• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl davranırsam kayınvalidem ler beni yanlış anlamaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bi hizmet beklediğim yok maddi olarak kalmam gerekiyor be görümcemi kırmadan nasıl söyleyebilirim onun için fikir almak istedim

Görümcemler köyde aileyle kalıyor baba

Sık görüşmeleri değil konu eşim ve ben ailesiyle kalmak istiyoruz Görümcemler le hepimiz kalamayız dimi
Durust olalim,minnos paraciklar cebimizde kalsin istiyoruz sadece:-)
Halam derdi ki misafir misafiri istemez,evsahibi hicbirini istemez:))
Ayy Rabbim helalinden bol rizik yagdirsin cocuklarima da tatli gelsin gitsinler,yanimda surekli istemem vallahi:D

Kayınvalidem ler le Bi kızın öyle annesinde temelli kalması yanlış ama bana denk geldi işte
Size göre yanlış. Onlra göre anne kız aynı evde yaşamaktan memnun demek damatta memnun. Bu onlarin düzeni olmuş artık. Siz birikim icin kayinvalidenlerde yaşayacaksınız onlarlada yaşamayı kabul ederek o eve gideceksiniz. Şimdi siz birikim yapın diye herkesin olan tüm düzenini bozmasi mi mantıklı siizn olan duzene ayak uydurmaniz mi?

Kaynana da anam gibi heralde, evlatlarına düşkün hizmeti iyi. Damat neyse de, aynı hizmeti geline etmeyecek, etmeyeceğinin de sinyalini verdi. Bu gelin kız görümcesi gibi rahat ettirilmeyi bekliyorsa çok bekler.
Ahhahhahh bence de.
Kvcigim sagolsun kizini elcegiziyle besledi hamileyken,ben dogum yapinca dikislerim sanciya sanciya ev supurdum,gozuyle bakti 3 gunde 2 ser saat.El anasindan ana olmaz,bos beklenti:)

Bi hizmet beklediğim yok maddi olarak kalmam gerekiyor be görümcemi kırmadan nasıl söyleyebilirim onun için fikir almak istedim
Bu da bir hizmet. Malesef bunu kırmadan söylemenin pek bir yolu yok. 31 yaşında evli iki çocuklu bir kadın olarak, birbirine düşkün ana kız arasına girmemeni öneririm. Kaynanan dünya iyisi de olsa kızı ağlamaya başlayınca pantere dönecek. O ışığı gördüm ben onda.

Size göre yanlış. Onlra göre anne kız aynı evde yaşamaktan memnun demek damatta memnun. Bu onlarin düzeni olmuş artık. Siz birikim icin kayinvalidenlerde yaşayacaksınız onlarlada yaşamayı kabul ederek o eve gideceksiniz. Şimdi siz birikim yapın diye herkesin olan tüm düzenini bozmasi mi mantıklı siizn olan duzene ayak uydurmaniz mi?
Yok yok gelin damat kız gelin hep birlikte yaşamak daha uygun. Evin oğlunun değilde evin kızının temelli kalması daha doğru bencede.

Bu da bir hizmet. Malesef bunu kırmadan söylemenin pek bir yolu yok. 31 yaşında evli iki çocuklu bir kadın olarak, birbirine düşkün ana kız arasına girmemeni öneririm. Kaynanan dünya iyisi de olsa kızı ağlamaya başlayınca pantere dönecek. O ışığı gördüm ben onda.
Ama tamamda oğlu nolucak biz hep idare etmek zorunda mı kalıcaz.

Bunu sen değil kocan çözmeli, bu tedirginliğini kocana söylemelisin, kardeşin oradayken üzerine biz de gidersek banyo yapmak bile sıkıntı olacak nasıl olur bilemedim dersin, eşin konuşur anasıyla kardeşiyle, bence görümcen sizin de orada kalma durumunuz olduğunu öğrenince kendi evine döner

Benim ailem burada değil kayınvalidem çok iyi biri onlarla oturmak istemek anormal mi yani kötü mü olmalıyım
😀😀😀yaa incitmek istemem ama iyiliginizden mi kalmak istiyorsunuz,yooo.
Isiniz gucunuz yolundayken eşiniz,hadi gel koyumuze geri donelim,fadimenin dugununde halay cekelim dese elektrik direklerine sarilirdiniz goturemesin diye:D:D

Yok yok gelin damat kız gelin hep birlikte yaşamak daha uygun. Evin oğlunun değilde evin kızının temelli kalması daha doğru bencede.
Ev sahibi kiminle yaşamak istiyorsa onunla yaşar. Uygunluk durumu karşıdaki insanlara göre değişir. Gerek oglu gerek kızı ile yaşar. Belki kadın kocasıyla yalnız kalmak istiyor dinlenmek istiyordur. Ama kızına hayır diyememis ve öyle bir düzen tutmak zorunda kalmıştır.

Gelinimiz bana böyle bir şey söylese söylediğine pişman ederdim. Kalacaksanız kalın neden insanlara müdahale ediyorsunuz?

Bunu sen değil kocan çözmeli, bu tedirginliğini kocana söylemelisin, kardeşin oradayken üzerine biz de gidersek banyo yapmak bile sıkıntı olacak nasıl olur bilemedim dersin, eşin konuşur anasıyla kardeşiyle, bence görümcen sizin de orada kalma durumunuz olduğunu öğrenince kendi evine döner
Sonunda beni anlayan biri çıktı 🤗

Aaa evet evet kulturumuzde boyle bisey var dogru.Onlar yatmadan yatmayacaksin ama,kvnin sirtini keseleyeceksin,egilemiyorsa tirnaklarini keseceksin,hastalaninca altindan alacaksin,evde birakip kimsesiz,disari cikmayacaksin.Annelerimizin yaptiklarini yapacaksin.
Kulturumuzu tam anlamda yasatalim,eksik gedik olmasin:)

O görümce bi yere dönmez bence. :))) Ama konu sahibi kocasına bırakmalı bu işi, orda hemfikirim. Evin oğlu dururken kendi mevzuya girerse büyük şenlik çıkabilir. Hatta uyarsın kocasını, kendisini işin içine sokmaması için.

Aaa evet evet kulturumuzde boyle bisey var dogru.Onlar yatmadan yatmayacaksin ama,kvnin sirtini keseleyeceksin,egilemiyorsa tirnaklarini keseceksin,hastalaninca altindan alacaksin,evde birakip kimsesiz,disari cikmayacaksin.Annelerimizin yaptiklarini yapacaksin.
Kulturumuzu tam anlamda yasatalim,eksik gedik olmasin:)
Bunları yaparken laf da yiyeceksin, gık dersen püüü saygısız olursun, kocan da kızar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X