Ne diyeceğimi bilemedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben öğrenciye ders vermeyeceğim demedim ki zaten yine aynı şeyleri yapmaya devam edeceğim ama bu yaşanan olayı da unutmayacağım

Sakın o çocuğa kötü davranma ama teneffüsde de ders de anlatma, konuştuğun her şeyi aleyhinde delil olarak velisinden duyacaksın. Başın yanar.

Çocuğun okumayı bilmemesi kimin eksikliği?
Çocuğa okumayı öğretmeyle görevli olan kim?
Geçen yıl online eğitimle bukadar öğrenebilmiş demekki yavru elbette ekstra ilgileneceksiniz
Görev bilinci, idealleri, merhameti olan her öğretmen bunu yapmaz mı zaten?
Çocuğa ait bir eşyayı camdan aşağıya atmanıza izin veren kanun nerede yazıyor? Bu hakkı kendinizde nasıl bulursunuz? Böyle mi örnek olacaksınız çocuklarımıza?
O çocuklar da söylediğini yapmayan arkadaşlarının eşyalarına zarar verecek, bunu kendilerinde hak görecekler, ozaman nasıl bir uyarıda bulunacaksınız, hangi yüzle?
Sizin her ne olursa olsun hiçbir öğrencinin eşyasına zarar verme hakkınız yok
Açacağı elinden alıp ders bitince geri vermek varken camdan aşağı atmak nasıl bir öfkedir ya
Yazıklar olsun
Ben o çocuğun velisi olsam çok çok daha sert ve ağır bir tepki alırdınız

Ben öğrenciye ders vermeyeceğim demedim ki zaten yine aynı şeyleri yapmaya devam edeceğim ama bu yaşanan olayı da unutmayacağım
Mesajınızda "insanın büyüğünden de küçüğünden de korkuyorum", "kimse için değmez olan hep bana oluyor tarzında" bir şey yazdığınız için böyle demiştim. Çünkü insan ilk okuduğu zaman ortaya böyle bir anlam çıkıyor. Bence o öğrenciniz bu şaka olayını annesine kötü bir niyetle bile anlamamıştır. Annesi hıncını almak için olayları birbirine bağlamıştır. Çocuğun hiç bir suçu bile olmayabilir.

Ya serenay yaa valla sarılasım geldi sana

Canım benim

seni anlıyorum bende öğretmen olmasam da memurum, aynı şekildeydim senin gibi ilk yıl çok idealistim ama fedakarlık ettikçe kötülük buldum, artık çalışmam demem maaşımı hak etmeye çalışıyorum ama dinlenme saatlerinde çalışmam. Kötü ben oluyorum yoksa.

İyilik yapmak borç vermek gibi anlamayan insanlara alacaklısını kimse sevmez derler ya aynen öyle. Artık ben verici değilim alıcıyım yaranılmıyor cünkü yaranılmadıkça da insan sinirleniyor ne gerek var.

Dedim ya dersini anlat teneffüsüne çık. Gerisini düşünme.

Siz çocukları korkutarak mı eğitiyorsunuz?
Böyle mi öğrettiler size eğitmenliği? Korkut öğrencileri mum gibi olurlar mı dendi? Pedagoji görmediniz mi siz?

Annaaaaa barista öğretmen eşyamı attı, zengin koca istiyorum diye dua ettiriyor bizeeee diyen bi çocuğa bence artık teneffüslerini harcamasın. Anası kapı gibi (!) arkasında o ilgilenir :)
Çocuk, annesine bu şaka olayını anlatırken yanında mıydınız? Çocuk belkide tamamen normal bir şekilde,okulda yaşadığı komik bir anı olarak anlattı? Annesi hıncını çıkarmak için olayları birbirine bağladı belkide? Arka planını bilmediğimiz olaylar yüzünden,kazık kadar insanların ayıbı yüzünden küçücük çocukları mı mesul tutalım yani? Ben burada konu sahibini eleştirmiyorum önce onu bir belirteyim. Öğretmenler her öğrencisine eşit davranmak,eşit şekilde ilgilenmek zorunda değil mi? Yok onun anası böyle dedi,babası böyle yaptı diyerek öğrenci ayrıştırmak o çocuğun kendisine haksızlık değil mi? Her çocuğun eşit şekilde öğrenim görmeye hakkı var.

Elli kişilik bir sınıfta kontrolü sağlamak epey zor olmalı
Bizim ogretmenimiz toplantıda söyle bı uyarıda bulunmuştu "evde çocukların yanında çok özel şeyleri konuşmamaya dikkat edelim çünkü burada herşeyi anlatıyorlar " tabi okulda olanları da evde anlatıyorlar haliyle
Açacak konusunda haklı bulamadım sizi
Sınıf öğretmenliği velilerinde çabasıyla daha bir zor sanırım

Açacağı atmanız yerine alıp, sonradan teslim etmeniz daha yerinde olurmuş.

Onun yanı sıra şimdiki velilerdeki bu pervasızlık, densizlik ve saygısızlık nedir? Bir telefonla, bir whatsapp mesajıyla her istedikleri vakit öğretmene ulaşabiliyorlar, ne cürret öğretmene hesap sorabiliyorlar?

Sevimsiz, terbiyesiz veledleri de hep haklı(!) Asla toz kondurmazlar.

Ufacik cocuklara gostermis oldugunuz siddet dolu tepki cok cirkin. Yakistiramadim 1 ogretmene. Dilerim hakkinizda gereken, o okuma, yazma bilmiyor diye kucumsediginiz kisiler tarafindan yasal yollarla yapilir lakin zor tabi. Psikolojik durumu stabil olmayan insanlar egitici, ogretici olamazlar.

Neyse baristacım artık konuyu kapat beyninde, demek ki eski öğretmenler boşuna dersi anlatıp gitmelerinde bir bildikleri varmış bu sana ders olsun.

Çok ciddi ol artık, espri yapsalar bile cevap verme .

Senin çok bi hatan yok çok fedakarlık yapınca haliyle minnet bekliyor insan sen de o yüzden sinirlenmişsin fedakarlığı bırak artık sinirin azalır.

Dersi anlat ve çık, dedim ya öğrenciler çok fena kameraya çekeler. Asker gibi derse gir cık. Aman dikkat.

Bu zengin koca olayını videoya cekseler gold digger öğretmen diye medyaya atsalar baya rezil olurdun. Herşeyin altında bir şey ara. Aman hiç güvenme öğrenci milletine. Hayat onlara toz pembe yaptıklarının sonucunda ne olduğunun farkında değiller.

Müsait olunca Ahmet Rasim mi ömer Seyfettin mi tam hatırlamıyorum falaka ile öğretmeni işletip işten attırdığı öyküsünü oku. Öğrenciler öyle işte.seni işten attırırlar Allah muhafaza

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakın eminim ki çok zordur yaptığınız işe de saygı duyuyorum ama
Bir kaç gün sonra sınıftan biri başka birinin eşyasını kaldırıp atsa siz bunun yanlış olduğunu nasıl anlatacaksınız
Ben velinin yerinde olsam şikayet etmem ama size daha çok dikkat ederdim çünkü sinirlerinizi bı yerde kontrol edemediginizi düşünürdüm .
Siz çocuğa ait kişisel bir eşyaya zarar vererek sınırı aşmışsiniz değil mi ?
Hakkınızda yapılan kişisel bir zengin koca duasına yakışıklı olsun demek de bilmiyorum tuhaf geldi duymamazlıktan gelebilirsiniz aileleri nasıl olursa olsun siz eğitimcisiniz tabi ki yiprandiginiz nokta olabilir ama çocuklara istemediği bir şey olduğunda çözüm olarak camdan aşağı atmayı göstermek çok yanlış geldi

idare de hata yok .sistem geçirilmesini istiyor çocuğun.anca veli kalsın derse kalabiliyor sınıfta.

siz de iyice abarttınız ama.iyi öğretmen olmamak mı lazım?şartlar ne olursa olsun dr lar hizmet ediyorlar halka polisler askerler.öğretmenler neden işlerini iyi yapmasınlar?

Tabi ya ikinci sınıf öğrencisi 7-8 yaşındaki çocuklar azılı suçlu-suç makinesi zaten

Gercekten ilkokul ikinci sinif cocuklariyla bu sekilde avam bir sohbeti normal mi karsiliyorsunuz? Neyse ki MEB boyle bir sikayeti degerlendirmek icin delile ihtiyac duymuyor, bir velinin boyle bir seyi uydurmayacagini bilen akli selim insanlardan olusuyor. Gonderiyor mufettisi, mufettis diger cocuklara da caktirmadan soruyor ve sonrasinda olaylar olaylar

siz de iyice abarttınız ama.iyi öğretmen olmamak mı lazım?şartlar ne olursa olsun dr lar hizmet ediyorlar halka polisler askerler.öğretmenler neden işlerini iyi yapmasınlar?
İyi yapsın ama fedakarlık yapmasın. Doktor tedavi etsin, öğretmen ders anlatsın, polis de suçluları yakalasın ben zaten maaşını hak et dedim ama teneffüs de ders anlatması gerekmiyor, devlet teneffüs de de ders anlat diye maaş vermiyor.

Aynen öyle yapmaya çalışacağım gerçekten
size nasıl kötü öğretmen olunur anlatılıyor siz de tmm bir daha öyle yaparım diyorsunuz pessss.konunuzun başında haklı bulmuştum ama artık bayağı haksızsınız.bir üyenin gazına gelip çocukları harcamak mı gerekiyor?veliye kızıp bir çocuğun sınıftan gitmesini istemek mi gerekiyor?

Siz devletten aldiginiz maasin karsiligini veriyorsunuz farkindaysaniz bu saydiklariniz sizin goreviniz yani. Ustelik herhangi bir cocuk boyle espri yapsa da sizin sessiz kalmaniz gerekirdi, ya da aaaa cocuklar ne ayip vs diye gecistirebilirdiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…