Nasıl dogurucam korkuyorum

Bunu yazarken mecburi sezeryan olancakları dehşete sokmuşsunuz...

Merhaba canım öncelikle sağ salim inşallah kucağına alırsın bebeğini. Ben iki doğum yaptım ikiside normal doğum oldu. Kızım 40. Haftası nin bitip 41 e girerken doğdu oğlum 42 bitip artık doğmayacak bu diyip sezeryana gireceğimi zannederken hastaneye yatistan 3 saat sonra normal doğdu. Diyeceğim o ki tabiki doktorların sözü ön planda olsun ama ben den naçizane tavsiye istersen bol bol yürüyüş yap, bacaklarını bağdaş kur ve iki yana elinle bastırarak kendini acıtmadan kaslarının açılmasını sağla kesinlikle ve kesinlikle aşırı üzüntü stresten uzak dur ve bunalmayacak derecede sıcak bir duş al. Kaslarının gevşemesine izin ver. Ben herzaman bu doğal bir süreç bütün canlılar bunu yapıyorsa ben neden yapamayacağım diye kendimi motive ediyordum. Bu arada Kegel egzersizleri de çok faydalı bu süreçte. Gerçekten son haftalarda insan artık sabırsızlanıyor ve korku kaplıyor insanı inanıyorsan bol bol kuran okumanıda öneririm. Allah yardımcınız olsun , sağlıklı ve mutlu günleriniz olsun inşallah.

Bunu yazarken mecburi sezeryan olancakları dehşete sokmuşsunuz...

Evet sonuçta sezaryen bir ameliyat. Insanlarda bu algi yok. Normal dogum yerine tercih edilebilecek bir sey degil. Tamamiyle riskli durumlarda başvurulması gereken bir şey. O zaman hayat kurtarıyor ve çektiğin sıkıntıya değiyor.

Tabikide keske herkes normal yapabilse ,bende hep hayalini kurdum ama kullandığım iğne ve ilaçlar sebebi ile kanama kontrolü açısından sezeryan olmak zorundayım,oyüzden zaten ameliyat konusunda hassas olan insan böyle yazıyı okuyunca dehsete düsüyor.kötü niyetli değilsnz ama sanki biraz daha hassas olunmalı yazarken ,

Abartmamış mısınız?
Suni sancı ile hepi topu 2,5 saat sancı çekerek 15 dakikada doğum yaptım, 4 dikişim oldu.
2 gün dikişin olduğu tarafta ki bacağım çok ağrıdı, dikişlerimin üstüne oturup aptallık ederek kışın soğuk su ile taharet aldığım için.
Gece bacak ağrısından uyuyamıyordum.
Benden 9 ay sonra eltim sezaryenle doğum yaptı 2. günü hiç bir şeyi kalmamıştı gayet iyiydi.
Herkesin bir olmaz.
Kimseyi korkutmayın, rahat rahat doğuma girsinler.

Oncelikle sakin ol.
Ben 40 haftayı doldurmuş 41 haftanın icindeydim hafif agrilarim oluyordu ama sancilarim hala yoktu. Doktor biraz daha bekleyelim dedi. Bekledik 40+6 oldum hala bişey yoktu. Cuma günüydü doktorum ptesiye kadar bekleyelim kendiliğinden gelmezse ptesi hastaneye yatiralim suni sancı verelim dedi. Bende suni sancidan çok korkuyodum. Ctesi günü yürüyerek annemlere gidip geldim evlerimiz yakın 20 dk kadar. Gece sancilarim başladı doğum sancısı olduğuna bi süre inanamadım. Geçer diye yattım uyumaya çalıştım. Ama geçmedi sabaha karşı hastaneye gittik ve 41+1 de doğum yapmış oldum. İyiki daha öncesinde suni sancı felan dememisler bebek geleceği zamanı iyi biliyo.
Yürüyüş yap ve bebeginde bi skinti yoksa biraz daha bekle derim.

Korkutma niyetli yazmadım aslinda. Korkanlardan ozur dilerim. Kendi yaşadıklarımı anlattım. Ben açıkçası sezaryene girerken bunları yaşayacagimi bilmiyordum. Suni sanci da aldım. Onunda nasıl bir şey olduğunu bilmiyordum. Bilseydim daha hazırlıklı olurduk. Doktora bu yüzden eşim de çok kizdi. Yaşadıkça görüyoruz diye.

Ben artık sezaryen olmak istemiyorum. Şimdi tekrar hamleyim :) inşallah ssvd olacak bakalım.

Hepinize tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin arkadaslar bugun gittim doktora tansiyon çıktı kan ve idrar tahlili verdim yarın sonuç çıkacak protein çıkarsa sonuclarda hemen doğuma alcakmis yarın olmaz artık bana

Su an ne kadarlık oldu canım

Aslında o biraz sizin şansızlığınız olmuş.birçok arkadaşım ikinci üçüncü doğumunuda sezeryn yaptılar , hepside ertesi gün normaldi,normal doğumuda çok zor atlatan var.arkadaşım normal doğurdu alttan dikişleri yüzünden bir ay yan oturdu sonra iltihap kapmış ,bisürede onla uğraştı..acı ağrı eşiğide etkili tabi.Allah herkesin yardmcısı olsun güç kuvvet versin.

Ben de suni sanciyla oldum. Bir taraftan da epidural aldim 2 saat sanci oldu ama bunun 10 dk si zordu sadece. Kalani adet sancisi gibiydi. Epidural tavsiye ederim. Dikissiz doğurdum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…