Evet bitti Bugün de başka bi kızla tanışacakmış Ben arada kaldım Herkes yoluna devam etti anlatacağın Sen bana bakma İnşallah benim durumuma kimse düşmezcanım ayrıldınız mı siz neler oldu?
hastalık olarak algılamıyorum aksine uyumluyumdur, sorun olarak da görmüyorum ama çok aşırılar özellikle eşi babam okadar değil eve erkek misafir gelince odasından çıkmaz, babam okadar aşırı değil ama şöyle ben böyle şeylerle büyümediğim için annem de öyle olmadığı için annem ölünce bu şekilde olmaya başladığı için babamın yaptığını sağlıklı bulmuyorum kendisi de kabul ediyor ve eşiyle çok sorun yaşıyorlar her gün kavga ediyorlar bazen kadın gidiyor gelmiyor babam bazen gidiyor yalnız kalmaya çalışıyor. dedemlere yakınlarımıza da diyor sorun yaşıyorum zorlanıyorum anlaşamıyoruz diye atıyorum namaz konusunda kavga ediyorlar tv de birini görüyorlar dinle alakalı birşey diyor ondan kavga ediyorlar, babam yalnız kalmamak için evlendi şimdi misafir gelemiyor eve sorun oluyor akrabalarımıza gidemiyor hepsine gitmiyor bunları sağlıklı bulamıyorum sorunda yaratmıyorum ben babama evlenmek istediği zaman dedim baba senin yaşantın biz evleniriz her zaman yanınızda olamayız sen en iyisini bilirsin.
inşallah canım , çok üzüldüm bitsin istemiyorum kimse üzülsün de istemiyorum inşallah senin karşına herşeyi unutturacak, mutlu edecek biri çıkar.Evet bitti Bugün de başka bi kızla tanışacakmış Ben arada kaldım Herkes yoluna devam etti anlatacağın Sen bana bakma İnşallah benim durumuma kimse düşmez
Daha kimseye güveneceğimi sanmıyorum Evlilik defterini kapadım Sağol iyi dileklerin içininşallah canım , çok üzüldüm bitsin istemiyorum kimse üzülsün de istemiyorum inşallah senin karşına herşeyi unutturacak, mutlu edecek biri çıkar.
Bizimde aramizda on yas var. Bir yili gecgin bir suredir ailemi ikna etmeye calsiyorm ama olmuyorlar cok zor umarim benm yasadklarmi yasamazsin.hic sonuc alamadm ailemle konuşmuyorum elimdekiler bunlar.
Mezhep farki filan olsa sanirim daha ağır seyler yasardm kabul etmezlerdi asla...siz bunlari sorun etmiyecegnizi dusunuyorsaniz bence bir an once acilin umarm bahsettgm duruma gelmezsiniz
Ailenin karsi cikmasi cok ama cok zor gerçekten. On yas varsa anne babaniz arasnda belki on altiya da takilmaz ama mezhebe takilablir. Ben bu yüzden karsi cikilmasna karsiyim yapamiycak olcasniz zaten basta siz istemezdiniz diye düşünüyorum ..basta tepki göstereceği kesin ona hazirlikli ol..zamamla belki kabullenir benimkiler kabullenmediber: 620429"]inşallah canım inşallah ikna olurlar, benim babamla annem arasında 10 yaş vardı 10 olsa sorun etmezdi yaş hallederim belki mezhepi ne yapacağım mezhepi ikna etsem yaşa takılırlar, dün gece eski fotoğraf albümlerini karıştırırken kardeşim söyledi annem ona anlatmış çok önceden yeni öğrendim,babamı zamanında babası biriyle nişanlamış o zamanlarda da babam annemi görmüş aşık olmuş nişanı atmış çok uğraşmış sonunda evlenmişler albümde düğün davetiyeleri vardı ailesi kısmına babamın babası adını yazdırtmamış düğüne de gelmemiş amcamın adı yazıyor, yeni öğrendim bunu biraz ümitleniyorum sonra yine ümitsizliğe düşüyorum.
esBen Kurt olmasina takilmadim ama 16 yas fazla geldi bana. Emin oldugunu saniyorsun ama bir iliskinin 5 sene surmesi demek o iliskinin mukemmel gittigi ve evlilikte de oyle gidecegi anlamina gelmez canim. Yerinde olsam bir sure ayri kalip kafami toplayip oyle karar verirdim. Sen emin olduktan sonra babana bile laf dusmez. Sonucta hayat senin hayatin ama babalar genelde hakli cikiyor bunu da unutma.
Ayrica bunun konuyla ne alakasi var. Ermeni olsa ne olacak.
eski TTK başkanı Halaçoğlu ben fikir teatisinde bulunmadım. Bir bilim adamının tespitini aktardım. Alıyorsunuz Kürt diye alıyorsunuz Alevi diye hop ermeni çıkıyor. Bunu mu istiyorsunuz. Duygusallığı bırakıp mantıklı davranmak lazım.Yusuf halaçoğlu kimdir bilmiyorum ama bu ne kadar sığ bir düşünce. Benim eşim kürt ve alevi. Hem ermeni olsa ne yazar??? Ha köken olarak ermenidir sonradan asimile olmuştur bilemem. Bunun araştırmasını yapmadım, yetkin değilim bu konuda. Ama bir insan kendini ne olarak tanımlıyorsa o değil midir? Kürdüm ve aleviyim diyorsa kürt ve alevidir benim gözümde. Sonradan müslüman olmuş bir hristiyana "ama o aslında hristiyan" dermisiniz? Muhtemelen "doğru yolu bulmuş" dersiniz. Öyle değil mi?
E ermeni olsa ne olacak ki? Burda anlatmaya çalıştığınızı gerçekten anlamakta zorlanıyorum.Kü
es
eski TTK başkanı Halaçoğlu ben fikir teatisinde bulunmadım. Bir bilim adamının tespitini aktardım. Alıyorsunuz Kürt diye alıyorsunuz Alevi diye hop ermeni çıkıyor. Bunu mu istiyorsunuz. Duygusallığı bırakıp mantıklı davranmak lazım.
Kü
es
eski TTK başkanı Halaçoğlu ben fikir teatisinde bulunmadım. Bir bilim adamının tespitini aktardım. Alıyorsunuz Kürt diye alıyorsunuz Alevi diye hop ermeni çıkıyor. Bunu mu istiyorsunuz. Duygusallığı bırakıp mantıklı davranmak lazım.
Yusuf halaçoğlu kimdir bilmiyorum ama bu ne kadar sığ bir düşünce. Benim eşim kürt ve alevi. Hem ermeni olsa ne yazar??? Ha köken olarak ermenidir sonradan asimile olmuştur bilemem. Bunun araştırmasını yapmadım, yetkin değilim bu konuda. Ama bir insan kendini ne olarak tanımlıyorsa o değil midir? Kürdüm ve aleviyim diyorsa kürt ve alevidir benim gözümde. Sonradan müslüman olmuş bir hristiyana "ama o aslında hristiyan" dermisiniz? Muhtemelen "doğru yolu bulmuş" dersiniz. Öyle değil mi?
Ben kokenımı bılıyorum o bılım adamı sanan kısı kendı kokenını arastırsın. Herkesın kokenınde var o bı tarih oku zamanında evlendırmısler barıs saglamak ıcın alevıler asımıle edılmeye calısılsada kendılerını unutmayan ınsanlar gereksız bılgılerınızı kendınıze saklayın.Kü
es
teşekkür ederim yazdığınız için böyle ilişkileri bilmek tabi ki beni mutlu ediyor, ben kişilik insanlık olarak sevdiğim insanın arkasındayım sadece ben değil dediğim gibi güvenilir biridir çevresi geniştir memleketinde kızı o istesin o da gelsin diye sevgilimden rica ederler küsler varsa barıştırsın diye keza yaşadığımız yerde de herkes onunla iş yapmak onunla anılmak için rica minnet çevresindeler bunlar önemli de değil, insanlar burada forumda konu açanları yaşları ne olursa olsun cahil evden dışarı çıkmayan neyin ne olduğunu bilmeyen biri gibi görüyorlar sanırım ben konumda ailemi nasıl ikna ederim benim gibi durum yaşayanlar neler yaptı öğrenmek için yazdım kararlı olduğumuzu kararlı olduğumuzu aileme nasıl inandırırım bunu bilmek için dertleşmek için yazdım, erkek arkadaşım babam karşısında inançlı durur bekler sabreder ama önce benim ailemi onunla yüzyüze getirmem lazım bunu nasıl yaptınız neler diyebilirim bunu düşünmek için, dediler ki bizde toplumun üst tabakasındanız ben şöyle sorunlar yaşadım evlilik sürmez baban yaşında ben bunları aştım benim gözümde aşktan önce saygım ve mantığım planlarım var merak edilmesin biz de herşeyi tartıyoruz sevgilim hiç evlenmemiş ve bir defa evlenicem diyor neden evlenmediğini önce ki ilişkisini biliyorum mantıklı buluyorum, bende diyorum ki illa ki evliliklerde sorun oluyor ve aileme karşı gelme durumumda yok ailem yanımda olursa herşeyin altından kalkabileceğimi biliyorum ben ne kadar mantıklı ve ince düşünürken beni cahil durumuna sokup baban yaşında deyip sanki ben hiç düşünmemişim gibi yorumlar almak beni tabi ki üzdü benim sorunum sevgilimin yaşı değil mezhebi hiç değil ailesi de değil annesi karşıma geçip annem öldü diye sarılıp ağlamış insandır benim bir tane akrabam sarılmadı bana ve bunu karşılaştırma yapmak için söylemiyorum bu duruma geldiği için söylüyorumBiraz konulara bakaym yatayım derken yaZmadan duramadım.
Aleviler ermenıymıs :) Alı'den gelen Alı'nın yolundan gıden demek bu yazana cevap vermeden gecemedım sınır oldum acıkcası. Neyse, babamla annemın arasında 30 yas vardı bırı doguda yetısms bırı batıda yasla kulturle olmuyor o ısler.
Benım esım (yenı evlısın dıyen olabılır) hem sunnı hem polıs memuru ben alevıyım ve asırı solcu bı aılenın kızıyım ama evlılıgıme,ılıskıme ne sıyasetı ne de kokenımızı karıstırıp mutsuzlugun anlamı yok. Aılemden ve alevılerden gordugum ınsanı ınsan oldugu ıcın severler. Babam bir gun kımseye nerelısın dıye sormadı. Cocukluk arkadasımın annesı alevı babası sunnı dusun kı alevı sunnı catısmalarının bol oldugu zamanda evlenmısler Allah herkese oyle evlılık nasıp etsın halen el ele gezerler. Insanları ınsan oldukları ıcın kabullendıgımız zamam yasanılır bır yer olacak ulkemız. On yargıları bosver sen kendın tart bıc kararını ver aılelerde gırse ısın ıcıne esın sana destek oldugu surece herseyın ustesınden gelırsın merak etme.
Beni yanlışlıkla mı alıntıladınız acaba?Ben kokenımı bılıyorum o bılım adamı sanan kısı kendı kokenını arastırsın. Herkesın kokenınde var o bı tarih oku zamanında evlendırmısler barıs saglamak ıcın alevıler asımıle edılmeye calısılsada kendılerını unutmayan ınsanlar gereksız bılgılerınızı kendınıze saklayın.
Cnm bence tek sorun yaş farkı. Beni yanlış anlama ama sen 40 olduğunda o 55 olacak.yazmayı unutmuşum 25 yaşındayım
çok teşekkür ederim inşallah :) ben ve o uyumsuz insanlar değiliz kaprisli, fevri davranan ya da illa istediğimiz olacak diyen iki kişi de değiliz ayrıca evlilikler neden yürümüyor diye uzun uzun konuşan bir çiftiz, ben büyük sorunlarımız olacağını düşünmüyorum hiç sorunumuz olmayacağını da düşünmüyorum illa ki olacak. teşekkür ederim yorumunuz için.her aile farklı.. kürt-karadenizli evliliği zor olacak diye birşey yok.. ailelerin ve evlenecek kişilerin nasıl yaşadığı kim oldukları ile ilgili.. benim arkadaşım kürt ve alevi eşi karadenizli.. evlerinde 2 kökene ait hiçbir yaşantı yok.. biri diğerinin adetleri ile sorun yaşamıyor.. kendilerine has bir yaşantı kurdular.. aileleri de çok iyi anlaşıyor.. aksi olamaz mı olur ama sanki 2 türk ya da 2 kürt evlendiğinde herşey güllük gülistanlık mı?
benim babam türk annem alman.. gelenek görenek din farkının alası:) sorun yaşıyorlar ama sorunları 30 yıldır hiç din kültür farkı olmadı.. kıskançlık oldu sorun genelde:)
yaş farkı biraz çokmuş tabi.. ama bu da mutlu olmanıza engel değil.. önemli olan kişilerin birbirini sevmesi anlaması anlaşması..
karamsarlığa düşmeyin.. bir yerde babanıza benzediğini söylemişsiniz.. babanıza da bunu anlatın.. hoşuna gidecektir.. tanıdıkça ön yargılar yıkılır inş. mutlu olursunuz..
aleviler ermeni gibi bir ifade kullanmadım kesinlikle, türkmen boylarından alevi olanlar vardır. alevileri birçok yönden takdir ederim ben, kültürlerine ve birbirlerine bağlılıkları gibi... konuştuğumuz mesele şudur ki, Kürtlerden alevi olan yoktur.Ben kokenımı bılıyorum o bılım adamı sanan kısı kendı kokenını arastırsın. Herkesın kokenınde var o bı tarih oku zamanında evlendırmısler barıs saglamak ıcın alevıler asımıle edılmeye calısılsada kendılerını unutmayan ınsanlar gereksız bılgılerınızı kendınıze saklayın.
merhaba, 5 yıldır süren bir ilişkim var ailesiyle aram iyi son iki yıldır beni nişanlısı gibi görüyorlar ilişkimizin başından buyana evlilik düşünüyoruz ama ben hep ailemin kabul etmeyeceğini düşündüm cesaret edemedim bu süreçte de ilişkimiz devame tmiş daha da tanımış olduk birbirimizi. ailem karadenizli babam hacı annem yıllar önce vefat etti babam yeni eşiyle hacca gitti ben onlarla sorun yaşamıyorum uyumluyum fakat ben böyle yetişmedim annem böyle değildi sonradan birden pat diye babam böyle olunca tabiki garipsedim .sevgilimle aramızda 16 yaş farkı var sevgilimin ailesi alevi-kürt sevgilimin maddi durumu çok iyi bu sene artık kesin evlenmek istiyoruz babama söylediğim zaman sorun olacağını biliyorum kararlıyız benim gibi bir durum yaşayanlar neler yaptı babalarını nasıl kararlı olduklarına inandırdılar nasıl ikna ettiler nasıl orta yol bulundu yazarlarsa çok mutlu olacağım teşekkürler.
Buna bende katılıyorum.aleviler ermeni gibi bir ifade kullanmadım kesinlikle, türkmen boylarından alevi olanlar vardır. alevileri birçok yönden takdir ederim ben, kültürlerine ve birbirlerine bağlılıkları gibi... konuştuğumuz mesele şudur ki, Kürtlerden alevi olan yoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?