- 9 Nisan 2014
- 3.505
- 2.170
- 178
merhaba, 5 yıldır süren bir ilişkim var ailesiyle aram iyi son iki yıldır beni nişanlısı gibi görüyorlar ilişkimizin başından buyana evlilik düşünüyoruz ama ben hep ailemin kabul etmeyeceğini düşündüm cesaret edemedim bu süreçte de ilişkimiz devame tmiş daha da tanımış olduk birbirimizi. ailem karadenizli babam hacı annem yıllar önce vefat etti babam yeni eşiyle hacca gitti ben onlarla sorun yaşamıyorum uyumluyum fakat ben böyle yetişmedim annem böyle değildi sonradan birden pat diye babam böyle olunca tabiki garipsedim .sevgilimle aramızda 16 yaş farkı var sevgilimin ailesi alevi-kürt sevgilimin maddi durumu çok iyi bu sene artık kesin evlenmek istiyoruz babama söylediğim zaman sorun olacağını biliyorum kararlıyız benim gibi bir durum yaşayanlar neler yaptı babalarını nasıl kararlı olduklarına inandırdılar nasıl ikna ettiler nasıl orta yol bulundu yazarlarsa çok mutlu olacağım teşekkürler.
canım bi arkadaşım tam 6yıl babasından gizledi. sünni alevi meselesi. babasından çok çekindi kesin karşı çıkar derdi. bir gün sakince dua edip arkasından sakin sakin babasına anlatmış hiçte beklediği gibi bir tepki almamış. gelsin tanışalım demiş. şimdi evli bebek bekliyor. seninde böyle olur belki bilemezsin içini ferah tut.
İnan ki herşeyimi aynı :)Biraz konulara bakaym yatayım derken yaZmadan duramadım.
Aleviler ermenıymıs :) Alı'den gelen Alı'nın yolundan gıden demek bu yazana cevap vermeden gecemedım sınır oldum acıkcası. Neyse, babamla annemın arasında 30 yas vardı bırı doguda yetısms bırı batıda yasla kulturle olmuyor o ısler.
Benım esım (yenı evlısın dıyen olabılır) hem sunnı hem polıs memuru ben alevıyım ve asırı solcu bı aılenın kızıyım ama evlılıgıme,ılıskıme ne sıyasetı ne de kokenımızı karıstırıp mutsuzlugun anlamı yok. Aılemden ve alevılerden gordugum ınsanı ınsan oldugu ıcın severler. Babam bir gun kımseye nerelısın dıye sormadı. Cocukluk arkadasımın annesı alevı babası sunnı dusun kı alevı sunnı catısmalarının bol oldugu zamanda evlenmısler Allah herkese oyle evlılık nasıp etsın halen el ele gezerler. Insanları ınsan oldukları ıcın kabullendıgımız zamam yasanılır bır yer olacak ulkemız. On yargıları bosver sen kendın tart bıc kararını ver aılelerde gırse ısın ıcıne esın sana destek oldugu surece herseyın ustesınden gelırsın merak etme.
Hala israrla ayni seyi savunuyorsunuz . Soylediginiz seyin dogrulugunu bir kenara birakiyorum demistim. Ermeni olsa bile size ne. Konuyla alakasi var mi? Kendi icsel irkciliginizini baska yerde yasayin.aleviler ermeni gibi bir ifade kullanmadım kesinlikle, türkmen boylarından alevi olanlar vardır. alevileri birçok yönden takdir ederim ben, kültürlerine ve birbirlerine bağlılıkları gibi... konuştuğumuz mesele şudur ki, Kürtlerden alevi olan yoktur.
İnan ki herşeyimi aynı :)
Eşlerimiz polis ben aleviyim onlar sünni.
Biz aşırı solcuyuzdur.
Ve bu konuda asla 1 kez olsun tartışmadık.
Beni yanlışlıkla mı alıntıladınız acaba?
:) :) :)bizde öyle tartışmayız arada faşist derim :) oda anarşist der geçinip gidiyoruz :)
:) :) :)
Allah daim etsin Canım kardeşim.
Gebzedeyim tatlım.Sağol canım benim evimizin huzuru hep olsun inş. İstanbuldamısın
teşekkür ederim yazdığınız için böyle ilişkileri bilmek tabi ki beni mutlu ediyor, ben kişilik insanlık olarak sevdiğim insanın arkasındayım sadece ben değil dediğim gibi güvenilir biridir çevresi geniştir memleketinde kızı o istesin o da gelsin diye sevgilimden rica ederler küsler varsa barıştırsın diye keza yaşadığımız yerde de herkes onunla iş yapmak onunla anılmak için rica minnet çevresindeler bunlar önemli de değil, insanlar burada forumda konu açanları yaşları ne olursa olsun cahil evden dışarı çıkmayan neyin ne olduğunu bilmeyen biri gibi görüyorlar sanırım ben konumda ailemi nasıl ikna ederim benim gibi durum yaşayanlar neler yaptı öğrenmek için yazdım kararlı olduğumuzu kararlı olduğumuzu aileme nasıl inandırırım bunu bilmek için dertleşmek için yazdım, erkek arkadaşım babam karşısında inançlı durur bekler sabreder ama önce benim ailemi onunla yüzyüze getirmem lazım bunu nasıl yaptınız neler diyebilirim bunu düşünmek için, dediler ki bizde toplumun üst tabakasındanız ben şöyle sorunlar yaşadım evlilik sürmez baban yaşında ben bunları aştım benim gözümde aşktan önce saygım ve mantığım planlarım var merak edilmesin biz de herşeyi tartıyoruz sevgilim hiç evlenmemiş ve bir defa evlenicem diyor neden evlenmediğini önce ki ilişkisini biliyorum mantıklı buluyorum, bende diyorum ki illa ki evliliklerde sorun oluyor ve aileme karşı gelme durumumda yok ailem yanımda olursa herşeyin altından kalkabileceğimi biliyorum ben ne kadar mantıklı ve ince düşünürken beni cahil durumuna sokup baban yaşında deyip sanki ben hiç düşünmemişim gibi yorumlar almak beni tabi ki üzdü benim sorunum sevgilimin yaşı değil mezhebi hiç değil ailesi de değil annesi karşıma geçip annem öldü diye sarılıp ağlamış insandır benim bir tane akrabam sarılmadı bana ve bunu karşılaştırma yapmak için söylemiyorum bu duruma geldiği için söylüyorum
Gebzedeyim tatlım.
Sen neredesin?
Şark'ınızı tamamladınız mı?
Bide nerelisin :))
teşekkür ederim yazdığınız için okuyunca ümitleniyorum, profilinize girip yazdığınız cevaplara bakayım dedim yormamak için şimdi ufak bir işim var bulur okurum da şimdilik bulamadım, kararlıyız bitirmeyi ben de sevgilimde düşünmüyor ailem istemedi diye vazgeçmek uzaklaşmak kararlılıpımız değşiecek diye birşey yok sadece üzülüyorum böyle şeyler düşünüyorlar diye sevgilimde aklına çok takıyor keşke ilk çağlarda yaşasaydık diyor kimseyi üzmek istemiyoruz annem yok ailem de bana destek olan yanımda olan dertleştiğim kimsem de yok herşeyi ben yükleneceğim doğru adımı atmak istiyroum sadeeceBiri beni mi çağırdı? Ermeni asıllı kürt buyrun benim? Bi sorun mu var?
Kocam da Türk.
Sevgili konu sahibi yasantiniz inanciniz nedir bilmiyorum ama tavsiyem sudur;
Hem siz hem es adayiniz dik ve kararli olun. Daha once bir arkadasin konusuna kendi hikayemi yazmıştım. Usenmesem burda da yazardim. Tam bir devlet meselesi olan ilişkimiz, esimin ve benim kararliligimiz sayesinde evlilikle sonuclandi.
Allah hakkinizda hayirli olani versin size de..
size katılıyorum teşekkür ederim yazdığınız için aileme koşa koşa gidip anlatmak isterdim lakin burda garipsediğim kişiler gibi davrandıkları için aileme de anlatamıyorum işte babam asabi bir insandır a kızım neler düşünüyor ne güzel düşünüyor demez :)farkli cografyalardan, farkli etnik kokenden, farkli dinlerden ve farkli yaslarda pek cok arkadasim var; aralarinda tum bu farkliliklara ragmen ayni koyden olup da evlenenlere nazaran cooook daha mutlu olanlar da var...
Iliskinin oznesi olan iki kisi "karsilikli" olarak dusuncelerini ortaklastirabiliyor, birbirlerine ve ailelerine karsi saygi gosteriyorlar ve yakinlarina hosgoruyle yaklasip dinleseler dahi kendi iliskilerindeki kararlari baskalarina birakmadiklari surece,
elestiriyi ve tartismayi uslubunca yapip, ozelestiriyi de benimserler ise iliskilerinde altindan kalkamayacaklari sorun olmaz bence.
Anlattigniz kadariyla siz erkek arkadasinizla dusunce ayriligi yasamiyorsunuz ve iletisim sorununuz da yok,
Sahsen hayatimi paylasacagim kiside oncelikle buna bakar ve sevgi saygi guven tutku bunlar da var ise tereddut etmeden ailemle paylasirdim...
Simdiden mutluluklar dilerim ; )
Fakat babaniz etnik kokeni vs uygun degil diyip kabul etmezse ademogullari havvakizlari dersiniz ; ) onu bir sekilde ikna etmek kolay da, israrla insanlarin kendilerini tanimladiklari isimleri inkar ederek reddedenlerle iletisim kurmak guc...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?