- Konu Sahibi GurbetimSana
-
Sözlü müsünüz sevgili mi
senin dediğinde yanlış bişey yok haklısın insan evleneceği insandan bazı şeyler bekler ama cevabı çok sert olmuş ama yinede görüşüp konuşmakta fayda var 4 yıllık emeği bi kenara atamazsınız
Onun geleceği ile ilgili akıl vermek için çok erken.Bunu onun düşünmesi lazım.Kimseye dayatmayla sorumluluk yükletilmez.Ailesi ile ilgili maddi sıkıntılar vardır,aileye yardımcı olmak istiyordur.Ortada söz nişan hiçbirşey de yok.Askerden de yeni gelmiş.Aile içini bilemezsin.Ne olursa olsun,sen kimsin demesi yanlış.Ama durduk yere de sen kimsin dememiştir.Senin söyleme şeklin nasıldı,daha önceden de defalarca söyledinmi bunlarda önemli.
sert değildi gayet mülayim bi şekilde söyledim bide ben öyle sert biri değilim suyuna giden biriyim hep alttan alan bide biz 4 senedir birlikteyiz ama hep hasrettik kendisi mütahit hep dışarıda çalışıyor onunda etkisi olabilir mi ki ??? annesi çok iyi biri sürekli konuşuruz vakti zamanında babası batmış onu toparlıyorlar olan bu işte ...
Yani bencede sen kimsin lafını dyen birine tutumunuz ne olmalı bilemedim. sonuçta kötü bişey dememişsiniz. artı neden sözünüze 2,5 yıl kadar bi süre var onuda anlamadım 4 yıldır berabermişiniz zaten neden adını 2,5 yıl sonra koyuyorsunuz ki ?şimdi ev dükkan alacak 2,5 yıl sonra sizle sözlenip herşeyi bi başına mı yükleneceksiniz bu iş cokta sağlam görünmüyor bana göre kalbini kırmak istemem ama iyi düşün derim ben.
4 yıllık sevgiliye sen kimsin denmemeli..
Açıkçası ben çok kırılırdım ve haddini bildirmek suretiyle o telefonu kapatırdım.
Siz de bir süre taviz vermeyin bence.
Ayrıca tabi ki de önce sizin bir yuva kurmanız lazım daha sonra ailelere yardım edebilirsiniz.
Ne yani 10 yıl onun ailesine ev yapmasını mı bekleyeceksiniz çok saçma size itiraz etmesi.
Dün akşam sevgilimle tartıştık sizinde fikirlerinizi almak istiyorum..
biz 4 yıldır çıkıyıoruz.. askere gitmeden önce kendi ailesini hiç sevmezdi..
ama askerden sonra benimde desteğimle ailesiyle arasını düzeltti..
şimdi sevgilim fethiyede babası ile birlikte çalışıyor..
oldukça iyi bir maaş alıyor.. ve 1 sene sonra söz nişan düşünüyoruz..
ben dedim ki biraz para biriktir kendini toparla ilerisi i
için zorluk çekme..
o da bana sen kimsin de bana bunları diyorsun dedi ve önce anneme ev kardeşime dükkan almadan kendi geleceğimi düşünemem öncelikle onları tıoparlamam lazım dedi..
daha sonra bana bir ev olsun çatısı bile olmasın ama içinde huzur olsun dedi..
sanki ben onu bu konuşmayla huzursuz mu ettim de böyle dedi sadece bizim geleceğimiz için kıyıya biraz para koy birikim olsun demek istemiştim demez olaydım..
çok üzüldüm sizce ne yapmalıyım nasıl davrabnmalıyım..
(askerden geldiği için o psikolojiyi de ele alalalım arkadaşlar 1,5 aydır askerden geldi..)
güzel yorumlarınızı bekliyorum bana bir akıl verin....
Başlarım şu erkeklerin asker psikolojisine.Yok öyle bir psikoloji.Esnaflık yaptığı için benim babam 30 yaşında gitti,iki çocuklu bir halde hem de...Onun psikolojisi sağlamdı arkasında bir eş ve iki çocuk bırakmasına rağmen.Yemeyin şu ucuz psikoloji muhabbetlerini.
Valla kusura bakmasın da...Anneye ev,kardeşine dükkan...Babası ne işe yarıyor bu durumda ?
Aileye yardımcı olmak başka şeydir,sizin sevgiliniz önceliklerini bilmiyor.
Sen kimsin dediği anda siz ne tepki verdiniz ?
Bizde baya yıldır çıkıyoruz cnm sevgilim anneme ev almadan evlenmek istemiyorum diyordu.Sona bende evlendikten sonra alırız beraber filan diye beynine girdim biraz.Kendi evimiz olsun küçük filan olsun sonra da annen için alırız sonuçta kredi çekimi uzun yıllar süren bi olay dedim.Başta o da çok tepki veriyordu ama zamanla alttan alttan girince anlamaya başlıyorlar canım.Yaza doğru söz nişan filan düşünüyoruz şmdi onun için para biriktirmeyi düşünüyorMesela öyle akıl verir gibi konuşma cnm ondan tepki vermiştir belki.İşte benim şöyle ev hayalim var evlenince böyle evimiz olsa filan diye özendir.Ailende önemli tabi ki yap ama bizde önemliyiz mesajını vermelisin.
bende öyle düşünüyorum zaten ama onu bu huyundan nasıl vazgeçire bilirim nasıl düzelte bilirim hep böyle yapıyor sonrada dönüp özür diliyor öküz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?