ne biçim insan bunlar...

blue88

bebeğim benimle...
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
1.076
16
108
İstanbul
merhaba hanımlar direk konuya gireceğim...
artık bu konu bende sorun oldu çünkü ucu banada dokunmaya başladı artık...
konu ablamın nişanlısı ve ailesi,ne biçim insanlar kime güvenip düğün yapıyorlar anlamadım gitti...

ablama en ucuzundan bindallı alırlar ben bindanlımı vermek isterim güzel bişey giysin diye kabul ederler utanmazlar ablam onların gönlü kalır diye istemez...
bindallı alırlar kasketini örtüsünü almazlar ablam benden almaya gelir...

gelinliği bile başkasından almışlar ablam dün akşam söyledi bunu bana ne annem biliyor ne babam...
bu akşam kına gecesi var ablamın bana geldi bende onun düğününde giyeceğim abiyeyle takıcağım takıları gösterdim ablam küpelerimi gördü bunu ver bana ben kına gecemde takayım diye tutturdu...

olmaz millet ne der ayıp birgün senin üstünde ertesi gün benim nasıl olur dedim ama anlatamadım...
yaaa çalışan insansın kaynananın bankada milyarları var bir küpe alamadınızmı dediğimde ise cevap çok pahalıydı almadılar (50 lira falan o küpenin değeri)

yüzük ve bileklik setini bile istedi ablam yok artık dedim...
benim saçlarım çok kısa küpeler çok büyük benim kulağımda çok bariz gözükecek çok çirkin birşey benim için ablasının kına gecesinde takılan küpeyi düğünde takmak...
ama ablama anlatamadım...
birde şöyle birşey var eşim çok rahatsız bu durumdan yani kızkardeşlerimin sürekli gelip eşyalarımı almalarından,eşime söyledim akşam küstü sonuç itibariyle ben alırdım ona en güzelini neden senin eşyalarını kullanıyolar bu konudaki hassasiyetimi biliyosun ama ailen söz konusu olunca yok demeyi bilmiyorsun beni karşına almayı tercih ediyosun dedi...

içinde kalmasın diye verdim ama bence bu çok yanlış bişey başka şey olsa mesela bindallım falan gibi tamamda benim düğünde takıcağım küpe ne alaka yaaa...
o nişanlısı ve ailesi hiçmi utanmıyor acaba çok merak ettim...

düğünü biz yapsak canlarına minnet olcak okadar acizler...
ablam okumuş tahsil sahibi iyi bir mesleği olan bir insan ama aşk bukadarmı kör eder insanın gözünü bilmiyorum...
daha birsürü şey var sadece küpe değil burdaki mevzu ben artık eşimle bu tarz konular yüzünden huzursuz olmaktan bıktım...
zaman ayıran herkese teşekkür ederim...

Son düzenleme:
nişanlısı ve ailesi konusunda ablanın bir şikayeti yok sanırım , o halinden memnunsa sesini çıkartmamıştır kimseye, sizde boşa sinir olmayın,

diğer konuda ise bu konudan rahatsız olduğunuzu dile getirmeden çözülmez sonuçta ablanız halinizden anlıycaktır, boşa eşinizi öne sürmeyin ona kin gütmesinler

şikayeti çok ama ağzını açıp bişey demiyor yediriyor herşeyi kendine...
onların cimrilik yapıp yada nişanlısının üşenipte almaya gitmediği herşeyi geip benden almaları sinirimi bozuyor artık...
burda ablamda en büyük suç elbette ama orda bir blue var gidip ondan tedarik ederiz mantığı var sanırım...

yarın konuşucam ablamla eşimi öne sürmek derken yemin ettirdi bir iğne bile veremem artık diycem...
300 liralık parfüm kullanırlar ama blueden bişeyleri tedarik etmek varken 50 lira veremezler küpeye bu mantık nişandan sonra böyle oldu ablamda...

burda kabahatlı olan ablanız. boylesıne cımrı bır eşe ve aileye nasıl olurda evet dedı ve evlenıyo hayret doğrusu eşine bır kupeyı bır gelınlığı çok gören adamdan koca olur mu olmaz
size gelınce haklısınız ama ablanız o ozel gunde sızden bırşey ıstedıyse vermelısınız tabıkı. sizin değil onun gecesı ogun....kardeşler arası paylaşımlar her zaman olur....eşiniz bu durumda karışmasın bence

ablanızın işi var çalışıyor sanırım kendi de alabilir bazı şeyleri ama ablanız da pinti sanırım nasıl olsa kardeşim de var diye kolaya kaçıyor.
eşiniz haklı. sizin bu duruma dur demeniz gerekiyor

haklısınız ama eşim bu konuda çok hassas belkide dolmuşluk var biraz onada hak veriyorum çünkü evlendiğimiz günden beri bunu ver şunu ver çok oldu aramızda eşim artık zamanla ben sana alırken onun bi manevi değeri var benim için almalarını istemiyorum dedi defalarca...
bende bunu belki elli kere söyledim kızkardeşlerime ama anlayan yok ablam zaten bana danışmadan sormadan o küpeleri almaya gelmiş yani kafasına koymuş tesadüf olmadı...

çünkü ne tarz küpe aldığımı biliyordu bakıyım dedi ve çıkardım aaa banada bu lazım dedi
yazarken yanlış yazmışım takıları çıkardım göstermek için diye yazdım,aslında ablam çıkar bakıyım dedi onun isteği üzerine çıkardım...

hamileyim evde 2 saat boyunca bazaların altında bindallı kasketi aradık artık belimin ağrısından kıvranmaya başlayınca tamam ben ararım dur dedi...
sonuç ağrıdan iki büklüm geziyorum şuanda...
ben kimsenin umrunda değilim sanırım öyle olsa bu kızın eşide rahatsız kıza birşey söyler deyip gelip almaz...
kendilerine 300 liralık parfüm alırlar ama 50 liralık küpe pahalı gelir onlara neden çünkü blue nin kocası almıştır onda kesin vardır...

Ablanız durumdan şikayetçi değilse,siz niye sinir oluyorsunuz?Bir yerde haklısınız ama,ablanız olanlardan rahatsız değil.Onlar gelinliği,küpe vs.almıyorlarsa ablanız kendisi alsın.Ablanız onlara muhtaç değil sonuçta,kimseye boynunu bükmek zorunda değil.

Ben şu noktayı anlamadım sadece, eşiniz neden eşyalarınızı kardeşinizle paylaşma konusunda size tavır yapıyor ki? Verdiğiniz eşya ikinizinde kullandığı ortak birşey olur problem yapar anlarım, ya da siz paylaşmayı sevmiyorsunuzdur onu da anlarım. Ama eşinizin tavır alması ya da dahil olması gereken bir durum değil ki bu.

şu akşam bi geçsin yarın ilk işim bir msj la yada arayarak eşimle düştüğüm durumu net bi şekilde anlatmak şimdi bişey desem küser ağlar takmaz o küpeleri...

şu akşam bi geçsin yarın ilk işim bir msj la yada arayarak eşimle düştüğüm durumu net bi şekilde anlatmak şimdi bişey desem küser ağlar takmaz o küpeleri...

ablanızın düğünü ne zaman?
belki evlendikten sonra sizde bu eşya alma konusunda mesafe koyarsınız aranıza.

ben paylaşmayı severdim önceden ama ne zamanki zamanında bana lazım olduğunda alamadım verdiğim elbiseyi ayakkabıyı yada kirli çamaşır suyu olmuş halde buldum ozaman bende geri çektim kendimi...
eşimin rahatsız olduğu nokta ise yoksa benden istesinler alırım ki alırda,ama benim sana hevesle aldığım senin üzerinde görmekten hoşlandığım eşyalarını istemesinler...

ben eşime kıyafet alsam onun bir erkek kardeşi olsa ve sürekli gelip istese bende rahatsız olurdum...
benim kızkardeşlerimde hediye olsa bile istemek gibi bi alışkanlık var maalesef...

bu pazar vazgeçmezde dahada artar diye korkuyorum

aldığınızı göstermeyin eşyalarınızı karıştırmasına müsaade etmeyin.
birşey istediğinde bana lazım deyin türlü bahanelerle geçiştirin (sanırım bunları yapmışsınızdır) fakat hala anlamıyorsa açık açık konuşun rahatsız olduğunuzu ama eşinizi karıştırmayın bence.

Sen bu bebeği kolay mı buldun? Bindallı bilmemnesi ararken düşse ne yapacaksın? Ben olsam bu kadar vicdansız ablaya değil küpe günahımı vermem. Ne demek hamile kadına bazaların altında 10tllik kasket aratmak.

Ablana da kızdım sana da. Eşin haklı sonuçta o emek veriyor senin takacağın - kullanacağın şeyleri almak için.

Son düzenleme:

eksik olan herşeyi benden tedarik etmesi bana gödermelerine sinir oluyorum yüzsüzler bu konuda ailecek...
ablam belki kardeşi olduğum için düşünemez ama onların demesi gerekli en azından yaa bizim gelinimiz düğün için eksik şeyleri gidip kardeşinden alıyor ayıp değimi diye ama o yüz yok kimsede...

ablamın nişanlısı işten çıktı düğün üstü davetiyeyi bile ablam aldı sonuç olarak benden tedarik edebileceklerini alma gereği duymuyor sanırım...
800 liralık gecelik takımı aldım diye anlatıp ertesi gün küpe param yoktu sonrada x üşendi gidemedik küpe almaya ver bunları takıyım deyince insan kendini kullanılmış gibi hissediyor bi nebze...

hepsini yaptım :)
bu bana lazım dediğimde ozaman bunu ver der benim kızlar :)
eşimi öne sürmesemde sen yok diyemiyosun ben konuşucam en sonunda dedi adam artık çığrından çıktı sonunda...

ne diyimki arkadaşım sen biliyosun bu bebek için ne çok uğraştığımı...
herkes bencil herkes kendini düşünüyor malesef
eşimede bu konuda bir gram darılmıyorum bir dediğimi iki etmeyen adamın lafını kaç kere çiğnedim bu ısrarlar yüzünden...
ama artık tak etti canıma biticek bu durum...

Ablan onların cimriliğinden rahatsız iyi hoş da madem çalışıyor güzel bi işi varsa kendi alsın bazı şeyleri. Bir başkasının gelinliğini istemeyerek giymek hiç hoş bi durum olmasa gerek. İpleri vermiş ablan onların eline anladığım kadar.

Bak canım kimse karnındaki bebekten önemli değil. Ablan 800lük iç çamaşırı takımı alacağına 750lik alsın kendine küpe alsın. İş seni kullanmaya dönmüş. Hadi bunu bir kenara bırakalım senin kendine ve bebeğine azami dikkat etmen lazım. Ne kadar acı ve sıkıntıdan sonra hamile kalabildin. Bir daha böyle güç gerektiren bir eylem isterse ben hamileyim de geri çekil. Çok lazımsa sen tarif et o yapsın. Ezdirme kendini güzelim.

sonradan çok pişman olacak ama iş işden geçmiş olcak...
görümcesi kendine 500 liralık abiye alırken ona 50 liralık abiye alıyorlar,buna bile içerliyor ama ağzını açıp bişey demiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…