- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
- Konu Sahibi sekizononalti
-
hele bi de erkek torun olunca soyumuzu yürütücek diye daha çok karışıyorlar. hakları yok ama anlatılmıyor.ah eski kafalılar anlasalar eşim kendi koymak istediğ ismi sadece bana sundu ben kendi istediğimi koydum ama eşimede danıştım.
aynen öylehele bi de erkek torun olunca soyumuzu yürütücek diye daha çok karışıyorlar. hakları yok ama anlatılmıyor.
Doğru söylüyorsun kp karısmayan bir adam benim koyduğum ismi kullanır ama kv de ıyı bır anda ama herseye laf söyleİnsanın kendi çocuğuna kendi istediği isimle seslenme özgürlüğü de yok mu yahu? Aileler şunu koy bunu koy diye hadlerini aşabilirler de, anne babalar buna uymak zorunda değiller ki. Niye bana ne, çocuk benim, keyif benim diyemiyorsunuz? Şuncacık meseleden size kırılacak, kızacak insanları da fazla umursamayın. Onlar, kadının kendi çocuğuna isim koymasına bile karıştık, hangi isimle sesleneceği konusunda bile fikir belirtip, tedirgin ettik diyorlar mı? Demiyorlar.
Bebek senin. Anne sensin dolayısıyla kontrol sende. Sen hangisini kullanıyorsan onlar da onu kullansın.Merhaba arkadaş aranıza yeni katıldım
Benim 50 günlük bir oğlum var ve oğluma hem kayınbabamın ismini hemde benim seçtiğim ismi koyduk
Bebek doğduğu eşimin ailesi hastaneye geldi ve eşimin ailesi köyde oturuyorlar bizde yarın ilk defa bebekle köye gideceğiz
Bebek olmadan önce isim konusunda eşimin ailesininde fıkrını sordu kayınbabamın adını koyacağımızıda söyledık
ama kayın babam istemedi benim bahtım kötü onunda bahtı kötü olmasın dıye ama kayınvalidem yanına bir isim koyuyoruz diye devamlı bize inceden inceye örnekler vererek ' herkes şimdi önce babasının sonra yanına bir isim koyuyor herkeste diğer ismi söylüyor diyerek devamlı ailesindeki örnekleri verdi' sadete gelecek olursam yarın eşimin ailesinin yanında kayınbabmın ismini mi kullanmalıyım yoksa kendi koyduğum isimimi
isim kullanmayıp bebeğim demeyide düşündüm ama sonuçta arada baba ismi var merak ederler hangi ismi söylüyoruz diye
Bencede kpderin ismiyle seslen,sevinir. Hem isim çok önemli değil sağlıkla büyüsün hayırlı evlat olsun en önemlisi o.evet cok ıyı bırı kendı ısmnı hıtap edeyım daha dogru olur belki
Bebek senin. Anne sensin dolayısıyla kontrol sende. Sen hangisini kullanıyorsan onlar da onu kullansın.
doğru ismi beğendim ki koydum zaten eşim bile senin istediğin olsun dediCanınız hangi ismi istiyorsa onu söyleyin.
İsteyen istediğini söylesin, bozulsun, laf soksun siz kendi bildiğinizden vazgeçmeyin, hatta ben bu ismi beğeniyorum de geç.
Aman o kırılmasın, o laf söylemesinle uğraşma bebek senin bebeğin ağırlığını koy.
aynen öyle canım Allah herkesin cocuğuna saglıklı huzurlu mutlu bir evlat olmayı nasip eylesınBencede kpderin ismiyle seslen,sevinir. Hem isim çok önemli değil sağlıkla büyüsün hayırlı evlat olsun en önemlisi o.
büyük kızıma rahmetli annemin ismini birde kenarına başka bir isim koydukaynen valla birde bebek kucuk doğru ama biraz buyutugunde kızar gibi laf söylesem kp ismiyle
adam ayrı bır tavır alır
Hem kayınpederiniz istememiş hem de koymuşsunuz şimdi bunu dert ediyorsunuz nasıl sesleniyim diye.Niye ısrarla koymak istediniz anlamadım tabi bir sebebi vardır.Arkdaşımda kayınpederinin ismini koydu o mecburiyetten iki ismin, birden söylüyorlarMerhaba arkadaş aranıza yeni katıldım
Benim 50 günlük bir oğlum var ve oğluma hem kayınbabamın ismini hemde benim seçtiğim ismi koyduk
Bebek doğduğu eşimin ailesi hastaneye geldi ve eşimin ailesi köyde oturuyorlar bizde yarın ilk defa bebekle köye gideceğiz
Bebek olmadan önce isim konusunda eşimin ailesininde fıkrını sordu kayınbabamın adını koyacağımızıda söyledık
ama kayın babam istemedi benim bahtım kötü onunda bahtı kötü olmasın dıye ama kayınvalidem yanına bir isim koyuyoruz diye devamlı bize inceden inceye örnekler vererek ' herkes şimdi önce babasının sonra yanına bir isim koyuyor herkeste diğer ismi söylüyor diyerek devamlı ailesindeki örnekleri verdi' sadete gelecek olursam yarın eşimin ailesinin yanında kayınbabmın ismini mi kullanmalıyım yoksa kendi koyduğum isimimi
isim kullanmayıp bebeğim demeyide düşündüm ama sonuçta arada baba ismi var merak ederler hangi ismi söylüyoruz diye
Merhaba arkadaş aranıza yeni katıldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?