Nasil hitap etmeliyim?

Aigerim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
361
172
103
31
Hitap kelimelerine pek takilmam ama cevredekiler takiliyor iste.

20 yasindayim, abla deme kriterim yok. Siz der gecerim :KK70: Saygi duydugum, yol gosteren, yardim eden biri birkac yas da buyuk olsa abi derim.
Bana abla denmesini de beklemem ve istemem.

Benimle ilgilendigini belli eden bi arkadasim var, yaklasik 10 sene var aramizda. Ilgisini fark etmeden once de ismiyle hitap ederdim. Bir kiz arkadasima garip gelmis mesela.
Cok mu itici duruyor abi dememem? :KK53:

Biz lisedeyken beraber okuyanlar isimle hitap ederdi. Son senemde birinci siniflardan arkadaslarim vardi. Biz takmazdik hic abla falan :KK49:

Su anki arkadas cevremde birkac donem usttekiler icin bile Burcu ablan falan diye vurguluyorlar.
Ne diyeyim ben simdi? :D

Herhangi bir ilginiz yoksa x abi diye hitap edin ki anlasın istemediğinizi.
Samimiyete göre abla abi derim. Tanımadıklarıma siz diye hitap ederim bende.

Bilmiyorum. Ben anneme bile ismiyle hitap ediyorum. Birine nasılsın ablacığım falan demişimdir ama, hitap ederken x abla ya da abi demem. Hoşlanmam da kendilerine abla dedirtmeye çalışanlardan. Sen de kimseye abi demek zorunda değilsin. İlgisini belli ettiğinde hoşlanmadığını söyle. Sevdiğim kız bana abi deyince muhabbeti çok banel artık

Anneme bile ismiyle hitap eden ben için pek anormal gelmedi. Çevre yadirgiyor evet ama çevreye göre hareket etmen gereken bir konu değil bu. İsmi ile hitap ettiğin kişiler rahatsızlık duymuyorsa sorun yok.

Hitap kelimelerine pek takilmam ama cevredekiler takiliyor iste.

20 yasindayim, abla deme kriterim yok. Siz der gecerim :KK70: Saygi duydugum, yol gosteren, yardim eden biri birkac yas da buyuk olsa abi derim.
Bana abla denmesini de beklemem ve istemem.

Benimle ilgilendigini belli eden bi arkadasim var, yaklasik 10 sene var aramizda. Ilgisini fark etmeden once de ismiyle hitap ederdim. Bir kiz arkadasima garip gelmis mesela.
Cok mu itici duruyor abi dememem? :KK53:

Biz lisedeyken beraber okuyanlar isimle hitap ederdi. Son senemde birinci siniflardan arkadaslarim vardi. Biz takmazdik hic abla falan :KK49:

Su anki arkadas cevremde birkac donem usttekiler icin bile Burcu ablan falan diye vurguluyorlar.
Ne diyeyim ben simdi? :KK70:

kimseye abla abi deme mecburiyetin yok ben sahsen gicik olurum nerden abin ablan oluyor annen mi dogurdu hepsini. Birde bizim insanimiz gurur meselesi haline getirir saygisizlik olarak algilarya daha bir itici geliyor.Kimseye abi de deme abla da deme ama herkese yerine ve duruma gore mesafesni koy saygini goster ki yanlis anlasima.

Anneme bile ismiyle hitap eden ben için pek anormal gelmedi. Çevre yadirgiyor evet ama çevreye göre hareket etmen gereken bir konu değil bu. İsmi ile hitap ettiğin kişiler rahatsızlık duymuyorsa sorun yok.

Yok, rahatsizlik duymuyor. Gayet iyi geciniyoruz.

Ama cevreden 'abi demiyo musun?' denmesi kafami kurcaladi :KK49:
Benden 3-4 yas buyuk biri icin israrla '' Ece ablan, Akin abin'' diye soylenmesi ilginc geliyor. 20 yildir ilk kez basima geliyor.

Ben de sürekli birilerinin veya birilerine abi ve abla vurgusu yapilmasina gıcık oluyorum.
Demek zorunda mıyız arkadaş.:KK12:

Bir çoğumuz annemize ismiyle hitap ediyormuşuz bunu da öğrenmiş olduk :KK53:
Anneme ben genellikle ..cugum diye hitap ederim
Çokta hoşuma gider.

Bana abla diyen bir çok kişiye abla demene gerek yok diyerek düzeltmisimdir.

Sana ilgisi olan kişiye ilgin yoksa abi de.
Anlar.
O yokken demene gerek yok

Yok, rahatsizlik duymuyor. Gayet iyi geciniyoruz.

Ama cevreden 'abi demiyo musun?' denmesi kafami kurcaladi :KK49:
Benden 3-4 yas buyuk biri icin israrla '' Ece ablan, Akin abin'' diye soylenmesi ilginc geliyor. 20 yildir ilk kez basima geliyor.

Sana abla derim tamam de yada abi derim tamam o genç hissetmek istiyormuş abi denmesini en hoşlanmiyorMuş de. Benim anneme de diyorlar bi anne demeyi ogretememissin sanki ben 2 yaşında çocuğum da hala anne kelimesini ogrenemedim. Bakma sen onlara

Bilmiyorum. Ben anneme bile ismiyle hitap ediyorum. Birine nasılsın ablacığım falan demişimdir ama, hitap ederken x abla ya da abi demem. Hoşlanmam da kendilerine abla dedirtmeye çalışanlardan. Sen de kimseye abi demek zorunda değilsin. İlgisini belli ettiğinde hoşlanmadığını söyle. Sevdiğim kız bana abi deyince muhabbeti çok banel artık

Yok ben direkt soylerim dusundugumu. Baska arkadasim sasirmis. Arkadas ortami disinda cok mu itici gelir kulaga? diye dusundum.

Annemin arkadasinin kizi surekli ustunluk tasliyor, igneleyici bir tarzi var. Annesi kizindan bahsederken hep ''ablan'' diyor bana ya. Sinirime dokundu dusununce :KK49: :KK49: :KK53:

Yok ben direkt soylerim dusundugumu. Baska arkadasim sasirmis. Arkadas ortami disinda cok mu itici gelir kulaga? diye dusundum.

Annemin arkadasinin kizi surekli ustunluk tasliyor, igneleyici bir tarzi var. Annesi kizindan bahsederken hep ''ablan'' diyor bana ya. Sinirime dokundu dusununce :KK49: :KK49: :KK53:
Iyy abla da ne çirkin bir tabir. Hiç hoşlanmam de.

Ben de sürekli birilerinin veya birilerine abi ve abla vurgusu yapilmasina gıcık oluyorum.
Demek zorunda mıyız arkadaş.:KK12:

Bir çoğumuz annemize ismiyle hitap ediyormuşuz bunu da öğrenmiş olduk :KK53:
Anneme ben genellikle ..cugum diye hitap ederim
Çokta hoşuma gider.

Bana abla diyen bir çok kişiye abla demene gerek yok diyerek düzeltmisimdir.

Sana ilgisi olan kişiye ilgin yoksa abi de.
Anlar.
O yokken demene gerek yok

Ayni okulda okudugum benden birkac yas buyuk birine ''ablan'' denmesine kiziyorum ben de. Bir de ayni donemde okudugum, benden iki uc yas buyuk kizlar ciddi ciddi ablalik tasliyor

Bana abla diyenleri duzeltiyorum ben de.

Sana abla derim tamam de yada abi derim tamam o genç hissetmek istiyormuş abi denmesini en hoşlanmiyorMuş de. Benim anneme de diyorlar bi anne demeyi ogretememissin sanki ben 2 yaşında çocuğum da hala anne kelimesini ogrenemedim. Bakma sen onlara

Severim orijinal hitap kelimelerini :KK49:
Hem de arkadas ortaminda oyle buyuk bi yas farki var gibi durmuyoruz ;)

Abla dedigimde vurgulu vurgulu canim deyip emir verir gibi konusulmasi da cok itici geliyor.

Biz lisede/dershanede boyle alismadik, ayni bolumde okudugum birine ''abla/abi'' bi degisik geliyor acikcasi.

Ben de sevmiyorum bizdeki o akraba sıfatları ile hitap etme işini..

Samimi, kafa dengi ise 20 yaş büyük birine bile ismiyle hitap ederim. Rahatsız olacak gibiyse, mesafe varsa hanım/bey ekliyorum. Diğerlerini pek kullanmam.

Not: anneye ismiyle hitap edenler listesine beni de yazın :)

Ben de sevmiyorum bizdeki o akraba sıfatları ile hitap etme işini..

Samimi, kafa dengi ise 20 yaş büyük birine bile ismiyle hitap ederim. Rahatsız olacak gibiyse, mesafe varsa hanım/bey ekliyorum. Diğerlerini pek kullanmam.

Not: anneye ismiyle hitap edenler listesine beni de yazın :)

Benim arkadaslar, tanidiklar cok takik bu hitap konusuna.
Biz iki kisi memnunuz, gayet de iyi geciniyoruz. Zaten samimiyet yoksa siz derim.
Liseye giden biri de siz'dir benim icin samimiyet yoksa. Yasca kucuklere hitap edisime de sasiriyorlar :KK49:

Anneme genelde anneannemin taktigi isimle hitap ederim, duymazsa anne derim.

Benim arkadaslar, tanidiklar cok takik bu hitap konusuna.
Biz iki kisi memnunuz, gayet de iyi geciniyoruz. Zaten samimiyet yoksa siz derim.
Liseye giden biri de siz'dir benim icin samimiyet yoksa. Yasca kucuklere hitap edisime de sasiriyorlar :KK49:

Anneme genelde anneannemin taktigi isimle hitap ederim, duymazsa anne derim.
Ben de yaşça küçük olanlara da siz derim, liseye gidenlere değil ama :)

Back
X