Nasıl yaparım bilmiyorum

Uyku düzeni bozukluğundan eşim çok çekti, epey bir çaba verdik düzelmesi için, sürekli araba kullandığı için ilaçta kullanamadı. Çözümü uyku rutini uygulamakta bulduk. Benim çocukluğumdan gelen alışkanlıktır, eşime faydası oldu belki size de yararlı olur. Öncelikle yatma saatinizi belirleyin, mesela gece 12 de yatacaksınız , saat 22 civarı bir fincan melisa çayı için, 11:15 civarı, gidip önce yatağınızı hazırlayın , sonra bir duş alın ve geceliğinizi giyin, 12 de yatakta olun. Sabah mesela 8 e saatinizi kurun ve kalkın, üzerinizi değiştirin, bu çok önemli o geceliği beyninizin uyku kıyafeti olarak algılaması lazım. İlk günler zorlanabilirsiniz ama devam edin, zaten sabah erken kalkınca bir kaç gün sonra aynı saatlerde uykunuz gelir, tabi bu arada çocuğunda uyku saatlerini düzenli olmalı ki size fırsat kalsın. Unutmayın duş almak ve uyku kıyafeti çok mühim

Ben evden çalışan biriyim, o yüzden özellikle gece kıyafetine %100 katılıyorum. Ayılmak için mutlaka pijamayı çıkarmak gerek, evde asla pijamayla gezmem. Zaten yatağa mikrop bakteri taşımamak adına uyku kıyafetini ev içinde bile olsa giymeyi sağlıklı bulmuyorum. Ben de akşamları duş alırım, rahatlarım, yayılırım. Uyumadan önce kafayı boşaltmak çok önemli, ben çok çalışan biriyim genel olarak ama çalışmayı max saat 20.00de bırakırım.

Uyku düzenini cocucugunuza göre ayarlamak zorundasınız aynı yaşta kızım var öğlene kadar okulda öğleden sonra ananede akşam bende gözümüz kulağımız hep açık bir akşam wc girdim beş dk o ara sen buzdolabını aç sebzelige cık dolabın en üst rafinda en geride duran ilaç poşetini al şeker zannedip bir güzel ye . Bunlar 5 dk içinde oldu düşünün. Ve ben ağzında ki sarı renkli bulaşığı hemen farketmesem neler olurdu düşünün ki çocuk inkar etti hayır şeker yedim anne diye 2 gece hastanede yattık sadece 5 dk wc de olduğum için. İçinizi karartmak istemem ama benimki yine iyi hali 4 yaşında bir çocuğun ne tehlikelerle karşılaşabileceğini tahmin ediyorsunuz değil mi ?
Çok geçmiş olsun size Rabbim yaşatmasın bir daha
Ama verdiğiniz örnekle gideyim oğlum ilaçlara dokunmayacağının onları alıp yemek isterse ne olucağının bilince şekerle ilacı ayırt edebiliyor

6 ay uzun bir süre, eski düzene metabolizmanın dönmesi zor olabilir. Kendiniz yapacaksınız birkaç hafta direniceksiniz gündüz uyuymamak için. Doktor illa reçeteli uyku hapı yazacak diye bir şey yok, uyku getiren melatonin bazlı yardımcı haplar var. Doktora göründüğünüzde bence bir danışın.
Mutlaka danışıcam teşekkür ederim haklısınız

Ben evden çalışan biriyim, o yüzden özellikle gece kıyafetine %100 katılıyorum. Ayılmak için mutlaka pijamayı çıkarmak gerek, evde asla pijamayla gezmem. Zaten yatağa mikrop bakteri taşımamak adına uyku kıyafetini ev içinde bile olsa giymeyi sağlıklı bulmuyorum. Ben de akşamları duş alırım, rahatlarım, yayılırım. Uyumadan önce kafayı boşaltmak çok önemli, ben çok çalışan biriyim genel olarak ama çalışmayı max saat 20.00de bırakırım.
Bu uyku rutinini aslında bilerek oluşturmadım, çalışma hayatının getirdiği bir durum oldu. Bir de uyumadan önce aldığım duş yumuşatıyor sanki beni, annem bebekken uyumadan önce yıkardım seni derdi sanırım öyle alıştım. Bizim toplumda yatak kıyafeti, ev kıyafeti gibi kavramlar pek yok, evde dolaştığı kıyafetle yatan çok insan gördüm, dediğin gibi hiç hijyenik değil ve sabah sersem ediyor insanı aynı kıyafetle dolaşmak

Ama verdiğiniz örnekle gideyim oğlum ilaçlara dokunmayacağının onları alıp yemek isterse ne olucağının bilince şekerle ilacı ayırt edebiliyor
Cocuk bu ne yapacağı belli olur mu? Benimki de 4 yasa yakındı mıknatıslı oyuncağı vardı küçük top top. Bir de uzun plastikler vardı onlarla şekiller yapıyordu. Bir gün o küçük topu yutuverdi anlık bir şey ben de gördüm düşün hemen hastaneye gittik neyse ki plastik değildi görüntü röntgende 2 gün kaka takip ettik çıktı. Allah korudu daha kötüsü de olabilirdi. Demem o ki bir şey de yutabilir. Yani burda kimseye bir şey de denmiyor hemen ahkam kesiyor oluyoruz. Demek ki yanlışa yanlış da demeyeceksin

Uyku düzenini cocucugunuza göre ayarlamak zorundasınız aynı yaşta kızım var öğlene kadar okulda öğleden sonra ananede akşam bende gözümüz kulağımız hep açık bir akşam wc girdim beş dk o ara sen buzdolabını aç sebzelige cık dolabın en üst rafinda en geride duran ilaç poşetini al şeker zannedip bir güzel ye . Bunlar 5 dk içinde oldu düşünün. Ve ben ağzında ki sarı renkli bulaşığı hemen farketmesem neler olurdu düşünün ki çocuk inkar etti hayır şeker yedim anne diye 2 gece hastanede yattık sadece 5 dk wc de olduğum için. İçinizi karartmak istemem ama benimki yine iyi hali 4 yaşında bir çocuğun ne tehlikelerle karşılaşabileceğini tahmin ediyorsunuz değil mi ?
Bende bunu anlamıyorum ilaç nasıl acı bişey oysa .

Normalde brokoli versek tükürür Şurup versek icmezler .onu nasıl yiyor bu çocuklar şeker niyetine

Cocugunuz icin hemen harekete gecin. Kalktiginizda bas donmesi oluyor mu? Ya da surekli depresif ruh halinde misiniz? D3 b12 vitamini eksiklikleri olabilir. Baska ciddi bir sey de olabilir. Ben yerinizde olsam hemen bugun giderdim ozel hastaneye falan. Hemen kalkin bence

Ben sizi yargilamiyorum bu bana veya kimseye düşmez sadece size minik bir örnek verdim bu olmaz da başka türlüsü olur diye ama siz sadece cephe almış şekilde yanıt veriyorsunuz kusura bakmayın ama çocuğunuz Allah a emanet büyüyor bunu kabul edin Rabbım yardım etsin miniğe sevgiler

uyku bozukluğunu senelerdir yaşıyorum, geceleri uykuya dalamıyorum. ilaçta kullandım, daha sonra bırakmak zorunda kaldım. kaldığımdan beri gece 5e kadar oturup, öğlen uyanıyorum hala. fakat çocuğum yok, olsa panik biriyim. hayatımda hiç uyuyakalmadım. bence acil doktora görünün, 6 aydır diyorsunuz. 6 ay çok uzun bir süre idare etmek için. siz kabul etmek istemiyor ve saldırıyorsunuz fakat buradaki arkadaşlar sizi biraz panikletmeye çalışıyor ki gerçeğin farkına varın diye. 5-10 dk uyuyakalıyorum diyorsunuz örneğin bu 5-10 dakika sadece bir kere farketmeden 1 saat olsa. o çocuk o aralıkta neler yapabilir aklınız almaz. hani benim çocuğum onu bunu ayırt eder diyorsunuz ya, adı üstünde "çocuk" yüz de yüz güvenemezsiniz hiçbir zaman. sonuçta yetişkin bir birey değil. gece melisa çayını öneririm.

Ya sana cevap dahi vermek istemiyorum aslında istemsiz uyuyorum diyorum anlamıyor musun gözlerim kapanıyor zevkten yapmıyorum herhalde
Ve doktora gitmek akliniza gelmedi mi? Normal bir durum degil ki bu. Bir kere bile olduysa cozum aramaya baslamis olmaniz lazimdi. Cocugun basina bir sey gelmeden cozmeye calisin sorununuzu.

Sabahlara kadar uyumazsanız, tabi ki gündüz uyursunuz. Acil uykunuzu düzene sokmalısınız, yeme içme düzeniniz de olmalı. İnsanları yedikleri içtikleri de çok etkliyor. D vitamini takviyesiyle de farklı bir sıkıntınız yoksa normale dönersiniz.

6 aydır böylesiniz ve buna çözüm üretmek için geç kalmışsınız.

Merhabalar 24 yaşındayım4 yaşında bebe Annesiyim
Benim bir sıkıntım var kızlar sürekli uyumak istiyorum ne yemek ne içmek istemiyorum sürekli yatsam uyurum tabi ki gece durum böyle değil 5 6 kadar uyuyamıyorum gece gündüzde gerçekten gözlerimi zor açıyorum sabah 10 11 gibi oğlum kalkıyor bir gözüm kapalı yemek hazırlıyorum oğlum yiyor geri yatıyorum o bu sırada napıyor derseniz tv izliyor resim yapıyor falan arada kalkıyorum çocuğuma bakıyorum çünkü içim rahat değil Örnek olarak veriyorum oğlum odasında oyun oynuyorsa onun odasında otururken kendimi uyumuş buluyorum diyelim ki Tv bakıyor yine aynı odada uyuyorum ve sadece 10 15 dakika ben Aptal bir insan değilim Anneyim Ben 5 6 saat çocuğum aç kalsın yemeğini meyvesini vs zaten yediriyorum
Ama ben boşluk buldum mu gözlerim gidiyor anlatmak istediğimi inşallah anlatabildim 2 ye 3 kadar uyurum oğlum olmuyacak akşama kadar uyurum o derece uykuyu seviyorum 1 sorunum bu 2 konu ise düzen temizlik Başına geçtiğim zaman tertemiz yaparım ama iş başına geçene kadar malum uyku bozukluğuda var iş yapasım gelmiyor ne olur bana bir akıl verin nasıl düzelticim kendimi şuan ev beni bekliyor ben uyumak istiyorum 😔😔😔😔
Değerli arkadaşlar belli ki hanımefendi depresyonda yoğun bir stres altında, uyuşmadığı için de elinde olmadan vücut kendini kapatıyor hiçbir anne isteyerek bunu yapmaz zaten kadın çözüm aramak adına yazmış napalım öldürelim mi kadını? Yorgunsunuz, artık vücudunuz error veriyor muhtemelen zihinsel fiziksel yorgunluk da depresyona sürüklüyor. Eşiniz ya da yardım edecek biri yok mu? Arada bir temizlik için yardıma birini alın. Sarma, İçli köfte, normal köfte tarzı derin dondurucuya/ buzluğa atılabilecek gıdalar alın (Yapamıyorsanız elde yapıp satanlar var onlardan alıp porsiyonlara bölün) maddi durumunuz yeterliyse robot süpürge alın işe yarıyor baya. Lütfen çocuğu yalnız bırakmayın uyuyunca aynı odada uyuyun kalkınca onunla kalkarsınız zaten. Gece uykunuz çocuktan dolayı mı yok uykunuz mu gelmiyor? Uykunuz gelmiyorsa uyku vaktinden önce uyku yapıcı çaylar var onlardan için ılık bir duş alın düzene sokmaya çalışın. Düzeniniz olmazsa çıkılmayacak bir depresyona girersiniz.

Konu sahibi tepki çekince konunun içeriğinde ufak bir oynama yapmış ben aptal değilim falan diye. Kimse size aptal vs demiyor burda konuyu sonradan okuyacak olan arkadaşları yanıltmak için sanki biz durup dururken linç etmişiz gibi bir imaj çizmeye çalışıyorsunuz da yemezler. Kimse kimseyi boşuna uyarmiyor burda bir çocuk söz konusu ve ilk düzeltilmemis konunuzda gayet açık ve net sorumsuzluğunuz yer alıyor Allah tan bazı üyeler alıntı yapıyor da orayı değiştirmek mümkün olmuyor ..

Ya sana cevap dahi vermek istemiyorum aslında istemsiz uyuyorum diyorum anlamıyor musun gözlerim kapanıyor zevkten yapmıyorum herhalde
İstemsiz mi ? Siz sabaha kadar oturuyorum demediniz mi? Gece uyumazsanız gündüz tabi ki gözlerin kapanır.
Bizde diyoruz ki çocuğun için sabaha kadar oturma o zaman gece rahat uyursun.

Burda inan ki insanlar senin uyku keyfinden çok çocuğuna bir şey olmasın diye konunu üsteliyor..

Benim bir sıkıntım var kızlar sürekli uyumak istiyorum ne yemek ne içmek istemiyorum sürekli yatsam uyurum tabi ki gece durum böyle değil 5 6 kadar uyuyamıyorum gece gündüzde gerçekten gözlerimi zor açıyorum sabah 10 11 gibi oğlum kalkıyor bir gözüm kapalı yemek hazırlıyorum oğlum yiyor geri yatıyorum o bu sırada napıyor derseniz tv izliyor resim yapıyor falan arada kalkıyorum çocuğuma bakıyorum çünkü içim rahat değil Örnek olarak veriyorum oğlum odasında oyun oynuyorsa onun odasında otururken kendimi uyumuş buluyorum diyelim ki Tv bakıyor yine aynı odada uyuyorum ve sadece 10 15 dakika ben Aptal bir insan değilim Anneyim Ben 5 6 saat çocuğum aç kalsın yemeğini meyvesini vs zaten yediriyorum
Ama ben boşluk buldum mu gözlerim gidiyor anlatmak istediğimi inşallah anlatabildim 2 ye 3 kadar uyurum oğlum olmuyacak akşama kadar uyurum o derece uykuyu seviyorum 1 sorunum bu 2 konu ise düzen temizlik Başına geçtiğim zaman tertemiz yaparım ama iş başına geçene kadar malum uyku bozukluğuda var iş yapasım gelmiyor ne olur bana bir akıl verin nasıl düzelticim kendimi şuan ev beni bekliyor ben uyumak istiyorum 😔😔😔😔
Kan değerlerine ve hormonlarına baktır

doktora gitmelisin. vitamin eksikligi olabilir, obeziteye bagli nefes zorluguyla alakali olabilir, narkolepsi olabilir, depresyon olabilir. once dahiliye doktoruna ya da aile hekimine gidin.

Back
X