İşte bu yüzden eski sistemi özlüyorum ve destekliyorum öğrencilere şiddet uygulanmasından yana değilim fakat yeri geldiğinde azarlanmalı yeri geldiğinde ağır cezalar almalılar bu şımarık ailelerin şımarık çocukları yüzünden eğitim boka sardı kendilerine gereksiz özgüven geldi. Ben öğretmenlik yapamam kesinlikle yapsam o veliyi döverim şüphesiz döverim yalnız

Ciddi anlamda bu dönemde sabır gerektiren bir iş. Ayrıca istediği yere şikayet etsin her küçük olayda öğretmenler şikayet edilince ceza alsa ohoooo. Bizim hocalarımızı hatırlıyorum da ilkokulda özellikle kadın hocalarımız inanılmaz diktatör asla ( saygısız, terbiyesiz ) karşılık vermelerine müsade etmeyen bi kere bağırdı mı tüm sınıfın sesini kestiği benimde hayran olduğum hocalarımdı :) Çünkü böyle hocalarda ders dinleniyor. Bu zamanın velileri alışveriş ve dedikodu yapmaktan başka vasfı olmayan ( şımarık ailelerden bahsediyorum ) asla çocuğuna eğitim, merhamet, kültür aşılamayan kişiler maalesef. Annemin çalıştığı okul sözde devlete bağlı ama zenginlerin olduğu bir okul doğal olarak okulu da onlar yönetiyor veliler ne derse o oluyor. Okula hava atmak için geliyorlar çocuğunu merak ettikleri yok yani. Çok üzücü bir durum. Ama size tavsiyem lütfen taviz vermeyin hatta öyle özgüvenle cevap verin ki bunu da mesajla değil yüz yüze verin mesajlara cevap bile vermeyin bence bir derdi varsa okula gelip konuşsun haddini bildirin o zaman onların o çirkefliği kayboluyor. İstediğiniz yere şikayet edin ama ondan önce lütfen çocuğunuza edep, terbiye ve eğitim verin tüm eğitimi biz veremeyiz deyin. Sanıyorlar ki onları sadece okul yetişterecek. Çocuklara çok üzülüyorum gerçekten ben de eğitim hayatım boyunca çok fazla örneğini gördüğüm için tecrübeli ve öfkeliyim bu sisteme. O velilerin ağzına sıçardım afedersiniz ama çok sert bir hoca olurdum