Nasıl söyleyebilirim...

O zaman hep sırtımızda olacaklar işte.. bedava bir hayat... benim annem babam ayrı annemin maddi herşeyinide ben karşılıyorum aslında eksik bilgiler var sizde o yüzden böyle düşünüyorsunuz aslında bende vicdanen gidin diyemiyorum ama düşünsenize onlara bir ev verildi gelin birlikte yaşamak için uygun bir karakter değil ben zaten çocuklu ve eşim işi gereği Yok gurbette zaten yaşamak zor... şimdi gidince sorunlar olacak aramızda gelinle ister istemez ben bunların olmasını istemiyorum... ayrıca babam zaten onlara bir ev verdi şimdi bu evdede ikametteler bu hakkaniyetli değil Esasında...

Pasaklı pis insanlarla 1 hafta bile eziyet gibi geliyor.
Arkasından sifonu bile çekiyorsun, saçlarını topluyorsun , havlusunu aliyorsun , sofrayı tek başına toplayıp yıkıyorsun o kadar iyi anlıyorum ki....
Anneniz gidin demeli , orası onun evi çünkü.

Aynen ve çocuk değil üstelik öğretmen ve bence misafir de değildi ama şıfır anlayış ve ben lohusayım bu tecrübeyi yaşayınca asla aynı evde kalamayacağımızı anlamış oldum...

Hm anladım yani evde de olsanız bebeği göremez babası bu durumda annenizin yanına gitmeniz mantıklı.
Gelinle biraz papaz olacaksınız ama onu da Göze almalısınız.
Bende bundan korkuyorum bana gelip kaldıkları bir hafta tecrübe oldu yani aynı evde kalamayız keşke yaşının insanı ve öğretmen gibi davransa kalırdık ama kesin sorun çıkıcak ve bunu asla istemiyorum.. bende hep memleketimin arkadaşlarımın onlarla ve çocuklarıyla olmanın hayalini kurdum ama planladığım gibi olmuyor...

Niye hep geline yuklendiniz. Sanki evden çıkmayacağım diyen o mu bakalım? Hem temizlik bilmiyor pis falan ne demek. Umarım erkek kardesinize siz ve anneniz öğretmişsinizdir temizlik ve yemek yapmayı.

Anneniz desin o zaman düzenini kur diye kardeşine o da karısına söylesin siz kötü olmayın arada

Bence teferruat değil yazdıkları sadece onlara da değinmiş. Tamam konu sahibi de gidecek annesine ama ben anladım ki gelin ve kardeş kadar yük olmayacak aksine annesine destek olacak. Büyük ihtimal anne de rahatsız ama sorun çıkmasın ara bozulmasın diye ses çıkarmıyor. Nasıl ses çıkarabilir ki evlat sonuçta. Herkes sorumluluğunu bilmeli. Arkadaş yeni doğum yapmış ve desteğe ihtiyacı olan o. Gelin zaten doğum yaklaştıkça hatta doğumdan sonra o eve demir atacak birine benziyor. Şimdiden önlemini alsalar iyi olacak gibi.

Orası sizin eviniz değil, ailenizin evi. Onlar durumdan rahatsız olsalar söylerler. Size hiç bir şekilde söz hakkı düşmüyor bence.
Ha babadan kalan ev için miras hakkınızı alın diyeceğim ama baba sağ anladığım kadarıyla mal varlığı üzerinde kendi söz hakkı var.
Bebeğinizi neden anne evinde büyütüyorsunuz ki? Baba ne olacak bu durumda?

Canım bunun öğretmenlikle ilgisi yok ki, öğretmenler kitap okur, ders çalışır, öğretmeyi bilir. Ev işi öğrenmez, vicdan öğrenmez, bunlar insani değerler. Gelininizde bunlar yok gibi. Ben yeni doğum yapmış birinin evine gitsem onu ayağa kaldırmam. Ben de öğretmenim ama bunu bana ailem öğretti okul değil. Bence siz bi uyarın gelininizi. Anneniz kötü olmasın asıl. Siz uzaksınız onlar dip dibe, gün gelir annenizin ona ihtiyacı olur kötü olmasınlar. Siz öğretin belki aklı ermiyor yaşı kaç olursa olsun.

Bence üzerinde fazla düşünmeyin gidin kalın eşiyle vakit geçirmeye onkarın ihtiyacı var rahatsızl olur belki sayenizde evlerine giderler

Niye hep geline yuklendiniz. Sanki evden çıkmayacağım diyen o mu bakalım? Hem temizlik bilmiyor pis falan ne demek. Umarım erkek kardesinize siz ve anneniz öğretmişsinizdir temizlik ve yemek yapmayı.
Neden dikkatle okumadan yorum yapıyosunuz kendinizi mi buldunuz gelinin özelliklerinde ? Evde tek yıl daha kalacaklarını beyan eden gelin , ben birlikte yaşama kurallarına uygun biri olsa zaten kalırım onunla ama o nitelikte bir insanla nasıl yaşayabilirim ayrıca ben onu insan olarak seviyorum ama birlikte yaşayamam bu özellikleri nedeniyle ? Üstelik bebekle siz önce okuduğunuzu anlasanız ?

Son düzenleme:
Tamam yalniz olabilirsiniz de , siz gittiniz diye onlar nereye gidecek. Ustelik kisin ve hamile haliyle. Daha cok dogmamis cocugu dusunmelisiniz.

Bana sorarsaniz iki taraf icinde soyluyorum ; her sorunda annenize ve 70m2 eve siginacaksaniz evlilige henuz hazir degilmissiniz ama bunu soylemesi gereken kisi de anneniz.

Haklısınız ama öğretmen olunca insan daha bir Yok yordam bilir birini görmek istiyor doğru söylüyorsunuz...

Gelin ister temiz olsun, ister pis.
Aynı evde, koloni halinde yaşayamam ben.
Bununla birlikte orası anne-babanızın evi,
sizin kadar onların da hakkı var kalmaya.
Siz de evli olmanıza rağmen çoçuğunuzla anne evinde kalmak istiyorsunuz, onlar da.
Ya şartları kabul edip gideceksiniz,
ya da temiz ve düzenli evinizde büyüteceksiniz çoçuğunuzu.
Benim velilerimden biri de kaptan,
eşi hanımefendi üç çocuğu ile kendi evinde.
Onun ailesi de başka bir şehirde.
Ben evimi bırakmaz,düzenimi bozmazdım sanırım.

Neden dikkatle okumadan yorum yapıyosunuz kendinizi mi buldunuz gelinin özelliklerinde ? Evden1 yıl daha kalacaklarını beyan eden gelin siz önce okuduğunuzu anlasanız ?
Okuduğumu anliyorim ve diyorum ki belki kardesiniz evde öyle diyor o da onun lafını söylüyor. Kardeşiniz de temizlik ve yemek bilmediği için mi bu fevri cikisiniz yoksa?

Okuduğumu anliyorim ve diyorum ki belki kardesiniz evde öyle diyor o da onun lafını söylüyor. Kardeşiniz de temizlik ve yemek bilmediği için mi bu fevri cikisiniz yoksa?
Çünkü gerçekten abartmıyorum siz lohusa bi insanın evine 1 hafta kalmaya gitseniz.. Şaçlarınızı banyolara mı dökersiniz daha 40 günlük olmayan bebekli bir evde parfüm mü sıkıp durursunuz uyarıya rağmen, yiyip içip sofradan kalkıp gidebilirmisiniz? Yemek yapmayı biliyor çünkü kendine çok iyi bakar iki akşam yemeği o yaptı bir hafta boyunca bakın ben asla haksızlık etmiyorum söylediklerimde eksik var fazla Yok ben bu 1 hafta bende kaldığında gördüm ki bu kızda ne yaşı ne eğitiminin gerektirdiği davranış Yok ben bana gelinimiz destek olmaya geldi sandım o gezmeye gelmiş... ayrıca beni çok sever çünkü herşeyi içime atıp o süreçte her gece lohusa psikolojisiyle odamda ağladım evde bile durmadılar hergün bir yere gittiler... ya neyse düşündükçe çok üzülüyorum.

Aşkolsun ben vicdansız biri değilim 4 haftalık hamile ve evleri var lüks ve uzak diye gitmiyorlar satıp makul bir ev alma durumları var fakat evin daha değerlenmesini bekleyeceklermiş gelin hanım bana böyle söyledi bu nedenle 1 yıl daha kalacaklarmış evde. Bende kaldığında lohusa halimle bide banyodan onun saçlarını temizlediğini için uyarmama rağmen parfüm sıkması 40 gün olmayan bebeğim nedeniyle canımı sıktığı için, birlikte yiyip içip bulaşığı tek başıma yıkadığım için sanırım. İyice gıcık oldum ve gördüm ki aynı evde yaşayamayız....

Herkes neden anne evine atlamak peşinde?? Herkes kendi evinde otursa olmuyor mu?
Sende 800 km uzağa gurbete git eşin dostundan uzaklaş kocanda yurt dışında çalışmak zorunda olsun tek başına kal o zaman anlam verirsin belki ama olmasın böyle şeyler kimse için istemem... atlamak kelimesi de çok kalitesiz durdu yorumunuzda ayrıca hoş değil.

Ben 3000km uzakta yaşıyorum. Siz de ben de kendi istediğimizle taşındık gittik sonuçta, istemiyorsanız gitmeseydiniz hiç. Ayrıca bence daha büyük bir probleminiz bebeğin vabasını görmeden büyüyecek olması, aile birliğiniz yok. Adam bir yerde, siz başka bir yerde ne kadar yaşamayı düşünüyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…