• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne diyeceğimi bilemedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı öğrenciler ve velileri cidden insanı meslekten soğutuyor.ustelik şu zamanin çocukları ile baş etmek o kadar zor ki...inanılmaz derecede özgüven var...bazı olayları çarpıtarak anlatıyorlar.yani sınıf içinde geçen basit bir konuşmayı bile kes ,hiç, yapıştır yapıp aileye farklı yansıtıyorlar.siz isterseniz çok dikkat edin yine de anlayacağını anlıyorlar.ustelik evde suratlarına bakmadiklari çocukları bir anda kıymetli oluyor.

Şu yorumunuzdan sonra çok şükür sizin gibi bir öğretmenimiz yokmuş diyorum.
Seviyeye bak. Eğitimci olacak işte.
Ondan sonrada yok tenefüsde bile ders anlatıyorum
Burda öğretmenler hakkında açılan konularda hep öğretmenleri haklı bulurum normalde. Ama öğretmen var öğretmen var işte…
Çok şükür çocuklarıma hep iyi, disiplinli aynı zamanda sevgi dolu öğretmenler denk geldi.

altı üstü bir açacak demeyin o yaşta çocuklar için malları önemlidir birde mevzu açacak değil eşyayı alıp çöpe atmanız o içinde bulunduğu durumu anlatmaya çalışıyor size bu kadar kişi...

hiç unutmuyorum lisede okul müdürü telefonumla oynuyorum sanmıştı sıra altında başım öne eğik tırnak etimi yoluyordum kafam dalgındı
telefonumu istedi(bizde tel serbestti sessizde olduğu sürece birşey demezlerdi dersde oyun oynamamak şartıyla)
verdim
kaldırdı yere vurdu
babam okula geldi müdürle konuştu o konuşma müdüre yetti birdaha da kimseye öyle bir terbiyesizlik yapamadı
kimse kimsenin eşyasını çöpe atamaz maddi değerinin önemi yok . yaşın da önemi yok.

ayrıca velileri tınlamıyormuşsunuz ya bence tınlasanız iyi olur belki iletişim kurmayı denerseniz bazı şeyler sizin için daha kolay ve sağlıklı olur birçok öğretmen sallamaz bile diyorsunuz da...
Şimdi ben kaç kere yazdım okumadınız sanırım. Yaptığım şey doğru değildi sonrasında çocuklar yaptığım davranış doğru değil ama bir türlü sizi susturamıyorum dinlemeniz işin ne yapabilirim diye konuştum. Yani nerden biliyorsunuz iyi iletişim kurmadığımı basım karar verdiniz kötü öğretmen olduğuma. Gerçekten zoruma gidiyor bu yorumlar yani nasıl böyle tanımadan kararlar veriyorsunuz ki bir örnek üzerinden. Zaten benim için sürekşi yaşanan bir durum olsa buraya durum yazmam. Beni o kadar üzdüğü için buraya yazdım. Yani bir öğretmeni bir doktoru her mesleği değersizleştiren yine insanlar maalesef. Öğretmene hadsizce zengin koca aramak yerine ders anlat diyen bir veliyi bile haklı bulan çıktı ya hakikaten konuşacak pek bir şey yok

Yani ben anlam veremiyorum neden bu kadar öfke dolusunuz. Bu şekilde mi zehrinizi akıtıyorsunuz. Bakış açınız niçin kötü bu kadar. Konuyu okuyup yanlış bulduğunuz kısmı yazmak neden yetmiyor da illa ki iğnelerinizi çıkarma isteğinde bulunuyorsunuz. Yapılan yorumları okusanız zaten bir mesajda dahi haklıyım yazmadığımı görürdünüz. Siz kusursuz bir insan mısınız? Hiç mi boş bulunduğunuz bir an olmuyor? Böyle bir an için tüm iyi şeyleri silip o hataya mı tutunursunuz? Bende üzülüyorum gerçekten bu bakıl açılarla büyütülen çocuklara..
Hiç bir öfke yok içimde. Sizi tanımam etmem size neden öfke duyayım?
Sadece ben olsam yapacaklarımdan bahsettim. Noldu biranda? Kendimi nimet sanıyordum. Şimdi kötü ve öfkelimi oldum?

İşte bu yüzden eski sistemi özlüyorum ve destekliyorum öğrencilere şiddet uygulanmasından yana değilim fakat yeri geldiğinde azarlanmalı yeri geldiğinde ağır cezalar almalılar bu şımarık ailelerin şımarık çocukları yüzünden eğitim boka sardı kendilerine gereksiz özgüven geldi. Ben öğretmenlik yapamam kesinlikle yapsam o veliyi döverim şüphesiz döverim yalnız :KK70: Ciddi anlamda bu dönemde sabır gerektiren bir iş. Ayrıca istediği yere şikayet etsin her küçük olayda öğretmenler şikayet edilince ceza alsa ohoooo. Bizim hocalarımızı hatırlıyorum da ilkokulda özellikle kadın hocalarımız inanılmaz diktatör asla ( saygısız, terbiyesiz ) karşılık vermelerine müsade etmeyen bi kere bağırdı mı tüm sınıfın sesini kestiği benimde hayran olduğum hocalarımdı :) Çünkü böyle hocalarda ders dinleniyor. Bu zamanın velileri alışveriş ve dedikodu yapmaktan başka vasfı olmayan ( şımarık ailelerden bahsediyorum ) asla çocuğuna eğitim, merhamet, kültür aşılamayan kişiler maalesef. Annemin çalıştığı okul sözde devlete bağlı ama zenginlerin olduğu bir okul doğal olarak okulu da onlar yönetiyor veliler ne derse o oluyor. Okula hava atmak için geliyorlar çocuğunu merak ettikleri yok yani. Çok üzücü bir durum. Ama size tavsiyem lütfen taviz vermeyin hatta öyle özgüvenle cevap verin ki bunu da mesajla değil yüz yüze verin mesajlara cevap bile vermeyin bence bir derdi varsa okula gelip konuşsun haddini bildirin o zaman onların o çirkefliği kayboluyor. İstediğiniz yere şikayet edin ama ondan önce lütfen çocuğunuza edep, terbiye ve eğitim verin tüm eğitimi biz veremeyiz deyin. Sanıyorlar ki onları sadece okul yetişterecek. Çocuklara çok üzülüyorum gerçekten ben de eğitim hayatım boyunca çok fazla örneğini gördüğüm için tecrübeli ve öfkeliyim bu sisteme. O velilerin ağzına sıçardım afedersiniz ama çok sert bir hoca olurdum :KK70:
bu nasıl bir üslup?iyi ki öğretmen değilmişsiniz

Hiç bir öfke yok içimde. Sizi tanımam etmem size neden öfke duyayım?
Sadece ben olsam yapacaklarımdan bahsettim. Noldu biranda? Kendimi nimet sanıyordum. Şimdi kötü ve öfkelimi oldum?
Yok o Veli beni şikayet etse de bir şey olmaz. Sonuç çıkmaz o yüzden hala lafımın arkasındayım. Mesleğimi yapışımı eleştirmek kişneye düşmez istediğinizi yazın burda. İnsanın vicdanı rahat ise gerisi çok önemli değil. Şanslıymışsınız size hep iyi öğretmenler denk gelmiş 😊

Şimdi ben kaç kere yazdım okumadınız sanırım. Yaptığım şey doğru değildi sonrasında çocuklar yaptığım davranış doğru değil ama bir türlü sizi susturamıyorum dinlemeniz işin ne yapabilirim diye konuştum. Yani nerden biliyorsunuz iyi iletişim kurmadığımı basım karar verdiniz kötü öğretmen olduğuma. Gerçekten zoruma gidiyor bu yorumlar yani nasıl böyle tanımadan kararlar veriyorsunuz ki bir örnek üzerinden. Zaten benim için sürekşi yaşanan bir durum olsa buraya durum yazmam. Beni o kadar üzdüğü için buraya yazdım. Yani bir öğretmeni bir doktoru her mesleği değersizleştiren yine insanlar maalesef. Öğretmene hadsizce zengin koca aramak yerine ders anlat diyen bir veliyi bile haklı bulan çıktı ya hakikaten konuşacak pek bir şey yok
zor bir sınıfa düşmüş olabilirsiniz isterseniz tecrübeli insanlardan bununla ilgili fikir alın sözümü dinletemiyorum hitabem güçsüz kalıyor ne yapabilirim diye

iyi iletişim kuramadığınıza buradaki üyelerle iletişiminize göre karar veriyorum size yanlış yaptığınızı söyleyenlere kin kusuyorsunuz diyorsunuz madem yanlış yaptığınızı kabul ediyorsunuz o zaman yorumlara öfke neden ... tek taraflı düşünüyorsunuz ve yazan herkesin veli olduğunu sanarak önyargılı yaklaşıyorsunuz ,durduk yere uydurmuyorum yani...

evet keşke böyle olmasaymış ama bence düzeltilebilecek bir durum az daha sakin olmaya çalışın kimsenin eşyasını atmamanız gerektiğini zaten anlamışsınız espiri konusunda da dikkat edin yapılmasına da izin vermeyin ... orası sizin sınıfınız ,öğrenciler sizi yönetiyor belliki yaptıkları espiriden bile bu belli...

Seviyeye bak. Eğitimci olacak işte.
Ondan sonrada yok tenefüsde bile ders anlatıyorum
Burda öğretmenler hakkında açılan konularda hep öğretmenleri haklı bulurum normalde. Ama öğretmen var öğretmen var işte…
Çok şükür çocuklarıma hep iyi, disiplinli aynı zamanda sevgi dolu öğretmenler denk geldi.
Öğretmenlik çok başka bir meslek şahsen ben yapamam. Herkes öğretmen olmamalı.

Espriyi ben yapmadım bir öğrenci öğretmenim diye ne dua edelim dedi arkadan diğeri atladı öğretmenime zengin koca ver allahım diye bende güldüm yani ben demedim tabiki

B Barista00 bakın öğrencilerinize ne söylemişsiniz :

Öğrencilerden biri dedi ki öğretmenim sizin için ne dua edelim. Arkadanda bir öğrenci öğretmenime zengin koca ver allahım dedi bende güldüm bide yakışıklı olsun güzelde arabası olsun dedim. Bilerek dedim ortam neşelensin o öğrencim güldü filan hoşuma gitt

zor bir sınıfa düşmüş olabilirsiniz isterseniz tecrübeli insanlardan bununla ilgili fikir alın sözümü dinletemiyorum hitabem güçsüz kalıyor ne yapabilirim diye

iyi iletişim kuramadığınıza buradaki üyelerle iletişiminize göre karar veriyorum size yanlış yaptığınızı söyleyenlere kin kusuyorsunuz diyorsunuz madem yanlış yaptığınızı kabul ediyorsunuz o zaman yorumlara öfke neden ... tek taraflı düşünüyorsunuz ve yazan herkesin veli olduğunu sanarak önyargılı yaklaşıyorsunuz ,durduk yere uydurmuyorum yani...

evet keşke böyle olmasaymış ama bence düzeltilebilecek bir durum az daha sakin olmaya çalışın kimsenin eşyasını atmamanız gerektiğini zaten anlamışsınız espiri konusunda da dikkat edin yapılmasına da izin vermeyin ... orası sizin sınıfınız ,öğrenciler sizi yönetiyor belliki yaptıkları espiriden bile bu belli...
asla eleştiri kabul etmiyor hocamız.ben işe ilk başladığımda bir kaç hata yaptım tecrübesizliğimden .öğretmen arkadaş ve müdürüm yol gösterdi yanlışımı söyledi yapmam gerekeni söyledi hemen düzelttim.bana kimse bir şey yapamaz demedim ki yapamazdı bir sebepten.kurallar neyse öğrendim hatam neyse düzelttim

Aynen olurken sana sorduk çünkü
esasında yaş gençken insan duygularına daha fazla yenik düşüyor ...
bu lafı 45 yaşında olsaydınız böyle karşılamazdınız
ben olsam işin içine girince daha farklı oluyor öğretmen oldum ama bende onlarla öğretmenliği öğreniyorum tecrübeyle herşey değişecek tabii herkes anasının karnında öğrenmiyor bu işi,işimi seviyorum ve hatalarımı farkettim derdim.

Düzgün bir üslupla hatalı bulduğu yeri söyleyen hiç kimseye kin kusmadım ve tepki vermedim. Sadece bir örnekle mesleğimi yapış şeklimi eleştiren, böyle öğretmen mi olura getiren, mesleğimden men edilecek kadar büyük bir hata yaptığımı iddia edenlere karşı öfkelenmem çok normal.

bu nasıl bir üslup?iyi ki öğretmen değilmişsiniz
Üslubumda sorun yok yeni nesil velilerin öğretmenleri ezip kendilerini yüceltmelerinde sorun var. Elbette espri yaptığım yerler oluyor öyle kavga etmek kolay değil ama içimden o veliyi dövmek gelir bu da bir gerçek. Gelip şımarıkça yetiştirdikleri çocuklarının yaptığı çirkin davranışları hocalardan çıkartıyorlar ben öylelerine rastladım ki hocayı okuldan attırmaya çalışmasına kadar saçma sapan tavırlar. Evet iyi ki öğretmen dğeilim bu yüzden de olmam olamam diyorum zaten herkes öğretmen olamaz. Ben öğretmenlere sabır diliyorum sadece zenginlikten ve vasfı dahi olmayan velilerden çok çektikleri için. Kadının kapağı alıp aşağı atması üzerine aldığı karşılık çok mu normal?

esasında yaş gençken insan duygularına daha fazla yenik düşüyor ...
bu lafı 45 yaşında olsaydınız böyle karşılamazdınız
ben olsam işin içine girince daha farklı oluyor öğretmen oldum ama bende onlarla öğretmenliği öğreniyorum tecrübeyle herşey değişecek tabii herkes anasının karnında öğrenmiyor bu işi,işimi seviyorum ve hatalarımı farkettim derdim.
Siz öyle dersiniz ☺️

Düzgün bir üslupla hatalı bulduğu yeri söyleyen hiç kimseye kin kusmadım ve tepki vermedim. Sadece bir örnekle mesleğimi yapış şeklimi eleştiren, böyle öğretmen mi olura getiren, mesleğimden men edilecek kadar büyük bir hata yaptığımı iddia edenlere karşı öfkelenmem çok normal.
öfkenizi kontrol altına almayı öğrenmeniz lazım yaşadığınız herşeyin sebebi bu, okulda da, veliyle tartışırkende, buradada ... farkında mısınız :(

Siz öyle dersiniz ☺️
aman sakın insanlar bana ne katar, burada ne öğrenebilirim, nasıl yaklaşmam gerektiğini sorabileceğim kişiler bulmuşum, bundan nasıl faydalanabilirim demeyin haaa
mazallah sonra bakış açınız falan gelişir :KK43:

Çevir kazı yanmasın 😒
Aynen o ordan allahım öğretmenime zengin koca ver diyince bende yakışıklıda olsun dedim. Cezam nedir söyleyin idam edilsem içiniz soğur mu 😀 inşallah bu yorumları yazanlar bu akşam çocuklarıyla birlikte yasak elmayı izlememişlerdir. Hay allahım ya valla şaşkınım gerçekten

Üslubumda sorun yok yeni nesil velilerin öğretmenleri ezip kendilerini yüceltmelerinde sorun var. Elbette espri yaptığım yerler oluyor öyle kavga etmek kolay değil ama içimden o veliyi dövmek gelir bu da bir gerçek. Gelip şımarıkça yetiştirdikleri çocuklarının yaptığı çirkin davranışları hocalardan çıkartıyorlar ben öylelerine rastladım ki hocayı okuldan attırmaya çalışmasına kadar saçma sapan tavırlar. Evet iyi ki öğretmen dğeilim bu yüzden de olmam olamam diyorum zaten herkes öğretmen olamaz. Ben öğretmenlere sabır diliyorum sadece zenginlikten ve vasfı dahi olmayan velilerden çok çektikleri için. Kadının kapağı alıp aşağı atması üzerine aldığı karşılık çok mu normal?
o arıza velilerden en çok ben çektim neler yaşadım neler okulda.ama kimseyi dövmeyi düşünmedim hakaret etmedim .başka yollardan çözdüm hala da çözüyorum.çocuğun eşyasını camdan atma hakkı yok burası tartışılamaz bile.el koyabilirdi çantasına koyabilirdi ders sonuna dek.bankaya da arıza müşteri geliyor dr ada arıza hasta geliyor satış görevlisi kıza da arıza müşteri denk geliyor.ne yapsınlar herkese hakaret edip dövsünler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X