- 4 Nisan 2017
- 2.027
- 5.502
- 108
- Konu Sahibi gixxer_600
-
.Kendisi bu durumdan çok rahatsız hissediyormuş çokta üzgün
Nikah sadece cinsellik için gerekli değil ki.Sizin için önemli olabilir. Biri kendi için "Be nikahsiz sevişemem" diyebilir. Ancak bu görüş karşindakini kisitlamaya hakki vermez. "Böyle konuşma"dan ötüru sağlam bir argüman vermediniz.
Empati yapmak için biri "ihh onlar imam nikahi yapti, yanlarinda rahatsiz olurum" yada "ihh görücü üsülü evlendiler, ne kadar banal, yanlarinda rahat olamam" ile aynisi.
Ya o sanırım benim bi lafımı yanlış anladı.Benim evli ablam var yeni eve taşındılar görmeye gittim binbir ısrarla o gece yatıya koydular beni.Bende tuvalete gitmeye utanıyodum tuvalet tam oturma odasının karşısındaydı benzin almaya diye çıkıp benzinliğe gidiyodum onu anlatmıştım o yanlış anlamış sanırımNikah olunca ne farki oluyor? Imza atilinca niye daha rahat his edermiş? Başkasinin hayati niye bu kadar önemli? Dinden dolayi diyorsa, kendisi çokmu kusursuz?
Yani annenin ayrimciliğindan dem vursa anlardim. Ancak bu üstteki cümle nedir ya. Nasil bir zihniyet,..
Ay bunu söyleyen bir anne mi ya inanamadım neden hasedinden çatlasın canım herkes kardeşinin ablasının abisinin mutluluğunu ister kızına hiç yakışılmamış bir laf demiş açıkçası teyzeniz de ne tuhaf insanmış ya bir de teyzenize iletin toplum belli başlı değer yargıları vardır kanunlarda da geçer örfi hukuk diye yanılmıyorsam birlikte yaşamasına ben bişey diyemem hayat karar kişinin kendi hakkı lakin evlilik dışı bir birliktelikte çocuk sahibi olunduğu zaman toplumda farklı tabirler kullanılıyor kanunlar da toplumun değer yargılarına göre oluşuyor. Bu kadar uzman afedersiniz salak mı teyzenize Bi sorun bakalımTeyzem söylemiş onuda zaten.Ablan her istediğini alıyordu şimdi gelirin kesilecek tabi seninde yüzüne bakan yok hasedinden çatlıyorsun demi demiş.
Kuzenimin çoğu çevresi,arkadaşları ablasının yaşadığı şehirde.Bi de ablası,annesiyle kardeşinin anlaşamadığını sürekli tartıştıklarını biliyor o yüzden gelsin istiyor sanırımAbla neden yaz tatilinde kız kardeşinin kendisinin ve erkek arkadaşının yanında kalmasını istiyor onu anlamadım pek?
Ama o zaman ablasina gitmeyi küçük kuzenin istiyor olması lazım...kız abladina gitmek istemiyorsa gitmesin. Ablasinin hayatına ise mudehale etmeye hakkı olduğunu pek düşünmüyorumKuzenimin çoğu çevresi,arkadaşları ablasının yaşadığı şehirde.Bi de ablası,annesiyle kardeşinin anlaşamadığını sürekli tartıştıklarını biliyor o yüzden gelsin istiyor sanırım
Konuyla alakasız bişey diyecegimMutlu haftasonlarınız olsun hanımlar,
Bu konuyu kuzenim(teyzemin kızı) için açıyorum.Kendisi sabah İzmir’den geldi apar topar.24 yaşında üni son sınıfta.
Sorun şu,benim teyzemin büyük kızı var 38 yaşında,bu kuzenimin ablası oluyor.Ailesinden farklı bir şehirde yaşıyor.Bu sene çalıştığı şirketten biriyle tanışmış kendinden 5 yaş küçük ciddi düşünüyorlarmış.Dün gece annesini aramış konuşmuşlar gelecekle ilgili.Teyzeme,sevgilisinin evine taşınacağını söylemiş.Teyzem kabul etmiş hatta daha da ileri gidip “Çocuk bile yapsan babanla arkandayız sakın üzülme elalem ne der falan diyede düşünme ikinizde başımızın üstündesiniz.” falan demiş.Eniştemde ses çıkartmamış hiç.Şimdi yanıma gelen kuzenim,bu duruma çok üzülmüş.Annesiyle babasının ablasına böyle bi cesaret vermesi aşırı sinirilerini bozmuş tartışmışlar.Annesi “Ablanın yaşı geçiyor sana fikrini soran oldu mu sen kimsin biz babanla konuştuk bunları.” diyince trene atlayıp yanıma geldi.Anne babası daha çocukla tanışmamış ama kuzenim tanışmış çokta sevmiş ama ablası finalleri bitince yanına gelmesini yaz boyu kalmasını istiyormuş.Kendisi bu durumdan çok rahatsız hissediyormuş çokta üzgün.Ablasını çok seviyor kırmakta istemiyor ama ailesinin bu tutumuna çok sinirlenmiş.Bu durumun kendisine ters geldiğini söylüyor.Halaları falan çok dedikoducu kimseler duyulursa diye de çekiniyor.Sizce kuzenim ailesine ve ablasına karşı nasıl davranmalı?
Motosiklet tutkunuyum hemde delicesine :))) bi arkadasim icin konu acmistim onuda detaylardan taniyan biri cikmis konu silinemedigi icin profilimi gizlememi rica etti ondan :)Konuyla alakasız bişey diyecegim
Motosiklet tutkunusunuz galiba
Hep farklı fotolar görüyorum ama bakamıyorum
Gizlemişsiniz galiba
O zaman niye sürekli foto degiştirip beni merakta bırakıyosunuz hıh :))
Ablasının kendi hayatı. Kardeşine karşı bir sorumluluğu yokki?Mutlu haftasonlarınız olsun hanımlar,
Bu konuyu kuzenim(teyzemin kızı) için açıyorum.Kendisi sabah İzmir’den geldi apar topar.24 yaşında üni son sınıfta.
Sorun şu,benim teyzemin büyük kızı var 38 yaşında,bu kuzenimin ablası oluyor.Ailesinden farklı bir şehirde yaşıyor.Bu sene çalıştığı şirketten biriyle tanışmış kendinden 5 yaş küçük ciddi düşünüyorlarmış.Dün gece annesini aramış konuşmuşlar gelecekle ilgili.Teyzeme,sevgilisinin evine taşınacağını söylemiş.Teyzem kabul etmiş hatta daha da ileri gidip “Çocuk bile yapsan babanla arkandayız sakın üzülme elalem ne der falan diyede düşünme ikinizde başımızın üstündesiniz.” falan demiş.Eniştemde ses çıkartmamış hiç.Şimdi yanıma gelen kuzenim,bu duruma çok üzülmüş.Annesiyle babasının ablasına böyle bi cesaret vermesi aşırı sinirilerini bozmuş tartışmışlar.Annesi “Ablanın yaşı geçiyor sana fikrini soran oldu mu sen kimsin biz babanla konuştuk bunları.” diyince trene atlayıp yanıma geldi.Anne babası daha çocukla tanışmamış ama kuzenim tanışmış çokta sevmiş ama ablası finalleri bitince yanına gelmesini yaz boyu kalmasını istiyormuş.Kendisi bu durumdan çok rahatsız hissediyormuş çokta üzgün.Ablasını çok seviyor kırmakta istemiyor ama ailesinin bu tutumuna çok sinirlenmiş.Bu durumun kendisine ters geldiğini söylüyor.Halaları falan çok dedikoducu kimseler duyulursa diye de çekiniyor.Sizce kuzenim ailesine ve ablasına karşı nasıl davranmalı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?