Nasıl Davranmalı?

gixxer_600

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2018
3.775
7.573
108
Mutlu haftasonlarınız olsun hanımlar,
Bu konuyu kuzenim(teyzemin kızı) için açıyorum.Kendisi sabah İzmir’den geldi apar topar.24 yaşında üni son sınıfta.
Sorun şu,benim teyzemin büyük kızı var 38 yaşında,bu kuzenimin ablası oluyor.Ailesinden farklı bir şehirde yaşıyor.Bu sene çalıştığı şirketten biriyle tanışmış kendinden 5 yaş küçük ciddi düşünüyorlarmış.Dün gece annesini aramış konuşmuşlar gelecekle ilgili.Teyzeme,sevgilisinin evine taşınacağını söylemiş.Teyzem kabul etmiş hatta daha da ileri gidip “Çocuk bile yapsan babanla arkandayız sakın üzülme elalem ne der falan diyede düşünme ikinizde başımızın üstündesiniz.” falan demiş.Eniştemde ses çıkartmamış hiç.Şimdi yanıma gelen kuzenim,bu duruma çok üzülmüş.Annesiyle babasının ablasına böyle bi cesaret vermesi aşırı sinirilerini bozmuş tartışmışlar.Annesi “Ablanın yaşı geçiyor sana fikrini soran oldu mu sen kimsin biz babanla konuştuk bunları.” diyince trene atlayıp yanıma geldi.Anne babası daha çocukla tanışmamış ama kuzenim tanışmış çokta sevmiş ama ablası finalleri bitince yanına gelmesini yaz boyu kalmasını istiyormuş.Kendisi bu durumdan çok rahatsız hissediyormuş çokta üzgün.Ablasını çok seviyor kırmakta istemiyor ama ailesinin bu tutumuna çok sinirlenmiş.Bu durumun kendisine ters geldiğini söylüyor.Halaları falan çok dedikoducu kimseler duyulursa diye de çekiniyor.Sizce kuzenim ailesine ve ablasına karşı nasıl davranmalı?

Kuzeninizi ilgilendiren bir durum yok. 38 yasindaki bir kadindan bahsediyoruz,ailesinden izin almadan da sevgilisiyle istedigini yasayabilir,biliyorsunuz ki ayni evde yasamadan da cocuk yapilabiliyor. Kuzeninizin ailesi normal karsiliyor ki ben de olsam normal karsilardim,herkesin kendi hayati.

Bunun icin apar topar size gelmesi de kiskanclik ibaresi gibi geldi bana.

Yapabileceği pek bir şey olduğunu sanmıyorum. Kendini ifade edebilir en fazla ama hiçbirine yasak koyamaz. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim Yaş geçiyor mantığıyla her işe bodoslama dalmayı anlamak benim için çok zor.

Enişte bey sadece ablasından küçük diyemi bu kızgınlık , rahatsızlık , aileyle tartışma ...
Yok,aynı evde kalmalarından rahatsız olmuş.Bir de annesinin “çocuk bile yapsan arkandayız” diye gaz vermesinden.kendisi benim motosikletime bindi diye annesi demediğini bırakmamıştı,ne utanmazlığını koymuştu ne rezilliğini.onada kızmış

Ayrım yapıldığını düşünüp biraz kıskaçlik yapılmış o zaman

Yaşı geçiyor ya ondan :) hele girsin aynı eve belki evlenir :) motosiklete binmek happy ending değil ki anlayamazsınız ahaha :)

E aile izin vermiş. Küçük kuzeninize ne? Yaşı başıni almış olgun bir insan. Herkes kendi seçimi ile yaşar. Tepkisini abartı buldum. Ona izin var bana niye yok kafasıyla kıskanıyor mu acaba?
Ben şöyle yorumladım ablasına çok düşkündür kendisi acaba ablasını mı paylaşamıyor?

fikrini söylesin ama, karışmasın bence...

Ablası için endişelenmiş mi, tanımadığı için erkek arkadaşını, tam çözemedim neye kızdığını. İçini rahatlatmak istiyorsa, ablasının yanına gidip erkek arkadaşıyla tanışabilir.

Yaşı geçiyor ya ondan :) hele girsin aynı eve belki evlenir :) motosiklete binmek happy ending değil ki anlayamazsınız ahaha :)
Annesi motosiklet bakire kız işi değil diye bi yorum yapmıştıda,bende o gün bugündür konuşmuyorum teyzemle zaten.Ama kuzenlerim iyidir.Evlilik düşünüyolarmış zatende teyzemin tavrı banada abartı gibi geldi

Ben şöyle yorumladım ablasına çok düşkündür kendisi acaba ablasını mı paylaşamıyor?
Dediğim gibi paylasamamaktan çok ona var bana yok diye düşünüyormuş gibi geldi. Hele şu motosiklet örneğinden sonra iyice öyle düşündüm ama yani artık olgun bir insan. Soz hakkı olan kişiler müsade etmişse yapacak birşey kalmıyor

Tanışmışlar çok sevmiş çok iyi biri diyo ama ablasına aynı evde yaşamayı yakıştıramıyormuş.Ben kalamam evinde onlar aynı odada yatarken falan kötü hissederim diyor

Teyzenin de ortası yok galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…