Nasıl Davranmalı?

Sizin için önemli olabilir. Biri kendi için "Be nikahsiz sevişemem" diyebilir. Ancak bu görüş karşindakini kisitlamaya hakki vermez. "Böyle konuşma"dan ötüru sağlam bir argüman vermediniz.

Empati yapmak için biri "ihh onlar imam nikahi yapti, yanlarinda rahatsiz olurum" yada "ihh görücü üsülü evlendiler, ne kadar banal, yanlarinda rahat olamam" ile aynisi.
Nikah sadece cinsellik için gerekli değil ki.
Kadının her türlü hakkı da nikahla korunur.
Şimdi bu kuzen nikahsız hamile kalsa çocuk olsa, adamla evlenemese türlü türlü prosedürler.
Ne gerek var ki.
Bazı şeyler kuralına göre daha güzel.
Bu kuralı kim koydu derseniz, hem Yaratıcı hem yasalar.
Yani nikah iyiki var.
O halde şöyle yineleyeyim cümlemi, "bana göre" nikah iyi ki var.

Ayrıc bu konuda da o çiftin nikahsız yaşayacak olmasına takılmadım, bundan banane. Sadece teyze hanımın büyük kızını bir adama peşkeş çekmesine tepki gösterdim.
Bir anne olarak hiç aklı başında cümleler değil düşündükleri.

Neyse.. Herkesin hayatına kimse karışamaz diyeyim o zaman ;)

Kuzeniniz endiselenmekte hakli. Nisanlanmadan, evlilik tarihi almadan beraber yasamak risklidir. Buyuk ablanin erkek arkadasi uzun yillar evlenme vaadiyle yasayabilir, evlenmeye hic yanasmayabilir. Ailenin bunu desteklemesi, yanlis olmasi muhtemel bu kararda katalizor olmus. Hele annenin evlenmeden cocuk yapabilirsin demesi pek uygun degil. Keske hic karismasaydi ya da erkegi iyice bir arastirsalardi. Tabii olgun bir hanim bu kizcagiz, bunu uygun bulabilir simdilik. Kendi kararidir saygi duymak lazim. Evlenmeden cocukla ortada kalmasin da....Dogacak cocuga da yazik. kendi cekecegi acilara da yazik.

Nikah olunca ne farki oluyor? Imza atilinca niye daha rahat his edermiş? Başkasinin hayati niye bu kadar önemli? Dinden dolayi diyorsa, kendisi çokmu kusursuz?

Yani annenin ayrimciliğindan dem vursa anlardim. Ancak bu üstteki cümle nedir ya. Nasil bir zihniyet,..
Ya o sanırım benim bi lafımı yanlış anladı.Benim evli ablam var yeni eve taşındılar görmeye gittim binbir ısrarla o gece yatıya koydular beni.Bende tuvalete gitmeye utanıyodum tuvalet tam oturma odasının karşısındaydı benzin almaya diye çıkıp benzinliğe gidiyodum onu anlatmıştım o yanlış anlamış sanırım 😐

Abla neden yaz tatilinde kız kardeşinin kendisinin ve erkek arkadaşının yanında kalmasını istiyor onu anlamadım pek?

Anne babasına kızmakta haklı çocuk büyük bir mesuliyet nikah olmadan yapılması hiç uygun değil evlilik dışı birliktelik oluyor yarın öbür gün ters bir durum olduğunda kanunların arkasında durabilmesini istiyorsa nikah olmalı tabi ki de başı sonra çok ağrır bir sürü ünlü çift var çocuk sahibi olmak için sevgilileri ile nikah kıyıp evleniyorlar bu kadar insan salak kuzeninizin anne ve babası akıllı Acun bile bi hata yaptı evlilik dışı çocuk sahibi oldu daha sonra nikahı kıydı bu kadar insan salak dimi

Teyzem söylemiş onuda zaten.Ablan her istediğini alıyordu şimdi gelirin kesilecek tabi seninde yüzüne bakan yok hasedinden çatlıyorsun demi demiş.
Ay bunu söyleyen bir anne mi ya inanamadım neden hasedinden çatlasın canım herkes kardeşinin ablasının abisinin mutluluğunu ister kızına hiç yakışılmamış bir laf demiş açıkçası teyzeniz de ne tuhaf insanmış ya bir de teyzenize iletin toplum belli başlı değer yargıları vardır kanunlarda da geçer örfi hukuk diye yanılmıyorsam birlikte yaşamasına ben bişey diyemem hayat karar kişinin kendi hakkı lakin evlilik dışı bir birliktelikte çocuk sahibi olunduğu zaman toplumda farklı tabirler kullanılıyor kanunlar da toplumun değer yargılarına göre oluşuyor. Bu kadar uzman afedersiniz salak mı teyzenize Bi sorun bakalım

Abla neden yaz tatilinde kız kardeşinin kendisinin ve erkek arkadaşının yanında kalmasını istiyor onu anlamadım pek?
Kuzenimin çoğu çevresi,arkadaşları ablasının yaşadığı şehirde.Bi de ablası,annesiyle kardeşinin anlaşamadığını sürekli tartıştıklarını biliyor o yüzden gelsin istiyor sanırım

Kuzeninize ne oluyor anlamadım. Onu ilgilendiren bir durum yok ortada. Ablasını kıskanıyor galiba. Artık büyümesi gerektiğini, başkalarının hayatları yerine kendine odaklanması gerektiğini söyleyin.

Anne baba destekledikten sonra kardeşe pek laf düşmüyor bence. Kocaman insanlar. Ne isterlerse yaparlar.

Kuzenimin çoğu çevresi,arkadaşları ablasının yaşadığı şehirde.Bi de ablası,annesiyle kardeşinin anlaşamadığını sürekli tartıştıklarını biliyor o yüzden gelsin istiyor sanırım
Ama o zaman ablasina gitmeyi küçük kuzenin istiyor olması lazım...kız abladina gitmek istemiyorsa gitmesin. Ablasinin hayatına ise mudehale etmeye hakkı olduğunu pek düşünmüyorum

Mutlu haftasonlarınız olsun hanımlar,
Bu konuyu kuzenim(teyzemin kızı) için açıyorum.Kendisi sabah İzmir’den geldi apar topar.24 yaşında üni son sınıfta.
Sorun şu,benim teyzemin büyük kızı var 38 yaşında,bu kuzenimin ablası oluyor.Ailesinden farklı bir şehirde yaşıyor.Bu sene çalıştığı şirketten biriyle tanışmış kendinden 5 yaş küçük ciddi düşünüyorlarmış.Dün gece annesini aramış konuşmuşlar gelecekle ilgili.Teyzeme,sevgilisinin evine taşınacağını söylemiş.Teyzem kabul etmiş hatta daha da ileri gidip “Çocuk bile yapsan babanla arkandayız sakın üzülme elalem ne der falan diyede düşünme ikinizde başımızın üstündesiniz.” falan demiş.Eniştemde ses çıkartmamış hiç.Şimdi yanıma gelen kuzenim,bu duruma çok üzülmüş.Annesiyle babasının ablasına böyle bi cesaret vermesi aşırı sinirilerini bozmuş tartışmışlar.Annesi “Ablanın yaşı geçiyor sana fikrini soran oldu mu sen kimsin biz babanla konuştuk bunları.” diyince trene atlayıp yanıma geldi.Anne babası daha çocukla tanışmamış ama kuzenim tanışmış çokta sevmiş ama ablası finalleri bitince yanına gelmesini yaz boyu kalmasını istiyormuş.Kendisi bu durumdan çok rahatsız hissediyormuş çokta üzgün.Ablasını çok seviyor kırmakta istemiyor ama ailesinin bu tutumuna çok sinirlenmiş.Bu durumun kendisine ters geldiğini söylüyor.Halaları falan çok dedikoducu kimseler duyulursa diye de çekiniyor.Sizce kuzenim ailesine ve ablasına karşı nasıl davranmalı?
Konuyla alakasız bişey diyecegim
Motosiklet tutkunusunuz galiba
Hep farklı fotolar görüyorum ama bakamıyorumo_O
Gizlemişsiniz galiba
O zaman niye sürekli foto degiştirip beni merakta bırakıyosunuz hıh :))

Konuyla alakasız bişey diyecegim
Motosiklet tutkunusunuz galiba
Hep farklı fotolar görüyorum ama bakamıyorumo_O
Gizlemişsiniz galiba
O zaman niye sürekli foto degiştirip beni merakta bırakıyosunuz hıh :))
Motosiklet tutkunuyum hemde delicesine :))) bi arkadasim icin konu acmistim onuda detaylardan taniyan biri cikmis konu silinemedigi icin profilimi gizlememi rica etti ondan :)

Mutlu haftasonlarınız olsun hanımlar,
Bu konuyu kuzenim(teyzemin kızı) için açıyorum.Kendisi sabah İzmir’den geldi apar topar.24 yaşında üni son sınıfta.
Sorun şu,benim teyzemin büyük kızı var 38 yaşında,bu kuzenimin ablası oluyor.Ailesinden farklı bir şehirde yaşıyor.Bu sene çalıştığı şirketten biriyle tanışmış kendinden 5 yaş küçük ciddi düşünüyorlarmış.Dün gece annesini aramış konuşmuşlar gelecekle ilgili.Teyzeme,sevgilisinin evine taşınacağını söylemiş.Teyzem kabul etmiş hatta daha da ileri gidip “Çocuk bile yapsan babanla arkandayız sakın üzülme elalem ne der falan diyede düşünme ikinizde başımızın üstündesiniz.” falan demiş.Eniştemde ses çıkartmamış hiç.Şimdi yanıma gelen kuzenim,bu duruma çok üzülmüş.Annesiyle babasının ablasına böyle bi cesaret vermesi aşırı sinirilerini bozmuş tartışmışlar.Annesi “Ablanın yaşı geçiyor sana fikrini soran oldu mu sen kimsin biz babanla konuştuk bunları.” diyince trene atlayıp yanıma geldi.Anne babası daha çocukla tanışmamış ama kuzenim tanışmış çokta sevmiş ama ablası finalleri bitince yanına gelmesini yaz boyu kalmasını istiyormuş.Kendisi bu durumdan çok rahatsız hissediyormuş çokta üzgün.Ablasını çok seviyor kırmakta istemiyor ama ailesinin bu tutumuna çok sinirlenmiş.Bu durumun kendisine ters geldiğini söylüyor.Halaları falan çok dedikoducu kimseler duyulursa diye de çekiniyor.Sizce kuzenim ailesine ve ablasına karşı nasıl davranmalı?
Ablasının kendi hayatı. Kardeşine karşı bir sorumluluğu yokki?
38 yaşında anne babasına bile hesap verme zorunluluğu yokken, rızalarını almış.
Küçük kardeşe ne oluyor ben de onu anlayamadım. Komik hakikaten.

Back
X