• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne diyeceğimi bilemedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayy neyse bişi derdim de senin gibi biri için 3-4 gün ban yemek istemiyorum 😄

Lafın gelişi dedim yoksa asla asla canım olamazsın zaten sen, üzerine bu kadar alınmasaydın keşke

daha da beni alıntılama bu zihniyete biriyle muhatap olmak istemiyorum yazma daha bana, tiksindim kabalığından ıyyy
“küstah” dediniz bana, onu niye sildiniz?
Diyebilecek birşeyi olan insan der
Canınız olmaya meraklı mı var, hem birine canım deyip hem üzerine alınma demek ne demektir ya, saçmalamasanız mı acaba
Hangi zihniyet?öğrencisinin yada herhangi birinin malına zarar vermemeyi tavsiye eden zihniyet mi size uygun değil
Siz bana laubalice canım dediniz, siz bana küstah dediniz, ben nerede kabalık ettim size?
Tiksindiğin başkası olmasın

1. Sinif annesiyim. Ogretmen sinifta zengin koca bulmayla ilgili sig bir espri yapsa milli egitime sikayet ederim. Uslubunuz bir egitimciye yakismamis.

Kimsenin esyasini hicbir gerekceyle atamazsiniz, veli “hayirdir parasini siz mi verdiniz?” Dede verecek cevabiniz olmaz
Espiriyi yapan kişi çocuk yanlış anlamadıysam;ama seviyesiz ve terbiyesizce olduğunu belirtip uyarmalıydı bence de. Sevimsiz olmuş.

bana demediğini anladığımdan beğenmedimi geri aldım şimdi.sinir oldum biri bir öğretmene nasıl kötü öğretmen olunması gerektiğini anlatıyor diğeri de aa haklısınnn bundan sonra öyle yaparım diyor.
Bende başta konu sahibini savundum ama sonradan gerçekten fikrim değişti. Üstelik bir mesajımda kendisine "neden annesinin suçunu çocuktan çıkarıyorsunuz? Onun ne suçu var? " diye sorduğumda "yoo çocuktan çıkartmayacağım tabiki" dedi.

Sonrada kalktı başka birisinin,kötü bir öğretmen nasıl olunur tavsiyelerini onaylayarak "evet bende öyle yapıcam" demeye başladı. Daha neler ya! Velilerin hıncını çocuklardan çıkarmaya hiç bir öğretmenin hakkı yok,hiç bir öğrenci stres topu,deneme tahtası değil. Eğitim dediğimiz iş bu kadar basit bir iş mi ya? O çocukların ve hatta bizlerin geleceği söz konusu burada.

Ben asla öğretmen düşmanlığı yapmıyorum,hatta sen bilirsin bende öğretmen olmayı düşünüyorum. Yeni nesil veliler gibi "benim çocuğum bir tanee" kafasında da değilim. Ama şu an şurada dönen muhabbet cidden çok saçma ya.

bana demediğini anladığımdan beğenmedimi geri aldım şimdi.sinir oldum biri bir öğretmene nasıl kötü öğretmen olunması gerektiğini anlatıyor diğeri de aa haklısınnn bundan sonra öyle yaparım diyor.
Niye her yazdığımı üstüne alınıyorsun o kısmı pek anlamadım. Görmedim bile seni konuda, konuyu okudum yorum yaptım geçtim.

Eski öğretmenlere laf söylemişler bi de sanırım. Tırnağı olsalar keşke eski öğretmenlerin.

Çocuğun okumayı bilmemesi kimin eksikliği?
Çocuğa okumayı öğretmeyle görevli olan kim?
Geçen yıl online eğitimle bukadar öğrenebilmiş demekki yavru elbette ekstra ilgileneceksiniz
Görev bilinci, idealleri, merhameti olan her öğretmen bunu yapmaz mı zaten?
Çocuğa ait bir eşyayı camdan aşağıya atmanıza izin veren kanun nerede yazıyor? Bu hakkı kendinizde nasıl bulursunuz? Böyle mi örnek olacaksınız çocuklarımıza?
O çocuklar da söylediğini yapmayan arkadaşlarının eşyalarına zarar verecek, bunu kendilerinde hak görecekler, ozaman nasıl bir uyarıda bulunacaksınız, hangi yüzle?
Sizin her ne olursa olsun hiçbir öğrencinin eşyasına zarar verme hakkınız yok
Açacağı elinden alıp ders bitince geri vermek varken camdan aşağı atmak nasıl bir öfkedir ya
Yazıklar olsun
Ben o çocuğun velisi olsam çok çok daha sert ve ağır bir tepki alırdınız
Sizin başınıza gelirse yapın öyle lütfen.

Bende başta konu sahibini savundum ama sonradan gerçekten fikrim değişti. Üstelik bir mesajımda kendisine "neden annesinin suçunu çocuktan çıkarıyorsunuz? Onun ne suçu var? " diye sorduğumda "yoo çocuktan çıkartmayacağım tabiki" dedi.

Sonrada kalktı başka birisinin,kötü bir öğretmen nasıl olunur tavsiyelerini onaylayarak "evet bende öyle yapıcam" demeye başladı. Daha neler ya! Velilerin hıncını çocuklardan çıkarmaya hiç bir öğretmenin hakkı yok,hiç bir öğrenci stres topu,deneme tahtası değil. Eğitim dediğimiz iş bu kadar basit bir iş mi ya? O çocukların ve hatta bizlerin geleceği söz konusu burada.

Ben asla öğretmen düşmanlığı yapmıyorum,hatta sen bilirsin bende öğretmen olmayı düşünüyorum. Yeni nesil veliler gibi "benim çocuğum bir tanee" kafasında da değilim. Ama şu an şurada dönen muhabbet cidden çok saçma ya.
Ne diyorsunuz ya tabiki çocuktan çıkartmayacağım çocuk bu durumda negatif bir şey hissetmeyecek tabi ki. Anlamadım çocuktan çıkartmayacağım derken ne anladınız ?

idare de hata yok .sistem geçirilmesini istiyor çocuğun.anca veli kalsın derse kalabiliyor sınıfta.
bunu bilmiyordum canım sistemde sıkıntı var veliye kalsın mı geçsin mi diye sorulmamalı bile yeterliliği belli çocuğun :KK43: o zaman hem hala okuma yazma bilmeyen çocuk için büyük baskı hem bilmeyen çocuğu bekleyenler için sınıfta zaman kaybı öğretmenide zorlayan birşey sınıfta okuma yazma bilmeyen var hepsi 2. sınıfken :KK43: çok yazık...
o bilmeyen çocuk nasıl yetişecek ki diğerlerine :KK43:

Ne diyorsunuz ya tabiki çocuktan çıkartmayacağım çocuk bu durumda negatif bir şey hissetmeyecek tabi ki. Anlamadım çocuktan çıkartmayacağım derken ne anladınız ?
az önce size akıl veren üyeyi haklı bulmadınız mı?ayrıca üye eğitim camiasından bile değil veli bile değil psikolog değil.öğretmenler meslekleri boyunca ne çocuklarla ne tuhaf velilerle karşılaşıyorlar bir şekilde çözüyorlar .ama bu işle ilgisi olmayandan da akıl almıyorlar hocam

Son düzenleme:
Birincisi ben sizin canınız değilim
İkincisi konu sahibinin yaptığı bir fedakarlık görmüyorum ben
İnsanları eğitmek için gösterilen çaba verilen emek fedakarlık değildir, insanlıktır, görevdir
Sizin ve konu sahibinin kendinizi sorgulamanız gerekiyor zaten
Kazandığın parayı hak ederek kazanmanın adı fedakarlık olmuş 😂
Öğretmenin işi insanlara bir şeyler öğretmektir,eğitmektir zaten.
Tenefüste ara ara bir kaç öğrenciye bir şeyler anlatmak mı fedakarlık acaba? 5 dakika falan zaten bir tenefüs 😂
1 tenefüste olmazsa kalan 5 tenefüste yine yaparsın molanı. Hatta öğle arası var zaten koskoca.
İnsanlar gerçekten salla başı al maaşı yaparak kazandıkları paraları içlerine sindirebiliyo mu acaba? Sindirebiliyosa helal olsun. Ben hangi iş olursa olsun,yapılan işin her zaman en iyi şekilde yapılmasının taraftarıyım.

1 dk şimdi kafam karıştı ya. Size "bundan sonra çocuklara şöyle yap böyle yap" diyen üyeyi alıntılayıp, "evet cınım yaa haklısın" diyen ben miydim acaba ya? Allah Allah.

Hadi ben yanlış anladım,bende sorun var. Diğer üyelerde mi yanlış anladı?

Konu sahibi iki konuda da hatalı buldum sizi. Ne kalemtıraşı atmanız doğru ne de çocuğun zengin koca espirisini devam ettirmeniz. İlkokul çocuklarıyla ortamı neselendirecek başka birşey bulamadınız mi?

Serenay'ı haklı bulup, sarılmak istemenize ise diyecek birşey yok. Akıl hocaniz hayırlı olsun. 🥴

az önce size akıl veren üyeyi haklı bulmadınız mı?ayrıca üye eğitim camiasından bile değil veli bile değil psikolog değil.öğretmenelr meslekleri boyunca ne çocuklarla ne tuhaf velilerle karşılaşıyorlar bir şekilde çözüyorlar .ama bu işle ilgisi olmayandan da akıl almıyorlar hocam
Hocam öncelikle sakin olun. Neden bunkadar şiddetlendi herkes anlamadım. Aynı çalıştığım okulda şiddet gösteren öğretmen de var, en ufak bir rahatsızlıkta sürekli rapor kullanan da var. Yani şu an herkes üzerime gelmişte boşuna bu kadar celallendi herkes. Ders esnasında yaşanan kısacık bir şeydi. Doğru yaptım demiyorum ama bazen olabilecek şeyler ki zaten ancak bu durumu sınıf öğretmeni olanlar anlar. Ben bu sınıfa bu dönem geldim. Yani geldiğimde sınıfın yarısı okuma yazma bilmiyordu. Öğretmeyen öğretmen ben değilim yani. Ben elimden geleni yapıyorum dönem sonuna kadar toparlamak adına. Bazı arkadaşlar teneffüsleri mi bile öğrencilerime ayırdığımı söylediğim için sanki bir lütufmuş gibi şeyler yazmış evet ama öyle. 10 dakika kafamı dinlemek yerine onu da ayırırım öğrencilere çoğu zaman. Çünkü ders 40 dakika ve bugün sınıfta tam 50 öğrenci vardı. Yani bir öğrenci için bir dakika bile yok maalesef. O şaka konusu da doğaçlama oldu ve hiç üstünde durmadım 30 saniyelik bir konuşmaydı. Böyle bir sınıfta her anını kontrol edebilen bir öğretmen varsa gidip bireysel tebrik ederim. Lütfen herkes sakin olun. Karşınızda öğrencileri döven, küfür eden bir öğretmen yok. Keşke insanlar bu tepkileri gerçekten vermeler gerekenlere verse.. neyse size cevap olarak tüm arkadaşlara cevap vermiş oldum.

bunu bilmiyordum canım sistemde sıkıntı var veliye kalsın mı geçsin mi diye sorulmamalı bile yeterliliği belli çocuğun :KK43: o zaman hem hala okuma yazma bilmeyen çocuk için büyük baskı hem bilmeyen çocuğu bekleyenler için sınıfta zaman kaybı öğretmenide zorlayan birşey sınıfta okuma yazma bilmeyen var hepsi 2. sınıfken :KK43: çok yazık...
o bilmeyen çocuk nasıl yetişecek ki diğerlerine :KK43:
O kadar haklısın ki..
Benim oğlum da 2. sınıf. Sınıfta hala okuma yazma bilmeyenler var ve öğretmenimiz teneffüslerde, okul çıkışlarında birebir ilgileniyor. Bu defa diğer ilerde olan çocuklara da haksızlık oluyor . Çocukların arasında uçurum fark var. Yeterli olmayan cocuk kesinlikle sınıf tekrarı yapmalı.

Acacagi atmaniz normal mi sizce? Ben de ogretmenim. Cok sinirlendigim de oluyor ama tutup da bir ogrencinin esyasini atmaya hakkim yok. Ayrica bu davranis cocuga cok yanlis yansir. Kotu bir ornek olmussunuz. Veli hakli. Ben olsam sikayet etmezdim ama sizinle direkt konusup rahatsizligimi belirtirdim.

Diger konusma da cok cok yanlis. Siz kiz ogrencilere ornek olacaksiniz. Soylediginiz seylere dikkat edin. Ortami neselendirmenin binbir yolu var.

Konunuzda hakli bir taraf goremedim.
+1
Ama ben şikayet de ederdim ki , uyari alsın ve bir daha hem benim cocuguma hem de diger cocuklara karsi hal ve hareketlerine dikkat etsin.

Zengin koca esprisi yapip, cocuklarin esyalarini atan, bir de veli hakli olarak kIzdi diye aman alsin cocugunu gitsin diyen ogretmen mi olur. Ne ogreniyorlar bunlar universitede , bir sinif ogretmeni olarak pedagojik egitim almiyor mu bu nasil bir tavır. Kimleri ogretmen yapiyorlar yazik ogrencilere...

Hocam öncelikle sakin olun. Neden bunkadar şiddetlendi herkes anlamadım. Aynı çalıştığım okulda şiddet gösteren öğretmen de var, en ufak bir rahatsızlıkta sürekli rapor kullanan da var. Yani şu an herkes üzerime gelmişte boşuna bu kadar celallendi herkes. Ders esnasında yaşanan kısacık bir şeydi. Doğru yaptım demiyorum ama bazen olabilecek şeyler ki zaten ancak bu durumu sınıf öğretmeni olanlar anlar. Ben bu sınıfa bu dönem geldim. Yani geldiğimde sınıfın yarısı okuma yazma bilmiyordu. Öğretmeyen öğretmen ben değilim yani. Ben elimden geleni yapıyorum dönem sonuna kadar toparlamak adına. Bazı arkadaşlar teneffüsleri mi bile öğrencilerime ayırdığımı söylediğim için sanki bir lütufmuş gibi şeyler yazmış evet ama öyle. 10 dakika kafamı dinlemek yerine onu da ayırırım öğrencilere çoğu zaman. Çünkü ders 40 dakika ve bugün sınıfta tam 50 öğrenci vardı. Yani bir öğrenci için bir dakika bile yok maalesef. O şaka konusu da doğaçlama oldu ve hiç üstünde durmadım 30 saniyelik bir konuşmaydı. Böyle bir sınıfta her anını kontrol edebilen bir öğretmen varsa gidip bireysel tebrik ederim. Lütfen herkes sakin olun. Karşınızda öğrencileri döven, küfür eden bir öğretmen yok. Keşke insanlar bu tepkileri gerçekten vermeler gerekenlere verse.. neyse size cevap olarak tüm arkadaşlara cevap vermiş oldum.
Ben size durumu kısaca özetliyim. Kimsenin size saldırdığı yok aslında.
Ben dahil buradaki bir çok kişi sizi ilk başta haklı buldu zaten. Ve yine çoğu kişi sizi değil,sarılmak istediğiniz üyenin mesajlarını eleştirdi çoğunlukla.

O üyenin öğrencilere şöyle yapın,böyle yaklaşın tarzda mesajlarını onaylayıp,öğrencilere olan tutumunuzu değiştirmeyi düşünmenizden dolayı eleştirdi zaten eleştirenlerde. Yoksa ondan önce bende dahil bir çok kişi sizi eleştirmemişti zaten.

+1
Ama ben şikayet de ederdim ki , uyari alsın ve bir daha hem benim cocuguma hem de diger cocuklara karsi hal ve hareketlerine dikkat etsin.

Zengin koca esprisi yapip, cocuklarin esyalarini atan, bir de veli hakli olarak kIzdi diye aman alsin cocugunu gitsin diyen ogretmen mi olur. Ne ogreniyorlar bunlar universitede , bir sinif ogretmeni olarak pedagojik egitim almiyor mu bu nasil bir tavır. Kimleri ogretmen yapiyorlar yazik ogrencilere...
Hanımefendi şaka mı yapıyorsunuz siz. Uyarı öyle mi. Öğrencinin yaptığı espriye güldüğüm için. Öğrenci o espriyi yaptığı için kırsamıydım tüm sınıfın önünde. 3 yıl boyunca köyde öğretmenlik yaptım. Bu dönem mecburi sebeplerden merkeze görevlendirmeyle geldim. Hala köydeki velilerim arar nerdesiniz hocam diye. Kimseye öğretmenliği mi ispatlamak zorunda değilim ama üzülüyorum sizler gibi nankör insanları gördükçe. Emek verene taş atmak sizin yapınızda var demek ki

Öğrenci dövene de, küfür edene de tepki veriyoruz zaten. Size tepki vermemiz onlara vermediğimiz anlamına gelmez.

Sonuçta veli haklı, yanlış davranışlar sergilemişsiniz. Hatanızı anladıysanız telafi etmeniz beklenir, herkesin başına gelir yeaaah diyerek üste çıkmanız değil.

ben şakaya da kızanlardan değilim ki.çocuklar 2. sınıf olmasa biraz daha anlayacak yaşta olsalar gayette şakalaşılabilir derslerde.kızımın bazı öğretmenleri şakacı anlatıyor ben bile gülüyorum.o derslerin öğretmenleri daha başarılı ayrıca.çocuk ruhundan anlıyorlar.50 kişi 2 sınıflık çocuk demek haklısınız.ama şu an durum bu.çocukların suçu mu değil.tekrar 25 kişilik sınıfa kavuşuncaya dek biraz daha fazla emek verilecek başka çaresi mi var?bizim öğretmenimiz de ilkokulda tenefüste okuma yazma öğretti resim müzik dersinde öğretti.3. sınıfta okuyamayan çocuk da gördüm var yanii.aielelri cahil diye ilgisiz diye sizde mi öyle olasınız?durmadan rapor alan öğretmen var haklısınız şiddet uygulayan var haklısınız ama idealistler çoğunlukta.neden onlardan olmayasınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X