ne diyeceğimi şaşırdım!!!

murun84

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2008
867
132
648
kayınvalidemle yaşadığım ilginç olayı anlatmak istiyorum kızlar..
ben eşimle tanıştığımda migren hastasıydım 10 yıldır bu rahatsızlığım vardı. ağrım tuttuğu zaman ilaç almak yerine istirahat etmeyi tercih ediyor ve hayat şartlarımı düzene soktuğum zaman ağrıların neredeyse kaybolduğunu görüyordum (erken kalkmak düzenli ve az uyumak kahvaltıyı eksik etmemek gibi)
buna rağmen bir gün eşime söylemiştim istersen benimle evlenmeyebilirsin sana kırılmam migren zor bir hastalık en azından ben yatıyorum ağrım olduğu zaman benim o halimden hoşnut olmayabilirsin zordur iyi düşün dedim.. eşim de saçmalıyosun başka birşey demiyorum sana bi daha duymak istemiyorum bu tarz konuşmaları dedi kestirip attı..
neyse tabi o dönemlerde eşimin ailesiyle de görüşüyor gidip aynı binada olan yengemizde kalıyor ve ağrım olduğu zaman orda da olsam yatıyordum saklamıyordum asla..
neyse dün kayınvalidem bana geldi ve bir yerden konu açıldı dedi ki ben söylemiştim ne yalan diyim oğlum çekemezsin kız hasta başı ağrıyınca sen napcan katlanamazsın iyi düşün vazgeç vs vs gibi sözler
hatta kayınpederime bile söylemiş kız söylemiş hastayım diye ama senin oğlun istiyorum diyo başka bişey demiyo demiş..
vazgeçiremedim evlendiniz nasip oldu bitti ama ilk günlerde evinize geldiğimde sen yatıyodun demiştim ki oğluma diyo bak ben sana demedim mi alma oğlum yapma etme diye o içerde yatıyo senin yanında değil yüzü gülmüyo hasta ee sen üzülmüyomusun şimdi böyle demiş
eşim de üzülüyorum tabi ama Allahtan gelen bişey bu hastalık ben o acı çekiyor diye üzülüyorum demiş..
olayın ilginç olan kısmına geliyorum kızlar ben evlenmeden önce nöral terapi diye bir tedavi şekliyle migren hastalığımdan tamamen kurtulacaktım onun planlarını yapıyordum eşim dedi ki bir yakınım akupunktur tedavisi oldu geçti seni de götürcem evlenelim rahat rahat gideriz dedi..
evlendik gittik 3 seansta geçti Rabbime sonsuz şükürler olsun Allah eşimden razı olsun..
olayın tuhaf tarafı ne biliyor musunuz???
kayınvalidem'e yaklaşık 4-5 ay öncesinde migren teşhisi konuldu aşırı şiddetli başağrısıyla bulunduğu ortamdan ağlayarak uzaklaşmış ben orda değildim sonra haber aldığımda babamı aradık geldi doktora götürdü feci bir görüntüsü vardı ve doktor migren demiş ilaç vermiş duyan herkes şoka girdi ben Allahtandır olabilir dedim ama herkes bana laf söylediğinin imasını yapıyordu nitekim de öyleymiş söylemiş kendi ağzıyla itiraf mı etti diyim paylaştı mı diyim ne diyim bilmiyorum ama söyledi işte ve dedi ki işte birine bişey söylemeden önce düşüneceksin bak ben öyle dedim 40 yıl sonra bende de çıktı hemde ne çıkma elimi başıma değdiremiyorum senin gibi olsa neyse kafamı kesseler gıkım çıkmaz nerden geldi bunca yıl sonra falan filan gibi sözler söyledi..
ben şoka girdim tabi ne demek istedi ne yapmaya çalıştı hala anlayabilmiş değilim ama ilginç bir konuşmaydı hala şaşkınım..
cevap olarak içimden gelenleri söyledim Rabbim benim dürüstlüğüme karşın eşimin aracılığıyla bana şifa nasip etti düşünüldüğü gibi olmadı 10 senelik hastalık neredeyse 10 gün de geçti dedim önemli olan niyetlerdir dedim ben saklamadım oda benden vazgeçmedi demek ki Allahın hoşuna gitti bizi mükafatlandırdı ameller niyete göredir dedim..

gerçekten ilginç bi olay yaşanan..keşke herkes ne diyorsa 10 katı başına gelse iyi yada kötü..
eşin ne dedi bu duruma acaba ne yorum yaptı ?

öyle düşünmemesi lazım falan dedi..
sonra bi ara konu tekrar açıldığında da belki vicdanını rahatlatmak istemiştir dedi.

ben bu kınama olayına çok inanırım kınadınmı başına gelir derler valla ne diyeceğimi şaşırdım pek rastlanan türden değil :)

Ne ekersen onu biçersin.

yinede Rebbim şifa versin

herkes ne ekerse onu biçer, neyi kınarsa da başına bigün mutlaka gelir.. 2 olay var böle benim de gördüğüm.. dayımın eşi yani yengem annaneme o kadar kötü davranırdı ki rahmetliye... bi bardak su getirmez duymazlıktan gelirdi.. ama şuan aynı şeyi kendi gelininden görüyo ne bir eksik ne bir fazla... bi günde kayınvalideme gitmiştik kurban bayramı için onlarda köye getirdiler bizi dedeyle babannenin elini öpmeye.. bilirsiniz yaşlılar ellerine kına yakarlar bayram öncesi.. annanem yapardı canım benim.. ellerini koklardım.. nese kadıının elini öpücez bi tarftan eşimin annesi bitaraftan eşimin kardeşi dediki iğrenç niye eline kına yaktın nasıl kokuyo bu, bilmiyomusun bayram olduğunu yakıyosun dye özellikle annesi bağardı.. ben şok oldum babannenin elini öptüm ben çok severim annanem geldi aklıma çünkü oda hep yakardı.. ölede dedim ve yarısı gün kayınpederle valide kurban kesmeye giderlerken kaza yaptılar araba takla attı. kayınpedere hiç bişi olmadı ama validenin boynunda ve omurgada kırık çıktı.. 6ay yattı nerdeyse ve 2sene geçti hala belkide çekiyo.. o gün kızıda aynı şeyi dedi eline niye sürdün kına diye.. babanne ne dedi biliyomusunuz. elime laf söyleyen şimdi hastanede dedi.. kadın demekki nasıl üzülmüş ve içine yer etmiş.. o yüüzden ne kul hakkı ne kınama hiç bişi.. çok korkarım ve bilirimde başa gelir bi gün... allah hepimizi kötü düşüncelerden kötü düşünenlerden korusun.. büyük konuşmayalım...konuşmamak da lazım...

amin..
Rabbim şifa versin tüm hastalara ki ben bu illet için düşmanıma bile beddua edip Allah başına versin diyemem derdim öyle rahatsız edici bir hastalıktı ama kayınvalidemin başına geldi :( şaşkınım üzülüyorum tabi ağrısı olduğunda da öyle böyle değil çünkü kıvranıyo yani..
ama taaa uzaktan yakından tanımadığım insanlar bile gelip ee senin başın ağrıyomuş nasıl oldun varmı bi değişiklik iyileşemedin mi hastaymışsın gibi şeyler söylediğinde etkileniyordum yani ne gerek vardı ki yedi sülaleye alt tarafı baş ağrısı olan bir rahatsızlığı yaymaya insanlar gelinlerinin damatlarının ne hastalıklarını saklıyor nelerle baş ediyorlar da kimseye tek kelime etmiyorlar gereksiz ve boş konuşmayı gerçekten sevmiyor Rabbim bunu anladım..

Kim ederse kendine eder, ben çok severim bu sözü.
Ve Rabbimin adaletine de çok inanırım.
Yaşadığınız olayda çok şaşırtıcı değil o yüzden.
Migren siziniz diye, oğlu sizden vaz mı geçecekti.
Böyle bir sevgi, böyle bir insanlık mı varmış.
Böyle yapanlara az bile , ne denir.

Etme bulma dünyası canım başka bişey denilmez. benim halam(öksüz kalmış babaannemler büyütmüş) annem, yengem ve öz halamla alay etmişti ve kulaklarımla duymuştum cüce felan demişti hepsi için ve hepside üzülmüşlerdi. o zaman 3. çocuğuna hamileydi beyin özürlü doğdu 14 yaşında hala yatakta. annem hep kızım sakın aşağılama başına ne gelecek bilemezsin der.
kaynanam bana yapmadığını bırakmadı ama yatağa düşünce yine ben baktım görümcem 1-2 saat uğramış gitmiş evini ben temizledim yinede ayaklanınca hor gördü. bakalım daha ne gelecek başına. allahım o kadar büyükki kimsenin ahı kimsede kalmaz

bir de kendisinde bu rahatsızlık patlak vermeden önce kayınvalidemin bir saçmalığına daha şahit olmuştum..
ramazandı çok sıcaklar vardı bilirsiniz bu sene..
hamile olduğumu öğrendiğim gün öğrendikten bi yarım saat sonra evime geldi ben o heyecanla anne bebiş geliyo dedim güldüm hiç bi tepki vermedi sevindimi kızdımı anlamadım doğrusu neyse sonra hiç bişey yokmuş gibi tek kelime etmedi ve eşime hadi oğlum hadi durma burda böyle bu sıcakta üff püfff diye diye eşimi aldı yukarı kendi evine çıkardı ben kalakaldım tabi siz çıkın gelirim dedim şaşkın bir ifadeyle
neyse yukarı çıktık bunlar balkonda oturuyordu bende gittim yanlarına kayınvalidem cacık yap dedi eşim için bende mutfaga gittim malzemeleri hazırlamaya oda balkonda salata yapıyordu ve rende ondaydı mutfakta bulamayınca balkona gittim almak için tamamen tevafuk yani o sırada balkon mermerine kollarını koymuşlar eşimle aşağı bakıyorlardı ve kayınvalidem konuşuyordu
istemeden şahit olduğum konuşma sırasında şunları işittim arkaları dönük olduğu için beni görmüyorlardı
kayınvalidem eşime diyordu ki gel yat oğlum işte burda püfür püfür yemeğini ye iç yat uyu o da yatsın aşağıda nolcak gibi kelimeler ama eşim bunu kabul etmiyo beni aşağıda yatırmak istememiş içerde çekyatta yatsın demişmiş özre bakın kabahatten büyük değil mi sizce ve bunlar yaşanırken henüz 10 aylık evliydik insan 10 aylık oğlunu eşinin yanından alırmı
eşime dedim yatağının evinin sıcaktan bunalmasını bırak cehennemden bir çukur olsa benimle boşanmadan yatağını ayırmayı aklından bile geçirme dedim önce ayrılır sonra keyfince ayırırsın dedim
nitekim bu olay da gözlerimin önünde yaşanmıştı ben gelince ört pas edilmeye çalışıldı duyduğum için ama kayınvalidemin şansını zorladığı artık apaçık belliydi yani tabi çocuk için yapmadığı yorumları vermediği tepkiler ki hala da aynı ve yaşamadığı sevinci hiç anlatmıyorum ve üzerinde durmuyorum bile..
zaten bir gün evlerinde temizlik yaparken çocuktan konu açılınca ayy ben kovarım öyle sıkılırım hiç dayanamam vs gibi laflar etti yani daha doğmamış çocuğumu evden kovdu ha bunlarda bana yetti zaten şimdi hamileyim ve Allah biliyor duamı çocuğumu Rabbim kimsenin eline koymak zorunda bırakmasın beni

canım zor durumun. k.validen zor kadın. ama Allah'ın sevdiği kulmuşsun. kötü insanlar, anlasada anlamasada er geç cezalarını çekiyor. eşin seni belliki çok seviyor. İnşallah mübarek Cumanın hürmetine kötü insanlardan korusun bizi Rabbim.

AMİNNNNNNN cnm inş.
dediğim gibi şaşkınım yani neden bu tarz yaklaşımları var anlamış değilim bana kötü bir insanmış gibi gelmiyor ama bi yandan da içimden bir ses soruyor neden peki neden yapıyor bunları nasıl oluyor iyilik de güzellik gibi göreceli bir kavram değil mi???
eee peki ben neden göremiyorum neden gelin sıfatı yüklendi omuzlarıma hemde ben sonuna kadar kızı gibi davransamda..
ya inanın bir alışverişe çıktık herkes beni kızı sandı görümcem ve eşimin amca kızı yani dolaylı yoldan görümcem olan biri daha vardı yanımızda kayınvalidem görümcelerim diyince yemin ediyorum kimsenin inanası gelmedi o gün benim onlar için en iyisi olsun adına sergilediğim tutumlarımı görenler sanki şoka girmiş gibi gelinleri olduğuma inanmadılar kimi zaman dilede getirdiler ooo bu nasıl gelin görümceye kaynanaya böyle falan diye şaşkınlıklarını dile döker sözler söylediler..
en son doğum gününde anneme yani kayınvalideme ki asla kaynanam kayınvalidem demem annem derim her yerde hediye seçiyordum o kadar inceledim o kadar yakışanı bulup almak onu sevindirmek istedim ki dükkan sahibi eşime senin kayınvaliden onun annesine bakıyorsunuz değil mi eee belli gibi laflar söyledi eşimde yok hayır benim anneme alıyo diyince adam şok oldu sanki kayınvalidesine insanın özenerek birşey yapması harammış gibi..
sizce olması gereken bu değil mi ya o bana eşimi vermiş o doğurmuş onların içinden çıkmış onlarla yetişmiş her biri benim için ayrı bi değerken neden böyle ters tepkiler oluyo anlamış değilim sanırım toplum olarak biraz dejenere olduk bu konularda kayınvalidemin yaşadığı ortamla benim büyüdüğüm ortamın arasında tonlarca fark var ve ben bu farkımı burda ortaya koymaktan yanayken o sanırım bu etkiden kurtulup bana ayak uyduramadı çünkü burdaki toplumun işleri güçleri dedikodu gelinler kayınvalideler hatta kayınpeder kayınbirader görümce vs vs ipin ucu bir türlü gözükmüyor yani herkes birbiriyle uğraşıyor malesef benim kayınvalidem de sanırım istese de kurtulamıyor bu girdaptan ama olan kendine oluyor yazık üzülende yine biz oluyoruz :25:

bu arada şimdi birşey daha aklıma geldi doğum günü için aldığım hediyeyi elini öpüp verdiğim de kayınvalidemden beni koparan cevap geldi..
..''e oğlumun bişey almasına da gerek yoktu canım''
cümle bu
güler misin ağlar mısın? :1::1:
valla ben doğru olanı yapmaya çalışıyorum ve gülüyorum
zaten cevap olarakta oğlun almadı zaten üff püfff diye diye zor etti akşamı valla alana kadar akla karayı seçtim anne dedim hee falan dedi geçiştirdi :1: komedi yaa oğlun kazanmış olabilir ama insiyatifi ben kullanarak onu hediye almaya götürdüm bence bu daha önemli yoksa aklından bile geçmiyordu ki 2 gün öncesinde benim doğum günüm vardı kimseden çöp bile almadığım halde hiç sorun etmedim anneme en güzelini seçmek istedim alın bir komedi daha :34: bir de gitmek istediğim yere götürmedi eşim yoksa yeni aldığı çarşafının rengi kahverengi diye içim gidiyordu ve altına siyah ayakkabı giyiyor siyah çanta takıyor diye üzülüyordum benim niyetim kahve çanta ve ayakkabı kombini yapmaktı ama oturduğumuz yerdeki mağazalardan almayı istemedeğim burayı beğenmediğim için (ki herşeylerini burdan alırlar bu benim layık görmemle alakalı yoksa kimse laf etmezdi) sırf istediğim yere gidemedik diye istediğimi yapamadım ve sadece bir bluzle eşarp almak zorunda kaldım ama yinede oğlum aldı oldu :43:

bu arada şimdi birşey daha aklıma geldi doğum günü için aldığım hediyeyi elini öpüp verdiğim de kayınvalidemden beni koparan cevap geldi..
..''e oğlumun bişey almasına da gerek yoktu canım''
cümle bu
güler misin ağlar mısın? :1::1:
valla ben doğru olanı yapmaya çalışıyorum ve gülüyorum
zaten cevap olarakta oğlun almadı zaten üff püfff diye diye zor etti akşamı valla alana kadar akla karayı seçtim anne dedim hee falan dedi geçiştirdi :1: komedi yaa oğlun kazanmış olabilir ama insiyatifi ben kullanarak onu hediye almaya götürdüm bence bu daha önemli yoksa aklından bile geçmiyordu ki 2 gün öncesinde benim doğum günüm vardı kimseden çöp bile almadığım halde hiç sorun etmedim anneme en güzelini seçmek istedim alın bir komedi daha :34: bir de gitmek istediğim yere götürmedi eşim yoksa yeni aldığı çarşafının rengi kahverengi diye içim gidiyordu ve altına siyah ayakkabı giyiyor siyah çanta takıyor diye üzülüyordum benim niyetim kahve çanta ve ayakkabı kombini yapmaktı ama oturduğumuz yerdeki mağazalardan almayı istemedeğim burayı beğenmediğim için (ki herşeylerini burdan alırlar bu benim layık görmemle alakalı yoksa kimse laf etmezdi) sırf istediğim yere gidemedik diye istediğimi yapamadım ve sadece bir bluzle eşarp almak zorunda kaldım ama yinede oğlum aldı oldu :43:

Valla koptum buna canım yaa :60:

ben hep böyle kopuyorum valla her olayımız komedi bana diyorlar çok rahatsın yaa senin gibi olmak istiyorum rahat olmayıpta napıcam Allah aşkına bunlarla kafamı yorduğum zaman evde huzurum kalmıyo baktım ki eşim bu konuda objektif olamıyo zaten fazla konuşmayı seven karşısına alıp kim olursa olsun had bildirecek bir yapıda olmayan biri olduğu için ben kendim halletmeye başladım herşeyi ondan birşey beklemiyorum asla tarzı bu değil çünkü zaten bende istemem gidipte konuşsun had bildirsin falan o zaman da gelin doldurup doldurup bize gönderiyo oluyo yani burdaki tavır bu hep duyuyorum başkalarının örneklerinde o yüzden asla yapmam hem kişilik olarak kendime yakıştırmam hemde eşimi kadınlarla yüz göz etmek istemem annesi dahi olsa o bir erkek ve ağırlığı korunmalı bana göre buda bana düşüyor biraz ve kendi işimi kendim hallediyorum inanın kayınvalidemin eltileri bile bana isim taktı avukat diye bir laf bile söyletmiyorum hiç bir zaman ama kendileri bir araya geldimi (yani annem ve yengemler) neler oluyor ben az çok tahmin ediyorum o yüzden oluyor zaten bu bahsettiğim olumsuzluklar ya neyse dediğim gibi ben bir şekilde hallediyorum kalabalık ortam olunca böyle oluyor ama mesafenin her zaman aynı ölçüde tutulmasından yanayım ben bunu herkesin dikkate alması ve aradaki sınırı koruması lazım en azından ben kendi adıma yapıyorum ve çok rahatım çok şükür yoksa ohoooooooooo herşey başlamadan bitmişti :9:

ben hep böyle kopuyorum valla her olayımız komedi bana diyorlar çok rahatsın yaa senin gibi olmak istiyorum rahat olmayıpta napıcam Allah aşkına bunlarla kafamı yorduğum zaman evde huzurum kalmıyo baktım ki eşim bu konuda objektif olamıyo zaten fazla konuşmayı seven karşısına alıp kim olursa olsun had bildirecek bir yapıda olmayan biri olduğu için ben kendim halletmeye başladım herşeyi ondan birşey beklemiyorum asla tarzı bu değil çünkü zaten bende istemem gidipte konuşsun had bildirsin falan o zaman da gelin doldurup doldurup bize gönderiyo oluyo yani burdaki tavır bu hep duyuyorum başkalarının örneklerinde o yüzden asla yapmam hem kişilik olarak kendime yakıştırmam hemde eşimi kadınlarla yüz göz etmek istemem annesi dahi olsa o bir erkek ve ağırlığı korunmalı bana göre buda bana düşüyor biraz ve kendi işimi kendim hallediyorum inanın kayınvalidemin eltileri bile bana isim taktı avukat diye bir laf bile söyletmiyorum hiç bir zaman ama kendileri bir araya geldimi (yani annem ve yengemler) neler oluyor ben az çok tahmin ediyorum o yüzden oluyor zaten bu bahsettiğim olumsuzluklar ya neyse dediğim gibi ben bir şekilde hallediyorum kalabalık ortam olunca böyle oluyor ama mesafenin her zaman aynı ölçüde tutulmasından yanayım ben bunu herkesin dikkate alması ve aradaki sınırı koruması lazım en azından ben kendi adıma yapıyorum ve çok rahatım çok şükür yoksa ohoooooooooo herşey başlamadan bitmişti :9:

Aynı binada oturmak zorunda mısınız, ya çok zor değil mi böyle bir kayınvalideyle?

Aynı binada oturmak zorunda mısınız, ya çok zor değil mi böyle bir kayınvalideyle?
zorunlulukmu desem bilemiyorum değil aslında yani ayrı bi yere gitmek hiç konuşulmadı ne ben istedim nede olabilir istermisin diye soruldu aynı binada dairemiz vardı o yüzden burda oturmayı tercih ettik ben bi sıkıntı olarak görmedim 30 sene daha oturcak olsam otururum bi sıkıntım yok o konuda tabi aradaki mesafeyi muhafaza ettiğim müddetçe
kayınvalidemin bi zorluğu yok bana sadece bu yaptıklarına bi anlam veremiyorum onu dile getirmek istedim yoksa evimi huzurumu eşimle aramı bozmaya Rabbimin izniyle hiç bir kimsenin gücü yetmez asla müsade etmem cesarette edemez kimse buna zaten ben herkesin notunu en başından verip ona göre sevgimi saygımı muhafaza ettiğim için kimse bana müdahale etme hakkını kendinde görmüyor ha arkamdan konuşuluyo atılıp tutuluyo tabiki ama bunları da görmezlikten geliyorum

Yazının ortasında dedim bu kaynana böyle konuşuyor ama migren olacak diye. Hakikaten de olmuş. Neyse geçmiş olsun diyelim.

kaynananın migreni için allahın sopası yok diyorum..
o büyük burunluluğu ve hediye konusunda da seni görmezden geliyor, yok sayıyorsa..
ben hala ona annem falan demezdim..kayınvalide işte, hatta kaynana..:61::60:

Back
X