- 3 Mart 2015
- 3.256
- 6.866
- 358
- 36
He bu yaptığınız çok normal yani?Bence makul hareket etmişsiniz. Gebelik hastalık değil ki.
Aş ermeye inanmıyorum. Canımın istediği bir meyve olmuştu. Mevsimi değildi. 5 tane dondurulmuşu 250-300 TL gibi bir şeydi... Almadım, aldırmadım. Hatta canımın istediğini bile zikretmedim. Ne zaman ki mevsimi geldi, doktorun da iznini alarak - riskli gebeydim - tattım.
Öz abim yeğeninin olacağını doğumdan 1 gün öğrenmişti. O da zorunlu sezaryen olacaktım ve 3 ünite kan temin edilmesi gerekiyordu. Emniyet Amiri olduğu için en hızlı o şekilde temin edebilirdik, haliyle öğrendi. Niyetim al bak yeğenin demekti.
Gebeliğimin 5 ayı pandemiye denk geldi. Ne ben ne eşim değil sosyal medyada paylaşmak, iletişimde olduğumuz arkadaşlara bile belirtme ihtiyacı hissetmedik. Doğumdan bir süre sonra paylaşım yapınca çoğu arkadaşım "Aaaa ne ara?" diye yorum yaptı o derece.
Şöyle bir düşündüm de, benimki de aşırı ketumlukmuş.
Hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Çok teşekkür ederimSağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Saygısızmış siz de cevabını çok güzel vermişsiniz.
3 ay önce doğum yaptım ve zor bir gebelik geçirdim. Hiç yemek yiyemeden bulantı kusma son ana kadar hiç aralıksız devam etti. Canım meyve çok çekti ama bir lokma yesem bile çok ciddi kusmaya sebep olduğu için serumla 36 haftaya kadar beklediö öylece. Buna rağmen asla eşimden başka kimseden ilgi beklemedim. Yeri geldi ilgi gösterenlere karşı mahcubiyet hissettim. Yapısı nazlı, tripli insanlara gebeliği fırsat biliyorlar. İyice milletin tepesine çıkıyor tabiri caizse.
Kayınvalidem ilk başta benim nazlandığımı sandı. Aç açına aylarca oturduğumu görünce sona doğru idrak etti mesela.
Yaşlılıkta hastalık değildir. Can taşıyan biri ya. Yorumlara inanamıyorum. Yer de veririm, önüme de geç derim. İnsanlığımdan bir şey kaybetmem. Zaten sokaktan geçene ben hamileyim gel derdimi dinle demiyor değil mi? Kaç senedir yakın arkadaşı. "Ay ben zaten arkadaşlarımı aramam kiiğğ" ne biçim arkadaşlık anlayışınız var.asla katılmıyorum hamilelik riskli değilse ne yapalım mesela hamile bir komşumuz bize hakaret etse ayy dur cevap vermeyeyim hamile kendisi mi diyeyim?hamile kadın market sırasında önüme geçse ona da izin vermem.Ama yaşlı teyze amcaysa ayakta zor duran hem sıramı veririm hem de aldıklarını taşırım evlerine bırakmayı bile teklif ederim.hamilelik olağan durumdur hastalık değildir extra ilgi istenecek bir durum değildir
Çok teşekkür ederimSizde sağlıkla büyütün inşallah bebeğinizi
saygılı eleştirin insanları.ne biçim arkadaşlığınız var ne biçim aileniz var diyemezsiniz üyeye.yaşlılık hastalık değildir ama hastalıktan beterdir hanımefendi.çoğu yalnız ya da yaşlı eşiyle yaşıyor onların.muhtaçlar genç insanların yardımlarına.memnuniyetle de yardım ediyorum.komşuma her gün ekmeğini alırım market eczane işini hallederim yıllardır.ama hamile komşuma yapmam.işe gidebiliyorsa markete de gidebilirYaşlılıkta hastalık değildir. Can taşıyan biri ya. Yorumlara inanamıyorum. Yer de veririm, önüme de geç derim. İnsanlığımdan bir şey kaybetmem. Zaten sokaktan geçene ben hamileyim gel derdimi dinle demiyor değil mi? Kaç senedir yakın arkadaşı. "Ay ben zaten arkadaşlarımı aramam kiiğğ" ne biçim arkadaşlık anlayışınız var.
Hanımefendi, o meyve şu an da o civarlardadır. Dilersem aylık gelirimin yarısıyla tonla alabilirim.He bu yaptığınız çok normal yani?
Birincisi aşermeye inanıyorsunuz çünkü canınız mevsimi bile olmayan görmediğiniz bir meyve çekmiş, pahalı diye almamışsınız. Almayışınız aşermenin doğru olmadığını göstermez
2. Ne demek abiniz hamileliğinizi doğumdan 1 gün önce öğrendi ya? Hayret vallahi. Çok güzel bir şey değil bu. Kopuk ilişkiler.
hamıle kadına yerı hepımız verırız o baskaYaşlılıkta hastalık değildir. Can taşıyan biri ya. Yorumlara inanamıyorum. Yer de veririm, önüme de geç derim. İnsanlığımdan bir şey kaybetmem. Zaten sokaktan geçene ben hamileyim gel derdimi dinle demiyor değil mi? Kaç senedir yakın arkadaşı. "Ay ben zaten arkadaşlarımı aramam kiiğğ" ne biçim arkadaşlık anlayışınız var.
Senin maaşının yarısını yesinlerHanımefendi, o meyve şu an da o civarlardadır. Dilersem aylık gelirimin yarısıyla tonla alabilirim.
1- Riskli gebeyim diye belirtmişim. Doğal beslenme taraftarıyım. Mevsiminde olmayan şeyi neden yiyeyim? Üstelik gebelik takibimi yapan profesör doktor perinatolog meyveyi komple yasaklamışken?
2- Yav he, he.
Valla o bana o dönemler trip atmaya başladı ama ben ne olduğunu bile anlamadım .. Çünkü bana göre eskiden nasılsa öyle ilerliyordu..Bir kaç kere aradım sürekli ağladığından, hamilelikten, hormonlarından filan bahsetti..Arada mesaj attım iyimisin şimdi diye "ay hamilelik işte hormonların tavan " dedi hep..Sonra beni ortak bulunduğumuz WhatsApp grubundan attı ve sebebini sorunca sen benle hamileyken hiç ilgilenmedin ben sana küstüm dedi, e ben napaydım zaten başka şehirdeyim normal görüşme rutinimizde aramışım. Her gün mü aramalıydım.Bana davranışlarınız çok kötü geldi. Çok yakın arkadaşınız size sitemde bulunmuş siz şımarıklık olarak algılıyorsunuz bunu. Demek ki sizi yakın görmüş ve ilginize ihtiyaç duymuş. Niye bu kadar agresif davrandınız anlamadım. Diyelim ki şımarıklık yaptı ne sakıncası var ki?
Biliyoruz herkes hamile kalıyor, hastalıkta değil. Ama kolay bir şey hiç değil. "Git nazını kocana yap." Kimseyle arkadaşlık etmeyin o zaman.
Ben bunları yazarken bile hamile dikkat edeyim yazdıklarıma diyorsam sizi hiç tanımadan, bence siz de biraz düşünceli olmalıydınız.
bende hem kendı aıleme hemde esımın aılesıne 3 ay sonrasında soylemıstım hamıle oldugumuHanımefendi, o meyve şu an da o civarlardadır. Dilersem aylık gelirimin yarısıyla tonla alabilirim.
1- Riskli gebeyim diye belirtmişim. Doğal beslenme taraftarıyım. Mevsiminde olmayan şeyi neden yiyeyim? Üstelik gebelik takibimi yapan profesör doktor perinatolog meyveyi komple yasaklamışken?
2- Yav he, he.
Merak ettiğim tek şey ; turşudan tattınız mı? Tadacakken önümden çekti yazmışsınız ya , çok sinir oldumMerhabalar..Büyük bir sorun değil belki ama yanlış mı yaptım bilemiyorum, kendimi rahatsız hissediyorum..Olay bunda bir yıl öncesine dayanıyor. Çok yakın bir arkadaşım hamile kaldı, o dönem kendi kendine bana küstü, başta sebebini hiç anlayamadım, sonra dan sen benle hamileyken hiç ilgilenmedin demeye başladı..Hiç uzatmadım uzaklaştık ki kendisi yedi sekiz yıldır yakın arkadaşımdı..Zaten arkadaşlarımı da sürekli arayan soran bir tip değilim bilir bunu yıllardır, o dönem bir kaç kere halini hatrını sordum onlarda da pişman etmişti..Sürekli hormonlarından, ağladığından filan bahsediyo.İyimisin deyince de olur tatlım öyle hamilelikte diyoduAllah'ım yazınca bile komik geldi .Neyse aradan geçti Uzunn zaman hamileyim öğrenince konuyu açası tuttu işte ilgilenmemişim şimdi bende ilgi bekleyecekmişim filan biraz tartıştık..Çok canım sıkıldı doğal olarak. Üstüne okulda hamile bir arkadaş ki kendisi daha 6 haftalık ama herkese ilan etti, masa da başka bir arkadaşın hepimize ikram ettiği turşudan tadıcakken önümden çekti ve şımarık bir tavırla ben hamileyim hocam canım istiyo ben yiyeyim dedi( benim durumumu bilmiyor) işte bütün hırsımı orada çıkardım çünkü daha önce de saçma sapan hareketler yaptı, hamile olmak şımarık olma hakkımı veriyor size dedim sinirli bir şekilde,herkesin gözü önünde..Hamileyseniz gidin eşinize yapın nazınızı biz çekmek zorundamıyız dedim çıktım, arkamdan söylenmiş..Şimdi okuldaki hoca da bir tepkiyi haketti ama keşke o kadar yüksek sesle konuşmasaydım diyorum insanların içinde, kendime yakıştıramadım, utandım Bana da mı hormonlar vurdu acaba, haklımı bu insanlar anlayamıyorum
Tonla da dedim, ve bu ironi degildi. Yapin hesabinizi.Senin maaşının yarısını yesinlerHey Allah'ım. Kendiniz yazmışsınız 300tl diye
Arkadaşlık bilmediğiniz gibi kardeşlikte bilememişsiniz; üzücü.
Evet arkadaşlarımı her gün her gün arayan biri değilim. Bu yüzden arkadaşlığını benle devam ettirmeyen insan da var ki saygı duyarım,ama benim gibi olup haftada bir, ayda bir konuştuğumuz da aynı ilişki de devam eden arkadaşım da var. Ne biçim derken siz istediğiniz seviye de devam ettirinde, sizene benim arkadaşlık anlayışımdan..Bu insan sekiz yıldır rahatsız olmamış ta hamileyken mi her gün atamadığım gözüne battı ki .Yaşlılıkta hastalık değildir. Can taşıyan biri ya. Yorumlara inanamıyorum. Yer de veririm, önüme de geç derim. İnsanlığımdan bir şey kaybetmem. Zaten sokaktan geçene ben hamileyim gel derdimi dinle demiyor değil mi? Kaç senedir yakın arkadaşı. "Ay ben zaten arkadaşlarımı aramam kiiğğ" ne biçim arkadaşlık anlayışınız var.
Hayır yiyemedimMerak ettiğim tek şey ; turşudan tattınız mı? Tadacakken önümden çekti yazmışsınız ya , çok sinir oldumAy tattım deyin lütfen, yoksa şimdi sizin tatmamış olmanıza ağlayacağım Hormonlar
Ağzına sağlıkMerhabalar..Büyük bir sorun değil belki ama yanlış mı yaptım bilemiyorum, kendimi rahatsız hissediyorum..Olay bunda bir yıl öncesine dayanıyor. Çok yakın bir arkadaşım hamile kaldı, o dönem kendi kendine bana küstü, başta sebebini hiç anlayamadım, sonra dan sen benle hamileyken hiç ilgilenmedin demeye başladı..Hiç uzatmadım uzaklaştık ki kendisi yedi sekiz yıldır yakın arkadaşımdı..Zaten arkadaşlarımı da sürekli arayan soran bir tip değilim bilir bunu yıllardır, o dönem bir kaç kere halini hatrını sordum onlarda da pişman etmişti..Sürekli hormonlarından, ağladığından filan bahsediyo.İyimisin deyince de olur tatlım öyle hamilelikte diyoduAllah'ım yazınca bile komik geldi .Neyse aradan geçti Uzunn zaman hamileyim öğrenince konuyu açası tuttu işte ilgilenmemişim şimdi bende ilgi bekleyecekmişim filan biraz tartıştık..Çok canım sıkıldı doğal olarak. Üstüne okulda hamile bir arkadaş ki kendisi daha 6 haftalık ama herkese ilan etti, masa da başka bir arkadaşın hepimize ikram ettiği turşudan tadıcakken önümden çekti ve şımarık bir tavırla ben hamileyim hocam canım istiyo ben yiyeyim dedi( benim durumumu bilmiyor) işte bütün hırsımı orada çıkardım çünkü daha önce de saçma sapan hareketler yaptı, hamile olmak şımarık olma hakkımı veriyor size dedim sinirli bir şekilde,herkesin gözü önünde..Hamileyseniz gidin eşinize yapın nazınızı biz çekmek zorundamıyız dedim çıktım, arkamdan söylenmiş..Şimdi okuldaki hoca da bir tepkiyi haketti ama keşke o kadar yüksek sesle konuşmasaydım diyorum insanların içinde, kendime yakıştıramadım, utandım Bana da mı hormonlar vurdu acaba, haklımı bu insanlar anlayamıyorum
Ondan daha piremsesti benimkiMeghan markle geldi aklıma dümdüz yürürken kamera görünce montunu yanlara iter karnını tutardı
hamileyi geç kuzum 75 yaşındaki insanlar bile istedikleri gibi konuşamazlar saygısızca.anca alzaymırsa akli dengesi bozuksa hoş karşılarım.onun dışında yaşlı komşularım kızım alabilir misin şunu şunu diye rica ettikleri için severek alıyorum.emir verseler hakaretvari konuşsalar onlara da almazdım.hamıle kadına yerı hepımız verırız o baska
ama hamıle dıye ıstedıgı gıbı konusamaz . otursun dıye yer vermekle agzına gelenı ıstedıgı gıbı soylesın demek bambaska
ınsanlar durduk yere trıp cekmek zorunda mı? konu sahıbının kendısı de hamıle ? orada bende hamıleyım dese mort edebılırdı etmemıs bıle eger derdı rencıde etmek olsaydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?