sen kaç tane "adam" tanıdın bunları yapabilecek...
kaç yürek gördün bana rakip olabilecek gelsin diyebilecek...
kendilerini de aynı zihniyetle o pozisyona getirenlerin sıvazlanacak sırtları kalmadığında, sıvazlamalarının karşılığını bir balon gibi şişirilmek olarak alamadıklarında bir hiç olan zavallılar, rakip olanı getirirler mi...cesuru getiriler mi...boy ölçüşebilecek olanı getirirler mi...
getiremezler...çünkü onlar aslında ne olduklarını iyi bilirler...ya da ne olmadıklarını...
hangi adalet...tamamen kalpleriyle işyeri yönetenler mi adil, hakkını arayanı bastıranlar mı...kim adil...
bence adalet önce nerde başlar biliyor musun...yanlış karar verdiğini yüzüne söylediklerinde, sen adil değilsin dediklerinde neden diye sorabiliyor musun, gözünün içine bakarak verdiği cevabı dinleyebiliyor musun, acaba haklı olabilir mi ki diyebiliyor musun...
işte adalet orda başlar...
valla ben çok adilimdir,haklıya haklı derim ne pahasına olursa olsun.Babamdan böyle gördüm.
Günlük hayatta da öyleyim.Mesela eşimle yemek yicez, yemeği tam 2 ye bölerim, eti falan hep eşit olur, sucuklu yumurta yicez diyelim ayıptır söylemesi sucukları paylaştırırım bir tane fazla varsa 2 ye bölerim onuda.Benim tabağımda daha fazla olması rahatsız eder beni.Adilimdir adil :))
yok valla...
fazla olanı ben yerim...
ben iki canlıyım benim hakkım...:1rolleyes:
Hele ki haklı olup da canın yandığında savunmaya geçince,"Aaaa evet doğru diyorsun,senin hiç suçun yokmuş" dedikleri zaman çıldırıyorum..:dilcikar:
Benim yediğim dayaktan yüzümdeki morlukların acısını hangi merhem geçirebilir acaba?
Önemli olan dayağı yemeden önce ya da yerken müdahale edip elini kaldıranın eli kesilmeli..Çok üzgünüm çoook
Şimdi "Lale şeriat istiyor" diye tantana çıkarsa hiç şaşırmıcam..:lepi:
hayır tabikide,
siz yanlış anladınız yada ben yanlış anlattın sanırım:uhm:
hata derken işle ilgili hatalr çoğunlaşınca yanlışlar çıkıyor ortaya,
yaptığı yanlışlarda aynı hatalarda başarılarda işlerde demek istemiştim sanırım yanlış anlattım:uhm:
adalet duygusu gelişkin iki insan tarafında yetiştirildim ben...
bana önce haksız olduğum taraf gösterildi sonra hala aynı şeyi düşünüyorsan yap dendi...
hep kızardım herkesi anne babası savunuyor siz beni yalnız bırakıyorsunuz diye...
hatanı görmezsen başkalarını suçlarsın derdi babam ama görürsen duygularının sorumluluğunu alırsın...
iş ve özel hayatımda çok işe yaradı bu, ne olduğumu görmek...
ben derim o nedenle...
seni fazla iyi olduğun için sevmiyorum da derim...
dediğin gibi ne olamadığımı görmem için bana hata mı gösterecek insana ihtiyacım var...
kaç tane tanıdın dersen...
tanıdıklarım yetti bana...
sanırım adil olabilmek aynayı yüzüne tutabilmektir.
evet benim verdiğim örnek çok farklıydı çünkü...
siz her bakımdan aynı diyorsunuz şimdi...
yine de bir fark vardır...
elini taşın altına koyan, farklı çıkış yolları arayabilen kişi benim tercihim olur...
adalet duygusu gelişkin iki insan tarafında yetiştirildim ben...
bana önce haksız olduğum taraf gösterildi sonra hala aynı şeyi düşünüyorsan yap dendi...
hep kızardım herkesi anne babası savunuyor siz beni yalnız bırakıyorsunuz diye...
hatanı görmezsen başkalarını suçlarsın derdi babam ama görürsen duygularının sorumluluğunu alırsın...
iş ve özel hayatımda çok işe yaradı bu, ne olduğumu görmek...
ben derim o nedenle...
seni fazla iyi olduğun için sevmiyorum da derim...
dediğin gibi ne olamadığımı görmem için bana hata mı gösterecek insana ihtiyacım var...
kaç tane tanıdın dersen...
tanıdıklarım yetti bana...
sanırım adil olabilmek aynayı yüzüne tutabilmektir.
el kol kesimini bılmem ama
bazen birilerinin bir yerleri kesilmeli..............
ne gibi mesela ve niçin...
ne gibi mesela ve niçin...
o yüzüne tuttuğu aynaya bakabilmeyi bırak aynayı kaldıracak cesareti olmayan çok insan gördüm...
aynayı yüzüne tutabilecek kadar cesareti olanları da severim...o da yürek istiyor çünkü...
ben de senin gibi savunulmayanlardanım...
bak burda hatalısın derdi annem...oysa iki kişi de hatalıydı, hatta diğeri benden daha hatalıydı...olsun ama sen de burda hatalısın derdi...
bu yüzden kendine güveni tam olan insanlarla ya dostluğum...
bu yüzden ne oldum delisi olanlar barınamıyor ya hayatımda...
bu yüzden kendim gibileri seviyorum ya...bana sen yanlış yaptın diyebilecek olanlara hayranlığım, sen yanlış yaptın dediğimde nerde diye sorabilecek olanlara...
sen benim arkadaşımsan hata da yapsan sensin diyenlerle değil...
genel olarak adalet konusunda da en çok takıldığım şey hakkımı savunmama izin verilmemesidir...o insanlara aslında acırım ama onlar kendilerine acıyamadıktan sonra ne çare...kişi karşıma geçecek seni suçlu buldum diyecek cezamı kesecek...eee...ben neyim...yok mu savunmamı dinleyebilecek cesaretin...yok mu sen şurda yanlışsın dememi duyabilecek yüzün...demekki...yok............
ayhh şimdi bu szöleri öyle bir yere götürlerki,
laalenin dediği gibi:roflol:
canım sen demiştin ya
kızlar lalenin istegını boşa çıkarmayalım diye rica ettın ya bizden...
bende senı kırmamak adına söyledim.........
baskalarinin adil olmadiini diyoruz ama bizde cogu zaman adil olamiyoruz
baskalarinin adil olmadiini diyoruz ama bizde cogu zaman adil olamiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?