ne desem ne yazsam şimdi...dondum

Ben biraz panik biriyim.
Küçük çocuk balkona çıkınca birden sesim yükselir Ayy yapma aman gir iceri gibi cosarim.
Amacım korkutmak mi?

Tabi ki hayır bir zarar gelir düşer Allah korusun. Çok korkarım.

Sebze dolabı ile oynarken de eli sikisabilir çocuğun her şey olabilir.

Belki onu düşünerek ani çıkış yaptı bilemeyiz.

Iki ses yukselmesine psikolojisi bozulacak çocuk büyük tehlikede insan içine çıkarılmasın ciddiyim.

Sen dikkat edersin, yapın musaittir.
Evladın topluma karışacak türlü türlü insanların içine girecek.

Abartmanın alemi yok yahu!

Benim annem 6 çocuk büyüttü yeri gelip kızarak, ceza vererek.

Hiç birimize bir şey olmadı.
Çok da iyi yapmis valla.

Şimdiki çocuklar böyle büyütüluyor hic kiş denmiyor ama asıl psikolojisi bozuk çocuk onlar. Hatta daha da kötüsü ebeveynlerin psikolojisi bozuk..

Üslubunuz çok tuhafmış. Bence hatasını anlayıp özür dilemesi gereken kişi sizsiniz, ben de teyzeyim yeğenime kızdığım zamanlar olur ama hiç böyle bir tepkiyle karşılaşmadım hele hele böyle kelimeler bırakın ablalığı kardeşliği çevremdeki hiç kimseden duymadım.

Benim de iki tane dunya tatlisi yegenim var, bende teyzeyim. Ablalarim bana sizin kullandiginiz gibi bir cümle kullansaydi, sanirim kardesiniz gibi bende alinirdim. Teyze anne yarısıdır. Ben yegenlerime her seyi soylerim ama onlari herkesten cok ben koruyup, severim. Bence kardesinizin gönlünü almalısınız. Sonucta yegenleri üzerinde sizin kadar etkisi olabilmeli diye düşünüyorum.

Bence tepkiniz cok yanlis ve hatali ozur dilemelisinoz kusura akma abla bi anda cikistim deyin gonlunu alin derim ve cocunuzunda biyerine teyzesi kizdi diye bisi olmaz inanin

O da yabanci degil teyzesi ki sen de onun cocuklarina mudahele ediyomussun zaten, HUOPP diye kabaca bagirman yanlis bence adim atmasi gereken sensin

Bende teyzeyim,benimde evladım var..dersenki fark varmı. .hiç yok..ikiside evladın..ikisinde ayağı tasa takılsa önce benim canım yanıyor. .severken seviyoruz da,müdahale edince mi kötü oluyoruz..çok yanlış. .hop nedir?böyle kardeşim olsa ne çocuğunun ne onun yüzüne bakmam..

Ne kadar kuck senden kardesin?

Ben evli degilim ama bazen ablama kirilmisligim olmustur. Yigenime kizdigimda yada yigenimle ilgili bi konuda yanlis anlasilma oldugunda.
Bi sefer cok kirilmistim ablama, bagirmisti bana napiyon sen diye.
Ama amacim o degildi, cok gucume gitmisti.

Ben bi cumlesine bu kadar alindiysam sejin su soylediklern olucak is degil. Ayip etmissin. Hatali sensin. O ne oyle koyun guder gibi " cus, yavas ol" felan.

Ben de teyzeyim. Ablam kadar severim, korurum canım benim ya. Ablam bana kızar bazen bebekle ilgilenirken hiç de alınmam. Neden alinayim ki. Ben bebeğimiz e yapma desem ablam da alınmaz. Millet neler neler diyor Susup oturuyoruz da garezimiz sevdiklerimize mi. Bir de o ne öyle hop falan, hiç mi saygın yok. Üzüldüm git Özür dile. O abla olduğu için değil haklı olduğu için.

Aynen ya herkezin çocuğu var kızdı diye incilerinizmi dökülüyor, bu nasıl tarz heyt,huyt önce siz saygılı olmayı öğrenin biri ablanız, diğeri yavrunuz. teyze anne yarısıdır bunlarda unutuldu......

Burada hatasini anlamasi gereken önce sensin. Resmen kovmaktan beter etmissin kadini. Ne kadar çirkin bir davraniş. Yüzüne bakarsa şanslısın.

Ablanız sonuçta yabancı deilki.sizin tavrınız hoş deil bence.ben yeğenlerime istediğimi söylerim .anneside hiçbirşey demez

Benim Teyzem bana hala kızar yanlış bir durum gordugunde. Annem nasılsa o da öyledir benim için.
Ben de yegenlerime kızar, tepki gosteririm. Çok abartmissiniz bence

Uslubunuz kötü.
Başka bir konuya daha yazmıştım yine yazayim. Arkadasimin şımarık oğlu annesine sürekli el kaldırıyor, yumruk sıkıyor, vuruyor, bağırıyor. Bana da yaptı yapmaması gerektiğini anladı. Çocuklara nerede durması gerektiğini öğretmek gerekli. Her şeye sınırsız izin verilen çocuklar çevreye zarar veriyor. İyi anne ve baba olmak çocuğa sınırsız özgürlük vermek değil bence. Ömrü boyunca tek yaşamayacak, insan sosyal bir varlık bunun anaokulu var, ilköğretimi var çocuklarla iç içe olacak. Kimse çekmez çocuğunuzun kahrini. 9 aylikmis daha küçük ama ileride mutlaka gerekli eğitimi vermek gerekli bana kalırsa. Kesinlikle dayak taraftarı değilim ve şiddetle karşıyım, disiplinin çeşitli yolları var zaten.

Son düzenleme:
Küçükler saygıyı hak etmiyor mu?
Hakediyor ama bunun saygiyla alakasi yok bence disiplin olmali disiplin saygisizlik degildir cocuk sekilsiz hamurdur onu sekillendirmek once anne babanin isidir ama 1. Dereceden yakinlar da katki saglayabilir bu kadar hop sist demenin anlami yok

korkmayın çocuğunuza bağırdı diye oğlunuzun psikolojisi bozulmaz ama kardeş ilişkiniz bozulur.. o nasıl bir tepki yahu.. benim kardeşimin benim kadar yetkisi vardır evlatlarımın üzerinde.. yeri gelir bağırır, kızar, tatile götürür.. günlerce kendisinde kalır 1 dakika endişelenmem.. sizin kardeşlik ilişkinizde ciddi bir sorun var gibi görünüyor, gidip özür dileyin derim..

Hakediyor ama bunun saygiyla alakasi yok bence disiplin olmali disiplin saygisizlik degildir cocuk sekilsiz hamurdur onu sekillendirmek once anne babanin isidir ama 1. Dereceden yakinlar da katki saglayabilir bu kadar hop sist demenin anlami yok
Evet ama bu hamuru şekillendirecek bireylerin de bu işin ehli olması gerekmez mi?
Sırf belli bir yaşa geldikleri ve bebeğe biyolojik bağlılığı var diye doğru şekillendireceklerini düşünemeyiz.
Madem ki bu hamuru şekillendirmeye talibiz o halde önce kendimiz büyük küçük demeden eleştiriye
açık olmalıyız ki bebekleri uyarma yetkimiz olsun.
Teyze öfkelenmek yerine kardeşine nerede hata yaptığını sorabilseydi kendini törpüleme konusunda önemli
bir adım atmış olabilirdi.
Çocukları şekillendirme adına korkularla donatıp büyüdüklerinde de başarılı olmalarını beklemek gibi bir
çelişkinin içindeyiz.

Maalesef sert ti gayet bende o yuzden sakin ol dedim yoksa uyarsa etse neden kizayim

Ah canim sabah aradim telefonu suratima kapatti. Napayim simdi ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…