nasil izin alacagim?

oncelikle 15 yasindayim ve 16 yasinda bir erkek arkadasim var, 4 aydir cikiyoruz. annem ve babam erkek arkadasim oldugunu biliyor. annelerimizi tanistirdik. annemle onun hakkinda konusabiliyorum ama babamla hic konusunu acmadik ama babam iyi karsiladi tabi ogrenince. sorun su ki ben istanbul, o ankarada yasiyor. 4 ay icerisinde 2 kez istanbula geldi gorustuk. simdi ben ankaraya gitmek istiyorum 15 tatilde. bunu anneme soyledim, annem kizdi biraz. hatta agladi, kafasinda sanirim birkac senaryo kurmus. sonra ben karismam babandan izin al dedi. ben de ne soyleyecegimi nasil aciklayacagimi dusunur ve bunu soylemek icin zaman kollarken annem babama bundan bahsetmis bile.. babamda izin vermemis tabi. ben anneme sinirlendim benim babamla aramda olan bir konuda gidip kendisinin soylemesi hos degildi. simdi tekrardan babama bu konuyu acmak istiyorum, cunku ayip etmek istemiyorum, surekli ayagima gelmek zorunda degil. o bundan sikayetci degil, ankaraya gelemem dersem o tekrar gelir tabii ama onunda ici burkulur cunku gelirsek neler yapacagimizi dusunmustuk bile. babama bu konuyu nasil acar ve nasil izin alabilirim? en azindan gunubirlik bile olur. sadece onunla vakit gecirmek istiyorum :KK43:
Biriniz 15 diğeriniz 16, şehirlerarası yolculuk, birbirinizi görmek için gitmek istediğiniz şehirler her ikiniz için de tehlikeli, sizin gitmeniz kadar erkek arkadaşınızın sizin yanınıza gelmesini de doğru bulmuyorum.

Ben o yaştayken lisede rehber öğretmenimiz,müdür yardımcımız ve iki tane daha branş öğretmenimizin düzenlediği İstanbul gezisi için babama söyleyip,söylememe arasında kaldığım ve annemin söylemesi ve babamın okul onay kagıdını imzalayıp ortalama 1-2 saatte bir aramalarıyla gittiğim bir anım olunca sizinkine bir çare bulamadım malesef 🤷🏻‍♀️

Anne babalarda ne yapacağını şaşırdı! Aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık 😶

İlk sevgilim 16 yaşında idi de. Annelerimizi evlendirirken tanıştırmıştık. Üniversitede okurken bile onun olduğu şehre gitmedim.
Sosyal medyadan tanıştığım biri de değildi. Gayet okuldan arkadaşımdı. Bildiğim gördüğüm kanlı canlı, ailesini de bir şekilde bildiğim insanlardı. Mantıklı aşık olmuşum ya o yaşta bile 🤪
Küçücük yaşta ilişkiyi ciddileştirmeye ne gerek var, şu an sadece arkadaşın. Yaşınız büyür arkadaşlığınız devam ederse bakarsınız duruma göre. Bari aynı şehirde üniversite okumaya bakın hiç değilse hedef için bir dinamik olur size :)

Aileniz ne güzel olması gerektiği gibi anlayisli insanlarmis. Erkek arkadasiniz olmasını anlayisla karsiliyorlar. Sinirlarini zorlamayin hiç. Bu yaşta erkek arkadaş için tek basina başka sehre gidip kalmak etmek vs çok tehlikeli ve gereksiz şeyler. Yalnız siz nasıl tanistiniz ben onu merak ettim.

annen haklı
babanda haklı
sevgılının gelmesı daha dogru olur
yasın kucuk,okul cagındasın, anlayıslılar ve gorusmene ızın verıyorlar sansını zorlama bence.

Bence ailenizin anlayış kotasının sınırlarını daha fazla zorlamayın, 15 yaşında başka şehre tek başına gitmek nedir Allah aşkına, gitseniz nerede kalacaksınız kaç gün sonra döneceksiniz. Anne baba için he tamam git deyip geçilecek bir konu değil bu. Hangi ebeveyn olursa olsun buna izin vermezdi zaten.

Son düzenleme:
25 yaşındayım bu söylediğiniz şeyi bu yaşta aileme sormam bile. Sevgilinizin olması, yanınıza gelmesi, görüşmeniz falan bunlar çok normal ama şehir dışına yanına gitmeniz yaşınız gereği çok fazla. Bence ailenizin iyi niyetini, anlayışını daha fazla zorlamayın. Aksi takdirde doğru mu yaptık diye kendilerini sorgulamalarına sebep olursunuz bu da işleri daha da zorlaştırır. Şuan için elinizdeki imkanlarla yetinmeye çalışın derim. Hem erkek milletine her konuda bu kadar insaflı davranmamak lazım bırakın gelsin, emek versin sizin için :D

Ailen nasil anlayisli bir bilsen..
Ah zavallı annen ustune birde kizi kızıyor gitmis babama soylemis diye 🤦‍♀️ sinirlarini fazla zorluyorsun hadi cocuksun kurdugn sacma hayaller sonucunda annenden izin istedin. Annende olmasi gereken gibi hayir dedi bitti daha sinirlarini zorlama peki annecim de kadininda kalbini kirma. Ayrica gidersen buyudugunde sende pisman olacaksin zaten.

Cok kucuksun otur oturdugun yerde bu ne hiz daha şimdiden böyleyse 18 yasinda düşünemiyorum. yanında okulunda adam dururken mesafeli ilişki nedir ya imkaniniz bile yokken gitmek bem asla asla ozin vermezdim universiteye kdr cocuguma oyle yabancı sehre gidim sevgili gorum bunlar olmaz .tehlilekide

Ailen erkek arkadasin olmasina anlayis gostermis, sorun cıkarmamıs diye abartma istersen.cok kücüksün ne isin var baska sehirde bi erkekle.sakın annene babana karsı gelme, onlar senin kotulugunu istemez.

Şimdi ben çok eleştiremeyeceğim ben de sevgilimle 15 yaşındayken tanıştım. (Üniversite bitince iş bulunca da evlendik) yani bu sadece bir flört de olabilir ayrılıp gidebilirsin de ileride hayatını geçireceğin insan da olabilir bence herkesin olgunluk durumuna göre, ilişkisinin sağlamlığına göre değişir.
Ama senin oraya ailen olmadan gitmen uygun değil. Annemler yüz vermiş sen astarını istiyorsun.
Ben senin ailenin yerinde olsam ankaraya hep beraber gider arkadaşını da alıp anıtkabir müze falan gezdirirdim sizi :KK70: belki sonra bi kafede bir kaç saat başbaşa oturmanıza izin verirdim.
Bence ailene hep beraber gitmeyi teklif et. Bu daha uygulanabilir bişey.

Bırak o gelsin. Ayıp falan olmaz. Erkek olan o. Tabi gelecek. Kadın erkek iliskilerinde ilk öğrenmen gereken şey şu, ne kadar ağır olursan o kadar değer görürsün. Hem belli ki annen baban sana güvenen, duygi ve düşüncelerine değer veren insanlar. Pek çok Türk ailesi kızlarına bu tip konularda baskıcı olur.

oncelikle 15 yasindayim ve 16 yasinda bir erkek arkadasim var, 4 aydir cikiyoruz. annem ve babam erkek arkadasim oldugunu biliyor. annelerimizi tanistirdik. annemle onun hakkinda konusabiliyorum ama babamla hic konusunu acmadik ama babam iyi karsiladi tabi ogrenince. sorun su ki ben istanbul, o ankarada yasiyor. 4 ay icerisinde 2 kez istanbula geldi gorustuk. simdi ben ankaraya gitmek istiyorum 15 tatilde. bunu anneme soyledim, annem kizdi biraz. hatta agladi, kafasinda sanirim birkac senaryo kurmus. sonra ben karismam babandan izin al dedi. ben de ne soyleyecegimi nasil aciklayacagimi dusunur ve bunu soylemek icin zaman kollarken annem babama bundan bahsetmis bile.. babamda izin vermemis tabi. ben anneme sinirlendim benim babamla aramda olan bir konuda gidip kendisinin soylemesi hos degildi. simdi tekrardan babama bu konuyu acmak istiyorum, cunku ayip etmek istemiyorum, surekli ayagima gelmek zorunda degil. o bundan sikayetci degil, ankaraya gelemem dersem o tekrar gelir tabii ama onunda ici burkulur cunku gelirsek neler yapacagimizi dusunmustuk bile. babama bu konuyu nasil acar ve nasil izin alabilirim? en azindan gunubirlik bile olur. sadece onunla vakit gecirmek istiyorum :KK43:
15 16 yaşındasınız 4 aydır çıkıp ailelerinizi mi tanıştırdınız dlkefklnflkd Çocuğum kafanı bu işlere yoracağına derslerine yor. Herhalde ailen izin vermez vermeleri saçma olur. Olaya bak sanki New Yorkta geçiyo babana da gidip hey David ben haftasonunu Mark'ta geçirmeye gidiyorum byee de bari

Back
X