Nazar gerçekten var mıdır?

blackys

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
626
190
123
merhaba hanımlar size bir olay anlatacağım ve fikrinizi almak istiyorum

geçen hafta annem okuduğum şehre geldi ve ikimize de değişiklik olsun diye 2 gece kalmak için güzel bir otel ayarladık. okulda pek zaman olmadığı için pek süslenmem öyle. ama annemin geldiği gün saclarımı yaptırdım şık şık giyindim akşam otelde bulustuk.

neyse yemeğimizi yedik lobide oturup birseyler içerken bir bayan takıldı gözümüze ben burdayım diye bağıran bi kadın sarışın baya uzun boylu hafif kilolu falan. sanırım bir firmanın toplantısı için oteldeydi ve iş arkadaslarının çoğu erkekti ve bizim de tüm erkeklerle samimi olması dikkatimizi cekmişti. neyse arada görüyorduk kadını. ertesi aksam yine lobide otururken yanımıza geldi ne kadar güzelsin oturduk seni izliyoruz karsıdan dedi.. ben de siz de öylesiniz cok teşekkür ederim dedim. sonra annesi misiniz falan dedi anneme.. annem de öğrenci kızım onun yanına geldim falan dedi.. yanındaki erkeklerin yolladığı düşünmüş o yüzden öyle demiş annem.

sonra kadın gitti. 15 dakika sonra bende bir baş dönmesi başladı. aslında tam olarak baş dönmesi de değil yani içim sallanıyor sanki bir tuhaf his hayatımda böyle olmadım.. sonra odaya cıktık uzandım ama asla gecmedi.midem falan da bulandı.. yemekten desek annemle aynı seyleri yedik öyle olsa onda da olurdu .. sonra nazar mı değirdi dedik acaba kadın.

siz ne düşünüyorsunuz sizce var mı nazar diye birşey?

evet nazar vardır, nazar insanı mezara hayvanı kazana atar diye söylenir ....bende aynen sizin gibi oluyorum nazarlanınca baş dönmesi gibi oluyor mide bulantısı eğer çok yoğun oluyorsa hasta gibi yatıyorum ..size tavsiyem nazarlanınca bir kaç tane çörek otu yemeniz birde eğer size bakıldığını hissederseniz gözüne yılan sütü deyin eskilerin söylemesi ben uyguluyorum..

nazar var canim.. ama öyle boncukla falan korunulmaz.. nazar duasini biliyosan okumalisin öyle olduktan sonra..
banada oldu bikere.. bizim bi akrabamiz geldi oturmaya.. yatak odami yeni aldim evlilik telasindayim su an.. aa cok güzelmis falan dedi böyle bi tuhaf sekilde ...
bana bi bakis bakti anlatamam sana.. hissetim resmen..
geceler boyunca uyuyamadim korktum geceleri.. benle ugrasiyorlardi resmen..
sagolsun halam beni kurandan okudu nazar duasini.. biseyim kalmadi sükür..

teşekkür ederim canım cevabın için nazar boncuğu takıyorum artık hergün bilmiyorum işe yarıyor mu :87:

o gün annem söledi nazar mı değirdi acaba diye.. nazar duasını bilmiyorduk.. ama annem de dua okudu ben de dua okudum ama geçmedi.. sabaha gecti ancak. ve otelde bir türlü huzurlu olamadım ertesi gün bile hep içimi sıkan içimi daraltan bişey vardı. ama öğrenmek lazım nazar duasını.. teşekkürler cevabın için :80:

nazar vardır tabiki..özellikle bazı insanların gözleri çok alır nazar..yani renli gözlülerin bazıları değdirir..banada oluyor bu dediklerin..her iltifattan falan değil zaten bazı insanlar bişe deyince yada demeyip bnm haberm olmasın mesela bakması yetiyor..tek yapman gereken kendin için dua oku..istersen bildiği tüm duaları..benim o halde hiç halim olmuyor mesela yanımdakinden istiyorum ayıp değil ya dua okumasını istemek..bu tanımadığın biride olmucak sonuçta ailedn biri işte..
dua oku kısaca..

teşekkür ederim canım cevabın için nazar boncuğu takıyorum artık hergün bilmiyorum işe yarıyor mu :87:

arkadaşım sakın bu hatayı yapma..dualara inan falanda bi taştan yada camdan boncuğa bırakma herşeyi..incik boncuğa kalsaydı bu şeyler ohoo...taştan incikten medet umma sakın..nazar boncuğunu seviyosan tak hiç çıkarma ama medet umma..

ben de nazara inanıyorum
hatta başımıza gelmiş bi olayı da anlatayım size.
evimize yeni taşındığımızda komşular oturmaya gelmiş.
vitrinin üstünden de upuzun yemyeşil pembe çiçekleri olan bi çiçek sarkıyo
bi komşu ne kadar güzelmiş çiçek filan demiş baya bi
birkaç gün içinde canım çiçek solmuş
hatırlarım o çiçeği çok da güzeldi cidden :)

nazar var tabi ki canım kuranda bile geçiyormuş
nazardan korunmanın en güzel yolu da dualar bence

Nazar ve her türlü şerden korunmak için Felak ve Nas surelerini oku canım.Allah böyle kem közlerden korusun hepimizi..

nazar var tabi ki canım kuranda bile geçiyormuş
nazardan korunmanın en güzel yolu da dualar bence

pek bi hamaratız belli canım nazardan bahsederken bile örgü elden düşmemiş maşallah ne diyelim:)) nazar değmesin tam konusunda diyeyim bari maşallah:))
dur bende yapayım bari örgü geri kalmayayım:)))

Eskiden inanmazdım ama var sanki yani. Annemin bir komşusu vardı neyseki şimdi taşındı kadın acayip zengin ama gene de milletin en ufak bir şeyinde gözü olan bir kadındı. Bize ne zaman gelse ya çaydanlığı devirdim ya elimdeki bardak yere düşüyordu ya kendim bir yerlere takılıyordum ya da elimi filan yakıyordum. Bunların hep o kadın varken olması nazar mı tesadüf mü dicem ama hep de tesadüf olmaz herhalde. Bir de kadının göz rengi böyle mavi yeşil arası bir şey renkli gözlülerin de nazarı değer derler.

Son düzenleme:
pek bi hamaratız belli canım nazardan bahsederken bile örgü elden düşmemiş maşallah ne diyelim:)) nazar değmesin tam konusunda diyeyim bari maşallah:))
dur bende yapayım bari örgü geri kalmayayım:)))

yok canım aksine hiç el işi bilmemsadece bu smile hoşuma gittiği için bastım
yine de teşekkürler

Son düzenleme:
bende nazara inanıyorum
büyükler mezara bile koyar derlerdi
kötü ve fesat gözlerin enerjisi bence..
büyük , küçük ,bebek güzelse içimden hep maşallah derim

bende inanıyorum nazara. kuzenimin saati için '' ooo saatin yenimi, çok güzelmiş, güle güle kullan'' dedikten hemen sonra saatin kayışının kopması, diğer kuzenimin pantolu için '' bayıldım ya çok hoş duruyor'' dedikten 1 saat sonra çamaşır suyu dökülmesi, yoldan geçen kadının biri için '' hatuna bak tam gotik'' dedikten birkaç dakika sonra kafasına seyyar satıcının askısı düşmesi vs... daha bunlar gibi yaşadığım birçok olay sayesinde inanıyorum valla.

teşekkür ederim cevaplarınız için.. o gün bay bi dua okuduk annem de bn de ama değişen bişi olmadı cok

bir de ben biraz araştırdım bu nazar boncuğu işini.. nazar boncuğu kötü enerjiyi çekiyormuş.. metal takılar da aynı işlevi yapıyormuş. ve bir de radyasyonu çekmeyen tek renk maviymiş.. bir de bilimsel bir arastırma yapmıslar biri renkli gözlü 2 kişiyi oturtmuslar ikisine de bir bardağa bakmalarını söylemişler.. renkli gözlü olan kişi bardağı diğerine göre yarı sürede kırmış.. henüz bilimsel olarak kanıtlanmamıs olsa da beynimizin bilinmeyen cok fazla özelliği var bunlardan biri de düşünce gücü. nazarın da kötü düşünce gücünün etkisi olduğunu düşünüyorum.. en kısa zamanda nazar duasını ezberliyeyim bari

Bende nazara inananlardanım.. 2 buçuk senelik ilişkim var. Her kim olursa olsun ne zaman ' sizin kaç sene oldu yaa ' veya ' siz hiç ayrılmadınız demi bu zamana kadar?' gibi sorular sorduğunda kesin ama kesin o gün çok şiddetli bi şekilde kavga ediyoruz. Nedensiz Sebebsiz. Ama her zaman oluyo bu Bide bana çok güzelsin çok tatlısın işte giydiğin ne kadar çok yakışmış gibi şeyler söledikleri zamanda ( her zaman olmuyo ama bazı zamanlarda ) akşamları o kadar kötü oluyorum ki yatakta hiç durmadan esniyorum , gözlerimden yaşlar geliyo gözlerimi açamıyorum acayip uykum geliyo ama uyuyamıyorumda böyle şeyler oluyo ve hiç kimse maşallah demesini bilmiyo !

Son düzenleme:

Eskiler de bahçelere,tarlalara korkuluk koyarlarmış,veya evlerin kapısına at nalı ya da nazar boncuğu vs.Çünkü gözdeki o enerjinin ilk bakılan şeye gitmesi için,bu tür nazarlıklar sadece dikkati o yöne vermek içindir ama tabii ki esas olan nazardan korunmak için dua etmek,bir de güzel bir şey gördüğünüzde Maşallah deyin buyurmuş Peygamber Efendimiz bu da çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…