Ne hamilelik miş arkadaş?

ilk aylarda uyku geliyor zaten ağır kaldırmıyoruz eskisi gibi.doktorun verdiği vitaminleri alıyoruz.sevdiğin filmi izlemek müzik dinlemek de rahatlatıyor.pasta kuruyemiş vs zaten normal zamanlar da canımız istemiyor mu?normal zamanlar da dışarda yemek yemiyor muyuz?kanama vs yoksa yatarak hamileliği geçirme zorunluluğu yoksa hiç bir sorunu yok hamileliğin.son 2 ayda ayaklar büyüyor ama sağlıkla doğsun bebişiniz

o çok alakasız zamanlarda olabilir, büyük konuşmayın o konuda. ben çamaşır asarken bahçede oynayan çocukların elindeki aburcuburu gördüğüm an gözüm dönmüştü. eşime işten gelirken al demiştim, farklı aromalısını aldı diye içim gitmişti. ama ne hemen al gel oldum, nede istediğimi bulamadı diye triplere girdim. o hareketler abartı geliyor bana, canınızın garip şeyler çekmesi değil.

Benden birkaç ay sonra hamile kalan arkadaşımı anlatınca rahim rahimi kıskanırmış demişti kv dem o geldi aklıma. Arkadaşımın rahimi benimkini kıskanmış, hoop diye hamile kalmış yani.
Arkadaşımın bebeği için uzun süre tedavi görmesi, bebeği olması için nice dualar etmesi dışında sorun yok

Meghan markle geldi aklıma dümdüz yürürken kamera görünce montunu yanlara iter karnını tutardı

Hamile diye degil nazlanmasini kiskaniyor. Ayrica hamilelik hastalik degil demis herkes ama hamilelikte yurume zorlugu migde bulantisi reflü oluyor en basitinden bunlar hastaliktan beter zaten. Ben de nazlanmadım bu arada yapı gereği kendi basimin caresine bakan biriyim ilgiyi de sevmem daralirim. Ama bu demek değilki biri nazlaniuir diye onu azarlayayim

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

Çok teşekkür ederim

Kıskansaydım bende dudağımı büze büze okulda hamileyim diye gezerdim..bir tabağa uzanmışsınız ve bir anda yanınız da biri elinizden çekip ben hamileyim diyor..Bu garip değil mi sizce de
Bence toleransli olunabilir. Ayri yerde uyarsaydiniz madem. Herkesin içinde azarlamisinız. Bu hangi konu olursa olsun yapılmaz . Ben de nazlanmadım hamileligimde karakterim oyle cünkü. Bu demek degilki baskası nazlandi diye azarlayayım.

Vay arkadaş ne rahimmiş meğer ne kadar zeki organlarmış benim rahmim de bana kızdı herhalde beni cezalandırıyor, iki gündür reglden tık yok. Rahmimle konusayım en iyisi "seni üzdüysem özür dilerim ama nolur bırak, nolur regl olayım, lütfen su an anne olmak istemiyorum" desem anlar mı acaba hahsshhx
Allah isteyene versin, evlat hasreti çekenlere, iyi ebeveyn olabileceklere versin gerçekten
Hepiniz de yavrularınızı sağlıkla büyütün inşallah

Büyük konuşmuyorum olabilir tabiki, bana olmadı sadece.. İnsan eşinden ister,ailesinden ister bunlara lafım yok yanlış anlaşılmasın..

benım 5 ay canım anormal limon ıstemıstı tansıyonumda cok dusuktu resmen koklayıp duruyordum lımon dıye sayıklıyordum tansıyon daha dusmesın dıye ıstedıgım gıbı tuketemıyordum 14 kılo vermıstım zaten yemek yıyemedım ama o lımon varya... sımdı bır kamyon lımon getırseler asla yerı dolmaz o baskaydı

sımdı konuyu okuyunca aklıma geldı ne cabuk gectı zaman...

Ben tepkimin fazla olduğunu kabul ediyorum zaten.. Ama kıskandığım kısmına katılmıyorum,.Bu insan her tenefüs üç kere hamileyim diyor,normal de gülüp geçiyorum..Ama yaptığı hareket çok ilginç bende bir anda patladım. Yani cidden banane o hamileyse,aynı şekilde ben hamileysem kime ne, ben bunu anlayamıyorum..

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Saygısızmış siz de cevabını çok güzel vermişsiniz.
3 ay önce doğum yaptım ve zor bir gebelik geçirdim. Hiç yemek yiyemeden bulantı kusma son ana kadar hiç aralıksız devam etti. Canım meyve çok çekti ama bir lokma yesem bile çok ciddi kusmaya sebep olduğu için serumla 36 haftaya kadar beklediö öylece. Buna rağmen asla eşimden başka kimseden ilgi beklemedim. Yeri geldi ilgi gösterenlere karşı mahcubiyet hissettim. Yapısı nazlı, tripli insanlara gebeliği fırsat biliyorlar. İyice milletin tepesine çıkıyor tabiri caizse.
Kayınvalidem ilk başta benim nazlandığımı sandı. Aç açına aylarca oturduğumu görünce sona doğru idrak etti mesela.

Kıskanılacak hicbir yani yok. Aksine boyle insanlara üzülüyorum. Gercekten baska zaman kocalari vs boyle nazlarini cekmez diye firsat bulmusken suyunu cikariyorlar. Ben sahsen normalde bana ayni ilgi alakayi gostemreyen kocam hamileyken cok ilgili alakalı bir dedigimi iki etmeyen birine dönüşse asil o zaman moralim bozulur. Benim icin degil cocugu jcin yapiyor sadece diye düşünürüm. Ama o kadar yoklukta ki boyle insanlar , buldumcuk oluyorlar yazik

Bence makul hareket etmişsiniz. Gebelik hastalık değil ki.

Aş ermeye inanmıyorum. Canımın istediği bir meyve olmuştu. Mevsimi değildi. 5 tane dondurulmuşu 250-300 TL gibi bir şeydi... Almadım, aldırmadım. Hatta canımın istediğini bile zikretmedim. Ne zaman ki mevsimi geldi, doktorun da iznini alarak - riskli gebeydim - tattım.

Öz abim yeğeninin olacağını doğumdan 1 gün öğrenmişti. O da zorunlu sezaryen olacaktım ve 3 ünite kan temin edilmesi gerekiyordu. Emniyet Amiri olduğu için en hızlı o şekilde temin edebilirdik, haliyle öğrendi. Niyetim al bak yeğenin demekti.

Gebeliğimin 5 ayı pandemiye denk geldi. Ne ben ne eşim değil sosyal medyada paylaşmak, iletişimde olduğumuz arkadaşlara bile belirtme ihtiyacı hissetmedik. Doğumdan bir süre sonra paylaşım yapınca çoğu arkadaşım "Aaaa ne ara?" diye yorum yaptı o derece.

Şöyle bir düşündüm de, benimki de aşırı ketumlukmuş.

Hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Bana davranışlarınız çok kötü geldi. Çok yakın arkadaşınız size sitemde bulunmuş siz şımarıklık olarak algılıyorsunuz bunu. Demek ki sizi yakın görmüş ve ilginize ihtiyaç duymuş. Niye bu kadar agresif davrandınız anlamadım. Diyelim ki şımarıklık yaptı ne sakıncası var ki?
Biliyoruz herkes hamile kalıyor, hastalıkta değil. Ama kolay bir şey hiç değil. "Git nazını kocana yap." Kimseyle arkadaşlık etmeyin o zaman.
Ben bunları yazarken bile hamile dikkat edeyim yazdıklarıma diyorsam sizi hiç tanımadan, bence siz de biraz düşünceli olmalıydınız.

Ay deme deme. İkinciyi düşünürsen başına gelmesin sonra.
Ben de gebelik hastalık değil. Bulantıysa şu yöntemleri deneseler, dışarı çıksalar geçer vs derdim. İnsanın sudan mide bulantısı mı olur, bir şeyin ismini duyunca insan neden kussun, zaten yemek yemiyor kusmuk nereden çıksın, dışarıdan gelen insanın üzerindeki yemek kokusu, komşunun yaptığı yemek kokusu nasıl hissedilsşm gibi büyük konuşmalarım neticesi doğum sabahına kadar kustum yedi düvelin yemek kokusunu da aldım daha kötü ayrıntıları yazmak istemem

asla katılmıyorum hamilelik riskli değilse ne yapalım mesela hamile bir komşumuz bize hakaret etse ayy dur cevap vermeyeyim hamile kendisi mi diyeyim?hamile kadın market sırasında önüme geçse ona da izin vermem.Ama yaşlı teyze amcaysa ayakta zor duran hem sıramı veririm hem de aldıklarını taşırım evlerine bırakmayı bile teklif ederim.hamilelik olağan durumdur hastalık değildir extra ilgi istenecek bir durum değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…