- 21 Ocak 2015
- 77
- 15
- 8
- 37
- Konu Sahibi mavisiyah_87
-
Fena olmuşAynen öyle. Hatta 21 buçuk saat. O zaman saniyeleri bile ssymistim
Sezeryan dan korkuyorum benBenimde acılma yok daha. Bi rahatlık geldi bana ne korku var ne bi sey sanki surdan bi.seye gidicem. Bir de ilk dogum yani. Bence o kadar korkmaya gerek yok. Bir sürü kişi doğuruyo etrafta.
Sezeryan olsa bende korkuyorum. Dogum anında ne olcagı belli olmaz tabi.Sezeryan dan korkuyorum ben
Bunu yazarken mecburi sezeryan olancakları dehşete sokmuşsunuz...Çocuk kilolu değil ise 42 ye kadar millet bekliyor sen de bekle. Bu arada cinsel ilişki meme uçlarını uyarmak vs doğumu başlatabilir deniyor.
suni sancılı yüksek dozda dayarsa hemen açılsın diye tabii ki sezaryen diye bagirirsin. Biraz doktorun iyi niyetli olmasi lazim. Sen gece yarısı sancı başlarsa arayacaksin doktoru sonra gelecek hastaneye muayene edecek bütün gün sen doğum sancısı çekerken arada gelip kontrol edecek. Sonraki gece seni 8 cm lik açılan olduğunda doktoru çağıracak o da gelip seni doğuracak. Onun yerine yarım saat - 45dk lik bir ameliyata girmek ona kolay gelir tabi.
Sen normal doğumda 1-2 gün sancı çekip sonra hoplaya zıplaya evine gidersin. Diğer yandan sezaryen olunca tuvalete otururken bile seni birinin desteklemesi gerekecek. Yatarken kalkarken seni biri destekleyecek. Çünkü senin karın kaslarını kesiyorlar. O kaslar kasılmadigi için dogrulamiyorsun.
Ameliyattan sonra hastaya normalde bol ağrı kesici verilir. Sen emziren anne olduğun için sana ya parol ya minoset o da günde max 1 -2 tane. O sezaryen yeri deli gibi sizliyor günlerce.
İyi düşün doktor sana suni sancıyi nasıl verecekmis. Arada dinlenme için kesermiymis falan bunları sor. Hiç suni sancı ile doğum yaptırmış mi? Yoksa git başka bir Dr ile de görüş.
Aynen benimde içim karardı okurken.Bunu yazarken mecburi sezeryan olancakları dehşete sokmuşsunuz...
Hayırlu doğumlar arkadaşım,dağ salim bebişini kucağına al inşAllah bende 39.haftaları görebilirm.nst de sancılarım çıkıo hafif hafif ,ilaç serumla durduruyorlar bakalım....Aynen benimde içim karardı okurken.
Bunu yazarken mecburi sezeryan olancakları dehşete sokmuşsunuz...
Tabikide keske herkes normal yapabilse ,bende hep hayalini kurdum ama kullandığım iğne ve ilaçlar sebebi ile kanama kontrolü açısından sezeryan olmak zorundayım,oyüzden zaten ameliyat konusunda hassas olan insan böyle yazıyı okuyunca dehsete düsüyor.kötü niyetli değilsnz ama sanki biraz daha hassas olunmalı yazarken ,Evet sonuçta sezaryen bir ameliyat. Insanlarda bu algi yok. Normal dogum yerine tercih edilebilecek bir sey degil. Tamamiyle riskli durumlarda başvurulması gereken bir şey. O zaman hayat kurtarıyor ve çektiğin sıkıntıya değiyor.
Abartmamış mısınız?Çocuk kilolu değil ise 42 ye kadar millet bekliyor sen de bekle. Bu arada cinsel ilişki meme uçlarını uyarmak vs doğumu başlatabilir deniyor.
suni sancılı yüksek dozda dayarsa hemen açılsın diye tabii ki sezaryen diye bagirirsin. Biraz doktorun iyi niyetli olmasi lazim. Sen gece yarısı sancı başlarsa arayacaksin doktoru sonra gelecek hastaneye muayene edecek bütün gün sen doğum sancısı çekerken arada gelip kontrol edecek. Sonraki gece seni 8 cm lik açılan olduğunda doktoru çağıracak o da gelip seni doğuracak. Onun yerine yarım saat - 45dk lik bir ameliyata girmek ona kolay gelir tabi.
Sen normal doğumda 1-2 gün sancı çekip sonra hoplaya zıplaya evine gidersin. Diğer yandan sezaryen olunca tuvalete otururken bile seni birinin desteklemesi gerekecek. Yatarken kalkarken seni biri destekleyecek. Çünkü senin karın kaslarını kesiyorlar. O kaslar kasılmadigi için dogrulamiyorsun.
Ameliyattan sonra hastaya normalde bol ağrı kesici verilir. Sen emziren anne olduğun için sana ya parol ya minoset o da günde max 1 -2 tane. O sezaryen yeri deli gibi sizliyor günlerce.
İyi düşün doktor sana suni sancıyi nasıl verecekmis. Arada dinlenme için kesermiymis falan bunları sor. Hiç suni sancı ile doğum yaptırmış mi? Yoksa git başka bir Dr ile de görüş.
Abartmamış mısınız?
Suni sancı ile hepi topu 2,5 saat sancı çekerek 15 dakikada doğum yaptım, 4 dikişim oldu.
2 gün dikişin olduğu tarafta ki bacağım çok ağrıdı, dikişlerimin üstüne oturup aptallık ederek kışın soğuk su ile taharet aldığım için.
Gece bacak ağrısından uyuyamıyordum.
Benden 9 ay sonra eltim sezaryenle doğum yaptı 2. günü hiç bir şeyi kalmamıştı gayet iyiydi.
Herkesin bir olmaz.
Kimseyi korkutmayın, rahat rahat doğuma girsinler.
bugun gittim doktora tansiyon çıktı kan ve idrar tahlili verdim yarın sonuç çıkacak protein çıkarsa sonuclarda hemen doğuma alcakmis yarın olmaz artık banaNe yaptınız merak ettim
Su an ne kadarlık oldu canımHepinize tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin arkadaslar bugun gittim doktora tansiyon çıktı kan ve idrar tahlili verdim yarın sonuç çıkacak protein çıkarsa sonuclarda hemen doğuma alcakmis yarın olmaz artık bana
Aslında o biraz sizin şansızlığınız olmuş.birçok arkadaşım ikinci üçüncü doğumunuda sezeryn yaptılar , hepside ertesi gün normaldi,normal doğumuda çok zor atlatan var.arkadaşım normal doğurdu alttan dikişleri yüzünden bir ay yan oturdu sonra iltihap kapmış ,bisürede onla uğraştı..acı ağrı eşiğide etkili tabi.Allah herkesin yardmcısı olsun güç kuvvet versin.Korkutma niyetli yazmadım aslinda. Korkanlardan ozur dilerim. Kendi yaşadıklarımı anlattım. Ben açıkçası sezaryene girerken bunları yaşayacagimi bilmiyordum. Suni sanci da aldım. Onunda nasıl bir şey olduğunu bilmiyordum. Bilseydim daha hazırlıklı olurduk. Doktora bu yüzden eşim de çok kizdi. Yaşadıkça görüyoruz diye.
Ben artık sezaryen olmak istemiyorum. Şimdi tekrar hamleyim :) inşallah ssvd olacak bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?