• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne istiyor bu adam?

demeterrr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2012
21
1
0
İstanbul
İki yıldır biriyle beraberim. Birlikteliğimiz fazlasıyla iyi gidiyor. Fakat artık yaşımızı başımızı da aldık. 30'a doğru yol almaya başladık. Her kadının hissettiği şeyleri ben de yaşıyorum, yaşamıyorum değil. Bazen hormonlarım azıyor ve anne olmak istiyorum. Geçenlerde sevgilim askere gidersem beni bekler misin diye sordu ben de bir amacı olmalı seni beklememin dedim. O da haa evlilik mi dedi? Ben hiç kimseyle düşünmedim düşünmüyorum evlenmeyi dedi. Benim kafa karıştı tabii. Korkuları ne olabilir ki bu adamın diye düşünmeye başladım. Sonra bir gün mesajlaşırken senin isteklerin farklı benimkiler farklı demeye başladı ama seninle güzel zaman geçiriyorum seni seviyorum dedi ben de neden evliliği istediğimden belki istediğimden bile değil ülkemde başka seçeneğim olmadığımdan yıkılmaz adetlere olan bağlılıklardan falan bahsettim ama bunlar sorun değil ben de seni seviyorum ve nereye gider diye düşünmeden yaşamamız lazım diye noktaladım konuşmayı. Neyse üzerinden 6-7 ay geçti biz devam ediyoruz hala ilişkimize fakat bu sefer o evliliği anımsatacak şeyler söylüyor. Bense senin bu işlerde bezin yok demeye getiriyorum. Şimdi sizce bu adam ne düşünüyor? Neden bu konuları açıyor, fikirleri mi değişiyor yoksa hala benim düşüncelerimin değişip değişmediğine mi bakmak istiyor?

İki yıldır biriyle beraberim. Birlikteliğimiz fazlasıyla iyi gidiyor. Fakat artık yaşımızı başımızı da aldık. 30'a doğru yol almaya başladık. Her kadının hissettiği şeyleri ben de yaşıyorum, yaşamıyorum değil. Bazen hormonlarım azıyor ve anne olmak istiyorum. Geçenlerde sevgilim askere gidersem beni bekler misin diye sordu ben de bir amacı olmalı seni beklememin dedim. O da haa evlilik mi dedi? Ben hiç kimseyle düşünmedim düşünmüyorum evlenmeyi dedi. Benim kafa karıştı tabii. Korkuları ne olabilir ki bu adamın diye düşünmeye başladım. Sonra bir gün mesajlaşırken senin isteklerin farklı benimkiler farklı demeye başladı ama seninle güzel zaman geçiriyorum seni seviyorum dedi ben de neden evliliği istediğimden belki istediğimden bile değil ülkemde başka seçeneğim olmadığımdan yıkılmaz adetlere olan bağlılıklardan falan bahsettim ama bunlar sorun değil ben de seni seviyorum ve nereye gider diye düşünmeden yaşamamız lazım diye noktaladım konuşmayı. Neyse üzerinden 6-7 ay geçti biz devam ediyoruz hala ilişkimize fakat bu sefer o evliliği anımsatacak şeyler söylüyor. Bense senin bu işlerde bezin yok demeye getiriyorum. Şimdi sizce bu adam ne düşünüyor? Neden bu konuları açıyor, fikirleri mi değişiyor yoksa hala benim düşüncelerimin değişip değişmediğine mi bakmak istiyor?

Malumdur ilişkiye başlarken bazen dolaylı bazen direkt ortak amaçlar olup olmadığından emin olmalı insan... Bir kadın ergenlikten çıkmış ve -evlilik, çocuk beklentisi içindeyken- böyle bir gayesi olmayan bir erkekle sırf onu sevdiği için birlikte olursa zaman kaybeder, hayal kırıklığı yaşar, bize de sosyal paylaşım sitelerinde "giderli sözlerini" okumak kalır... Bazı hemcinslerimiz adamın evlilikle uzaktan yakından alakası olmadığını hatta serseri, çapkın biri olduğunu bildiği halde onu yola getirmek ya da fark yaratıp Türk filmlerindeki esas kızlar gibi uçarı adamı yola getirmek için ziyan ediyorlar yıllarını... Tanışır tanışmaz "Beni nikahlayacak mısın" diye soracak halleri olmadığına göre alışmadan, kaynaşmadan, yılları heba etmeden hayata ortak pencereden baktığı insanları hayatlarına alsalar sorun çözülecek aslında...

Sizin durumunuza gelirsek... Bu mevzu ilk konuşulduğunda, ortada iki yıllık bir beraberlik olmasına rağmen çok net konuşmuş, böyle bir şey istemediğini, beklentilerinizin farklı olduğunu söylemiş... Bu bir kırılma noktası:

Siz, evlilik konusunda ısrarcı olabilir, bu ısrarınız onu rahatsız edebilir ve ayrılabilirdiniz...

Siz, "Benimle evlilik düşünmeyen adamla daha fazla devam edemem" diyerek ilişkiyi bitirebilir, ayrılabilirdiniz...

Bunların hiçbiri olmamış, bu kırılma noktası, fikir ayrılığında siz onun evlilik düşünmeyişini kabullenmiş ve ilişkinize devam etmişsiniz... Şu halde onun omzundaki yükü almışsınız, o fikrini açıkça belirttiği ve evlilik düşünmediği halde sonunu düşünmeden yaşayacağınızı söylemişsiniz, yani on yıl da geçse, sizinle evlenmese hak iddia edemeyeceksiniz çünkü böyle bir sorumluluğu olmadığını "Nereye gider diye düşünmeden yaşamalıyız" diyerek kabullenmişsiniz...

Bu konuşmanın üstünden zaman geçmiş, bu kez de onun evlilik hakkında atıflarda bulunduğunu söylemişsiniz... Evlilik konusu o böyle bir şey düşünmediği, siz de kabul ettiğiniz için kapandığından bu atıfları fikrinin değiştiğine yormayın... Dizlerinin üstüne çöküp evlilik teklif etmedikçe, her şey bu kadar ortadayken, "Acaba artık benimle evlenmek mi istiyor" diye düşünmeyin çünkü rahatlatmışsınız adamı, böyle bir şeye gerek olmadığını, evlenmeseniz de bu şekilde sürdürebileceğinizi söylemişsiniz...

Sözün özü, "Böyle iyi, evlilikten vazgeçtim" diyorsanız onun ne kastettiği mühim değil, evlilik gibi bir niyetiniz varsa bu konuyu kuşkulara mahal vermeyecek şekilde gündeme getirin... Bu şekilde sürdürebileceğinizi düşündüğünüzü ama artık yapamadığınızı ifade edin... Düşündüğünüz gibi fikri değiştiyse ciddi bir adım atacak, benim iddia ettiğim gibiyse onu kaybedeceksiniz... Asla "Onu sıkboğaz etmek istemiyorum, ne öyle zorla benimle evlen der gibi! Belki zamanla o da evliliğe sıcak bakar, ben hevesli görünmeyince o hevese gelir" diye düşünmeyin, madem birliktesiniz sizi, ideallerinizi olduğu gibi kabullenmeli, bu kadar önemli bir kararda ona tabi olmamalı, çocuk düşünüyorsanız onun elli yaşında fikri değiştiğinde çocuğunu kucağına alabileceğini ama sizin yıllar sonra pişman olacağınızı unutmayın... Onu bu konuda sarsmazsanız uzun yıllar böyle devam edecek tabii başka bir sebepten ayrılmazsanız ya da evlilik düşünmediğini söylediği halde gidip başkasıyla evlenmezse...
:ssz:

Sen evlenmek cocuk yapmak bi aile kurmak istiyorsun ve adamin niyeti yok neden onunla bosuna zamanini harciyorsun sana yazik degil mi... Yarin bir gün seni yari yolda birakip gittiginde daha pisman olmayacakmisin... Harcadigin enerjine zamanina yazik bence yol yakinken!! Dön derim

Bence seni yokluyor. Evlilikle ilgili fikrin aynı mı değişti mi diye. Sevdiğinden emin olabiliyorsan fikri de değişmiş olabilir ama. Benim böyle bir arkadaşım vardı zamanla kız arkadaşını tanıdıkça evliliğe asla diyen adam evlilik düşünmeye başladı.

Back
X