- Konu Sahibi hayalperestimben
-
kaç gr istenir demesi değil de kiradaki evleri babasının maaşı sevgilisinin maaşı bilmem neyi ayıp ya hu ! tüm aile oturup anasının iki kıytırık yazma verdiği kızına yemeden içmeden 160 gr altın mı alacak ?Yorumların birazını okudum çok yüklenilmiş konu sahibine bilgi almak için soruyor sonuçta fikirlerinizi kibarca söylenirsiniz. Bence de geçip karşılarına şu kadar gram istiyorum demek doğru değil en azından kendinize yakışan durumunuz elverdiğince demek bile bir miktar olması gerektiğini ifade etmektir böyle bir beklentiniz varsa. Benim etrafımda herkes çocuklarının evliliğii için birikim yapıyor yani mesela ayda 3 Gr olur bir çeyrek olur kenara atılır karşı tarafta belli bir miktar yapmıştır diye düşünüyorum. Biz eşyaları kendimiz aldık ödedik düğünü kayınbabam yaptı altın istemedim konusunu açmadık sorduklarında kendiniz elinizden geldiğince dedik geçtik 90 Gr altın 1 set geldi .
aynanın karşına geç ve benim yerime ıslak ıslak alnını öpO eskidendi, paranın değeri alım gücü vardı. Millet kuyumcunun önünden geçerken düğün olur götürür takarım diye çeyrek alıyordu. Şimdi o çeyreği alabilmek için para biriktiriliyor. Eski bolluk yok, insanlar kıt kannat geçiniyor. Yaşlı insanlar ciddi hastalık yaşarsam kenarda dursun diye biriktirsinler gelinlerinin koluna bilezik takmak için değil. Diğer çocuklarına da eşit olsun diye 800 bin küsür altın yapmaları için ev satmaları gerek.
53 bin TL maaşı olan biriyle evlenecek kişi buna göre evlensin. Kendi gelirini de katıp beraber adım adım hesaplayıp alsınlar. Gelinin annesi de her ay 3 gram veya bir çeyrek alıp biriktirip kızına yatırım yapabilir ama yapmamış. Daha sevgiliyken ortada resmiyet yok elin oğlundan 8 tane 20 gram 22 ayar bilezik isteme planı yapan kadının kapısı çalınmaz dünür olunmaz, ben diil annem istiyo diyen kızla da evlenilmez.
İşte bu imkanı vermesi gereken kendi ebeveyni. Okutur iyi yerlere getirirsin, sonrada oğlana kalmadan kendisi de ayakları üstünde durabilir. Başkasından medet ummak nedir? Başlık parası gibi istemişler bide utanmadan hesaplamışlar. İnsanların hiç mi ihtiyacı yok hiç mi gezmeyecekler utanmaz bu insanlarKarşı tarafın gücü varsa ve istiyorsa yapsın tabii, kızlarımız en güzel şartlarda yaşasın, mutlu olsun eşleriyle. Ancak devir zor bir devir ve insanlardan birşey istemek çok abes..
Artık o kadarını bilemem para odaklı evlilik malesef yürümez. Kız tarafı tamamen erkekten beklerse o kadarını karşılayacak bir taraf zaten bulunamaz çok zorO eskidendi, paranın değeri alım gücü vardı. Millet kuyumcunun önünden geçerken düğün olur götürür takarım diye çeyrek alıyordu. Şimdi o çeyreği alabilmek için para biriktiriliyor. Eski bolluk yok, insanlar kıt kannat geçiniyor. Yaşlı insanlar ciddi hastalık yaşarsam kenarda dursun diye biriktirsinler gelinlerinin koluna bilezik takmak için değil. Diğer çocuklarına da eşit olsun diye 800 bin küsür altın yapmaları için ev satmaları gerek.
53 bin TL maaşı olan biriyle evlenecek kişi buna göre evlensin. Kendi gelirini de katıp beraber adım adım hesaplayıp alsınlar. Gelinin annesi de her ay 3 gram veya bir çeyrek alıp biriktirip kızına yatırım yapabilir ama yapmamış. Daha sevgiliyken ortada resmiyet yok elin oğlundan 8 tane 20 gram 22 ayar bilezik isteme planı yapan kadının kapısı çalınmaz dünür olunmaz, ben diil annem istiyo diyen kızla da evlenilmez.
Kendi yorumunuzu normal şekilde yapabilirsinizkaç gr istenir demesi değil de kiradaki evleri babasının maaşı sevgilisinin maaşı bilmem neyi ayıp ya hu ! tüm aile oturup anasının iki kıytırık yazma verdiği kızına yemeden içmeden 160 gr altın mı alacak ?
İki oğlan anasıyım.. bu zamana kadar emeğimle gırtlak patlatarak kocamla iyi kötü bir şeyler yaptık. Elin paçozu gelip karı koca yıllarca çalışmışlar şu kadar da kira gelirleri var x gram bilezik isteyeceğim derse saçını başını yolarım
Sizi mi kıracağım, yaptım hemenaynanın karşına geç ve benim yerime ıslak ıslak alnını öpböyle murrrçççç diye ses gelsin.
kaynıma şimdiki eşinden önce bir kızı istemeye gittiler (şırnak) , istemeden önce bir kaç kez gidip gelinir bizim oralarda ne yapacaz edecez diye konuşmak için.Bu isteyebilenler nasıl istiyorlar biri bana anlatabilir mi ? Yekten biz şu kadar altın istiyoruz mu deniliyor. Soruluyor mu ne takacaksınız diye filan ? Pazarlık payı bırakılıyor mu ? Yoksa satıcı aman kız tarafı mı açıyor konuyu ?
ne altını ya millet artık 100 lükleri birbirine bağlayıp gelin damadın boynuna doluyor ki fazla görünsün diye. 1 gr altın olmuş 6 bin millet kendini mi doyursun etrafa altın mı taksın.Sizi mi kıracağım, yaptım hemen
Elin kolun dolu olsun, kız veriyoruz tabi ki alacaklar verecekler takacaklar kafasındaki aileler kızları mutsuz olunca biz de çektik sabret, düzelir, iyi kötü başında kocan var diyip kaçışıveriyorlar. Ya da çocuklarını bırak gel diyorlar. Herif sorumsuz dayakçı çıkınca kötü alışkanlıklar edinince bozma yuvanı diyorlar. Kızı erkeği yok herkes kendi imkanıyla kendi çocuğuna biriktirsin. Yatırımsa kendi çocuğuna yapsın. Elbette çocuğun evlenirken aile olarak bir ucundan tutarsın, eksiğine yardım edersin ama karşılıklı iyi niyet lazım.
İsteyen istediği kadar kabul etmesin, adetler gelenekler de değişir. Var mı artık her yaz iki üç sülale düğününe çeyrekle giden? Millet yeğenine bile gram altın takabiliyor. 10 sene önce gram altın yoktu piyasada ama artık var. Takabilen yine taksın, imkanı olan altın yatırımı yine yapsın ama olmayanı da borç yüküne sokmasın. Düz memur maaşı olan, babası emekli adamlara da yazık.
ÇüşşşşşşErkek arkadaşım memur. Yaklaşık 53k maaşı var. Ailesinin evinde kalıyor. Babası çalışıyor ne kadar alıyor bilmiyorum. ekstra 12K da kira gelirleri var. Yani oturdukları ve ekstra bir evleri daha var. İki kardeşler. İlk çocukları erkek arkadaşım. İlk de o evleniyor. Annem bilezik olarak 8 tane isteyelim dedi 22 ayar 20 gramdan. Ben de fazla dedim. Altının fiyatı almış başını gitmiş. Yaza kadar biriktirirler dedi. Yatırım amaçlı düşün altınlar zaten sizin olmayacak mı dedi. Benim kafamda belirli bir mıktar yok. Ancak istemesem de olmaz. Sizce ne kadar istemeliyim? Ya da sorduklarında ne demeliyim?
Geçenlerde de benzer bir konu vardı orada şey demişti kızın anası “ gururunuz (ya da onurunuz her iki kelimeden biriydi tam hatırlayamadım şu an) kadar takarsınız altını size kalmış” . Böyle de yüzsüz oluyorlarBu isteyebilenler nasıl istiyorlar biri bana anlatabilir mi ? Yekten biz şu kadar altın istiyoruz mu deniliyor. Soruluyor mu ne takacaksınız diye filan ? Pazarlık payı bırakılıyor mu ? Yoksa satıcı aman kız tarafı mı açıyor konuyu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?