- 30 Mayıs 2020
- 13.059
- 49.306
- 528
- Konu Sahibi sade_ kahv
-
Ne bileyimNasıl yani eski eş
Ya siz Türkçe’yi nerden öğrendiniz ? Daha cümle kuramıyorsunuz.İyi geceler hatta günaydın herkese, geceden beri gözümü kırpmadim, 1 saat uyudum bu dertten önce,,
Zaten doğum stresim var
Eşimle sabahtan beri konuşuyoruz arada telle, iletisimsizlige bakın ama.... şehir dışından gelecek, ben annemlerde kalıyorum, insan derki gece size gelicem anahtarim yok diye, yani ben iletisimsizlige kaile alınmamaya kiziyorum, hatta en son mesaj attım , babam havaalanında bekliyor seni alacak diye, (kızım uyumuştu gece söyledim onu da) (bizim eve gidecekti ben annemlerde kalacaktım bugünlük,gece kiz uyumuş oluyordu demistim) dedim ki buraya gelmişken arabanı da alırsın, öpücükler gülücükler attım, hatta yazdım çok uyku bastı, iyi geceler sagsalim gel yazdım, uyumuşum, 1 saat kadar geçti, annem geldi eşim gelmiş assada, annem yatak seriyo, ben sinirden cildiricam, tamam gelmesi mutluluk verici de, sabahtan beri desene anahtarım yok, babam da yolda haber vermedi, yaa insan sabahtan beri demez mi yuz kere araştık, üstümde annemin çiçekli geceliği,,, geldi gece, sersem gibi oldum,uykum da hiç oldu,annemle tartıştım içerde , babama laf edemem bağırir, çok snrliyim
NOT:
Eşimin geliş saati gece 1 bucugu bulacaktı uçakla, ben de annemlerde kalıyorum kızımla, kızım Küçük,uykusu bölünür, konuşmustuk bunları, kısacası annemde kalacaktim bugün biliyor, onu babam alip evimize bırakacaktı, mesajlastik,uyudum güzelce.Annem bı geldi,esim gelmiş,annem yatak yapıyor,iyi de beni insan yerine koyup söylese ya eşim burada kalacağını,anahtarı zaten burada bıraktığı arabadaymis,iyi de sabahtan beri niye söylemiyorsun niyee
Bu kadar şikayetçi iseniz kalmayın evinde , adam zorla mı tutuyor sizi .Az bir mesaj kaldı , ilk fırsatta okuyup cevaplicam, hicbirinize kızmıyorum çünkü çekilmez olduğumu farkındayım, 35 yaşıma kadar ayaklarım üstünde duramadim, duygu sömürüsü olsun diye değil, kendimi ifade etmek için açıklıyorum, babam herşeye "höt" "dur" "onu al,şuraya koy" kumanda gibi bastı dugmelerime, evet sessiz içine kapanık biriyim ama böyle davranılmayi haketmiyorum, evlatlarımi kumanda etmeyip ozguvenlerini zedelemeyecegim
Herşeye adıma karar veriyorlar, patladım maalesef, havaalanına gidecektim babamla, neymiş oralarda kaç saat ne işim varmış, babam tezcanli, nerdeyse 3 saat önce gitti, ellerinde kumanda basıp hareket ettiriyorlar beni, ya istemiyorum gidip almayın bile,
Yani aynen dediğin gibi yukarda yazdım durduk yere hem kendi hemde ailenin huzurunu kaçırmak isteyen her şeyi sorun ederNe bileyim
İnsan mevcut memnun olduğu kocasını babası havaalanından alıyor, karısıyla çocuğunun olduğu eve kalmaya getiriyor diye nasıl bana haber vermezler diye sinirlenir mi başka türlü?
Üstelik de ben onlarla hep beraber kahvaltı yapmak istemiyorum filan der mi?
Ay bende doğum yaptım nerde benim hormonlar tripler a dostlar... şaka gibisiniz he...Evet babamın gelip almasından buraya bırakacağını düşünmüştür mantıklı, peki bana bahsetmesi gerekmiyormuydu bugün annenlerde kalicam diye? Hatta kalma huyu da yok , annem diyodu gelip kalır mı diye bugün, hiç ihtimal vermiyordum.biz bu kadar kafa yorarken o hedef belirlemiş ama bana söylemiyor
Bence eşiniz süpriz yapmak istemiş o da çiçekli geceliğe denk gelmiş napsın?İyi geceler hatta günaydın herkese, geceden beri gözümü kırpmadim, 1 saat uyudum bu dertten önce,,
Zaten doğum stresim var
Eşimle sabahtan beri konuşuyoruz arada telle, iletisimsizlige bakın ama.... şehir dışından gelecek, ben annemlerde kalıyorum, insan derki gece size gelicem anahtarim yok diye, yani ben iletisimsizlige kaile alınmamaya kiziyorum, hatta en son mesaj attım , babam havaalanında bekliyor seni alacak diye, (kızım uyumuştu gece söyledim onu da) (bizim eve gidecekti ben annemlerde kalacaktım bugünlük,gece kiz uyumuş oluyordu demistim) dedim ki buraya gelmişken arabanı da alırsın, öpücükler gülücükler attım, hatta yazdım çok uyku bastı, iyi geceler sagsalim gel yazdım, uyumuşum, 1 saat kadar geçti, annem geldi eşim gelmiş assada, annem yatak seriyo, ben sinirden cildiricam, tamam gelmesi mutluluk verici de, sabahtan beri desene anahtarım yok, babam da yolda haber vermedi, yaa insan sabahtan beri demez mi yuz kere araştık, üstümde annemin çiçekli geceliği,,, geldi gece, sersem gibi oldum,uykum da hiç oldu,annemle tartıştım içerde , babama laf edemem bağırir, çok snrliyim
NOT:
Eşimin geliş saati gece 1 bucugu bulacaktı uçakla, ben de annemlerde kalıyorum kızımla, kızım Küçük,uykusu bölünür, konuşmustuk bunları, kısacası annemde kalacaktim bugün biliyor, onu babam alip evimize bırakacaktı, mesajlastik,uyudum güzelce.Annem bı geldi,esim gelmiş,annem yatak yapıyor,iyi de beni insan yerine koyup söylese ya eşim burada kalacağını,anahtarı zaten burada bıraktığı arabadaymis,iyi de sabahtan beri niye söylemiyorsun niyee
Alıyorum ben zaten, sadece begenime ve keyfime saygı duymayanlara açıklama yaptım , ki en kaliteli tavsiye bile olsa, ailemin eşine akıl vermesini istemiyorum,Ee gidin alın o zaman?
Kinaye olduğu için cevaplamadim, evliyim aynı evde yaşıyorumBenim soruma cevap vermemişsiniz
Eski eşiniz mi bu bahsettiğiniz?
Akıl vermek veya almak o kadar kötü bir şey değildir. Sürekli burnunu sokmaktan bahsetmiyorum tabii. Sizin taktığıniz konu o kadar absürd ve takındiginiz tavır da biraz çirkin olunca sizin her şeyi abarttiginizi düşünüyorum.Alıyorum ben zaten, sadece begenime ve keyfime saygı duymayanlara açıklama yaptım , ki en kaliteli tavsiye bile olsa, ailemin eşine akıl vermesini istemiyorum,
Habersizlik, iletişimsizlik canımi sıktıİyimisin bacım. Kocan yanına geldi diye mi bu tavır. Annen yatak açtı diye bişey olmaz.korkma. bende sandım ki baban aldı. Ama eşin yanına gelmedi diye kızdın
Gereksiz bir sınır yaşadımSen eşini sahiplenememissin. Her zaman böyle değsindir umarım. Eşine nefret dolu gibisin. Yanina geldi diye mutlu olacağına. Baban eşini düşünüp almaya gidio diye mutlu olcagina. Umarım bu haller hamilelik hormonlarındandir. Kocana acıdım gerçekten. Bu konuyu okusa çok kırılırdi sanırım
Sinirlerim yıpranmış normal davranamadim, ki eşime kızmadım hiç , annemi mahfettim, babama da ağız açamadımHoş geldin kocacım deyin keşke önceden haber verseydin deyin oturun güzel bir dille konuşun böyle yaparak hem ailenizi hem eşinizi kendinizden soğutursunuz her şeyi kontrol altında tutamazsınız akışına bırakın biraz içinde bulunduğunuz için farkında olamayabilirsiniz ama bu konuda destek almanız lazım bana kalırsa her şeyi yönetmek , kontrolünüz altında olsun istiyorsunuz olmayınca da çileden çıkabiliyorsunuz dışardan bakan göz olarak benim gördüğüm bu
Bu mesaja neden bu kadar kahkaha atılmış anlamadımTeşekkür ederim anlamadığıniz için, prenses modunda değilim inanın, bu gerginlikle prenseslik mi yapılır, prenses dediğin burnundan kıl aldırmaz. Evet tepkim gereksiz abartı oldu, orada hak veriyorum size, ama bakın, hiç bir yetişkin ailesinin onu kumanda etmesinden hoşlanmaz, istemediğim şeyleri yapıyor ve yaptırıyorlar, genel tutum bu.
İkinci konu da, market peynirlerini sevmiyorum, hattınız için mi seveyim, köylülerden veya peynirciden tam yağlı olgun peynir seviyorum
Türkçe'm iyi aslında ama sinirden acele yazdımYa siz Türkçe’yi nerden öğrendiniz ? Daha cümle kuramıyorsunuz.
Beni önemseyen yokE adam haklı doğurdu doğuracaksınız. Rötar yapsa uçak ne olacak?
Beklediyse de beklemediyse de kendi kararı.
Koca bizim diye istediğimiz zaman mı gidecek?
Ne güzel kendilerince haberleşip bir şeyler yapıyorlar. Biz eşlerimizin velileri değiliz artık bir aileyiz anneniz davet etmiş o da taam demiş geç vakit olunca. Neyin sıkıntısı ki bu?
Köylüden peynir alıyorum evet, bunun neresi karışıkYani aynen dediğin gibi yukarda yazdım durduk yere hem kendi hemde ailenin huzurunu kaçırmak isteyen her şeyi sorun eder
Bide peynir mevzusu var onu hiç anlamadım ne alaka zor insanlarla uğraşılmaz
Market peyniri sevmiyormuş eeeee ne yapıcaz git al köyden o zaman
Karişik işler
Trip atmıyorum, sinirlenemez miyim, ki sinirimi sadece anneme yansıttim,Ay bende doğum yaptım nerde benim hormonlar tripler a dostlar... şaka gibisiniz he...
Çiçekli gecelik cidden olacak iş diil, evet pijamalarlayim ama o çiçekli gecelik tekken yatabilecegin bir kıyafet , kaldı ki annemin olduğunu anlamıştır, ayıp olduBence eşiniz süpriz yapmak istemiş o da çiçekli geceliğe denk gelmiş napsın?
Tamam o zaman tedavi olunacak gözüyle bakılsın da üstüme gelinmesin razıyım ama o da yok, tek isteğim, kendi yuvamda karisilmadan yaşamak ki bu da bu yaştan sora mümkün değil maalesefkeske etrafinizda akli basinda biri olsa da sizi tedavi ettirse. bu tepkiler hic normal degil.
Habersizlik, iletişimsizlik canımi sıktı
Gereksiz bir sınır yaşadım
Sinirlerim yıpranmış normal davranamadim, ki eşime kızmadım hiç , annemi mahfettim, babama da ağız açamadım
Bu mesaja neden bu kadar kahkaha atılmış anlamadım
Türkçe'm iyi aslında ama sinirden acele yazdım
Beni önemseyen yok
Köylüden peynir alıyorum evet, bunun neresi karışık
Trip atmıyorum, sinirlenemez miyim, ki sinirimi sadece anneme yansıttim,
Çiçekli gecelik cidden olacak iş diil, evet pijamalarlayim ama o çiçekli gecelik tekken yatabilecegin bir kıyafet , kaldı ki annemin olduğunu anlamıştır, ayıp oldu
Tamam o zaman tedavi olunacak gözüyle bakılsın da üstüme gelinmesin razıyım ama o da yok, tek isteğim, kendi yuvamda karisilmadan yaşamak ki bu da bu yaştan sora mümkün değil maalesef
Evet tavrım çirkin çünkü rahatsız oluyorum, damatla bu kadar içli dısli olunmaz , beni dandik görüp her işime karisiliyor, bırakın da kendi yuvamda mutlu yaşayayım, müdahale edilmesi ve isteklerime karisilmasi beni o kadar geriyor ki, ufacık bile olsa artık sabredemiyorum, ben onlardan bir şey istemiyorum, mesela eşimi görüntülü sadece bir kez arıyorum, babam hemen , "dur belki işi vardır," iyi de ben liseliler gibi açana kadar çaldırmiyorum ki, müsait olana kadar dönmuyorum bile . Başka örnek vereyim, daha geçen gün oldu, bebek arabasını kullanırken önüme taş geldi diye karşıdan gelen insanlara yakın sürdüm, babam hemen diyo ki , "onları tanıyo musun" ben de benimle güzel sohbet ediyor sandım, yok dedim baba, diyo ki "üzerlerine sürdün" de ondan dedim, yani öyle ağır bı laf ki, böyle laf sokacağına , benim aptal kızım niye oraya sürüyorsun de , aynı kapıya çıkıyor tövbe tövbe , son bir örnek vereyim , gündüz içim geçmiş kafamı koymuşum, bı bağırdı bana, "ne oldu hasta mısın" yeminle bilerek yapıyor , 35 yaşındaki kızını tanımıyor mu, yani direkt öyle uyuma salak demekle aynı ama güya çok akıllı , lafı çevirip diyor, daha kötü oluyorum, içeri geçip dizlerimi dövdüm bir şey dememek için , yanından geçerken su alıyorum , başlıyor korkma sönmez bu safaaakkkk, ya da biraz annemle konuşsam tavana bakıp selamünaleyküm diyor, tepkilere bakar mısın , ama neden diğer kardeşlerime öyle davranmiyor çünkü güçleri bana yetiyorAkıl vermek veya almak o kadar kötü bir şey değildir. Sürekli burnunu sokmaktan bahsetmiyorum tabii. Sizin taktığıniz konu o kadar absürd ve takındiginiz tavır da biraz çirkin olunca sizin her şeyi abarttiginizi düşünüyorum.
Amin , işte ben de artık tam o kısmı çözdüm, yardım aldığım için zaten karışma fırsatları ellerinde , ki benim de tepki vermeme engel oluyor yardım almam, özellikle eşimin yaşı ileri olduğu ve çocuğumuz geç olduğu için ikinci çocuğu bekletmedik, nasıl yardım almayacağım, çalışan biriyim , eşimin de tayini şehir dışına çıktı , annemler benim için iki sene daha duracak burada, ben şimdi karşılarına geçip , anne siz gidin ben bakıcıyla halledicem diyemem ki, kendi evime gidicem evet ama onlar illa ön ayak olacakSiz bu adamdan iki çocuk yaptınız çiçekli pijama ile görse ne , yeni flört değilsiniz. Anneninizin suçu ne çok merak ettim . O kadın sizin kum torbaniz mi ? Ne yaptı anneniz size . Çok üzüldüm ya . Sizin anlatiminiza göre höt göt baba , siz gereksiz yere kadına yüklenen o kadın ne yapsın. Allah evladin da hayırlısını versin . Gidip özür dilediniz mi annenizden? Karışılmasın istiyorsanız sıfır yardım alın. İnsanların evinde kalırsanız tabii ki yorum yaparlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?