- 18 Temmuz 2011
- 2.283
- 9.038
- 358
- Konu Sahibi gixxer_600
-
Bizim geleneğimiz derken? Benim demek istediniz sanırım. Çünkü benim ve bir çok tanıdığımın böyle saçma sapan gelenekleri yok. Ben nasıl genelleme yapamazsam siz de yapamazsınız. Herkesin yaşam şekli farklıdır.Bayılıyor um su kendi hayat,i koskoca kadın ,artik bu tip ilişkiler normal diyen arkadaşlara.Hayır efendim hic normal değil.Bizim geleneklerimize,değerleri mize bu kadar cabuk çizik atamazsiniz.Yaşı geçiyor diye yanlışa sürükle,sonra daha tanımadığını bir adamın koynuna koy arkadan bir çocuk sonra yasanacaklarfan kim sorumlu olacak onuda ben soylim KADER dimi.Ama kadar bu değil..Yanlış hareket yanlışları doğurur.Küçük yigeninize BRAVO.Kendi küçük AKLİ büyük.onu opuyorum
Bu durum kendisine şimdilik ters ama 35’ne geldiğinde hala evli değil ve çocukta istiyorsa hiç vakit kaybetmeden aynı şeyi kendisi de yapar.Anne baba onay verdikten sonra kardeşin çok da kafasına takmaması gerekir.Kararlarınız el alemi bağlamaz.Mutlu haftasonlarınız olsun hanımlar,
Bu konuyu kuzenim(teyzemin kızı) için açıyorum.Kendisi sabah İzmir’den geldi apar topar.24 yaşında üni son sınıfta.
Sorun şu,benim teyzemin büyük kızı var 38 yaşında,bu kuzenimin ablası oluyor.Ailesinden farklı bir şehirde yaşıyor.Bu sene çalıştığı şirketten biriyle tanışmış kendinden 5 yaş küçük ciddi düşünüyorlarmış.Dün gece annesini aramış konuşmuşlar gelecekle ilgili.Teyzeme,sevgilisinin evine taşınacağını söylemiş.Teyzem kabul etmiş hatta daha da ileri gidip “Çocuk bile yapsan babanla arkandayız sakın üzülme elalem ne der falan diyede düşünme ikinizde başımızın üstündesiniz.” falan demiş.Eniştemde ses çıkartmamış hiç.Şimdi yanıma gelen kuzenim,bu duruma çok üzülmüş.Annesiyle babasının ablasına böyle bi cesaret vermesi aşırı sinirilerini bozmuş tartışmışlar.Annesi “Ablanın yaşı geçiyor sana fikrini soran oldu mu sen kimsin biz babanla konuştuk bunları.” diyince trene atlayıp yanıma geldi.Anne babası daha çocukla tanışmamış ama kuzenim tanışmış çokta sevmiş ama ablası finalleri bitince yanına gelmesini yaz boyu kalmasını istiyormuş.Kendisi bu durumdan çok rahatsız hissediyormuş çokta üzgün.Ablasını çok seviyor kırmakta istemiyor ama ailesinin bu tutumuna çok sinirlenmiş.Bu durumun kendisine ters geldiğini söylüyor.Halaları falan çok dedikoducu kimseler duyulursa diye de çekiniyor.Sizce kuzenim ailesine ve ablasına karşı nasıl davranmalı?
Kuzenim iki kez çikolata kisti ameliyatı oldu,teyzemde ya çocuğu olmazsa yaşıda geçiyor diye üzülüyordu hep.Ondan mı dedi acaba diye düşünüyorum.Bi de şey demiş öyle bişey olursa,yani çocuğun olursa evlenmeden ben her türlü kabul ederim baban beni bu yüzden boşamaya kalksa dahi umrumda bile olmaz ben arkandayım her türlü demişneden bunu soyleme geregi duymus
Yakıştıramıyormuş ablasına.Evlenmesini istiyomuş o da ama annesinin babasının öyle demesine çok kızmış doğru değil diyeee kuzenine ne bundan? niye dertlenmiş bu kadar da atlayıp sana gelmiş.onu ilgilendiren bir durum yok gereksiz kıskançlık yapmış.annesi babası ablasına destek olunca bas baya kıskanmış.bence kendi işine gücüne baksın
Kuzeniniz 38 yaşında bir kadın olarak elbette istediğini yapabilir ama şu yazdıklarınızdan anladığım teyzeniz de normal değil, kuzen hamile olurda ben senin arkandayım der ayrıda, öyle bir durum yokken, bir annenin kendi çocuğunu evlenmeden çocuk sahibi olma noktasında teşvik etmesinin de hiçbir mantıklı tarafı yok.Kuzenim iki kez çikolata kisti ameliyatı oldu,teyzemde ya çocuğu olmazsa yaşıda geçiyor diye üzülüyordu hep.Ondan mı dedi acaba diye düşünüyorum.Bi de şey demiş öyle bişey olursa,yani çocuğun olursa evlenmeden ben her türlü kabul ederim baban beni bu yüzden boşamaya kalksa dahi umrumda bile olmaz ben arkandayım her türlü demiş
Annesi motosiklet bakire kız işi değil diye bi yorum yapmıştıda,bende o gün bugündür konuşmuyorum teyzemle zaten.Ama kuzenlerim iyidir.Evlilik düşünüyolarmış zatende teyzemin tavrı banada abartı gibi geldi
Çok “zeki” bi arkadaşım(bir zamanlar öyleydi) öyle bi bağdaştırmıştı ki motosikletle bekaretin alakasını...Erkek arkadaşıyla bişeyler yaşayıp kaybetmiş,annesi çantasında tampon bulup hesabını sorunca benim arkamda kavisten geçerken selenin vurması yüzünden olduğunu söylemişti.Hem şu an evli olduğu kişi hem de annesi inandılar olan bana oldu.teyze de tam yanar dönermiş ha. hymen'in yaş akdi mi var nedir tövbe kafaya gel.
motosikleti ben güvenli bulmam bu arada binmem ama motosiklete binmekle bekaretin alakası nedir ya
Çok “zeki” bi arkadaşım(bir zamanlar öyleydi) öyle bi bağdaştırmıştı ki motosikletle bekaretin alakasını...Erkek arkadaşıyla bişeyler yaşayıp kaybetmiş,annesi çantasında tampon bulup hesabını sorunca benim arkamda kavisten geçerken selenin vurması yüzünden olduğunu söylemişti.Hem şu an evli olduğu kişi hem de annesi inandılar olan bana oldu.
Tanışmışlar çok sevmiş çok iyi biri diyo ama ablasına aynı evde yaşamayı yakıştıramıyormuş.Ben kalamam evinde onlar aynı odada yatarken falan kötü hissederim diyor
Nikah olunca ne oluyor derken?Nikah olunca ne farki oluyor? Imza atilinca niye daha rahat his edermiş? Başkasinin hayati niye bu kadar önemli? Dinden dolayi diyorsa, kendisi çokmu kusursuz?
Yani annenin ayrimciliğindan dem vursa anlardim. Ancak bu üstteki cümle nedir ya. Nasil bir zihniyet,..
Nikah olunca ne oluyor derken?
Nikahı bu kadar hafife alamazsınız.
Dini nikahı da resmi nikahı da.
Bence bu kadar büyük cümleler kurmamalısınız.
Nikah pek tabii önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?