Nasıl olacak? Nasıl başaracağım?

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
34
Hepinize iyi günler diliyorum kızlar konum biraz uzun olabilir telefondan yazdığım içinde yazım yanlışları yapabilirim affola 🤗
Yaklaşık 4 yıllık evliyim 2 yaşında bi kızım var 2 ay sonra bi meleğim daha olacak nasipse.
Benim konum tamda burda başlıyor aslında 2 küçük çocukla nasıl olacak bakabilecek miyim diye şimdiden kara kara düşünmeye başladım ( bu arada korunsaydın falan diye yorum yapanlar olursa baştan yazayım sprel ile hamile kaldım )
2 yaş araları olacak kızlarımın ama büyük kızım bana çok ama çok bağlı benden başkası ile uyumuyor annem ile kv yardımcı olur eminim ama kızım onlarla ne kadar kalır bilemiyorum lohusalığımı sorunsuz geçirmek istiyorum ilk kızımda hasta falan olmuştum enfeksiyon kapmıştım tekrar aynı şeyleri yaşarım diye çok ama çok k korkuyorum içimde hep bi endişe hep bi korku var.
2 ay kaldı doğuma sanki ölecekmişim gibi hissediyorum hamilelikten mi artık neden böyle oldum bilmiyorum herkes ikinci doğumda olut o tarz korkular diyo.
2 küçük çocukla nasıl başa çıkacağım nasıl yapcağım bakabilecek miyim çok mu zor olacak hep bunlar kafamda allahtan aileme yakın oturuyorum annem sağolsun çok destekçim
Eşim ise doğumda 1 hafta izin alacak sezeryan doğum belki de bu yüzden çok endişeliyim
Biliyorum eninde sonunda büyüyecekler ama şu 2 3 senelik süre beni çok korkutuyor kızlar lütfen bana iyi şeyler yazın🙄🙄
Birde şu ara o kadar çok halsiz ve yorgunum ki yemek bile yapmak gelmiyor içimden çok üşeniyorum
Şimdiden okuyup yorum yapan herkese çok teşekkür ederim
Tecrübeli anneler özellikle sizin yorumlarınızı bekliyorum
Ek olarak: Eşim öyle ev işlerine yardım etmez bnde istemem zaten çalışmıyorum evdeyim diye ama ikinci çocukta ihtiyacım çok olacak ona bir şeyi bin söylemeyle anca yapar bu durumda beni çok sinir ediyor

Kızlarımın arası tam 3 yaş. Biri 9 aylık, diğeri 4 olmak üzere. Yardımcı olacak tek bir kişi bile yok, ne anne, ne kayınvalide. Eşim yoğun çalışıyor, evdeyken her işe koşturur ama sonuçta bütün gün evde değil. Büyük kız kreşe gidiyor, o beni kurtarıyor. Kreşe gitmese muhtemelen cavlağı çekmiştim. :ruh:Hani sizin durumunuz benden daha umut verici görünüyor. En azından yardım edenleriniz var. =)) Ben de daha ölmediğime göre, siz de yapabilirsiniz. İnsan mecbur olunca, aklına hayaline gelmeyen işleri beceriyor.

Kızlarımın arası tam 3 yaş. Biri 9 aylık, diğeri 4 olmak üzere. Yardımcı olacak tek bir kişi bile yok, ne anne, ne kayınvalide. Eşim yoğun çalışıyor, evdeyken her işe koşturur ama sonuçta bütün gün evde değil. Büyük kız kreşe gidiyor, o beni kurtarıyor. Kreşe gitmese muhtemelen cavlağı çekmiştim. :ruh:Hani sizin durumunuz benden daha umut verici görünüyor. En azından yardım edenleriniz var. =)) Ben de daha ölmediğime göre, siz de yapabilirsiniz. İnsan mecbur olunca, aklına hayaline gelmeyen işleri beceriyor.
Aslında evet çok haklısınız zırda kalınca mecburi yapıyor insan ama inanın sabah aksam gece gündüz hep bu konu var aklımda

kk'da sprillle, prezervatifle, hapla korunurken hamile kalanların oranı %80 nedense :/

neyse.

başedilmeyecek bir durum olduğunu sanmıyorum. kendinize güvenmeniz lazım. aileler yakında mı?=

Merhaba. Benim çocuklarımın arasında daha az fark var. Benim eşim dogumdan sonra büyük oğlum la cok ilgilendi. Cok gezdirdi sevdiği yerleri felan. Ben bebekle ilgilendim, ama her gün oğluma ayrı vakit ayarladık. O sirada bebege baba bakıyordu. Bu şekilde fazla kıskançlık yaşamadık. Ev işlerine gelince: biraz relaks olmaniz lazim. Ilk günler için kv ve anneden yemek icin yardım isteyebilirsiniz. Ama doğum inşallah iyi geçse cabuk toparlayıp eşinizle beraber idare edebilirsiniz diye düşünüyorum. Bu ama hep duruma ve bebege bagli. Ev işleri bu sırada be sizin nede esinizin önceliği olmali. Onlar kaçmıyor ve onun için dışardan da yardım istenebilir. Sağlıkla kucaga alin insallah. Korkularınizi kafanızda tekrarlayıp durmamaya gayret edin. Pozitif düşünün. Herşey cok güzel olucak insallah

Ev ortamı için yorum yapamayacağım ama bebek doğduktan sonrası için yorum yapayım. Tekrar spiral taktırırsanız sık sık kontrole gidin. Kayma falan olmazsa hamile kalmazsınız.

Alışıyorsun merak etme bu duruma. Tek tavsiyem büyük çocugunuzu daha daha cok babaanne ve anneanne ile birlikte zaman geçirmeye tesvik etmek olucak. Onlara da alışırsa hastahane de kalmanız felan daha kolay olur sizin için.

kk'da sprillle, prezervatifle, hapla korunurken hamile kalanların oranı %80 nedense :/

neyse.

başedilmeyecek bir durum olduğunu sanmıyorum. kendinize güvenmeniz lazım. aileler yakında mı?=
Evet doktorum sprille korunmak %100 güvenli değil bin kişi de bi hamile kalma ihtimali var demişti dr oda geldi beni buldu😪

Merhaba. Benim çocuklarımın arasında daha az fark var. Benim eşim dogumdan sonra büyük oğlum la cok ilgilendi. Cok gezdirdi sevdiği yerleri felan. Ben bebekle ilgilendim, ama her gün oğluma ayrı vakit ayarladık. O sirada bebege baba bakıyordu. Bu şekilde fazla kıskançlık yaşamadık. Ev işlerine gelince: biraz relaks olmaniz lazim. Ilk günler için kv ve anneden yemek icin yardım isteyebilirsiniz. Ama doğum inşallah iyi geçse cabuk toparlayıp eşinizle beraber idare edebilirsiniz diye düşünüyorum. Bu ama hep duruma ve bebege bagli. Ev işleri bu sırada be sizin nede esinizin önceliği olmali. Onlar kaçmıyor ve onun için dışardan da yardım istenebilir. Sağlıkla kucaga alin insallah. Korkularınizi kafanızda tekrarlayıp durmamaya gayret edin. Pozitif düşünün. Herşey cok güzel olucak insallah
Çok haklısınız aslında ama ne bileyim hep kötü düşünüyorum bnm için önemli olan ev işi falan değil bir an önce kendimi toparlamam

Alışıyorsun merak etme bu duruma. Tek tavsiyem büyük çocugunuzu daha daha cok babaanne ve anneanne ile birlikte zaman geçirmeye tesvik etmek olucak. Onlara da alışırsa hastahane de kalmanız felan daha kolay olur sizin için.
Ya inanın bni en çok zorlayan kısm orası zaten 10 gündür kvde kaldık bi defa bile yanaşmadı babannneye
Sadce bana ve babaya alışık

İkiz üçüz bebek sahibi olanları düşünün onlar nasıl yapıyorsa sizde başara bilirsiniz ... Bence o kişilerin bloklarını okuyun gecen birine denk gelmiştim ve yemek 2 çocukla zor iş olduğu için vaktim oldukça hazır yapıp buzluğa attım soğanı dogradim kavanozladim falan diyordu bu işini görür diye düşünüyorum..

İkiz üçüz bebek sahibi olanları düşünün onlar nasıl yapıyorsa sizde başara bilirsiniz ... Bence o kişilerin bloklarını okuyun gecen birine denk gelmiştim ve yemek 2 çocukla zor iş olduğu için vaktim oldukça hazır yapıp buzluğa attım soğanı dogradim kavanozladim falan diyordu bu işini görür diye düşünüyorum..
Mutlaka bakacağım

Back
X