- 7 Şubat 2022
- 951
- 1.763
- 63
- 70
Öğretmen değilim önce bunu belirteyim.Ama öğretmenliğin çok değerli ve çok önemli bir meslek olduğunu bilirim.Şanslı insanların ilk şansı ilkokul öğretmenidir diye okumuştum.Sizler onların rol modelisiniz.50 öğrencinin gözü sizin üzerinizdedir.Onun için yaptığınız her hareket her davranış onlar için çok anlamlıdır. Hiç unutulmazsınız.Merhaba hanımlar bugün başıma çok saçma ve kırıcı bir olay geldi. Ben ilkokul öğretmeniyim. Doğuda görev yapıyorum ve sınıfım 50 kişi. Neyse bugün sınıfa bir girdim 3 kız öğrencim ağlıyor gözler kan çanağı olmuş. Ne oldu diye sorunca birinin dedesi vefat etmiş o ağlıyor diye yakın iki arkadaşında ağlamış filan. Ben sınıfla konuştum biraz. İşte bazen büyüklerimizi kaybedebiliriz onlar için yapmamız gereken tek şey dua etmek, ağlayarak kendimizi yıpratmaktan başka bir şey yapmayız falan diye konuştum. Bu öğrencimde çok sessiz içli bi kız. Tam o sırada ezan okununca bende hadi siz dua edin ezan bitene kadar dddim ki bende o sıra hazırlığımı yapayım. Öğrencilerden biri dedi ki öğretmenim sizin için ne dua edelim. Arkadanda bir öğrenci öğretmenime zengin koca ver allahım dedi bende güldüm bide yakışıklı olsun güzelde arabası olsun dedim. Bilerek dedim ortam neşelensin o öğrencim güldü filan hoşuma gitti.Neyse bir diğer ders başka bir öğrenci sürekli açacağıyla oynuyor on defa uyardım kaldır diye en son dayanamadım attım pencereden. Eve bir geldim Veli mesaj atmış ne hakla açacağı atarsınız yarın sizi şikayet edeceğim ne hakla öğrencilere bana zengin koca bulun diye istekte bulunursunuz siz ne biçim öğretmensiniz, ders anlatacağınıza zengin koca istiyorsunuz yazmış. Çok sinir oldum aradım açmadı. Bende ses kaydı attım. Sakin bir ses tonuyla konuştum. İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz , sınıfta öğrencilerimle yaptığım muhabbetin hesabını size verecek değilim dedim ve açacağı niçin attığımı açıkladım. Cevap vermemiş sınıf grubundan çıkmış beni de silmiş. Neye uğradığımı şaşırdım cidden. Benim dertlerim bana yetmiyormuş gibi birde bu. Ayrıca bu velinin öğrencisi de 2. Sınıf olmamıza rağmen okuma bilmiyor ve her gün özel olarak ilgileniyorum basen teneffüsümü ayırıyorum. Yani bilmiyorum artık nasıl davranacağımı bu insanlara..
Siz cidden kahramanlık yaptığınıza inandiniz mi gerçekten öyle yapacağım diyorsunuz ? Sizin göreviniz zaten öğretmek değil mi üstelik hatalisiniz da mecbur o çocukları egiteceksiniz yani saçma ve gereksiz şakalar yapan öğrencileri geçiştirmeye öğrenmelisiniz robot gibi durmaniza gerek yok siz hiç bir insanın malına zarar veremezsiniz sırf canınız istiyor diye hanımefendi valla ilk başlarda veliyi haksız buldum ama kadın haklı bende sizi şikayet ederdim ya çok tecrübesizsiniz ya da umursamazAynen öyle yapmaya çalışacağım gerçekten
size nasıl kötü öğretmen olunur anlatılıyor siz de tmm bir daha öyle yaparım diyorsunuz pessss.konunuzun başında haklı bulmuştum ama artık bayağı haksızsınız.bir üyenin gazına gelip çocukları harcamak mı gerekiyor?veliye kızıp bir çocuğun sınıftan gitmesini istemek mi gerekiyor?
Hepimizin çalışma sebebi motivasyonu paraİyi yapsın ama fedakarlık yapmasın. Doktor tedavi etsin, öğretmen ders anlatsın, polis de suçluları yakalasın ben zaten maaşını hak et dedim ama teneffüs de ders anlatması gerekmiyor, devlet teneffüs de de ders anlat diye maaş vermiyor.
herşey maaş değildir.diyelim ki iyilik yapıyor diyelim ki minik de olsa bir çocuğun hayatına dokunuyor.ben sınıf temsilcisiyim 5 kuruş almadan sınıfın tüm işlerini yapıyorum.kendimden benzin ve para harcayarak üstelik bazen.mutlu oluyorum bir çocuk bana gülümseyince teşekkür edince .ücretsiz tam 4 çocuğa da ing dersi veriyorum online .komşusu hastayken ya da cenazesi varken yemek yapıp götüren bir milletiz biz.öyle hep bana hep bana olmazzzİyi yapsın ama fedakarlık yapmasın. Doktor tedavi etsin, öğretmen ders anlatsın, polis de suçluları yakalasın ben zaten maaşını hak et dedim ama teneffüs de ders anlatması gerekmiyor, devlet teneffüs de de ders anlat diye maaş vermiyor.
Çocuklar ile yetişkinleri aynı kefeye koyarak örnekler vermişsiniz vahim olan bunun eğitimini almış kişinin size hak vermesi siz çocuklarla ilgili böyle düşünseniz sıkıntı değil ama bir öğretmenin böyle düşünmesi çok büyük sıkinti onlar adı üstünde çocukBir üye ile mi gaza geliyor az daha durduk yere bi Veli ile adliyelik oluyordu, tamam aynı devam etsin daha çok şikayet olur sonradan eski öğretmenler gibi olması gerektiğini anlar konu sahibi.
Hepimizin çalışma sebebi motivasyonu para
Ama bazı meslekler sadece maddi çıkar gözetilerek yapılmamalı
Öğretmenlik, doktorluk, askerlik, polislik gibi gibi….
Bunlar manevi değeri olan meslekler, bu mesleğe sahip insanların yeterli manevi değerleri olmadığı için bir adım ileri gidemiyoruz
Yok ben bu hassasiyete sahip değilim aldığım paraya bakarım zil çaldığında mesai gittiğinde kapar kapıyı çıkarım diyenler kendilerine uygun meslek tercih etmeli
eski öğretmenler iyi öğretmenler değildi yanii?annem eski dediğiniz öğretmenlerdendi.74 yaşında hala arar öğrencileri hatrını sorarlar .eskide de yenide de iyi öğretmen iyidir kötüsü de kötüdür.Bir üye ile mi gaza geliyor az daha durduk yere bi Veli ile adliyelik oluyordu, tamam aynı devam etsin daha çok şikayet olur sonradan eski öğretmenler gibi olması gerektiğini anlar konu sahibi.
Biri sizin eşyanıza zarar vermeyi kendinde hak görse ne tepki verirsiniz?Bir üye ile mi gaza geliyor az daha durduk yere bi Veli ile adliyelik oluyordu, tamam aynı devam etsin daha çok şikayet olur sonradan eski öğretmenler gibi olması gerektiğini anlar konu sahibi.
Ben de hocamı ararım ama teneffüs de bana ders anlatmadıeski öğretmenler iyi öğretmenler değildi yanii?annem eski dediğiniz öğretmenlerdendi.74 yaşında hala arar öğrencileri hatrını sorarlar .eskide de yenide de iyi öğretmen iyidir kötüsü de kötüdür.
Birincisi ben sizin canınız değilimCanım emin ol herkes dediğin şekilde başlıyor mesleğe ama sonra bakıyorsun ki fedakarlık yaptıkça sen kötü oluyorsun, salla başı al maaşı olanlar sıfır sıkıntı sen bisürü sorunla uğraşınca kendini sorguluyorsun
Kalemtraşı pencereden aşağı atmak yerineMerhaba hanımlar bugün başıma çok saçma ve kırıcı bir olay geldi. Ben ilkokul öğretmeniyim. Doğuda görev yapıyorum ve sınıfım 50 kişi. Neyse bugün sınıfa bir girdim 3 kız öğrencim ağlıyor gözler kan çanağı olmuş. Ne oldu diye sorunca birinin dedesi vefat etmiş o ağlıyor diye yakın iki arkadaşında ağlamış filan. Ben sınıfla konuştum biraz. İşte bazen büyüklerimizi kaybedebiliriz onlar için yapmamız gereken tek şey dua etmek, ağlayarak kendimizi yıpratmaktan başka bir şey yapmayız falan diye konuştum. Bu öğrencimde çok sessiz içli bi kız. Tam o sırada ezan okununca bende hadi siz dua edin ezan bitene kadar dddim ki bende o sıra hazırlığımı yapayım. Öğrencilerden biri dedi ki öğretmenim sizin için ne dua edelim. Arkadanda bir öğrenci öğretmenime zengin koca ver allahım dedi bende güldüm bide yakışıklı olsun güzelde arabası olsun dedim. Bilerek dedim ortam neşelensin o öğrencim güldü filan hoşuma gitti.Neyse bir diğer ders başka bir öğrenci sürekli açacağıyla oynuyor on defa uyardım kaldır diye en son dayanamadım attım pencereden. Eve bir geldim Veli mesaj atmış ne hakla açacağı atarsınız yarın sizi şikayet edeceğim ne hakla öğrencilere bana zengin koca bulun diye istekte bulunursunuz siz ne biçim öğretmensiniz, ders anlatacağınıza zengin koca istiyorsunuz yazmış. Çok sinir oldum aradım açmadı. Bende ses kaydı attım. Sakin bir ses tonuyla konuştum. İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz , sınıfta öğrencilerimle yaptığım muhabbetin hesabını size verecek değilim dedim ve açacağı niçin attığımı açıkladım. Cevap vermemiş sınıf grubundan çıkmış beni de silmiş. Neye uğradığımı şaşırdım cidden. Benim dertlerim bana yetmiyormuş gibi birde bu. Ayrıca bu velinin öğrencisi de 2. Sınıf olmamıza rağmen okuma bilmiyor ve her gün özel olarak ilgileniyorum basen teneffüsümü ayırıyorum. Yani bilmiyorum artık nasıl davranacağımı bu insanlara..
Birincisi ben sizin canınız değilim
İkincisi konu sahibinin yaptığı bir fedakarlık görmüyorum ben
İnsanları eğitmek için gösterilen çaba verilen emek fedakarlık değildir, insanlıktır, görevdir
Sizin ve konu sahibinin kendinizi sorgulamanız gerekiyor zaten
Bende terbiyesiz biriyle muhatap olmak istemiyorumAyy neyse bişi derdim de senin gibi biri için 3-4 gün ban yemek istemiyorumdaha da beni alıntılama bu zihniyete biriyle muhatap olmak istemiyorum
tmm siz mükemmel öğrenciymişsiniz hatırlanmak hakkınızzz.okuma yazmayı sökemeyen çocuk ya da yaramaz çocuksa gereksiz çocuk.öğretmen tek bir emek vermemeli kendini yormamalı.doğru anladım olayı sanırımBen de hocamı ararım ama teneffüs de bana ders anlatmadıbenimde kendisinden öyle bir talebim olmadı
O zaman da sevdiği çalışkan öğrencilerindendim beni hatırlıyor, ozamanlar sınıflar kalabalık olduğu için çalışkan öğrencileri daha iyi hatırlar öğretmenler.
hatta geçen yanına gitmek için aradım yolumun üstü diye iş yerime geldi, çok güzel ağırladım göğsü kabardı. O sıra arayan herkese eski öğrencimin yanındayım diye gururla anlattı.
Gereksiz fedakarlığa gerek yok. Onu yapmasın dedim. Yüzgöz oluyor yoksa. Kötü davran demedim
tmm siz mükemmel öğrenciymiymişsiniz hatırlanmak hakkınızzz.okuma yazmayı sökemeyen çocuk ya da yaramaz çocuksa gereksiz çocuk.öğretmen tek bir emek vermemeli kendini yormamalı.doğru anladım olayı sanırım
Çocuğunda hocam bana teneffüste ders anlatın diye bir talebi olmamıştır belkide? Yine bilmediğiniz bir olay hakkında yargıya varıyorsunuz. Hoş olsa da bu bir suç mu? Ya kusura bakmayın ama burada öğretmenlikten bahsediyoruz ya. Öğretmenlik kutsal bir meslektir derken oradaki kutsallıktan kasıt öğretmenlerin eleştirilemez olması değil. Küçücük çocukların hayatlarındaki ilk yılları şekillendiriyosunuz farkında mısınız? Özellikle ilk okul öğretmenliği çok daha titizlikle icraa edilmesi gereken bir meslek. O yıllar geri gelmiyor çünkü ve ağaç yaşken eğiliyor.Ben de hocamı ararım ama teneffüs de bana ders anlatmadıbenimde kendisinden öyle bir talebim olmadı
O zaman da sevdiği çalışkan öğrencilerindendim beni hatırlıyor, ozamanlar sınıflar kalabalık olduğu için çalışkan öğrencileri daha iyi hatırlar öğretmenler.
hatta geçen yanına gitmek için aradım yolumun üstü diye iş yerime geldi, çok güzel ağırladım göğsü kabardı. O sıra arayan herkese eski öğrencimin yanındayım diye gururla anlattı.
Gereksiz fedakarlığa gerek yok. Onu yapmasın dedim. Yüzgöz oluyor yoksa. Kötü davran demedim
ben öğretmenlik yaptım tam 4 yıl devlet ortaokulunda.arkamdaki odada da tam 28 yıl sınıf öğretmenliği yapmış annem var.yeterli mi deneyim için?kuzenlere görümce kızlarına komşulara çocuğumun okulundaki öğretmenlere de değinmedim daha bakınn.iyi ki varlar öğretmenler .insan hayatında iz bırakan tek meslekSizin yakınınızdan biri öğretmen olur böyle şeylere maruz kalır da öyle anlarsınız siz diyorum
Valla ilkokulda bir sınıf öğretmenim vardı. Tokadınıda yedik,azarınıda işittik ama yeri geldiğinde sınıftan geri kalan çocuklarla tenefüste uğraşırdı da,bize bir şeyler öğretmek için çabalardı. Hatta bazen fazla çabalardı. Ama asla işini sallamazdı. Kendisine dair çok iyi anılarım yok ama olsun emeği var yinede Allah rahmet eylesin. Mesajlarda sürekli bir "eski öğretmenler gibi" yorumu yapılıp duruluyor ya hani o yüzden söylemek istedim. Benim ilkokul öğretmenimde o eski öğretmenlerdendi çünkü. Yeri geldiğinde annemiz gibi de ilgilenirdi bizle. Keşke herkes onlar gibi olsa bazı açılardan tabikitmm siz mükemmel öğrenciymiymişsiniz hatırlanmak hakkınızzz.okuma yazmayı sökemeyen çocuk ya da yaramaz çocuksa gereksiz çocuk.öğretmen tek bir emek vermemeli kendini yormamalı.doğru anladım olayı sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?