- 24 Temmuz 2019
- 6.808
- 10.057
- 198
Okudu da noldu, önemli olan insan olmak insan olsun okusa nolacak diyen insanlarimiz var bizim her başarıyı aşağıya çekmeye çalışan...valla ben hukuk okudum avukat oldum doktora yapıyorum simdi tıp okumak icin sınava hazırlanıyordum, ama herkes diyor ki bu kadar okuyan kisi hicbir yerde calısamaz overqualified olursun erkekler de cekinir hicbir yerde barınamazsın. herhalde bir tek bizim ulkemizde var boyle basarılı olma korkusu
meraktan soruyorum avukatlığı sevmediniz mi?neden tıp okumak istiyorsunuz?valla ben hukuk okudum avukat oldum doktora yapıyorum simdi tıp okumak icin sınava hazırlanıyordum, ama herkes diyor ki bu kadar okuyan kisi hicbir yerde calısamaz overqualified olursun erkekler de cekinir hicbir yerde barınamazsın. herhalde bir tek bizim ulkemizde var boyle basarılı olma korkusu
Olmuştur tabi ki yeter ki çalışmak istesin bir yerlerde vardır elbet nasibiMerhabalar,fikirlerinizi almak için bir konu açtım nişanliyim,nişanlım bu yıl 31 yaşında olucak iki yıllık üniversite mezunu adalet bölümünü bitirmiş, bekçilige iki kez başvurdu yazılı sınavını ve spor mulakatini geçti her ikisinde fakat sözlü mülakatta soruyu bilsede bilmesede elendi.
Daha önceden infaz koruma memuru olmak için başvuru yaptı ondan da sözlü mülakatta elendi
İki kez tokiye başvuru yaptı onuda kazanamadı.
İstanbul'da yaşıyor işi dolayısıyla buraya gelmek için uğraştı oda olmadı
Hep bir şeylerden eleniyor, dış görünüş olarak efendi kibar konuşmasıni bilen biridir.
Hayatının herhangi bir döneminde böyle şeyler yaşayan oldumu?merak ettim.
İki diplamam var. Lise mezunu rektörün yalakası müdür yüzünden çok kötü bir yere sürüldüm.yıllarca emek vermiştim. M. Vekili aradım. İş bulmuşsun beğenmiyorsun sus otur aşağı dedi bana.artık bitmiş ülkeÜlkemizdeki başarılı olma korkusu değil o.
Başarı bizim ülkemizde evlenmek , çocuk yapmak,sarma sarmak basarili olmak demektir.
Sizin eğitimli oluşunuz inanın bir artı değil. En azından bu coğrafyada değil. Ancak baltık ülkelerinde başarıli kabul edilirsiniz. ortadoguda değil.
Benim evimde kütüphanem var. Ben siyah kuşak karateciyim. egitimliyim. Ve inanın genel kültür olarak ortalamanin üstündeyim. Çünkü çok okuyorum
Ama bunların bana maddi olarak bir getirisi yok çünkü benden çok var bu ülkede.
Çünkü genc nüfus fazla. Ve istihdam edilemeyeceği belli olsa dahi üniversiteler öğrenci aliyor. Ve üniversite mezunu binlerce genc dolaşıyor.
Böylece eğitimli nufusu arttiriyoruz. ve fakat eğitimli nüfusu istihdam edecek kadar güçlü bir ekonomimiz yok.
Işte gelişmemiş ülke dramı budur.
Ha tıp eğitimine dünyanın her yerinde ihtiyaç vardır ama . O yolda yürümenizi öneririm.
Amiiiin çok teşekkür ederimBilmiyorum artık neden böyle oluyor
S
İnşallah hak ettiğini kazanır kardeşiniz
Pek umudum yok açıkçası bu ülkede bir şeyleri yapmak çok zor
Evet, komple okul kapattılar ak kara hepsi birbirine karıştı. Nasıl temiz çocuklar halbuki Bi görseniz. Ah ah. Allahım hakettiklerini bir an önce versin bir an önce düze çıkarsın inşallah.Firdevs Yoreoglu , kardeşin üzülmesin, kimleri o an kara harp okulunda fetöcü diye atmadılar ki? insanlar artık burasıyla
ilgili hayal kurmak bile istemiyor.
Canım morelini bozma herşey nasip biraz sabır ve duayla herşey çözülürMerhabalar,fikirlerinizi almak için bir konu açtım nişanliyim,nişanlım bu yıl 31 yaşında olucak iki yıllık üniversite mezunu adalet bölümünü bitirmiş, bekçilige iki kez başvurdu yazılı sınavını ve spor mulakatini geçti her ikisinde fakat sözlü mülakatta soruyu bilsede bilmesede elendi.
Daha önceden infaz koruma memuru olmak için başvuru yaptı ondan da sözlü mülakatta elendi
İki kez tokiye başvuru yaptı onuda kazanamadı.
İstanbul'da yaşıyor işi dolayısıyla buraya gelmek için uğraştı oda olmadı
Hep bir şeylerden eleniyor, dış görünüş olarak efendi kibar konuşmasıni bilen biridir.
Hayatının herhangi bir döneminde böyle şeyler yaşayan oldumu?merak ettim.
Bekçilik polislik infaz koruma memuru gibi bölümlere artık başvuru yapamaz çünkü yaşı sınırını geçtiBir arkadasim uni den mezun oldu kisa sureli islerde çalıştı. 10 yil sonra atandi nasip, basvurulara devam etsin nisanliniz
Malesef çok büyük torpil lazım.Yaşadığımız ülke ile alakalı bu durum
Bekçilik vs torpil işi nasip değil
Bozmamaya çalışıyoruz ama hiç olumlu bir şey olmadı hayatımizda.Canım morelini bozma herşey nasip biraz sabır ve duayla herşey çözülür
Zaten özel sektörde memur olup kendi memleketimize gelmeyi istedi ama olmadı işte.Canım o kısmetsizlik değil torpilsizlik. Özel sektöre yönelsin derim ben
Şuan bir işi var 4 yıldır çalışıyor.bu zamana dek hiç mi iş bulamadı ? yoksa buldu çıkarıldı vs mi ?
Şuan bir işi var 4 yıldır çalışıyor.
Memur olup kendi memleketimize gelmeyi istiyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?