kesınlıkle oylehamileyi geç kuzum 75 yaşındaki insanlar bile istedikleri gibi konuşamazlar saygısızca.anca alzaymırsa akli dengesi bozuksa hoş karşılarım.onun dışında yaşlı komşularım kızım alabilir misin şunu şunu diye rica ettikleri için severek alıyorum.emir verseler hakaretvari konuşsalar onlara da almazdım.
Allah onun da elinden turşular alsın inşallahHayır yiyemedimçekiştirdi önüne sonra da kimseye yar olmadı turşu..
Amin, inşallah.Vay arkadaş ne rahimmişmeğer ne kadar zeki organlarmış benim rahmim de bana kızdı herhalde beni cezalandırıyor, iki gündür reglden tık yok. Rahmimle konusayım en iyisi "seni üzdüysem özür dilerim ama nolur bırak, nolur regl olayım, lütfen su an anne olmak istemiyorum" desem anlar mı acaba hahsshhx
Allah isteyene versin, evlat hasreti çekenlere, iyi ebeveyn olabileceklere versin gerçekten
Hepiniz de yavrularınızı sağlıkla büyütün inşallah
İlk gebeligimde 3 aylikken kaybetmistim. Her iki ailem en az benim kadar cok uzulmustu. Abimin gozyaslarini unutamam.bende hem kendı aıleme hemde esımın aılesıne 3 ay sonrasında soylemıstım hamıle oldugumu
o da cok hasta olmustum da ondan soylemıstım
kı babam bana asırı duskundur torunu olacagını ogrenınce ıhtıyac sahıplerını sevındırdı oyle de mutlu olur bagım babamla cok kuvvetlıdır ona da sonra soylemıs oldum
Göz hakkı denen bir şey var. Diğer insanların da hakkını yemiş hamileyim diye.Hayır yiyemedimçekiştirdi önüne sonra da kimseye yar olmadı turşu..
Çok teşekkür ederimAllah onun da elinden turşular alsın inşallahBir arkadaşım hamile olduğumu duyunca “bak Ece sana ne verilirse al tat, o an istemiyor olabilirsin ama sonrasında, almadığın için, hep o yiyeceği düşünürken bulacaksın kendini” demişti… Yarın mutlaka turşu tadın
Düzenleme: cevabınızı çok beğendim. Asla üzülmeyin.
ahh yaa cok zor bırsey yasamıssınız, ınsan konusurken bu yuzden dusunerek konusmalıİlk gebeligimde 3 aylikken kaybetmistim. Her iki ailem en az benim kadar cok uzulmustu. Abimin gozyaslarini unutamam.İkincisinde oyle cok risk faktorum vardi ki perinatolog “Bu bebek dogarsa ozverinden dogar” demisti. 67 kg gebe kaldim. 1 gr bile kilo alman yasak dedi. 36. Haftaya kadar kg almadim. 5 ay kadar yattim. Yemegi dahi yatarak yedirdi esim. Banyo oturarak yaptim. Nihayetinde “bebegi kurtardik, artik dogsa da hazirlikliyiz, karbonhidrat ve makarna ye ve kilo al” dedi. Toplam gebelik kg’m 3,5 kg idi. Buradan konustugumuz dostlarim var, surecimi cok iyi bilirler...
Kaldi ki; bir cok sehirde -bana pek dogru gelmese de- abi, baba gibi ailenin beyleriyle paylasilmayabiliyor. Bu da olabilir yani, neyin israri bazi yorumlar?
Neyse, 2. Gebeligin bir kismi pandemiye denk gelince biz de 18. Haftaya kadar ailelere soylemedik. Cinsiyet belli olunca annelerim ve ablam ile paylastik. O da binir tembihle ve umitlenmemelerini belirterek.
Dogumda da yogun kanama riskinden dolayi stoklar yeterli olmadigi icin 3 unite kani da benim temin etmem istendi.
Sonra birileri cikip re-re, ro-ro diye yorum yapsin. Peki
Gule gule buyutun kizinizi. Omrune bereket, bahti acik olsun.
Çok üzüldüm kaybınıza, sizde güle güle büyütün inşallahİlk gebeligimde 3 aylikken kaybetmistim. Her iki ailem en az benim kadar cok uzulmustu. Abimin gozyaslarini unutamam.İkincisinde oyle cok risk faktorum vardi ki perinatolog “Bu bebek dogarsa ozverinden dogar” demisti. 67 kg gebe kaldim. 1 gr bile kilo alman yasak dedi. 36. Haftaya kadar kg almadim. 5 ay kadar yattim. Yemegi dahi yatarak yedirdi esim. Banyo oturarak yaptim. Nihayetinde “bebegi kurtardik, artik dogsa da hazirlikliyiz, karbonhidrat ve makarna ye ve kilo al” dedi. Toplam gebelik kg’m 3,5 kg idi. Buradan konustugumuz dostlarim var, surecimi cok iyi bilirler...
Kaldi ki; bir cok sehirde -bana pek dogru gelmese de- abi, baba gibi ailenin beyleriyle paylasilmayabiliyor. Bu da olabilir yani, neyin israri bazi yorumlar?
Neyse, 2. Gebeligin bir kismi pandemiye denk gelince biz de 18. Haftaya kadar ailelere soylemedik. Cinsiyet belli olunca annelerim ve ablam ile paylastik. O da binir tembihle ve umitlenmemelerini belirterek.
Dogumda da yogun kanama riskinden dolayi stoklar yeterli olmadigi icin 3 unite kani da benim temin etmem istendi.
Sonra birileri cikip re-re, ro-ro diye yorum yapsin. Peki
Gule gule buyutun kizinizi. Omrune bereket, bahti acik olsun.
kötü insan kötü arkadaş oluverdik bu konuda.en ağır hastalıkları geçirdim eşim ve görümcem dışında bir kişiden yardım istemedim.çocuğumu kimseye bırakmadım hastanelere yanımda götürdüm hep.doğumu yapamadım vakumla aldılar .aylarca acaba beyninde sorun oluştu mu diye düşündüm.ama kendim düşündüm kimseye yansıtmadım.misafir de ağırladım ev işlerimi de yaptım her iki dönemde de.fazla nazlı insanları ben samimi bulmuyorummm üzgünümmmahh yaa cok zor bırsey yasamıssınız, ınsan konusurken bu yuzden dusunerek konusmalı
evlatlarımızın saglıgı yerınde omurlerı guzel olsun ınsallah
Hayırlı olsun öncelikleÇok teşekkür ederim amin inşallahBu arada bende zorlu bir tüp bebek süreciyle kavuştum yavruma, ama yine de trip yedim. O zaman hiç ilgilenmemişim onun hormonları varmış, ciddi ciddi böyle söyledi bugün, sinirim bozuldu..
ahh yaa cok zor bırsey yasamıssınız, ınsan konusurken bu yuzden dusunerek konusmalı
evlatlarımızın saglıgı yerınde omurlerı guzel olsun ınsallah
Çok üzüldüm kaybınıza, sizde güle güle büyütün inşallah
Bide şey var,benim değil bebişin canı istiyor ahdkdhshssjsj
Evet ben daha bu kısım da elendim, onu yaşasam hiç kaldıramazdım galibaHayırlı olsun öncelikle
Bende anlamıyorum ne var bu kadar
Bunun bir de çocuğu olunca “ senin çocuğun yok canım sen anlamazsın “ versiyonu var.
Neyse ki sizin de çocuğunuz olacağı için o versiyona denk gelmeyeceksiniz.
Görmemişin çocuğu olmuş durumu tam onlarınkiEvet ben daha bu kısım da elendim, onu yaşasam hiç kaldıramazdım galiba
İki çocuğum var kızıma hamile iken hiç problem yaşamadım gayet dinç ve hareketli idim ama oğluma hamile kaldığımda sanki karnımda bir gülle taşıyor gibiydim ağırdım merdiven çıkmak yürümek kalkmak hep zor geliyordu resmen çaba sarf ediyordum gayet basit hareketler için ben buna Naz demiyordum dedirtmiyordum çünkü ilk defa yaşamadım hamilelik hormonal ağırlıkta çok fazlaydı ağlama krizlerine giriyordum hiç yoktan elimdeki su düşse ağlamaya başlıyordum neden ben diye. Ha bunu eşimde dahil kimseye koz(naZ) olarak kullanmadım, hep birilerinden bişey istemek itici gelmiştir bana kendi arzusuyla yardım etmek isteyenlere ses etmedim ama, demem o ki gerçekten hamilelik kişiden kişiye değil hamilelikten hamileliğe bile değişiyor, kimsenin nazını çekmem demem de ben, hamilelerin yardıma ilgiye ihtiyacı var kim ne derse desin bir nasılsın bile hormonal dengeleri oluşturabiliyor bana kalırsaMerhabalar..Büyük bir sorun değil belki ama yanlış mı yaptım bilemiyorum, kendimi rahatsız hissediyorum..Olay bunda bir yıl öncesine dayanıyor. Çok yakın bir arkadaşım hamile kaldı, o dönem kendi kendine bana küstü, başta sebebini hiç anlayamadım, sonra dan sen benle hamileyken hiç ilgilenmedin demeye başladı..Hiç uzatmadım uzaklaştık ki kendisi yedi sekiz yıldır yakın arkadaşımdı..Zaten arkadaşlarımı da sürekli arayan soran bir tip değilim bilir bunu yıllardır, o dönem bir kaç kere halini hatrını sordum onlarda da pişman etmişti..Sürekli hormonlarından, ağladığından filan bahsediyo.İyimisin deyince de olur tatlım öyle hamilelikte diyoduAllah'ım yazınca bile komik geldi .Neyse aradan geçti Uzunn zaman hamileyim öğrenince konuyu açası tuttu işte ilgilenmemişim şimdi bende ilgi bekleyecekmişim filan biraz tartıştık..Çok canım sıkıldı doğal olarak. Üstüne okulda hamile bir arkadaş ki kendisi daha 6 haftalık ama herkese ilan etti, masa da başka bir arkadaşın hepimize ikram ettiği turşudan tadıcakken önümden çekti ve şımarık bir tavırla ben hamileyim hocam canım istiyo ben yiyeyim dedi( benim durumumu bilmiyor) işte bütün hırsımı orada çıkardım çünkü daha önce de saçma sapan hareketler yaptı, hamile olmak şımarık olma hakkımı veriyor size dedim sinirli bir şekilde,herkesin gözü önünde..Hamileyseniz gidin eşinize yapın nazınızı biz çekmek zorundamıyız dedim çıktım, arkamdan söylenmiş..Şimdi okuldaki hoca da bir tepkiyi haketti ama keşke o kadar yüksek sesle konuşmasaydım diyorum insanların içinde, kendime yakıştıramadım, utandım Bana da mı hormonlar vurdu acaba, haklımı bu insanlar anlayamıyorum
Valla o bana o dönemler trip atmaya başladı ama ben ne olduğunu bile anlamadım .. Çünkü bana göre eskiden nasılsa öyle ilerliyordu..Bir kaç kere aradım sürekli ağladığından, hamilelikten, hormonlarından filan bahsetti..Arada mesaj attım iyimisin şimdi diye "ay hamilelik işte hormonların tavan " dedi hep..Sonra beni ortak bulunduğumuz WhatsApp grubundan attı ve sebebini sorunca sen benle hamileyken hiç ilgilenmedin ben sana küstüm dedi, e ben napaydım zaten başka şehirdeyim normal görüşme rutinimizde aramışım. Her gün mü aramalıydım.
O dönemde ona hiç kocandan ilgi bekle filan demedim,şimdi benim hamile olduğumu duydu,sende ilgi beklicen şu olacak bu olacak diyor. Bekliyeceksem de ondan beklemiycem ya. Zaten benim için bir yıldır ortada arkadaşlık kalmamıştı.
Allah kucağınıza sağlıkla almayı nasip etsin öncelikle...Çok teşekkür ederim amin inşallahBu arada bende zorlu bir tüp bebek süreciyle kavuştum yavruma, ama yine de trip yedim. O zaman hiç ilgilenmemişim onun hormonları varmış, ciddi ciddi böyle söyledi bugün, sinirim bozuldu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?