"Eğer görüştüğüm kişi benim için hayırlı değilse Allahım onu benden uzak tut.
Bana hayırlı biriyle evlenmeyi nasip et."
Şeklinde bir dua edebilirsin.
tamamen katılıyorum...
hiç unutmam iki aylık ayrılık dönemi yasadım sevgilimle. dolu dolu geçen 9 ayın ardından .. 14 subata 4 kala ayrılmıstık..
toparlanmam uzun zaman almıstı günlerce ağlıyordum.. iş yerinde bile herseyde.. psikolojim alt üst olmustu. kabullenememiştim hiç birseyi.
onu tanımadan önce dua etmiştim bir kere . Allahım bana öyle birini cıkarki karsıma hem imanında allaha inancı olan namazında abdestinde olsun hem de modern görüşlü benim kafamda gezen tozan herseyi bilen biri olsun diye. iki gün cekmedi duam kabul oldu. tabi ben bunu sonradan düşündüm hatırladım aa bak ne dua ettim ne oldu diye. sonra dedimki sanırım bu benim kaderim..
aradan 9 ay geçti .. aramıza durup dururken soğuk rüzgarlar girdi. nedenini bilemediğim çözemediğim. ayrıldık. dediğim gibi ölmeyi bile düşünüyordum artık...
ama yapmadım. Allaha inancım var kendime aileme saygım var. bir insan yüüzünden kendi canıma kıyamam ki ben dedim... annemi düşündüm o geldi aklıma durdum. ne yapardı bensiz dedim.
iki ay sonunda yeni baslangıclar yaptım. hayatıma birilerini soktum onlara aynı acıları tattırdım. eğlendim iş değiştirdim . kafamı dağıtacak seyler buldum.
iki ay içerisinde cok nadir iki haftada bir üç haftada bir telefonları olurdu. durup dururken de değil mantıklı sebeplerden. ama öyle barısalım demezdi lafını bile acmazdı ama kıskanclıklarını anlardım. bi gün arkadasımı yolda görmüş onunla konusmus beni sormus sorgulams neyse bu konuya fazla girmeyeceğim.
aradan epey zaman geçti bu olanların ardından. unuttum dedim ya unutmamısım. bir gece hiç beklenmedik bir anda ağlamaya basladım uuyurken. hıckıra hıckıra hiç böyle olmamıstım oysa kendimi toparladığımı unuttuğumu düşünüyordum. unutamamısım. o an ağzımdan cıktı laflar , namaz kılmadım kadir gecesi değildi .. sıradan bir geceydi.
"Allahım eğer beni gerçekten seviyorsa tez zamanda hayırlısı olacaksa hakkımızda hakkımda onu bana geri ver geri dönsün bana eğer olmayacaksa hayırlısı benim kısmetim baska bir yerdeyse yalvarırım sabahında unutayım" dedim...
24 saat çekmedi. ertesi gün aksam bana msn yoluyla mesaj attı.
suan mı? 3 hafta sonra evleniyoruz hayırlısıyla :))
diyeceğim o ki: günlerden ne olursa olsun zamanın pek bir önemi yok. önemli olan duyguların ne kadar cok istediğin... ne kadar cok dilediğin bazı seyleri. kalbin ahlakın kişiiliğin..
Allahım sen ne zaman dua edersen et seni görür seni duyar. onun heryerde gözü kulağı vardır unutma. eminim seni duyacaktır. insallah tez zamanda sende dualarının karsılığını bulursun..