Nasıl söyleyebilirim...

O onun terbiyesizligi. Ayni evde yasayamayacaginizi ben bile buradan anladim.

Anneniz o evde olmasa o 70m2 evin pek hayrani olmaz. Paylasilamayan anneniz , ev degil. En iyisi gitmemeniz olacak galiba ya da anneniz tekrar size gelebilir.

Ne diyim o ayrı konu zaten eski konularımda war siz deyin salaklık ben diyim pişmanlık eşimi çok seviyorum ama şimdiki aklım olsa yine evlenirdim çok seviyorum ama hiç gelmezdim buraya çünkü yılın bir bölümü yok zaten... o çok uzun diğer konumda var.... o yanında olsa hep zaten gitmem belki bi kaç günlüğüne

O onun terbiyesizligi. Ayni evde yasayamayacaginizi ben bile buradan anladim.

Anneniz o evde olmasa o 70m2 evin pek hayrani olmaz. Paylasilamayan anneniz , ev degil. En iyisi gitmemeniz olacak galiba ya da anneniz tekrar size gelebilir.
İşte aslında seviyorum onu çok ama karakterlerimiz zıt o rahat bi kadın süsüne düşkün temizlikle işi Yok gamsız ben takıntılı obsesifim yardımlaşmaya inanıyorum yoksa kalırız aynı evde nolcak ama onda o anlayış Yok bende zaten bebek var ve biz Nisa’nda gideceğiz Allah izin verirse zaten ama o kardeşimi ikna etmiş 1 yıl daha kalmak istiyor...

Aslında düşününce de herşeyin hayırlısı olsun demek gerek... ben fazla ince düşünüyorum birde o lohusa halimde baZı hareketleri umursamazlığı beni çok kırdı.. o nedenle bu konuyu açtım... Allah ım hayırlısı ne ise o olsun... yorumunu fikrini paylaşan herkese teşekkür ederim hanımlar Sevgi ve saygılarımla ....

Eşi Tsk da rütbeli personel olan binlerce denizci karısı çocuklarını nasıl buyutuyorsa öyle büyütecek Miss....

Eşin kaptanmış evinizi annenizin şehrine taşıyın o zaman hem ailenize yakın olursunuz hem kapınızı ayrı olur.

Şunu anlayamadım hiç! Insanlar oturmayacaktı lüks evi niçin alır? Eşimin de hayali büyük ev. Ben diyorum ki buyuk borçla ev alıp borçtan iki yani göremeyeceksem ne yapayım o evi. 2+1 olsun evim var diyeyim, aynı zamanda yiyip içip gezeyim. Inşallah eşimin aklına uyup paramızı borca yatırmayız. Alışmış kudurmuştan beterdir derler. Çocuk büyüsün cikariz da gelir yakında.

Yurt dışında neredesiniz acaba annelik izni bebek doğduktan sonra yada 2-3 ay öncesinde başlar sizin normalde eğerki calisiyorken hamile kaldiysaniz hala size para ödenmesi gerekiyor belirli bir miktar...
Ne kendinizi nede annenizi ezdirmeyin herkes sorumluluğunu bilsin herseyi alttan alarirsaniz hep daha fazlasını isterler...

Ben yurt dışında değilim eşim gidiyor kaptan olduğu için baZı dönemler benim Doğum iznim bu ayın 27 sinde bitiyor senelik iznimi de kullanıp ayrılıcam bebeğim çok zor bi bebek zaten.. burda kimsemiz Yok orda arkadaşlarım çevren var stres atabilirim diye düşünüyorum... ama şartlar böyle olurda sinir stres olucam daha çok. işte kardeşim kırılır konuşmaz bi daha Benimle diye söyleyemiyorum.. çok zor bir durummuş arada kalmak..

Ben hiç yerimden kıpırdamazdım sanırım.

Orada bir şekilde bir düzen kurulmuş, öyle ya da böyle yaşıyorlar.
Evet haklısınız, sizin de ailenizin evi ama şu andaki durum bu olduğuna ve birinci öncelik de bebek ve huzur olduğuna göre;
Ben evimde otururdum.
Sağla solla uğraşıp sinir stres olacağıma, tek başıma 4 duvarı tercih ederdim.

Aynen çünkü zaten küçük bebeğim var o derece fikirsiz bi insan beni strese sokucak... ben sadece bebeği olan olmayan arkadaşlarım hep orda komşularım hepsi gelmemi çok istiyor bende gidip bir süre de orada kalmayı çok istiyordum eşim olmadığı dönemde.. iki erkek bir arada yaşasa sıkıntı olmaz ama malesef bazı kadınlar hep problem bende mi sorun bilmiyorum ben kendimi eksik hissederim yardım ederim bi evde kalsam karşımdaki insanı enayi yerine koyamam...

Reactions: csi
Anneniz ne diyor peki bu duruma? Önemli olan onun ne düşündüğü. O da sizinle aynı fikirdeyse kendi söylemesi gerekir oğluna, beraber yaşamak istemediğini. Yok söyleyemez diyorsanız, maalesef sizin söylemeniz de doğru olmaz. Kötü olacağınıza en iyisi gitmeyin, huzur içinde kendi evinizde anneniz ile oturun.

Annem aslında aynı fikirde hayatı öğrenmeleri gerektiğini düşünüyor... ama kırılmasınlar diye söylemez bana zamana bırak zaten hemen gitmeyeceğiz Allah nasip ederse Baharda belki bazı şeyler değişir kendi düzenlerini kurmak isterler diyor.. bence zaten olması gereken o düşünsenize yatak odası bile Yok bizim gençlikten kalan bazalarda uyuyorlar bence çok saçma ben mesela kendi evim düzenim olsun isterim ama gelin hanım ın bana dediği şimdi kendi evimize çıksak bi sürü ıvır zıvır masraf çıkıcak (beyaz eşya ve diğer oda takınları alındı mağazada bekliyor, ıvır zıvır dediği tabak çanak bardak vb) annemin ( benim annemden bahşediyor) herseyi var 1 sene daha burda kalıp birikim yapıcaz aldığımız ev de değerlenir dahada o zaman satarız dedi. Ağzım açık kaldı bu rahatlığına....

Son düzenleme:
annen kaç aydır seninle

yani zaten annen seninle ise gelin de evin işini kendi yapıyor demek ki

bunu da geçtim ev zaten anneninse gelin işten çıktı diye neden faturayı ödüyorsunuz

yani fatura kardeşinin maaşından fazla mı

bana kardeşiniz ve gelinin tavrı çok garip gelmedi klasik yurdum boş eve yerleşmesi

ama sizin şimdi annemin evine gideceğim diye tutturmanız ilginç

yani kaç aydır neden gitmediniz madem bir de anneniz hep sizinle mi yaşayacak

bence anneniz evine dönsün siz de kendisine düzen kurun

hep aklınızda başka yer hep bir destek anne olursa bağımsız olamaz bulunduğunuz yere alışamazsınız

siz ve bebeğiniz yaşamınıza adapte olun

sonuçta ücretsiz izin de sayılı gün geçer

sonra ne yapacaksınız

annenize misafir olarak gidin tabii

ama gelinin işini yapacağım diye de düşünmeyin

sonuçta evde siz anneniz ve bebek olacak onlar karı koca işe gidecek

Evet ama gelin her an yine işten çıkabilir ya da çıkarılabilir dik kafalı bi insan değişik biri.. üstelik 4 haftalık hamileymiş , normalde zaten rahat gamsız bi İnsan işin ucundan tutmaz annemin evi pislik içinde suan öyle detaylı temizlik yapmaz asla otel gibi kullanıyor evi. benim oraya gitmek istememin sebebi burda çok yalnızım kimse Yok sıkılıyorum bunalıyorum... benim hakkım değil mi memleketime gitmek ? 2 ev vardı biri kardeşime verildi birinde annem oturuyor babam ayrı Annemin maddi manevi bakımını ben karşılıyorum

evet annenize gitmek hakkınız

ama siz annenize gitmeyi değil oraya yerleşmeyi istiyorsunuz

oraya sizden önce kardeşiniz yerleşmiş diye de kızıyorsunuz

bir de eski konularda ben titizim düzen takıntım var vs demişsiniz gelin hanım da relaks bir tiptir

bu konuda tek söz söyleme hakkı olan anneniz ama anladığım o da şimdiye kadar bir şey dememiş

naçizane tavsiyem şu gurbet duygusundan çıkınız

bakın konunuzun başında da gurbetteyim yazmışsınız Temmuz da açtığınız konu da var annemin şehrine taşınsam burada bizim sosyal hayatımız yok kv nispet yapıyor vs diye

ya sosyal hayat kv ile mi olacak

çalışan kadınsınız kendi sosyal hayatınızı kurun

anneniz olursa ana kız diz dize oturup dövünürsünüz

annenizin sıkılması normal

o şehrine evine dönsün siz de şehrinize evinize alışıp orada bir yaşam kurun

bu arada ailem ile aynı şehirde değilim hiç ben gurbet ellerde ne yaparım psikolojim olmadı

ben burada yaşamayı tercih ettim ve bu benim hayatım deyip yaşamaya başladım aradan yıllar geçti şimdi doğup büyüdüğüm yer yabancı

zira insan da şehirler de değişiyor

siz uyum sağlamaya direnmeyin o şehri de kabullenip o şehri yaşamaya başlayın

Anneniz kayınvalide gibi değil ancak siz tam bir görümcesiniz. Haklı yönleriniz elbet var. Ancak yok pisti, vay efendim tembeldi demenizden belli asıl sorununuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…