Nasıl yapsak bilemedim

homesweethome3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2013
2.994
1.324
158
36
2 hafta önce nişanım oldu arkadaşlar,nişanlım yüksek lisansa başlıcak aynı zamanda çalışıyo bende son sınıfımı bitirip mezun olucam inşallah ondan baya geri kaldım yani aramızda 1 yaş olmasına rağmen..Şimdiki sorunumuz ev,onların şuan bizim oturduğumuz yerden arabayla 35-40 dk uzaklıkta bir evleri var nişanlıma vermeyi düşündükleri ev yeni ama çok merkezi biyerde değil anneminde canı çok sıkılıyor toplu ulaşımla gelmeye çalışsam gelemem uzak sen orda sıkılırsın demeye başladı haklı da..Nişanlımda kirada oturmak istemiyor zorluk çekmek istemiyor, kredi çekip kendi evimizi kira gibi ödemek isterim ama senin daha iş bulman var ikimizin maaşına ihtiyaç var kredi için diyor ayrıca o ev onun işyerine 10 dk mesafede..Daha merkezi yerlerinde kirası oldukça fazla izmirde yaşıyoruz.Bizim evimiz var annem verelim diyor ama onların evi varken niye biz ev veriyomuşuz dedim.Nişanlım çok mutlu bana hevesli hevesli evi anlattı bugün ama uzak olduğu için onun kadar sevincimi belli edemedim çünkü o kadar sevinmedim keşke bu kadar ana kuzusu olmasaydım evlenmeye daha en az bir yıl var şimdiden ağlamaya başladık annemle ev konusunu nasıl yapıcaz bilemedim

Annen sukretsin ki bi otobusle gidebilecek yakınlıkta ya binlerce kilometre uzakta olsaydınızne yyapacaktı. Ben evlendim evleneli şehir şehir dolasiyoruz tayinden dolayı annem aynı şehri bırak yakın bi şehre gelebilelim diye dua ediyor. Bence ev konusunu çok sorun yapmayın kendi evinizmis bir de bu devirde kira vermeden evlenir evlenmez kendi evinde oturmak büyük lüks bence.

Allah yardımcınız olsun nasıl zordur kimbilir sürekli yaşam değiştirmek,bende öyle diyorum neler var millet ülke değiştiriyo ama oda annesinden ablalarından ayrı kaldı ondan sanırım beni bırakmak istemiyo evlilik zor ya şimdiden bunu hissedebiliyorum

kiracı olmak o kadar zor ki.. bu yaşıma kadar hep kendi evimde oturdum üniversite yılları hariç hiç kiracılık nedir bilmezdim. evlendik, kirada oturuyoruz, sadece eşim çalışıyor, küçük bi ilçedeyiz kiralar çok pahalı değil ama o kadar zorlanıyoruz ki yinede. bence hiç düşünme bile 30 40 dakika çok da uzak bi mesafe değil..

O kadar ana kuzusuysan evlenmeye de hazir degilsindir.

Cocugun is yerinin dibinde sifir evi varken niye kiraya cikacak yani

Canim daha cok var kafana takma ne guzel kendi evinde oturmak simdiden hayirli olsun insan yarin bile ne olacagini bilmiyor hayirlisu olsun hersey gonlunce olsun araba alirsun sende annene gidip gelirsun

Evet evlilik zor eğer ailenize bagliysaniz. Ben hiç ayrılmamıştım ailemden üniversiteyi bile yaşadığım şehirde okudum. Ama evlenince bbaşka bi şehire yyerleştik yetmedi 2 ay sonra atamam oldu bu sefer eşimden de ayrı kaldım. Evlendikten 8 ay sonra ancak yuvamizi kurabildik. Önemli olan esinizle mutlu olmak ve ailelerin birbiriyle anlaşabilmesi emin olun geri kalanına çok sürmez alışırsınız.

haftada her gün annene uğramıycaksan evin merkezde olmaması büyük bi dert değil zannımca. maksimum 2 saatlik yolsa eğer hiç mesele değil. kendimden biliyorum

Herkes kıradan korkar ev ister siz dört ayak üstüne dusmusunuz sorun ettiğiniz şeye bakın

Ne güzel sıfır ev herkes ne zorluklar çekiyor sizinkide uzaklık olsun

Ana kuzusu olmaya devam edeceksiniz de boşa evlenmeyin

Ayrıca annenizin bu evi sorun etmesi de tuhaf

ay hiç düşünme bence taşın, annende gelir yahu nolacak küçücük izmir, ne güzel nişan yapılmış, ev hazır oh daha ne olsun

zaten son sınıfmışsınız bir yıl dişinizi sıkın. kırk dakika mesafe mi yani? büyük şehirler için gayet normal. ne güzel hevesli anlatmış hevesini kırmayın bence.

bende öyleyim hep rahat yetiştim yine rahat etmek istiyorum ama annemdende hiç ayrı kalmadım daha evden gitmeden ağlıyorum:)) kira gerçekten sıkıntı üstelik ilk bisüre tek maaşla idare edicez
O kadar ana kuzusuysan evlenmeye de hazir degilsindir.

Cocugun is yerinin dibinde sifir evi varken niye kiraya cikacak yani
hiç ayrılmadık annemle üniversiteyi bile izmirde okuyorum o yüzden çok zor geliyo oda kiraya çıkmak istemiyorum o kadar uzak değiliz abartıyosun diyo
Bu konuya annenizle değil nişanlınızla beraber karar verin. Nişanlınız annesiyle kafakafaya karar verse hoş olurmu.
Temeli sağlam atmak lazım
annemede haber veriyorum önceden bi nabız ölçiyim dedim ama çok üzüldü kadıncağız
haftada her gün annene uğramıycaksan evin merkezde olmaması büyük bi dert değil zannımca. maksimum 2 saatlik yolsa eğer hiç mesele değil. kendimden biliyorum
yok karşı binada olsam hergün gidilip gelinmez ama hiç ayrılmadık zor geliyo :) 2 saat bile yok 40 dk falan

Canim daha cok var kafana takma ne guzel kendi evinde oturmak simdiden hayirli olsun insan yarin bile ne olacagini bilmiyor hayirlisu olsun hersey gonlunce olsun araba alirsun sende annene gidip gelirsun
samirem çok doğru söylüyosun şimdiden niye taktıysam duygusal bi anıma denk geldi herhalde yarın gidiyomuşum gibi başladık annemle ağlamaya iyi taraflarını düşünmek lazım

Cok muhim bir tavsiyede bulunuyorum kendini net sekilde evlilege hazir hissetmeden evlenme mutsuz olursun. Ailen ile bagimli iliskilerin varsa bunlardan kurtulmadan evlenirsen esini ailen goremezsen huzur olmaz o evde. Evlilik ve sevgililik hic alakasi olmayan durumlar yani. Kendini es ve anne olmaya hazir hissettiginde evlen mutlaka

tek sıkıntınız bu olsun :)
annen sukretsın kıralarda surunmıyorsun baska sehre gelın gıtmıyorsun kayınvalıdenle aynı apartmanda yasamıyorsun
ne hıkayeler var burda :)

Evlenince ev almayin. Zaten ailesi verecekmis.
Bir araba al.annene istedigin zaman gidersin. Ben de izmirde yasiyorum. Zaten bir yerden bir yere en az 40 dkda gidiyorum.

Cok duygusallasmayin bence.

annem evi değilde mesafeyi sorun ediyor bende sık sık görüşmek isterim ama o kadar kolay olmucak sanırım,kira derdimiz olmucak gibi şimdilik ama yakınlarda olupta kira ödemeyi tercih ederdim ama tek maaştayız ne yazıkki

zaten son sınıfmışsınız bir yıl dişinizi sıkın. kırk dakika mesafe mi yani? büyük şehirler için gayet normal. ne güzel hevesli anlatmış hevesini kırmayın bence.
üzüldüğümü oda biliyo sen hiç ayrılmadın zor olcak ama olması gereken bu alışcaksın diyor,ne mesafeler var bizimki hiçbişey belkide ama annem işte zor olucak

samirem çok doğru söylüyosun şimdiden niye taktıysam duygusal bi anıma denk geldi herhalde yarın gidiyomuşum gibi başladık annemle ağlamaya iyi taraflarını düşünmek lazım
Nisanlinin ailesi Nerede oturuyor peki. Size verdikleri eve yakın mi onlar.
Nisanlinin işine 10 dk mesafeymis peki yarın siz ise girince ne olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…