Nasıl Bu Kadar Uzun Süre Birlikte Kalabildiniz ?

Çok sevmekle ilgisi yok bence, karakter ve yapı meselesi. saygı ve beklentilerini ayarlamakla olabilir diye düşünüyorum. mesela ben sadece 1 veya 2 sevgilim olmasını istemezdim, veya ilk sevgilimle evlenmek istemezdim. çünkü asla onun benim için yeterli olabileceğini düşünemem tek tanıdığım erkek o olursa.. şimdi 10 11 aylık bir ilişkim var, en uzun ilişkim şu ana kadar.. önceki tanıdıklarıma oranla en iyisi diyorum. ama yine de 5 6 sene sevgili olmam, evlenirim daha iyi.. bence kişide bitiyor, uzun ilişki isteyip istemediği önemli.

doğum günüm olan 3 kasım da 4. yılımıza girdik aslında en önce saygı herşey...
bazen ben o kadar sinirleniyorum ki... ama o beni nasıl kontrol edebileceğini nasıl yatıştırıp sakinleştirebileceğini çok çok iyi biliyo...
hatta bazen dalga geçer benle seni senden çok daha iyi tanıyorum diye
mesela ufak tefek ama mutlu eden şeyler olur bzen yani mutlu etmek ve saygı en öncelikli şeyler

13 yıldır beraberiz. 12 yıldır evliyiz
Sevgi , saygı, anlayış.
Bibirimizi idare ederiz, bir bakıştan ne demek istediğimizi anlarız, kavga etsekte küs kalmaz karşılıklı alttan alır uzatmayız.
Hatalarımız oluyor tabi karşılıklı ama büyütmüyoruz hiçbir şeyi.

Allah bir ömür daim ettirsin ne demeli.

ben benim formulümü veriyim canım:) aslında tam 3 yıl doldu ama daha erken gibi geliyor bana sanki dün gibi, ama dün gibi toyda değil ilişkim çünkü çok gelişti sağlamlaştı çünkü iletişimimiz çok güçlü ve ikimiz birbirimizin çok iyi hayat arkadaşıyız maddi manevi, ikimiz birbirimizle tam ve eksiksiz iletişim kurararız canımız sıkılsa rezil olsak mutlu olsak birbirimize gıcık olsak hep konuşuruz ve birbirimizi iyi tanıdığımız için birbirimize güzel jestler yaparız yeri gelir çok güzel bir aşkla ilgili mısra dahi olabilir bu, ilişkimizde birde gerçekçiyiz hayattaki kötü olan ve ne kadar güçlü olmamız gerçeğiyle de başbaşayız ki evlensek maddi olan ve dışardan yıpratacak olan şeylerin farkında olmuş oluruz bile (çünkü şuan dahi neyin ne ölçüde ne olduğunu tam olarak iyi biliyoruz), işin kısası tatlım tek vucüt olmak diye söz vardır, herşeyi dengede tutmak ve tam bir iletişim dürüstlükle devam ederse ve kısmetse olur mu olur...Şuanlık bunları yazabildim

onlardan biri de benim
biz 14 yaşından beri beraberiz, şu an 22 yaşındayız
ben biraz olaya duygusal açıdan bakıcam. aşkın kuvvetine inanıyorum, o her sıkıntıyı çözüyo. ben her geçen gün bi öncekinden daha da aşık olarak uyanıyorum O'na
ama sadece aşk tabii ki yetmiyo
bunun yanında saygı çok önemli
birbirini tanıyıp ona göre davranmak çok önemli. bizim ilişkimizde ben biraz agresif tarafım. bağırırım çağırırım vs. o susar, dinler, sakinleştirir. birbirini tamamlayan 2 yapboz parçası olmalısınız.
fedakarlık çok önemli, sonuçta sen ve ben olmaktan ''biz'' olmaya geçiyosunuz ve her 2 taraf da kendinden biraz ödün vermeli, ilişki için çaba harcamalı. sevdiğine güvenmeli, ama en ufak bi kavga dahi olsa onu kaybetmekten korkmalı
bi de tabii onca yıl sevgilisin, evli olmaktan daha zor dediğin gibi, yapacakların kısıtlı, gittiğin yerler hep dışarları, orda ortak paylaşımlarda bulunmak zor. yine de her şeye rağmen ortak paylaşımlar için sınırlar zorlanmalı, yoksa ilişki monotonluğa sarar ve sadece alışkanlık olarak kalır. biz mesela her gece ayrı evlerde ayrı yataklarda yatmış olsak da her gece aynı anda yatağa girer bazen birbirimize cam açar öyle uyuruz. aynı anda aynı diziyi izliyoruz vs. bu tarz şeylerin yapılması gerekli ilişkiyi canlı tutmak adına.
ve inan bana temeli sağlam gerisi geliyor, bitmesi için hiçbir sebep kalmıyor. sevgilim hep şöyle der. ''biz birer tohumduk, küçücüktük, güçsüzdük, elele verdik fidan olduk, rüzgarda birbirimize tutunduk, yıkılmadık. kendi çabalarımızla birbirimizi suladık, güçlendik, ağaç olduk, bazen yağmurlar yağdı üzerimize ama en fazla yapraklarımız zarar gördü, gövdemize yağmur damlalarının düşmesine izin vermedik, öyle köklü ağaç olduk ki artık rüzgar değil fırtına dahi bizi yıkamaz ve doğru zaman geldiğinde de meyvelerimizi açıcaz'' der. ben de buna benzetiyorum ilişkiyi, elele verince aşılmıcak bi şey yoktur.

Benim anneannemle dedem birbirlerinin anaokul aşklarıymış
Yani yaklaşık 50 yıldır birlikteler
Evet belki onca yıldan sonra sevgi yok, ama karşılıklı saygı var aralarında.
Canım anneanneciğim bileğini kırmış da 1 aydır evde yemeği, temizliği, bulaşık vs. aklınıza ne gelirse dedem yapıyormuş. Bu da onca yıldan sonra kaybolmayan saygının bir kanıtı bence.

Aşk ve tutku en başta gelir bunun için. Onlar sağlamsa saygı, anlayış, kafa yapısının uyumu vs. tamamlar bu durumu.
Ama işte bunu hiç anlamıyorum ben.
Nasıl bir insan yıllarca bitmeyen bir aşkla bir adama aşık ve sevgi dolu kalabiliyor acaba.:44::44:
Benim için o kadar uzak ve o kadar inanılmaz, imkansız bir durum ki, şaşkınlıkla izliyorum.:97:
Şans olsa gerek aşk dolu bir kalbi kaybetmemek. Formülü olduğuna inanmıyorum.
Kısmet.

burdaki bazı arkadaşlara göre uzun diyemem belki ama biz de 4.yılın içerisindeyiz.
formül falan veremem heralde, idare etmek saygılı olmak vs çok önemli tabi ki ama, ben aşk insanıyım acccık
heyecanlanıyorum ona bakınca bile, burnumun direği bildiğin sızlıyor yahu kokusunu duymayınca...

Bizde eşimle lise sonra sevgili olduk. öncesinde de 2 yıllık bir arkadaşlığımız vardı.
6 yıl sevgililikten sonra evlendik :) 6 yıllık evliyiz. 28 yaşındayım eşimi 14 yıldır tanıyorum, 12 yıldırda sevgilim, aşkım, hayatım ve hayatımı adadığım adam.

Bizde sevgilimle 5 yıldır birlikteyiz Üstüne bu ilişkiyi 5 yıldır uzaktan yürütüyoruz.3 saatlik mesafedeyiz her istediğimizde buluşamıyoruz.Biz bu aşka gerçekten imkansız olarak başladık.İki yıl beni hep sevdi sabırla bekledi.Sabaha kadar ağladığı zamanları hatırlıyorum Arada ayrılıklarımız, tartışmalarımız mutlaka oldu ama ben kadere çok inanıyorum.Tamamen bitti dediğimiz anlarda bile bi şekilde kader yine yollarımızı birleştirdi.Gerçek aşk, tutku, güven çok çok önemli.Hala buluşmalarımızda ikimizde heyecandan titreriz Gerçek aşkı bulanlardan birisi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum inşallah hep böyle devam eder

maşşallahh allah birlikteliğinizi daim etsin darısı ben dahil olmayanlara inşallah

benimde 6 yıllık bir ilişkim var bence bir zamandan sonra aşktanda öte birşey oluyo.tarif edilemez.bağımlı oluyosunuz artık.allahıma bin şükürler olsun çok anlayışlı her konuda alttan alan,beni seven değer veren bir dediğimi 2 etmeyen sevgilim var.allah herkese nasip etsin bu duyguyu.mutluluk kaynağim o benim herşeyiiimmm

Biz bu tanıma uyuyoruz sanırım:)

Bunca yıldan sonra hala söylediği kimi sözler ya da yaptığı şeyler kalbimi resmen titretiyor-gözlerim yaşarıyor...ben öyle romatik bir insan da değilimdir halbuki kendime çok şaşırıyorum öyle anlarda...onu ne kadar çok sevdiğimi fark edince...önceden sinir oluyordum bile kendime neden o kadar çok seviyorum diye, tuhaf geliyordu:) ama alıştım artık:)

Ama insanın elinde değil böyle şeyler, ol dediğinde olmuyor, kendiliğinden geliyor ve yerleşiyor hayatına bence

Hepinizin ilişkisine koca bi Maşallah 7 9 13 rakamlarını gördükçe bizim 2,5 yıl az diyorum Rabbim herkese nasip etsin, konu sahibesi arkadaşım dışardan filmlerdeki gibi görünüyo olabilir ama hiç de kolay değil, yeri geliyor alttan alıyosun yeri geliyor kabul edemiyeceğin şeylere tamam diyosun, vs vs ha karşılıklı olunca da çok güzel oluyo En başta saygı geliyor tabi, eksik etmemek gerek, Rabbim herkese nasip etsin

bende niaşnlımla 7 yıldır birlikteyim kafa yapımızda hiç uygundeğil ama seviyoruz işte napalım ayrı olamıyoruz evlenicez bu sene inş. kavga gürültü yuvarlanıp gidicez şaka biyana sevgi saygı çok önemli ben hala deli gibi seviyorum oda öyle olmasa beni çekermi bukadar yıl çekilmem ben yahuu bazen kendi kendimi çekemiyorum

10 yıllık evliyim ama hiç okadar yıl geçmiş gibi hissetmıyoruzz eşimde bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…