nasıl dua etmeliyim ?

ksb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2011
214
1
66
Diyarbakır
meraba kızlar bi adağım var kadir gecesine kadar onu gerçekleştircem ama nasıl dua edeceğimi bilemiyorum. görüştüğüm biri var acaba onunla hayırlı bi evlilik yapma içinmi dua edeyim yoksa hayırlı bir evlilik yapmak içinmi dua edeyim çok kararsızım sizce duama görüştüğüm kişiyi katayımmı ? bu adağım hayırlı bir evlilik için ..

"Eğer görüştüğüm kişi benim için hayırlı değilse Allahım onu benden uzak tut.
Bana hayırlı biriyle evlenmeyi nasip et."

Şeklinde bir dua edebilirsin.

benim bildiğim dua etmenın belırlı bir formülü yok...içinden ne geçiryorsa onun için dua et gerçek ve samimi bir şekilde.

samımıysen zaten dilinden dökülür istediklerin.

Son düzenleme:
hayırlısını dile.. o mu bu mu öyle mi böyle mi değil yani...

"Allah'ım. Gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,
Hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle"

Ben eşimi daha önce de tanıyordum. Aramızda bişeyler başladı başlıycak durumları varken kafam da çok karışıktı. Hep bu şekilde dua ettim. Şimdi evliyiz ve mutluyum.

Allah hakkında hayırlısını versin inşallah

cnm sitede dini konu açmak yasak kilitlenmeden sana diyeyim :) şmdi istiare duası war gece yatmadan önce iki rekat namaz kılıp onun okuyorsun snra niyetinde işte evleneceğim kişi bnm için hayırlı değil mi söyle ve kmseyle konuşmadan bak bu çokk önemli kmseyle konuşmadan hemen uyu diyelm namaz kılıyorsun sabah namazına kalktığında kıl uyu kmseyle konuşmaaa.. sabah konuşabilirsin.. snra rüyanda beyaz yada yeşil bişey görürsen hayırlı bişey dediğim herhangi bişeyy.. bi eşya bi meyve bi elbise herşey ama siyah yada kırmızı görürüsen hayırlı değil sna şöyle diyeyim. bn sevgilim olmadan önce onun için yapmıştım çnkü artık geleceğim olsun istiyordm hep onunla olmak ha bire sevgili değiştirmk değil sevgili olmadan önce bnu yaptım hayırlı olmazsa ondan wazgececektim. yaptım ve rüyamda yeşil çorap görüm sabah çokkk neşeli bi şekilde kalktım ama kmseye bişey demedim snra sevgili olduk ve gerçkten çokkk hayırlı Rabbimin yolunda bana çok destek çıkıyor özellikle. bu bilgiyi paylaştım mutlu olduysanız bana dua edin başımda büyük bi dert war sağlıcakla kalın.. bn kmseyle konuşmamıştım o zaman yurttaydım ii geceler demişti biri cevap bile vermemiştim sabah açıkladım dediler bizde dedik bu kız uyur gezer mi oldu sanmışlar.. :)

cnm sitede dini konu açmak yasak kilitlenmeden sana diyeyim :) şmdi istiare duası war gece yatmadan önce iki rekat namaz kılıp onun okuyorsun snra niyetinde işte evleneceğim kişi bnm için hayırlı değil mi söyle ve kmseyle konuşmadan bak bu çokk önemli kmseyle konuşmadan hemen uyu diyelm namaz kılıyorsun sabah namazına kalktığında kıl uyu kmseyle konuşmaaa.. sabah konuşabilirsin.. snra rüyanda beyaz yada yeşil bişey görürsen hayırlı bişey dediğim herhangi bişeyy.. bi eşya bi meyve bi elbise herşey ama siyah yada kırmızı görürüsen hayırlı değil sna şöyle diyeyim. bn sevgilim olmadan önce onun için yapmıştım çnkü artık geleceğim olsun istiyordm hep onunla olmak ha bire sevgili değiştirmk değil sevgili olmadan önce bnu yaptım hayırlı olmazsa ondan wazgececektim. yaptım ve rüyamda yeşil çorap görüm sabah çokkk neşeli bi şekilde kalktım ama kmseye bişey demedim snra sevgili olduk ve gerçkten çokkk hayırlı Rabbimin yolunda bana çok destek çıkıyor özellikle. bu bilgiyi paylaştım mutlu olduysanız bana dua edin başımda büyük bi dert war sağlıcakla kalın.. bn kmseyle konuşmamıştım o zaman yurttaydım ii geceler demişti biri cevap bile vermemiştim sabah açıkladım dediler bizde dedik bu kız uyur gezer mi oldu sanmışlar.. :)

hemen yapıyorum:):)

yap cnm yap :)) bnde bilmiyordum yurttaki arkadaşlar söylediler duyduğum gibi yaptım.. herşeyde bunu kullanıbilirsin bu yıl tercih versem hayırlı mı değil mi yada şuraya gitsem hayırlı mı değil mi ? rabbim herşeyin iyisini güzelini gösteriri ayrıca.. konu sahibi niyetini şöyle yap rabbim bu evleneceğim kişi dinim için bnm için ailem için hayırlı mı değil mi evimiz mutluluğumuz çoçuklarıma baba olması açısından hayırlı mı değil mii.. neyse bna onu göster
ha şöyle bişey war diyelm kırmızı gördün.. ama sn yinede onunla evlenmk istiyorsun günah olur mu olmaz sen sadece rabbinden yardım istedin oda yol gösterdi o kadar gerisi sana kalmış...

Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala seyiddinna Muhammed diyceksin sonra dua ediceksin.Yine bunu diyseksin sonra amin diyceksin.

Duan kabul oluyor İnşallah.

2 salavatın arasında dua et.Kabul olabilir.Din adamları böyle diyor.

tabikide adamı katma hakkımda en hayırlısı kiminleyse onunla diye dua et

meraba kızlar bi adağım var kadir gecesine kadar onu gerçekleştircem ama nasıl dua edeceğimi bilemiyorum. görüştüğüm biri var acaba onunla hayırlı bi evlilik yapma içinmi dua edeyim yoksa hayırlı bir evlilik yapmak içinmi dua edeyim çok kararsızım sizce duama görüştüğüm kişiyi katayımmı ? bu adağım hayırlı bir evlilik için ..

Her şeyin en hayırlısını Allah bilir sen için de en hayırlısını o biliyor.ille de o çocuk die dua etme bence.
Benim için en hayırlısı nasılsa öyle eyle Ya Rab.Bu çocuk benim için iise onu bana nasip eyle,eğer değilse bana hayırlı yakışıklı yakışıklı çocuklar nasip eyle diyeceksin.
Allah hakkında hayırlısını eylesin.

ewlenince gelip bize baaklava dağıtacaksın benmki cevizli olcak ama tatlım.

ve son olarak kendi ağzımızdan değil de başka bi müslümanın bizim için yaptığı duanın kabul olma olasılığı daha yüksek o yüzden sewgili mümin kk üyeleri çevrenizdeki insanlarla ii geçinin ve hayır dualarını alın.

"Eğer görüştüğüm kişi benim için hayırlı değilse Allahım onu benden uzak tut.
Bana hayırlı biriyle evlenmeyi nasip et."

Şeklinde bir dua edebilirsin.

tamamen katılıyorum...
hiç unutmam iki aylık ayrılık dönemi yasadım sevgilimle. dolu dolu geçen 9 ayın ardından .. 14 subata 4 kala ayrılmıstık..
toparlanmam uzun zaman almıstı günlerce ağlıyordum.. iş yerinde bile herseyde.. psikolojim alt üst olmustu. kabullenememiştim hiç birseyi.
onu tanımadan önce dua etmiştim bir kere . Allahım bana öyle birini cıkarki karsıma hem imanında allaha inancı olan namazında abdestinde olsun hem de modern görüşlü benim kafamda gezen tozan herseyi bilen biri olsun diye. iki gün cekmedi duam kabul oldu. tabi ben bunu sonradan düşündüm hatırladım aa bak ne dua ettim ne oldu diye. sonra dedimki sanırım bu benim kaderim..
aradan 9 ay geçti .. aramıza durup dururken soğuk rüzgarlar girdi. nedenini bilemediğim çözemediğim. ayrıldık. dediğim gibi ölmeyi bile düşünüyordum artık...
ama yapmadım. Allaha inancım var kendime aileme saygım var. bir insan yüüzünden kendi canıma kıyamam ki ben dedim... annemi düşündüm o geldi aklıma durdum. ne yapardı bensiz dedim.

iki ay sonunda yeni baslangıclar yaptım. hayatıma birilerini soktum onlara aynı acıları tattırdım. eğlendim iş değiştirdim . kafamı dağıtacak seyler buldum.
iki ay içerisinde cok nadir iki haftada bir üç haftada bir telefonları olurdu. durup dururken de değil mantıklı sebeplerden. ama öyle barısalım demezdi lafını bile acmazdı ama kıskanclıklarını anlardım. bi gün arkadasımı yolda görmüş onunla konusmus beni sormus sorgulams neyse bu konuya fazla girmeyeceğim.

aradan epey zaman geçti bu olanların ardından. unuttum dedim ya unutmamısım. bir gece hiç beklenmedik bir anda ağlamaya basladım uuyurken. hıckıra hıckıra hiç böyle olmamıstım oysa kendimi toparladığımı unuttuğumu düşünüyordum. unutamamısım. o an ağzımdan cıktı laflar , namaz kılmadım kadir gecesi değildi .. sıradan bir geceydi.

"Allahım eğer beni gerçekten seviyorsa tez zamanda hayırlısı olacaksa hakkımızda hakkımda onu bana geri ver geri dönsün bana eğer olmayacaksa hayırlısı benim kısmetim baska bir yerdeyse yalvarırım sabahında unutayım" dedim...

24 saat çekmedi. ertesi gün aksam bana msn yoluyla mesaj attı.
suan mı? 3 hafta sonra evleniyoruz hayırlısıyla :))

diyeceğim o ki: günlerden ne olursa olsun zamanın pek bir önemi yok. önemli olan duyguların ne kadar cok istediğin... ne kadar cok dilediğin bazı seyleri. kalbin ahlakın kişiiliğin..
Allahım sen ne zaman dua edersen et seni görür seni duyar. onun heryerde gözü kulağı vardır unutma. eminim seni duyacaktır. insallah tez zamanda sende dualarının karsılığını bulursun..

Back
X