Nasıl Davranmalı?

Ablasina destek olsun. 38 yaşında kadın, hayatını kurmuş, düzenini oturtmuş istediği şekilde yaşar. Yaşı geçiyor değil geçmiş bile. Bu insanların artık milletin gönlünü edecek, millete laf vermemek icin ugrasak zamanları ve enerjileri olmayabilir.

Ama yazın ablasının yanına gidip kalmak istemiyorsa kalmasın. Bu arada ablasının ailesinin durumunu da böyle bana ters geliyor diye her yerde anlatmasın. Tamam sizi yakın görmüş ama ters gelse bile anlatmasın.

Bu arada kuzenin mutaasip bir sevgilisi falan mı var? Annen baban tamam dedikten sonra ne bu çekince?

Anne baba kızı mutlu olsun bir çocuğu olsun istiyor. Çünkü yaşı 38. Hayatta yalnız kalacak diye korkuyorlar. Eminim onlara da ters. Kardeşe ne oluyor anlamadım. Bırakın insanlar mutlu olsun yaa. Yettiniz yeminle.

Sevgilisi yokmuş ama halaları çok lafçılar ortalık karıştırmayı tefe koymayı severler ondan çekiniyor
Ablası 20 li yaşlarda olsa neyse de 38 yaşında koca kadın. Kim ne der ne olur, az çok biliyordur. Birilerinin lafına bakacak yaşı da çoktan geçmiş. Yani koruyabilecek bir yaş değil.

Hım evet teyzenin gazı fazla bencede ne gerek var çocuk yapmaya evlenmeden, tamam koskoca kadın aynı evde yaşamaları normal zaten ....
Kendine motor için laf söyleyip ablaya bu rahatlığı vermeside garip , yalnız kızkardeş biraz abartırsa mevzu ablasını çekemiyora gelecek konu ki hiç gerek Yok

Teyzem söylemiş onuda zaten.Ablan her istediğini alıyordu şimdi gelirin kesilecek tabi seninde yüzüne bakan yok hasedinden çatlıyorsun demi demiş.

Yalnız o annesinin de halalardan farkı yokmuş. Bak işte başkasının kızı yapınca tü kaka kendi kızı yapınca çocuk bile doğur arkandayız.

Teyzem söylemiş onuda zaten.Ablan her istediğini alıyordu şimdi gelirin kesilecek tabi seninde yüzüne bakan yok hasedinden çatlıyorsun demi demiş.
Bence de haklı. Sadece kendini düşünüyor kardeş. Buradan anlaşılıyor. Baba anne bilmiyor mu dedikodu günah sevabı. Bu kızdan mı öğrenecekler. Sadece kapris yapıyor. Motora binmeme laf söylediler üüüüü. Şimdi çocuk yap dedi yapsın. Şu an çocuğum yok herkes torunu oğlunu kızını konuşuyor. Yok şöyle yürüdü yok böyle durdu. Bende bir kenarda bakıyorum

Sevgilisi yokmuş ama halaları çok lafçılar ortalık karıştırmayı tefe koymayı severler ondan çekiniyor
Kız halaya çeker olayı, kuzende halaları gibi ortalık karıştırıyor gibi. Anne baba onay verdikten sonra, 38 yaşında kadının ne yaşayacağından millete ne canım.

Haha ay gerçektenmi , teyze fena yalnız , insan kızına öyle dermi yahu ...
Anne kardeşi kardeşe düşürecek zaten kızların bişey yapmasına gerek Yok ...

Bayılıyor um su kendi hayat,i koskoca kadın ,artik bu tip ilişkiler normal diyen arkadaşlara.Hayır efendim hic normal değil.Bizim geleneklerimize,değerleri mize bu kadar cabuk çizik atamazsiniz.Yaşı geçiyor diye yanlışa sürükle,sonra daha tanımadığını bir adamın koynuna koy arkadan bir çocuk sonra yasanacaklarfan kim sorumlu olacak onuda ben soylim KADER dimi.Ama kadar bu değil..Yanlış hareket yanlışları doğurur.Küçük yigeninize BRAVO.Kendi küçük AKLİ büyük.onu opuyorum

Normal bi tepki, nasıl mutluysan öyle yaşa deseydi olurdu. Annesi resmen yaşı geçmiş, ne yaparsa yapsın da kendini kakalasın modunda. Ne demek çocuk da yap diye akıl vermek? Kardeşin yapabileceği bir şey yok. Ama haklı bana göre ben de olsam istemezdim. Evlilik düşünmüyor mu kadın?

Düşünüyorlamış ama daha aileler tanışmamış,ablası çocuğun amcasıyla tanışmış çocukta ablanın kız kardeşiyle sadece.Askere gidecekmiş 1 ay sonra daha bu konuşulmuş.Gerçi teyzem kuzenime “biz her şeyi konuştuk illa sanada söylemem zorunda mıyız sen karışma” demiş.

Siz dediniz ''Sizin'' değerleriniz, ''Sizin'' gelenekleriniz.
Demek ki ablasının değerleri ve gelenekleri sizin değerlerinizden değil.
Bu ülkede hala evet hala tek tip değerler ve gelenekler yok.
Bu arada çizik atan atar,
sizin geleneklerinize uymak istemeyen uymaz.
Ablasına anne ve babası bile karışmıyor ki bence de 38 yaşta böyle bir konuda karışmaları sağlıklı sonuç vermezdi.
O yüzden
siz kendi gelenek ve değerlerinizle yaşayın.
38 yaşında bir kadında kendi hayatını kendi gelenek ve değerlerine göre yaşasın.

gixxer_600 Kardeşine de tavsiyem karışmasın.
Ablası kardeşinin karışmasını istese sorardı.
38 yaşında olgun, iş güç sahibi bir kadından bahsediyoruz.
Ben bu forumda 18 yaşında daha ne olup bittiğini bilmeden hemen evlenmek isteyenlere bu kadar karışıldığını görmedim.

Rahatsızsa o eve gitmesin ona saygı duyulur. Ama bu kadar karışması iyi olmaz.

Çocuk yap falan çokk tuhaf olmuş. Eskiden anneler en fazla, getir yavrum bir tanışalım ailesiyle de tanış nişanlanın falan derlerdi. Allah hayır etsin

Gereksiz bir cumle olmus ayni eve tasinacaklar tamam 38 yasinda koskoca kadin zaten ama cocuk yapsan bile arkandayiz demek ne alaka derdim bende aileme hani hamile kalmistirda arkandayiz yanliz degilsin denir o durumda ama ortada fol yok yumurta yok neden bunu soyleme geregi duymus

Kadın 38 yaşında , kardeşinin konuşmaya hakkı var mı? Bebek sahibi olmak için biyolojik saati sıkıştırıyor , insan biraz empati yapar.Yok motora binmeme kızdılar yok ayrım yapıyorlar.Kıskançlıktan başka bişey değil bu.Ablası koskoca kadın , bahsettiğin kuzininin karşısına biri çıksa evleniyim diye ölüp biter kesin 24 yaşında.

Kuzeniniz karışamaz da anne de fenaymış. Daha düzgün şekilde de anlatabilirdi bence. Evet kıskanıyor bu bariz belli ama bir anne çocuğuna bu kadar sert konuşmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…