Nasıl Davranmalı?

Bizim geleneğimiz derken? Benim demek istediniz sanırım. Çünkü benim ve bir çok tanıdığımın böyle saçma sapan gelenekleri yok. Ben nasıl genelleme yapamazsam siz de yapamazsınız. Herkesin yaşam şekli farklıdır.

Yaşım 39

Bundan yaklaşık 15 yıl önce sevgilimle birlikte yaşıyordum

Ailem de sevgilimin ailesi de bunu biliyordu

Kuzeninizin ailesi de makul karşılamış küçük kuzeni ilgilendiren bir durum yok ki

Bu durum kendisine şimdilik ters ama 35’ne geldiğinde hala evli değil ve çocukta istiyorsa hiç vakit kaybetmeden aynı şeyi kendisi de yapar.Anne baba onay verdikten sonra kardeşin çok da kafasına takmaması gerekir.Kararlarınız el alemi bağlamaz.

neden bunu soyleme geregi duymus
Kuzenim iki kez çikolata kisti ameliyatı oldu,teyzemde ya çocuğu olmazsa yaşıda geçiyor diye üzülüyordu hep.Ondan mı dedi acaba diye düşünüyorum.Bi de şey demiş öyle bişey olursa,yani çocuğun olursa evlenmeden ben her türlü kabul ederim baban beni bu yüzden boşamaya kalksa dahi umrumda bile olmaz ben arkandayım her türlü demiş

ee kuzenine ne bundan? niye dertlenmiş bu kadar da atlayıp sana gelmiş.onu ilgilendiren bir durum yok gereksiz kıskançlık yapmış.annesi babası ablasına destek olunca bas baya kıskanmış.bence kendi işine gücüne baksın

Yakıştıramıyormuş ablasına.Evlenmesini istiyomuş o da ama annesinin babasının öyle demesine çok kızmış doğru değil diye

Kuzeniniz "üzüldüm" ayağına kıskançlık yapıyor.
38 yaşındaki kadın kendi kararlarını kendisi verebilir. Kuzeninizin üzünülecek bir tarafı yok,herkesin hayatı kendisini bağlar.

5 yaş küçük olması bir handikap. Ama bazı insanlar anı yaşamayı sever ve işi de rast gider.Kimbilir belkide öyle olur.O değilde ben aileye bayıldım,bu devirde bizim ülkede hangi aile buna evet der arkandayız çocuk yapsanda der. Hamile kalıp çocuğunu wc lere atanlar var bu ülkede aile korkusundan.Bu destek çok güzel.Neticede evlenmeseler bile bir süre kendilerini deneyecekler.Evlenme aşamasına gelmeden bitecek belkide ve boşanma gibi bir durumla uğraşmayacaklar.Güzel olsun inşallah.Ben insanlarun birey olarak haklarını yaşamaları taraftarıyım.38 yaş az değil.Ailenin karışma durumu için geç bir yaş.Kardeşin endişesi normal ama karışması çok uygun değil.

Kuzeniniz 38 yaşında bir kadın olarak elbette istediğini yapabilir ama şu yazdıklarınızdan anladığım teyzeniz de normal değil, kuzen hamile olurda ben senin arkandayım der ayrıda, öyle bir durum yokken, bir annenin kendi çocuğunu evlenmeden çocuk sahibi olma noktasında teşvik etmesinin de hiçbir mantıklı tarafı yok.

14 yaş küçük sümüklü kardeşinden izin mi alması gerekiyor ablasının kendi hayatı için? ona ne ki? saygısızlık resmen. milletin ne dediğine de bakmasın ablasının kararlarına da karışmasın haddini bilsin az.

ona ne oluyormuş.

hani sevgilisini sevmese abes bi durumu olsa karışsın ya da en fazla ablasıyla konuşabilir bu durumu.

ama kalkıp size gelip anlatması başka akrabaları alevlendirmeye çalışması çok yanlış geldi bana.

yani 38 yaşında insan artık istediğini yapabilir yarı yaşındaki kardeşine de ot yemek düşer. akrabaları gaza getireceğine kendi geleceği için bir şeyler yapsın.

teyze de tam yanar dönermiş ha. hymen'in yaş akdi mi var nedir tövbe kafaya gel.

motosikleti ben güvenli bulmam bu arada binmem ama motosiklete binmekle bekaretin alakası nedir ya

Teyzeniz sırf kızının yaşı geçiyor diye böyle bir cümle kullanarak izin vermiş aynı eve öyle mi?
Bana göre inanılmaz berbat bir düşünce.
Hakarettir bu kızına.
Çocuk bile yapsa olur aman yeterki birini bulsun da elde tutsun, o derece kafa gitmiş kusura bakmayın.
Özgürlük naraları atamıcam burda.
Aynı toplumda yaşıyoruz.
Ayrıca çocuk yapmak için aynı evde yaşamaları gerekmez aslında, teyzeniz bunu da gözardı etmesin.

Öte yandan kuzeniniz içten içe bu durumu yadırgasa da pek söz hakkı bulunmamakta.
Ana babası onay vermiş, ona laf düşmez.
Boşversin kendi hayatına baksın.

teyze de tam yanar dönermiş ha. hymen'in yaş akdi mi var nedir tövbe kafaya gel.

motosikleti ben güvenli bulmam bu arada binmem ama motosiklete binmekle bekaretin alakası nedir ya
Çok “zeki” bi arkadaşım(bir zamanlar öyleydi) öyle bi bağdaştırmıştı ki motosikletle bekaretin alakasını...Erkek arkadaşıyla bişeyler yaşayıp kaybetmiş,annesi çantasında tampon bulup hesabını sorunca benim arkamda kavisten geçerken selenin vurması yüzünden olduğunu söylemişti.Hem şu an evli olduğu kişi hem de annesi inandılar olan bana oldu.

ahahaha daha neler ya bisiklet mevzusuna da aynı şeyi yapanlar var.

hayır bekaret zarla ilişkili bir şey değil ki bakireler tampon da kullanabilir. cinsel ilişki yaşamayan biri bakiredir nokta. o zaman doğuştan kızlık zarı olmayanlar bakire olmuyor mu ne saçma kafalar. anatomik değil felsefiktir bu işin özü. biriyle koitus yaşamayan kadın bakiredir. bunu da öyle doktor kontrolüyle vırt cırt değil kadının ifadesiyle biliriz işin ucunu daha da kurcalamaya gerek yok kanımca ve sapıklık geliyor daha fazlasını sorgulamak bana.

Tanışmışlar çok sevmiş çok iyi biri diyo ama ablasına aynı evde yaşamayı yakıştıramıyormuş.Ben kalamam evinde onlar aynı odada yatarken falan kötü hissederim diyor

Nikah olunca ne farki oluyor? Imza atilinca niye daha rahat his edermiş? Başkasinin hayati niye bu kadar önemli? Dinden dolayi diyorsa, kendisi çokmu kusursuz?

Yani annenin ayrimciliğindan dem vursa anlardim. Ancak bu üstteki cümle nedir ya. Nasil bir zihniyet,..

Nikah olunca ne oluyor derken?
Nikahı bu kadar hafife alamazsınız.
Dini nikahı da resmi nikahı da.
Bence bu kadar büyük cümleler kurmamalısınız.
Nikah pek tabii önemli.

Nikah olunca ne oluyor derken?
Nikahı bu kadar hafife alamazsınız.
Dini nikahı da resmi nikahı da.
Bence bu kadar büyük cümleler kurmamalısınız.
Nikah pek tabii önemli.

Sizin için önemli olabilir. Biri kendi için "Be nikahsiz sevişemem" diyebilir. Ancak bu görüş karşindakini kisitlamaya hakki vermez. "Böyle konuşma"dan ötüru sağlam bir argüman vermediniz.

Empati yapmak için biri "ihh onlar imam nikahi yapti, yanlarinda rahatsiz olurum" yada "ihh görücü üsülü evlendiler, ne kadar banal, yanlarinda rahat olamam" ile aynisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…