. aşkın kuvvetine inanıyorum, o her sıkıntıyı çözüyo. ben her geçen gün bi öncekinden daha da aşık olarak uyanıyorum O'na
ama sadece aşk tabii ki yetmiyo
bunun yanında saygı çok önemli
birbirini tanıyıp ona göre davranmak çok önemli. bizim ilişkimizde ben biraz agresif tarafım. bağırırım çağırırım vs. o susar, dinler, sakinleştirir. birbirini tamamlayan 2 yapboz parçası olmalısınız.
fedakarlık çok önemli, sonuçta sen ve ben olmaktan ''biz'' olmaya geçiyosunuz ve her 2 taraf da kendinden biraz ödün vermeli, ilişki için çaba harcamalı. sevdiğine güvenmeli, ama en ufak bi kavga dahi olsa onu kaybetmekten korkmalı
bi de tabii onca yıl sevgilisin, evli olmaktan daha zor dediğin gibi, yapacakların kısıtlı, gittiğin yerler hep dışarları, orda ortak paylaşımlarda bulunmak zor. yine de her şeye rağmen ortak paylaşımlar için sınırlar zorlanmalı, yoksa ilişki monotonluğa sarar ve sadece alışkanlık olarak kalır. biz mesela her gece ayrı evlerde ayrı yataklarda yatmış olsak da her gece aynı anda yatağa girer bazen birbirimize cam açar öyle uyuruz. aynı anda aynı diziyi izliyoruz vs. bu tarz şeylerin yapılması gerekli ilişkiyi canlı tutmak adına.
ve inan bana temeli sağlam gerisi geliyor, bitmesi için hiçbir sebep kalmıyor. sevgilim hep şöyle der. ''biz birer tohumduk, küçücüktük, güçsüzdük, elele verdik fidan olduk, rüzgarda birbirimize tutunduk, yıkılmadık. kendi çabalarımızla birbirimizi suladık, güçlendik, ağaç olduk, bazen yağmurlar yağdı üzerimize ama en fazla yapraklarımız zarar gördü, gövdemize yağmur damlalarının düşmesine izin vermedik, öyle köklü ağaç olduk ki artık rüzgar değil fırtına dahi bizi yıkamaz ve doğru zaman geldiğinde de meyvelerimizi açıcaz'' der. ben de buna benzetiyorum ilişkiyi, elele verince aşılmıcak bi şey yoktur.
maşşallahh allah birlikteliğinizi daim etsin darısı ben dahil olmayanlara inşallah
Aşk ve tutku en başta gelir bunun için. Onlar sağlamsa saygı, anlayış, kafa yapısının uyumu vs. tamamlar bu durumu.
Ama işte bunu hiç anlamıyorum ben.
Nasıl bir insan yıllarca bitmeyen bir aşkla bir adama aşık ve sevgi dolu kalabiliyor acaba.:44::44:
Benim için o kadar uzak ve o kadar inanılmaz, imkansız bir durum ki, şaşkınlıkla izliyorum.:97:
Şans olsa gerek aşk dolu bir kalbi kaybetmemek. Formülü olduğuna inanmıyorum.
Kısmet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?