Nasıl çözebilirim bu durumu ?

Hadikalkgelbulbirbahane

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2019
1.058
964
73
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var Bir kaç aydır nişanlım kahveye gitme alışkanlığını çok sıklaştırdı.Yakın bir zamanda İş yerini kapatmak zorunda kaldı.Bir yerden para bekliyor yeni bir iş kurmak için.Çalıştığı dönemlerde çok nadir haftada bir gün giderdi,o da arkadaşlarının zoruyla.Gitse bile aradığım an kalkar eve geçerdi.Ama artık resmen haftanın her günü kahveye gidiyor.Ve bildiğiniz geceye kadar kahvede oturuyor arkadaşlarıyla.Arasam bile tamam kalkarım deyip kapatıyor.Ama asla dinlemiyor tabiiki.Bu durum canımı çok aşırı sıkmaya başladı.Hoşuma gitmediğini söylüyorum fakat “gün boyu evde oturup napacam” diyor.”Gittiğim yer belli nereye gidiyorum ki sanki”diyor.Sinirlenerek üste çıkmaya çalışıyor.Nasıl eski haline çevirebilirim onu ? Nasıl bir yol izlemeliyim ?

Evli olsanız, kahveye gitmekten evimize gelmiyor deseniz tamam da şuan bu kadar karışma sebebinizi anlamadım. Kahve dediğiniz yer bir liraya çay içebileceği bir yer nihayetinde. Boş durup stres yapacağına arkadaşlarımla ucuz mekanda takılırım demiş fazla üstüne gitmeyin çalışmaya başlayınca geçer.

Yani adam da haksız değil.

Para bekliyormuş iş kurmak için.

Arada da bırak keyfine göre bir şeyler yapsın.

Dediği gibi sanki çok kötü bir şey mi yapıyor.
Ya öyle tabiki onunda hakkı kendi keyfine göre bişeyler yapmak.Ama haftanın her günü öğlenden gidip geceye kadar orda oturması canımı sıkıyor.

İlerde de böyle mi olur diye korkuyorum aslında.Anormal bir durum değil mi 7 24 orda olması?

Üstüne çok gitmeyin evde oturup size saracagina gitsin kahvede stres atar. Bazen böyle şeylere insanın psikolojik olarak ihtiyacı oluyor.

Neden ki?
Siz görüşmek isteyince görüşüyor mu?
Görüşüyorsa bırak diğer zamanlarını istediği gibi değerlendirsin.
Bana gereken zamanı ayırıyor.Yani hafta somları çıkıp beraber vakit geçiyoruz.Ama mesela bazen sırf orda olduğu için sabahtan akşama kadar tek bir mesaj dahi yazmadığı bile oluyor .

İlerde de böyle mi olur diye korkuyorum aslında.Anormal bir durum değil mi 7 24 orda olması?
Çalışırken öyle degilmis ama ,arkadaslari zorla götürüyormus , adam işsiz şuan evet tüm günü kahvede ziyan etmesi canınızı sıkabilir ama yeni bir iş kurana kadar sabredin, normale dönüp dönmeyeceğini görmüş olursunuz.

Evet çalıştığı dönemlerde arkadaşları zorlardı gitmesi için.Ama şuan zorlayan taraf o

Bana gereken zamanı ayırıyor.Yani hafta somları çıkıp beraber vakit geçiyoruz.Ama mesela bazen sırf orda olduğu için sabahtan akşama kadar tek bir mesaj dahi yazmadığı bile oluyor .

Yani millette ne sevgililer/nişanlılar/eşler var sabrediyorlar
Bence sizinkisi problem bile değil

Suan evli degilsnz evde beklemiyorsunz ee iside yok suan kadin gbi hep evde oturamaz ki.bi an evvel ise baslamali

Bence yeni iş kuruncaya kadar bekleyin karışmayın, iş kurduktan sonra devam etmezse sorun yok. Şimdi streslidir üzerine gitmeyin. Ama iş kurduktan sonra da hergün hergün giderse evlenmeden önce düşünün. Umarım alışkanlık kazanmaz. Benim babam da hergün giderdi öyle biriyle evli olmak çok zor.

Yani millette ne sevgililer/nişanlılar/eşler var sabrediyorlar
Bence sizinkisi problem bile değil
Aslında ben bunu alışkanlık haline getirdiği için evlendikten sonra da en ufak bir boşlukta kahveye gider diye korkuyorum.Çünkü şuan bile ordayken arayınca açmıyor resmen bilerek.Hatta bazen sessize alıyor bilerek.

Amaaaan işsizlik çok zor. Helede erkek için. Kadınlar evde oturuyor da erkekler oturamıyor. Bırak gitsin bence. Şimdilik sıkma çok iş olayı hallolana kadar.

Ama onu bilemezsin ki
Gelecekte böyle olur diyerek endişelenmekten ziyade bugüne odaklanmak daha iyidir
Şimdiden geleceğin stresini yaşamayın
Öyle bir şey olursa o zaman çözmeye çalışırsınız bu meseleyi
Ki kendi işi olan çalışan, evi olan bi' adam sürekli kahvede olmaz bence
Olursa da kulağı çekilir gerektiğince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…