• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl düzeltebilirim?

Benimdilemmam

Pain...
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
5.431
1.273
173
Canlarım 13 aylık bir ilişkim var
Bu eski konum, yine buna benzer bir durum diye ayrı konu açmayayım istedim, hayatınızdaki erkek sizinle başkalarının yanında şaka yollu uğraşır mı?Başkalarının yanında nasıl davranır?

Annesi ile kasım gibi tanıştık , annesi ile aynı şehirde yaşamıyor , annesi ankaraya geldiğinde tanıştırdı. Annesi ile baştan normal bir diyalogumuz oldu hatta telefon numarasını vererek onunla iletişimde olmamı istediğini belirtti.

Sonrasında birkaç kere konuştuk şimdi bir kaç gündür yine ankarada olduğu için görüşüyoruz, sevgilimin bir ev değiştirme durumu için geldi eşya yerleştirmeye...

Erkek arkadaşımda hep şaka olduğunu düşünerek çok hamarat olmadığımla bana göre dalga ona göreyse takılma şeklinde konuşur, annesi ve kardeşi yanında bu şekilde konuşuyor aklına bana takılıyor annesi bazen benim lehime konuşuyor ama şimdilik...

Ben açıkcaası şakada olsa bu yaptıkları ile sevgilimin annesine ve çevremizdekilere bana laf söyleyebilmeleri için bir nev yolu açtığını düşünüyorum, onlarında beni eleştirebilmelerine fırsat tanıdğını düşünüyorum. Bununla ilgili düzgünce konuştum ama o aklınca kötü birşey yapmadığını şaka yaptığını düşünüp çok ciddiye almadı sanırım. Bunu nasıl düzeltebilirim?

ıkinci sorumda ailemin durumu çok iyi değil ama hiçbir zaman esirgememişlerdir, bende çalışan bir insanım cömertimdir, parayı savurmam ama cimri de değilimdir.

Sevgilimin ailesi biraz cimri , sevgilimde tutumlu cinsinden , ben yemekli düğün istiyorum , sevgilimin maddi durumu buna biraz zorlanırsa müsait , ama sanırım annesi ile konuştuğunda annesi "ne gerek var tarzında" konuşmuş, bunuda bana söyleyince bozuldum yani, sadece nikahla evlenmeyi istemiyorum ben.benneyaptımki ( lütfen yanlış anlaşılmasın sevgilimin aylık kazancı 2bin-2,5 bin lira arası bu yüzden düğün yapabilir,durumu olmasa bende razı olurdum zaten, sadece nikahla evlenen arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın)

Ama bu cimrilik gözümü korkutuyor, sevgilimde "düğüne harcayacağımız parayı eşyalarımıza yatıralım ama yinede sen istediğin için düğünü yaparız senle benim kararım sonuçta " diyor bende eşya her zaman alınır, tek kızım düğünle ve güzel bir düğünle evlenmek istediğimi söyledim, ileride ailesi ile para konusunda karşı karşıya gelmek istemiyorum , bunu nasıl halledeceğim arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum:enbuyukkk:

Son düzenleme:
Öncelikle söz, nişan olmadan aile ile çok içiçe olmayın bence.. Tamam tanışmışsınız ama çok fazla aramak,görüşmek anlamsız bence..
Erkek arkadaşınızın takılmalarına hiç bozulmayın bence. Hamarat olmadığınızı söylediği zaman;"eeee ben çalışan kızım,öyle anlamam ev işlerinden,sen şimdiden öğrenmeye bak,yardım edeceksin bana" derdim ben olsam..bayanssulusmile
Düğün konusunda ise,eğer maddi durumları yeterli ise bence de düğününüz gönlünüzce olmalı,bu konuda tamamen haklısınız..:teselli:

Öncelikle söz, nişan olmadan aile ile çok içiçe olmayın bence.. Tamam tanışmışsınız ama çok fazla aramak,görüşmek anlamsız bence..
Erkek arkadaşınızın takılmalarına hiç bozulmayın bence. Hamarat olmadığınızı söylediği zaman;"eeee ben çalışan kızım,öyle anlamam ev işlerinden,sen şimdiden öğrenmeye bak,yardım edeceksin bana" derdim ben olsam..bayanssulusmile
Düğün konusunda ise,eğer maddi durumları yeterli ise bence de düğününüz gönlünüzce olmalı,bu konuda tamamen haklısınız..:teselli:

Ben zaten tanıştığımız güne kadar istemedim tanışmayı biraz hatır gönül durumu oldu diye tanıştım, kendi memleketlerinden küçük bir hediye getirmiş bana gelirken , ona teşekkür maksatı ile tanıştım, bir kere de aradım ama keşke hiç tanışmasaymışım söz olana kadar:1no2: erkek arkadaşım zaten yıllarca kendi yaşamış yemek dahil her işten anlıyor, ama annesinin yanında hep bana takılıyor böyle normalde çok iş yaptırmaz bana kendi yapar genelde, ama annesi varken bir iş yapmamı istediği çok belli oluyor

O ailesinin durumunu çok yeterli görmüyor, o yüzden kendisi ve dolayısı ile evlenince de bir şekilde bana kalacak bu düğün diğer masraflar, ailesinin çok yardım edeceğini düşünmüyorum açıkcası, bilmiyorum daha şimdiden nefret ettim bu evlilik vb konulardanbenneyaptımki

Son düzenleme:
Ben zaten tanıştığımız güne kadar istemedim tanışmayı biraz hatır gönül durumu oldu diye tanıştım, kendi memleketlerinden küçük bir hediye getirmiş bana gelirken , ona teşekkür maksatı ile tanıştım, bir kere de aradım ama keşke hiç tanışmasaymışım söz olana kadar:1no2: erkek arkadaşım zaten yıllarca kendi yaşamış yemek dahil her işten anlıyor, ama annesinin yanında hep bana takılıyor böyle normalde çok iş yaptırmaz bana kendi yapar genelde, ama annesi varken bir iş yapmamı istediği çok belli oluyor

O ailesinin durumunu çok yeterli görmüyor, o yüzden kendisi ve dolayısı ile evlenince de bir şekilde bana kalacak bu düğün diğer masraflar, ailesinin çok yardım edeceğini düşünmüyorum açıkcası, bilmiyorum daha şimdiden nefret ettim bu evlilik vb konulardanbenneyaptımki

Anlıyorum,anlıyorum..
Zordur bu işler..:delphin:
Ama bence hemen üzülmeyin..
Zamanı gelsin güzelce araştırırsınız..
Uygun fiyatlı gönlünüze göre bir düğün ayarlarsınız inşallah..
Hem düğün yapmak kolay mı canım,biraz sıkacak kemerleri artık..boshayallersmile

Anlıyorum,anlıyorum..
Zordur bu işler..:delphin:
Ama bence hemen üzülmeyin..
Zamanı gelsin güzelce araştırırsınız..
Uygun fiyatlı gönlünüze göre bir düğün ayarlarsınız inşallah..
Hem düğün yapmak kolay mı canım,biraz sıkacak kemerleri artık..boshayallersmile

Teşekkür ederim Laale size de , inşallah ben böyle aile gibi durum sözkonusu olursa mutsuz olursak diye çabuk vazgeçebilecek biriyim bu yüzden buraya açtım konuyu sizlerden yardım almak için

Teşekkür ederim Laale size de , inşallah ben böyle aile gibi durum sözkonusu olursa mutsuz olursak diye çabuk vazgeçebilecek biriyim bu yüzden buraya açtım konuyu sizlerden yardım almak için

Baştan hazırlıklı olun derim,nişan,düğün işlerine başlayınca büyüklerin az ya da çok söz hakkı oluyor..bilmiyorumkismile
He bunu minumuma indirmek ikinizin elinde..
Mümkün olduğu kadar aranızda çözmeye çalışın sıkıntılarınızı ve daima ortak kararlarla hareket edin..opuyorumnanaktan

Baştan hazırlıklı olun derim,nişan,düğün işlerine başlayınca büyüklerin az ya da çok söz hakkı oluyor..bilmiyorumkismile
He bunu minumuma indirmek ikinizin elinde..
Mümkün olduğu kadar aranızda çözmeye çalışın sıkıntılarınızı ve daima ortak kararlarla hareket edin..opuyorumnanaktan

evet en zor dönemler başlıyor demekki
teşekkür ederim Laale:1hug:

Ben olsam bir kere yaşayacağım birşey olacağını düşündüğüm için istediğim gibi olmasını talep ederdim. Ama zora düşüreceksem maddi acıdan istemem tabiki. sizde maddi durumlarının iyi olduğunu söylüyorsunuz bence yavaş yavaş taleplerinize alıştırsanız iyi olur. Sonuçta bir kere evleneceksiniz.
Hamaratlığa gelince bende çalışıyorum ve evde hiçbir iş yapmıyorum. annemde yorulmamam için yaptırmıyor zaten. Bizimde aramızda şakayla karışık lafı geçiyor erkek arkadaşımla. Bende ona : Annemin nazlı kızıyım ben elim sıcak sudan soğuk suya deymez diyorum:)
ınşallah gönlünüzce olur herşey.

su akar yolunu bulur

daha ortada somut bir şey yokken konu üstüne bu kadar kafa yorma

sevgilin söylemiş sana söyleyeceğini, annesini saf dışı etmek de ona kalıyor :lepi:

Öncelikle erkek arkadaşının hamarat değil vs lafına ben olsam çok güzel dalga geçer eğlenirdim.
yerimseniben
Bunu umursama bile... a.s
Mesela benim erkek arkadaşım örgüyle alakalı birşey olduğunda bilmiyor musun dediğinde açıkça söyledim evet bilmiyorum merakım da yok. O kadar istiyorsan al annene ablana birer şiş örsünler ya da hazır alayım ne istiyorsan uğraşamam ben dedim kestirip attım. :roflol:
Yemek yapmakla mı örgü örmekle mi kadın olunuyor sanki?
Ayrıca sen çalışan bir kızsın...
Bunlara vakit ayıramayabilirsin...
yerimseniben
Yemekli düğün kısmına gelince, şimdilik çok muhalefet olma, yavaş yavaş ve derinden gidip istediğini yaptır... a.s
Şimdi yavaş yavaş söyle istediğini, sonra zamanla yaptırırsın nazla niyazla...
:jeyyar:

Ben olsam bir kere yaşayacağım birşey olacağını düşündüğüm için istediğim gibi olmasını talep ederdim. Ama zora düşüreceksem maddi acıdan istemem tabiki. sizde maddi durumlarının iyi olduğunu söylüyorsunuz bence yavaş yavaş taleplerinize alıştırsanız iyi olur. Sonuçta bir kere evleneceksiniz.
Hamaratlığa gelince bende çalışıyorum ve evde hiçbir iş yapmıyorum. annemde yorulmamam için yaptırmıyor zaten. Bizimde aramızda şakayla karışık lafı geçiyor erkek arkadaşımla. Bende ona : Annemin nazlı kızıyım ben elim sıcak sudan soğuk suya deymez diyorum:)
İnşallah gönlünüzce olur herşey.

bende bir kere olduğu için çok güzel olmasını istiyorum şu anki maliyet 10-15 bin arasında hesaplanan

benin annemde yaptırmıyor bana kıyamadığı için, bizimki şaka ile karışık annesinin yanında söylüyor ben buna kızıyorum yarın birgün benim oğlum nasıl olsa eziyor bende ezeyim diye düşünecek:1no2:

su akar yolunu bulur

daha ortada somut bir şey yokken konu üstüne bu kadar kafa yorma

sevgilin söylemiş sana söyleyeceğini, annesini saf dışı etmek de ona kalıyor :lepi:

evet su akıp yolunu bulacakta bu su şimdiden yönünü gösteriyor sanki bana ondan bu endişelerim:çok üzgünüm:

valla annesının yanında benı saka yollu bu kadar eleştiren bir adam o kadar cimri bir kadını nasıl safdışı bırakacak bilemiyorum gerçekten sanırım içindeki sevgisi yetersiz ki daha şimdiden beni tek ve hedef olarak ortada bırakıyor :çok üzgünüm:

sadece sen istediğin için yapılacak yemekli düğün seni mutlu edecek mi?
ve sonrasında umarım en küçük bir maddi sıkıntıda bunun lafını etmez

Öncelikle erkek arkadaşının hamarat değil vs lafına ben olsam çok güzel dalga geçer eğlenirdim.
yerimseniben
Bunu umursama bile... a.s
Mesela benim erkek arkadaşım örgüyle alakalı birşey olduğunda bilmiyor musun dediğinde açıkça söyledim evet bilmiyorum merakım da yok. O kadar istiyorsan al annene ablana birer şiş örsünler ya da hazır alayım ne istiyorsan uğraşamam ben dedim kestirip attım. :roflol:
Yemek yapmakla mı örgü örmekle mi kadın olunuyor sanki?
Ayrıca sen çalışan bir kızsın...
Bunlara vakit ayıramayabilirsin...
yerimseniben
Yemekli düğün kısmına gelince, şimdilik çok muhalefet olma, yavaş yavaş ve derinden gidip istediğini yaptır... a.s
Şimdi yavaş yavaş söyle istediğini, sonra zamanla yaptırırsın nazla niyazla...
:jeyyar:

canım bende zamanında birşeyleri söylemiştim erkek arkadaşıma ama o bunları annesinin yanında yaptı bana

naz niyaz ancak çok seven adama işler bu adamda demekki çok sevgi yok ki beni ortada böyle bırakabiliyor

ve annesi bana taşınma esnasında evde dolap için bir kazak katlıyordum oda yardıma geldi ve bana bir tane daha kazağı hafif attı önüme al bunu da katla diye, bende sinirlendim 10 dakika sonra çıktım evden yani bir daha da kadın gidene kadar görüşmeyi düşünmüyorum şimdiden bu muhabbetler canımı sıktı yeterincebenneyaptımki

sadece sen istediğin için yapılacak yemekli düğün seni mutlu edecek mi?
ve sonrasında umarım en küçük bir maddi sıkıntıda bunun lafını etmez

onların annesinin istediğini yaparsamda ben mutlu olamayacağım ayrıca gelin ben olacaksam benim kararım önemli olması gerekiyor

edeceğinden eminim ama sonuçta bu düğünü yapabileceğini düşünüyorum bu yüzden istedim , eğer imkanı olmasaydı daha makul düşünürdüm

arkadaşlar özellikle evli arkadaşlar bana lütfen yardımcı olun böyle bir konu için tavrımı belli etmemin tam sırası mı nasıl hareket etmeliyim

Düğün istiyorsan mutlaka yap arkadaşım.
Ben de zamanında uydum nişanlıma, aman ne gerek var dedim, o parayı başka yere harcarız dedim, borç öderiz dedim, yapmadık düğün.
Şimdi bunca sene sonra bile içimde kocaman bir uktedir, çok pişmanım hem de çok.
Halen düğünlerde içim sızlar, kadınlık işte.
ıstiyorsan yap.... her kızın hakkıdır düğün.

Düğün istiyorsan mutlaka yap arkadaşım.
Ben de zamanında uydum nişanlıma, aman ne gerek var dedim, o parayı başka yere harcarız dedim, borç öderiz dedim, yapmadık düğün.
Şimdi bunca sene sonra bile içimde kocaman bir uktedir, çok pişmanım hem de çok.
Halen düğünlerde içim sızlar, kadınlık işte.
İstiyorsan yap.... her kızın hakkıdır düğün.

evet istiyorum canım gerçekten bunu da kapris yüzünden içimde uhde kalmasını istemiyorum

evet istiyorum canım gerçekten bunu da kapris yüzünden içimde uhde kalmasını istemiyorum

düğün senin istediğin gibi olmak zorunda.. bunda tatlı tatlı diret canım.. annesiylede samimi olma.. evlenince zaten istemesende göreceksin..

düğün fikirlerini, planlarını eş adayınla başbaşa iken konuş ve halletmeye çalış.. ne senin , ne onun ailesi karışmasın..

şakalara gelince, gül, evet bilmiyorum, birlikte yapa yapa öğreniriz, tek derdimiz bu olsun de:)..

benim eşimde bana iş , yemek yapmayı öğretti.. arada hala takılır bana.. yaptığın yemekleri sen bile bazen yiyemiyorsun diye:) gülüyorum bende.. napayım elimden bu geliyor deyip es geçiyorum..

düğün senin istediğin gibi olmak zorunda.. bunda tatlı tatlı diret canım.. annesiylede samimi olma.. evlenince zaten istemesende göreceksin..

düğün fikirlerini, planlarını eş adayınla başbaşa iken konuş ve halletmeye çalış.. ne senin , ne onun ailesi karışmasın..

şakalara gelince, gül, evet bilmiyorum, birlikte yapa yapa öğreniriz, tek derdimiz bu olsun de:)..

benim eşimde bana iş , yemek yapmayı öğretti.. arada hala takılır bana.. yaptığın yemekleri sen bile bazen yiyemiyorsun diye:) gülüyorum bende.. napayım elimden bu geliyor deyip es geçiyorum..

evet canım bende şimdilik elimden bu kadar geliyor dedim canım
düğünü bilemiyorum erken daha o gunlere kadar ne olur ne bıter bılemıyorum

Back
X