Nasıl Bu Kadar Uzun Süre Birlikte Kalabildiniz ?

Çok şanslısın o zaman.

Bence de öyle. Bir tarifi yok bu işin.
Kimi yaşıyor, kimine de hiç kısmet olmuyor.

Romantik olmakla alakası yok aslında.
Birini gerçekten çok sevdiğinde gözlerin de yaşarır, kalbin de titrer.
Ortak duygular bunlar.
Ama şans meselesi burada değil, bunları yıllar sonra bile hissedebilmekte.
O kısım inanılmaz işte.

Son düzenleme:
Merhaba, bizde nişanlımla 10 yıldır birlikteyiz :) lisede aynı sınıftaydık.. 2 yıldır iş resmiyette, üni.ydi, askerlikti derken 24 gün sonra düğünümüz var...

Bazı şeyler kısmet, nasip. Kendim adıma çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.. Onu ilk tanıdığımda 15 yaşımdaydım..Bu zamana kadar nasıl mı geldi?

Yeri geldi, küstük, kızdık, yeri geldi ağladık, yeri geldi kahkahalara boğulduk ama en önemlisi bazı şeyleri tüketmedik.. 24 gün sonra yaşayacağım daha bir dolu şey olduğuna inanıyorum.. Hayatımın temel taşı.. Ama sarmaş dolaş , vıcık vıcık bir ilişkiyse başladığınız yürümüyor.. En başından kör aşık olursanız olmuyor...

Hayatı pembe gözlüklerle, evlenicez, sonunda kavuşacağız, kimse önümüzde duramaz derseniz olmuyor... İnsan kendi her türlü duruma alıştırmalı..

Sonuçta genelleme yapmamak lazım. Herkesin ilişkiden bekleyişi farklıdır ama bu zamana kadar beklentiler olmadan güzel idare ettik. Allahım hayırlısını, tamamını eyler inşallah.

Herkes uzun süreli ilişkilerde şanslı olmayabiliyor.. Yanlış seçimler yapılabiliyor. İster kısa ister uzun, Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın herkesi...

Gözlerini gözlerinden ayıraamayacak miktarda sevgi
Çok tatlı kaşığı saygı
alabildiği kadar güven :)
biz 3.5 senemizi bu tarife borçluyuz.
Allahım herkesin kalbine göre versin

Ben %200 katiliyorum, bu olaylar gercekten de kismet.

Ben inanilmaz romantik bir insanim ama bir turlu gonlume gore olmadi Eger romantik insanlar aski cekseydi, ilk bana gelirdi Cevremde resmen agac imalati diyecegim bir akraba kadin vardi ve bu hanima dunyanin en duzgun, sefkatli ve romantik erkegi kismet oldu. Ha , evlendikten sonra hatun degisti mi derseniz hala bir odundu hicbir ilerleme kaydetmedi :26: :26: :26:

Resmen kadere isyan etmistim , Allahim boyle bir aski neden benim kadar anlayamayacak, benim kadar takdir edemeyecek birine verdin diye

Neyse, konuya doneyim: kendi adima gercekten asik olmadigim, tapinmadigim birine hic katlanamam gibi geliyor. Yalniz ve rahat yasamaya alistigim icin, gercekten sevmedigim birini cekemem gibime geliyor..bence mesele sevmekte.

biz de eşimle 6 yıl flört ettik,6 yıldır da evliyiz.aslında benim tanıdığım bir sürü insan var böyle bana değişik gelmiyor.

Konuyu gorunce cevap vermeliyim dedim :) Biz esimle evlenmeden once 6 sene birlikteligimiz oldu, birde bizim aramizda kilometreler vardi cok uzaktik birbirimize..
Cok kavgalar ettik, cok ayrildik ama dayanamadik geri donduk her seferinde :) Yeri geldi ben alttan aldim sustum, yeri geldi o ama hicbi zaman vazgecmedik birbirimizden ne olursa olsun sevdik, kavga ederken bile sevdik.. Arada gercek ask varsa 6 yilda surer 60 yilda cok sukur simdi 1 yildir evliyiz, degisen hicbisey olmadi biz hep ayniyiz sevgimiz hep ayni..

1 buçuk yıl zor dayandım valla. demek ki doğru insan değilmiş karşımdaki. bir ilişkiyi ayakta tutun 3 s vadır. sevgi , saygı, sadakat

bence şöyle oluyor bunun formülü:

Aşk + Sadakat + Hoşgörü + Güven + Sabır + Güler yüz

Eşimle 6 sene sevgili kaldık 1.5 senedir de evliyiz. Kötü yanları yok muydu? tabi ki vardı anlaşamadığımız yerler. ama bazen o bazen ben fedakarlıkta bulunduk. o kızıp bağırdığında ben alttan aldım. ben küsüp ağladığımda o sarıp sarmaladı beni... üstelik maddi sıkıntılarımız da oldu. ama bardağın hep dolu tarafına baktık. yemekte ekmek ve soğandan başka bir şeyimiz olmadığı zamanlarda "bir soğan kır da yiyelim" diyip gülüştük. ve mutlulukla yedik o soğan ekmeği..
3. kişileri (anne babalarımız dahil) aramıza sokmadık, benim ailem senin ailen olayına girmedik. BİZ dedik önce.
işte bence böyle...

Hiç kafanı yorma.

Ben bile bazen şaşırıyorum nasıl oluyor diye

5buçuk yıldır küslüğümüz, ciddi bir kavgamız bile olmadı diyebilirim.
Nasip.
Uyum ve saygı çok önemli.

Vaaayyyyy be. hepinizi hayretle saskinlikla ve imrenerek okudum. hic yasamadim boyle bisey hep mantik abidesiydim. diyecek biseyy bulamiyoruum

Vaaayyyyy be. hepinizi hayretle saskinlikla ve imrenerek okudum. hic yasamadim boyle bisey hep mantik abidesiydim. diyecek biseyy bulamiyoruum

Mantık abidesi olmakla asla ve asla ilgisi yok böyle şeylerin.
Aşık olabileceğin biriyle karşılaşıp karşılaşmamakla alakası var.
Yoksa aşk yaşayan herkese romantik , duygusal falan dememiz lazım.
Öyle bir kalıp yok. Herkesin dengi vardır.
Sen de burada okudukların gibi ilişkiler yaşayabilirsin.
Yeter ki "o insan"la tanış.

O uzun yıllar çıkanlar da ayrılık eşiğine gelip gelip kopamamıştırlar ama bence..
Sevgileri güçlü olduğu için kopamıyorlar tabi.
Ben de 3 yıllık birliktelik sonrası evlendim ama o 3 yıl ayrılık eşiğine geldik geldik
kopamadık.
Yani 9 yıl boyunca hiç ayrılığın yakınından geçilmemişse ciddi ödül verilmeli o aşka

Benim kardeşim eşiyle ortaokulda tanıştı, uzun yıllar görüştüler.
Kopma durumlarıda oldu arada ama hiç kopmadılar.
4.5 senelik evliler, 12, 13 senelik beraberlikleri var neredeyse.
2. çocuklarını bekliyorlar şuan.
Yeri geldiğinde çok ta kavga ederler ama anlaşıyorlar şükür.
Allah bekarlara hayırlı kısmetler versin.
Evlilerin yuvasına da huzur versin inş.

Biz de eşimle 7 yıl flört, 9 yıl da evlilik, toplamda 16 yıldır beraberiz

Ama sorsan daha dün gibi :)

Son düzenleme:
Bizde 4 senedir birlikteyiz ama bu bikaç zamandır bazı şeyler yolunda gitmiyor çok fazla kavga eder olduk ve bana eskisi gibi ilgi göstermiyor kasıtlı yaptığını düşünmüyorum ama ilgisi azalmış gibi beni aşırı üzüyor bu durum ( ve böyle olunca daha da üstüne düşüyorum (

Yani sevdiğim biri var şuan ama sonradan aşka dönüşür mü böyle mi kalır daha yeniyiz bilmiyorum o yüzden ne hissettiğimi anlayamıyorum.

Bizim de 4 ay sonra 9 sene dolacak.
Aklıma gelen birkaç(!) madde var dikkat etmek gereken:

Sevgi, saygı, hoşgörü, kaybetme korkusu, ego ve üste çıkma duygularından arınmak, alttan almak, affedici olmak, affetmeyi/affetmemeyi silah olarak kullanmamak, bir mevzu tatlıya bağlandıysa yeniden ortaya getirmemek, ne kadar alıyorsan o kadar vermeye çalışmak, sürekli negatiflikten kaçınmak (dert anlatmak, şikayet etmek gibi konuları sadece bir tarafın yapması ya da dozunu kaçırması), karşı tarafı takdir etmeyi ve yaptıklarına teşekkür etmeyi unutmamak, karşı tarafın yaptığı iyi şeyleri alışkanlık haline getirip zorunluluğu olarak görmemek, her konuda eşit olunmasa bile denge kurmayı başarmak, kıskançlığın dozunu kaçırıp kısıtlama moduna gitmemek, iki tarafın da isteklerini önemsemek, cinselliği ödül ya da ceza gibi kullanmamak, ama en önemlisi sabır, sabır, sabır =)

genelleme yapmak istemiyorum fakat 6- 7 sene ilişkisi olanlar 18-19 yaşında başlayıp bugün ki konuma beraber sabırla gelen insanlar (eğitim ,meslek ,askerlik vs)
ben 23 yaşındayım üniversite bitti çalışıyorum bu saatten sonra benle aynı şartlarda birisiyle birlikte olmak isterim,
uzun süre ona sabredemem zor çünkü en azından buradaki arkadaşlar belirttğim şeyleri çok sevdikleri için beklemişler.. genede büyük konuşmak istemiyorum ama bundan sonra en fazla 2 yıl bekleyebilirim gibime geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…